• ברוכים הבאים לפורום הפונדק
    הפונדק הוא הקהילה הוותיקה והמובילה של מבוכים ודרקונים, משחקי תפקידים ומשחקי לוח בישראל.
    ההרשמה היא בחינם ולאחר מכן תוכלו לפרסם הודעות, למכור ולקנות משחקים, לחפש קבוצה למשחק ועוד!

הרשמה /

מנוע האפוקליפסה אלעד קורא את Under Hollow Hills

אני קורא בימים האחרונים את Under Hollow Hills, משחק חדש יחסית מבית היוצר של מֶגֵיי וּוינסנט בייקר (היוצרים של עולם האפוקליפסה, פיירבראנדז ועוד), וקורא לעצמי קריאות התלהבות מדי פעם. חשבתי לי שאת קריאות ההתלהבות אני יכול לשתף כאן.

זאת לא תהיה סקירה מקיפה של המשחק כלל ועיקר. אני אתלהב מדברים, אביא מבואות ואנטוש את זה בשלב כלשהו, מבטיח. אבל זה עשוי להיות מעניין, ואם מישהי תשאל שאלות על נקודה כלשהי אני מבטיח להרחיב על הנושא.

אז Undet Hollow Hills הוא משחק בו משחקים את החברים בקרקס הנודד לו בין עולם הפיות לעולם בני האדם.

מחזור המשחק הבסיסי עובד כך:
מגיעים לאתר חדש בו אמורה להיות הופעה. מכירים את המקום ואת האירוע בו ההופעה (זה יכול להיות יומולדת של ילד באותה מידה שזאת הלוויה של מלכת הפיות), מכירים את הדב"ש באזור ואז מתכננים את ההופעה.

בהופעה עצמה עובדים לפי התכנית ומגלגלים קוביות כדי לראות את האופי הספציפי של ההופעה (כמו משחקי מנוע האפוקליפסה באופן כללי, הגלגולים לא קובעים הצלחה או כישלון בלבד, אלא מגדירים שדה מסוים של אפשרויות התרחשות, גם בדרגות ההצלחה השונות וגם בכישלון).

כל מקום משנה את הדמויות ואת הקרקס (יש מכניקות שינוי שונות שמובנות במשחק ובדמויות. מניח שעוד אפרט על כך), והקרקס עצמו משנה כל מקום שהוא מגיע אליו.

זה הרעיון הכללי. ועכשיו נתחיל!

עריכה אחרונה:
האם יש מנחה במשחק?
יש מנחה במשחק. המשחק כן מציע אפשרות להתחלף בתפקיד ההנחייה לאורך הקמפיין, ונותן כלים מאוד מובנים להנחייה וגם לפרפ (הפרפ הוא למעשה מילוי שאלון ובחירה מרשימות פרומפטים לגבי האתר שאליו מגיעים ויצירת הדב"שים שעולים מהשאלון).
האם כל שחקן.ית משחקת אמן נגינה מסוים או שכולם משחקים את הלהקה כולה?
לכל שחקן.ית יש דמות משלה שהיא מאנשי הקרקס.

Scan 174 Page 1.webp

מצרף לכאן סיכום תמציתי של מבנה הסשן עבור המנחה. אני מאוד אוהב את המבנה הזה. למדתי שפרוצדורה קבועה יוצרת סיפורים טובים.

עריכה אחרונה:
המשחק עושה מאמץ מיוחד לקודד תרבות משחק שיתופית בחוקים, ולא להניח שזה מובן מאליו.

אני מצרף לפה את אחד המהלכים הבסיסיים במשחק, שמהותו היא "אני לא בטוח מה לעשות. תייעצו לי".

(סליחה על צילומי המסך המעפנים. אני קורא את זה במיטה בטאבלט שלי שלא יודע לדבר עם העולם יותר מדי, אז צילומסך פנימי פשוט יישאר אצלו לנצח)

-5807609857044496415_121.jpg

והנה הנחיות למנחה. בשונה מכל משחק מנוקליפסה אחר שיצא לי לקרוא פה מציעים למנחה את האפשרות פשוט לומר את שם המהלך שהיא עושה. בכל מנוקליפסה אחר ששיחקתי נאמר במפורש למנחה לא לומר איזה מהלכים היא עושה, דבר שאני מודה – לא נראה לי כלל חיוני במיוחד או מקל במיוחד על המנחה.

בעיניי זה רעיון שמוריד שכבה ממעטה המיסתורין של ההנחייה. וזה... טוב! בוודאי במשחק שרוצה לייצר הנחייה נגישה ומשחק שהשחקניות והמנחות מתחלפות בו לאורך הקמפיין.

-5805443097583272644_121_1.jpg

עריכה אחרונה:
והנה פירוט של האירועים השונים שהמנחה יכולה ליצור. כמובן כל אירוע כזה הוא רק תבנית, והלוויה אחת לא דומה לשנייה, כמו שיכולות להיות מגוון חגיגות של טקסי מעבר. כל אירוע נותן פרומפטים שונים כתשובות אפשריות ל"שאלון" באמצעות המנחה מכינה את האתר בו הקרקס יבקר. (בהמשך אעלה לפה תמונה של השאלון וכן של אירוע לדוגמה, אבל נראה לי שיהיה קל יותר לעשות זאת מהמחשב).

IMG_20240102_220839.webp

נושא ישן: שלום . לא היו תגובות חדשות בנושא זה במעל 60 ימים.
אין לפרסם תגובות אלא אם התגובה עדיין רלוונטית, אלא לפתוח נושא חדש.

התחילו לשחק עם פאת'פיינדר בעולמות פראיים

תוכן מומלץ

נושאים לוהטים

פוסטי פרופיל אחרונים

אם נשאר לי 45 ש"ח הנחה מהשובר מנחה, יש דרך לעשות איתם משהו/להעביר אותם למישהו אחר?
אפשר להכין דמות לכל משחק בדרקוניקון שמציין באיזה דרגה הוא?
Dark sun!!! שמישהו יעלה פוסט על ההכרזות של Wizards :)
יאללה, מתחיל לראות האודיסאה. נראה איך יהיה.
אשרו לי משחק אחד לדרקוניקון ועל השני עדיין לא הוחלט כבר כמה ימים.
מה זה אומר?
חזרה