• ברוכים הבאים לפורום הפונדק
    הפונדק הוא הקהילה הוותיקה והמובילה של מבוכים ודרקונים, משחקי תפקידים ומשחקי לוח בישראל.
    ההרשמה היא בחינם ולאחר מכן תוכלו לפרסם הודעות, למכור ולקנות משחקים, לחפש קבוצה למשחק ועוד!

הרשמה /

איך נכנסנו למ"ת?

• מחבר/ת הנושא מחבר/ת הנושא -ELF-
  • תאריך התחלה תאריך התחלה
או וואה, נשמע שאתם מאוד וותיקים במשחקי תפקידים(חשבתי להגיד ישנים והגעתי למסקנה שזה מעליב)עם אפשר אני מבקש להעביר את הת'רד הזה גם לכמה זמן אתם משחקים מ"ת, אני אישית התחלתי לשחק רק השנה, קטין שכמותי...

או וואה, נשמע שאתם מאוד וותיקים במשחקי תפקידים(חשבתי להגיד ישנים והגעתי למסקנה שזה מעליב)עם אפשר אני מבקש להעביר את הת'רד הזה גם לכמה זמן אתם משחקים מ"ת, אני אישית התחלתי לשחק רק השנה, קטין שכמותי... למרות שיש לי את כל הציוד בעברית לגירסה שלישית של d.&.d שיש בינתיים. :D

pitfiend אמר/ה:
doctor wang אמר/ה:
מדברים על המבוך של זנזר טם?

לא לא, מדובר במשחק הקצר שמדריך אותך איך לשחק במערה של המכשף האפל בארגל. אותו קטע בו מתה הכוהנת אלינה שנלחמת לצידך נגד המג האפל (הוא מטיח בה קליע קסם) ואז מנסה להקסים אותך! אך, זכרונות...

למרות גילי הצעיר - זה היה המשחק הראשון שלי. איזה ילד הביא עימו את הקופסא (מסיבה שאני לא מבין, כיוון ששיחקנו מהדורה שלישית - שכמובן לא ידעתי שקראו לה כך...) ונתן לי לשחק בזה כדי להבין מה זה...
למה אני תמיד מקבל יד-שניה? :roll:

הכל התחיל בספר שחור וקטן בשם: "ההוביט" שנתנו לחבר שלי לקרוא והוא מצידו המליץ לי על זה, אחרי הקריאה הראשונה (ואי הבנה טוטלית כי זה היה תרגום ישן שבו כל דבר הוא שד/שדון/פיה) חבר שלי ערך לי משחק קצר בנושאלפי ההתרחשות בספר, כאשר הגיע הקופסה האדומה לחנויות הצלחנו (אני ואחי) לקבץ את הקבוצה הראשונה שרובה היו ארסים תימנים (מי אמר שלא ניתן למצוא אנשים?) ולהתחיל לשחק...
כמה שנים אחר כך היה אפילו כנסון קטן של מיצוב בקניון "קניותר" בנס ציונה (ליד מה שהיה פעם "באג" בקומה השניה) שבו הנחתי...

הזיכרונות...

אך... הזכרונות... הכל החל בטיול של המשפחה ללונדון שאני הייתי בן 6.
כאשר שמעתי את אחותי מ' אומרת לאחי ק' שהיא רוצה להיות גנבת התחתי להקשיב לשיחה שלהם. בסוף הטיול ידעתי כבר שאתה בוחר דמות ומשחק בה.
כמובן, חשבתי שיש לוח עד שהקשבתי לסשן של אחי וחבריו.
האמירות שהם אמרו שם טבלות, קוביות, ושאר ירקות לא עניינו אותי אך הסיפור עצמו ריתק אותי (אחרי הכל, איזה סיפור הירואי לא ירתק ילד בן 7?)
אחרי יומיים הכל נשכך וחזר לקדמותו.

בכיתה קיבלנו מבית ספרנו את רשימת החוגים. ריפרןף מהיר.. כדורגל, כדורסל, מבוכים ודרקונים, שחמט, ציור, אלקטרוניקה...
הנייר הנ"ל נשכך על שולחני כאשר נסחפתי לעולם הפנטזיה בעזרת המשחק "שולית הקוסם". כאשר אח שלי ראה את החוג ברשימה ושאל אותי אם אני הולך ועניתי לו שזה נשמע ממש מטומטם... בקיצור, הגעתי לחוג מלא סימנים כחולים וטוב לב!

