• ברוכים הבאים לפורום הפונדק
    הפונדק הוא הקהילה הוותיקה והמובילה של מבוכים ודרקונים, משחקי תפקידים ומשחקי לוח בישראל.
    ההרשמה היא בחינם ולאחר מכן תוכלו לפרסם הודעות, למכור ולקנות משחקים, לחפש קבוצה למשחק ועוד!

הרשמה /

מה' ישנות / OSR איך מריצים מסע יבשתי וימי בלי לשעמם את השחקנים?

נראה לי שאחד הדברים שעוזרים הוא לתת אפיונים ברורים לכל אזור בעזרת תיאורים. כלומר, אם בכל פעם שמגיעים למקום התיאורים יכולים להסתכם ב"זה יער" או "זה הר" אז המשחק יהיה משעמם, אבל אם בכל פעם שהדמויות מגיעות למקום חדש אתה מספק תיאור ספציפי שמבדיל את היער הזה מכל יער אחר (עצי צפצפה חוסמים את מרבית אור השמש, השביל נראה כאילו לא דרכו בו זה זמן רב, ישנו ריח חזק של שרף אורנים) המסע ירגיש הרבה יותר זורם ופחות רפטטיבי.
חוץ מזה, הייתי ממליץ לך לחשוב קצת על איך אתה יוצר אווירה פנטסטית שתחזיק את השחקנים עירניים. אתה יכול למצוא כאן נושא שפרסמתי בעבר על איך יוצרים אווירה.

כשהרצתי מסע בקמפיין המו"ד שלי, הכנתי טבלת התקלויות ספציפית לכל איזור, וגלגלתי עליה שלוש פעמים ביום. נניח, אם השחקנים החליטו לעבור לאורך החוף, הטבלה היא כזו, אם הם יותר בפנים, הטבלה היא אחרת. זו הייתה דרך להוסיף עניין גם להם וגם לעצמי.

נושא ישן: שלום . לא היו תגובות חדשות בנושא זה במעל 60 ימים.
אין לפרסם תגובות אלא אם התגובה עדיין רלוונטית, אלא לפתוח נושא חדש.

התחילו לשחק עם פאת'פיינדר בעולמות פראיים

תוכן מומלץ

נושאים לוהטים

פוסטי פרופיל אחרונים

עולמות השנה, פיזי או בזום?
רכבת האוריינט אקספרס עוצרת בקונסטנטינופול אבל האימה ממשיכה לדהור.
זוועות על האוריינט אקספרס מסשן קת'ולהו האחרון שלנו.
הבן מכין את השולחן לחברים שלו - איזה אושר 😁
אגב "הצד האפל של הירח" - בעוד שבוע בערך אמורה להשתגר "ארטמיס 2", משימה מאוישת שתקיף את הירח...
חזרה