• ברוכים הבאים לפורום הפונדק
    הפונדק הוא הקהילה הוותיקה והמובילה של מבוכים ודרקונים, משחקי תפקידים ומשחקי לוח בישראל.
    ההרשמה היא בחינם ולאחר מכן תוכלו לפרסם הודעות, למכור ולקנות משחקים, לחפש קבוצה למשחק ועוד!

הרשמה /

הנשגבים איך להכין דמויות

lord of the dumm

פונדקאי ותיק
אז ככה, איך אני מכין דמויות לא סולאריות? כתוב לי רק איך להכין דמויות NPC במדריך למנחה, גם שפתאום אני כבר לא מוצא איך להכין דמויות NPC בספר, התעוורתי או משהו בסגנון, אם מישהו יכול לתת לי את ההוראות.. תודה מראש.

בספרי הרחבה מסבירים את זה.

אני חושב שזה מוגן בזכויות יוצרים, כי זה בין הדברים הכי מהותיים שמקבלים בספרי ההרחבה, אז אני לא חושב שיענו לך כאן.

לדעתי אפשר להמציא דיי בקלות עם כל המידע שבספרי ההרחבה. זה לא יהיה ראוי לשחקנים, אבל למביט מהצד אם זה דב"ש או אויב, כל התעצומות למיניהן שצריך, והרבה יכולות אפשר לפתח לבד דיי בקלות באלתור.
לדוגמא, אני כבר הצלחתי לאלתר שני סידראלים בערך(יצא דיי בסדר. הם כרגע במשחק 'מבטן האדמה'), לונאר בערך מהעידן הראשון עם יכולות ועסקים באופן דיי מורכב(זה מורכב, זה לא סתם טונה כוח... אבל מאלתרים!), וכעת אני עומד להתחיל קצת דמי דרקון לבנות... כמה נזירים טהורים אולי ואויבים עתידיים.
ומנסיוני כאן, למרות שאני מניח שספרי ההרחבה יהוו תועלת רבה אפשר להסתדר גם בלעדיהם.

טכניקת "סגנון-שש-חמש-ארבע" יכולה אולי לעזור. שש תכונות, חמש יכולות, ארבע תעצומות ורקע כללי של הדמות יכולות להיות בסיס לדמות דב"ש.

תאלתר,
הספר הבסיסי מסביר לך ונותן דוגמאות לכוחות של לונארים/דמי דרקון/כיו"ב.
אתה לא באמת צריך לעקוב אחרי המכניקה, אתה המנחה. תתן להם כוחות לפי ההנחיות בספר הבסיס, ומה שנראה לך הוגן (ושלא יטחנו את החבורה לאפר).
בסופו של דבר, היתרון שלך כמנחה הוא שאתה לא חייב לעבוד לפי הספרים, כל עוד השחקנים נהנים.

מיעוט תעצומות לדמות דב"ש מאפשרת פיתוח דמות במהלך הסצנה והקניית סיגנון לאופי הדמות. מרבית הדב"שים אצלי מתחילים כפלאף המהווה חלק מהרפתקה, מעין תיבול לסיפור עם דגש לאופי המקום. לאחר שחזות הדמות נקבעה אני פונה לאופי המקום וממנו אני גוזר את אופיו של השליט. מה שמוביל אותי לבחירת תכונותיו, יכולתיו, תעצומותיו ונשקו.

עיר נמל הממוקמת על צוקים הנושקים לים ומהווים מעגן בטוח לספינות, התהה בעלת שליט דם דרקון מאספקט אוויר החובב גלישת אוויר (עתק 3) ופיסול לבושו כולל מכנסיים שחורות, חולצה תכולה, גלימה, נעלים וחגורה לבנות בעל שיער לבן עם פסי תכלת. חזות העיר נועדה להרשים ומהווה שוני מוחלט מאופיה האמיתי של העיר, מחילות עמוקות החצובות בעומק הסלע משמשות מקום מסתור לסחורות לא חוקיות הנותנות מס למשמר העיר. אין צורך לציין שידו של השליט מורגשת בכל.
כוח-3, זריזות-4, סיבולת-3, כריזמה-2, עורמה-4, חזות-3, תפיסה-3, תבונה-3, פיקחות-4.
לשונות -4, בירוקרטיה -3, הטלה -5, חמיקה -5, נוכחות -4.
קווים כללים לבחירת תעצומות: 2 הטלה, 1 חמיקה, 1 נוכחות.
נשק - שרשרת הטלה עם קרס בקצה אחד ולהב בקצה שני.