כיום אני בעל אוסף די מכובד של ספרים מהמהדורה הראשונה ועד השלישית (כולל שנייה ורוב ספרי ההרחבות של המהדורות) שאדורן, וומפייר, ושחר אדמה.

גלעד.

כשהיתי בכיתה ג או ד חבר שלי ניסה להסביר לי מה זה מ"ת בלי שהוא ידע מזה בדיוק. הוא עשה לי מין הרפתקת ניסיון (בשיטת פריפורם נוראית). בבצפר שיחקתי כמה פעמים אחדות יחד איתו ועוד מישהו ואז אזבתי את זה. לפני בערך 2 וחצי גיליתי שחבר אחר שלי משחק D&D והתלהבתי. ניסיתי להצטרף למשחק שהיה בין החברה ואחרי שתי פגישות הפסקנו מכל מני סיבות של השה"מ. לפני שנה שנתיים בתחלתי ללכת לפגישות קבועות בעלות תשלום אצל אותו שה"מ והרכב דומה של שחקנים מתחילים וגרועים. מאז אני משוה"מ על ידי דניאל הלבן, השתפרתי מאוד, ואני מרוצה מאוד.

את החוברות האדומות המהוללות ירשתי לידי מידיו של דודי כבר בגיל 8, אבל רק בגיל 9 התחלתי לעשות בהן שימוש (ולהנחות), הנסיונות אז היו עגומים ומשפילים, בגיל 10 עברנו דירה וייסדתי קבוצה חדשה של חברים אותם לימדתי את יסודות המשחק והם שחקנים ותיקים מאז. היום אני כבר בן קרוב ל-17 ומכהן כשה"ם הניצחי של הקבוצה הקבועה שלי.

פיטפינד - 7 שנים של הנחייה בגיהנום

אני הכרתי את המשחק לראשונה לפני שנתיים (כיתה ט'), היינו משחקים מג'יק עם קלפים של איזה מישהו ואז פתאום חבר שלי שאל אותנו אם אנחנו רוצים לשחק D&D. נראה לי שהכרתי את זה מאיזה משחק מחשב (אולי Icewind Dale...). בקיצור שיחקנו (אני ועוד שני חברים שלי [לא כולל השה"מ]) בפריפורם שמשום מה כולם יכולים להפוך לחיות.... אני הייתי ברברי שאני לא זוכר את שמו 8) שיחנו בערך 3 פעמים בהפסקות ואז הפסקנו...
שנה מאוחר יותר אני ועוד שלושה חברים שלי החלטנו לשחק עוד פעם, אני הייתי האשף (נקרומנסר) לוציפר (אחלה שם לנקרומנסר לא?!). נראה לי שההרפתקה הזו נמשכה בערך 4 מפגשים אבל הפעם המשחק היה יותר מאורגן ,אפילו היו לנו קוביות וספרים 8) , למרות שאני לא כל כך בטוח לגבי החוקים....
בקיצור אחרי שנמאס גם מזה עברה שנה בערך ולפני איזה חצי שנה קנינו (אני ואחי ) את הספר לשחקן והתחלנו לשחק עם בני דודים שלנו (כמו שווד אלף אמר)..

מאז נראה לי נפגשנו בערך 5 פעמים אולי... אבל זה נתן לי זמן לבנות את העולם (ווד אלף יש לכם מספיק הרפתקאות לאיזה 100 שנה אז בואו כבר אלינו!)

נושא ישן: שלום . לא היו תגובות חדשות בנושא זה במעל 60 ימים.
אין לפרסם תגובות אלא אם התגובה עדיין רלוונטית, אלא לפתוח נושא חדש.

התחילו לשחק עם פאת'פיינדר בעולמות פראיים

תוכן מומלץ

נושאים לוהטים

פוסטי פרופיל אחרונים

אם נשאר לי 45 ש"ח הנחה מהשובר מנחה, יש דרך לעשות איתם משהו/להעביר אותם למישהו אחר?
אפשר להכין דמות לכל משחק בדרקוניקון שמציין באיזה דרגה הוא?
Dark sun!!! שמישהו יעלה פוסט על ההכרזות של Wizards :)
יאללה, מתחיל לראות האודיסאה. נראה איך יהיה.
אשרו לי משחק אחד לדרקוניקון ועל השני עדיין לא הוחלט כבר כמה ימים.
מה זה אומר?
חזרה