מיעוט המידע מאפשר לי גמישות בהמשך ההרפתקה, אם צריך אני תמיד יכולה להוסיף תעצומות, יכולות וכו'..

אני רוצה לדעת איך להכין את כל סוגי הדמויות ולא רק לפי נמדדים משחקיים, בתור דמויות גם לשחקן, למישהו יש מידע על זה שהוא לא דווקא מבוסס על צורך משחקי?

אם אתה רוצה וממש חסר לך זמן, אתה יכול לקרוא את הדב"שים שהכנתי כדוגמא לנסיון לאלתור. ורק כהערה, חשוב מאוד להיזהר שהדב"ש לא יתכון את הקבוצה, אבל צריך להיזהר גם הפוך(האיזון של המשחק הפך לעיסה כשלאחד השחקנים היה מאגר התקפה של 24 קוביות, ולשני תעצומה ההופכת את ההתקפה לבלתי ניתנת לחמיקה נגד קשתית חסרת רצפים. למה חסרת רצפים? כי הם גאד דמט נשגבים צעירים לגמרי, כל הנק"ן והתעצומות שלה היו אמורות לגרום להם לברוח לו לה! אבל מה שקרה היה שהיא פשוט הסתמכה על תעצומות ריפוי מטורפות[במקרה הזה לא רציתי שהיא תמות, אז בתעצומה שאורכת טיקים ארוקים הפכתי אותה לאחת שאורכת טיקים רגילים, כדי שהם לא יהרגו לי אותה], וכך היא מתנהלת לא רע).

תזכור, שלדב"שים יש ידע, סיבה, מניע וכו'. למעשה ההרפתקה שאני מעביר עכשיו עובדת על דבר דיי פשוט- מה קורה כששים מעגל סולארים עם שני סידראלים אקזוטיים במיוחד, נשגב מהעידן הראשון, ומצוד פראא בדרך. וכל זה באווירה ואיזור בעלי כמות של סודות אין-סופיים.
אז לצורך הענין אני אעלה לכאן רקע בסיסי לסידראלית, ונתונים. יש גם בספר הבסיס דוגמאות, אבל אם אתה רוצה איזו הצלבת נתונים או משהו.

כמובן שכל מי שמשתתף במשחק 'מבטן האדמה' בפורום משחקים מקוונים מתבקש שלא לקרוא את הרקע או להציץ בנתונים, תודה.

קבצים מצורפים

נושא ישן: שלום . לא היו תגובות חדשות בנושא זה במעל 60 ימים.
אין לפרסם תגובות אלא אם התגובה עדיין רלוונטית, אלא לפתוח נושא חדש.

התחילו לשחק עם פאת'פיינדר בעולמות פראיים

תוכן מומלץ

נושאים לוהטים

פוסטי פרופיל אחרונים

אם נשאר לי 45 ש"ח הנחה מהשובר מנחה, יש דרך לעשות איתם משהו/להעביר אותם למישהו אחר?
אפשר להכין דמות לכל משחק בדרקוניקון שמציין באיזה דרגה הוא?
Dark sun!!! שמישהו יעלה פוסט על ההכרזות של Wizards :)
יאללה, מתחיל לראות האודיסאה. נראה איך יהיה.
אשרו לי משחק אחד לדרקוניקון ועל השני עדיין לא הוחלט כבר כמה ימים.
מה זה אומר?
חזרה