צל-אש אמר/ה:
לפי מה שאני ראיתי, שחקנים שהתחילו לשחק בלי שה"מ חיצוני שהוא לא מחברה מסוימת לא מפתחים את התופעה הזאת, מי שהמשחקים הראשונים שלו היו עם חבר ששיה"מ\שה"מ מחברה התחיל מאנצ'קין.
לרוב זה עובר, לפעמים לא.
כן, אני מבין...
הכרתי את המשחק דרך חבר שלי, שהיה בחוג, זה היה לפני 7 שנים בערך. שיה"מנו בתורות, והחבר הזה היה לא רק מאנצ'קין, אלא גם פושע מלחמה- הוא ניסה להרעיל את ידידיו לקבוצה, להקים צבא של שלדים(הוא היה כהן, אז היו לו סיכויים טובים...) ולהקים מחנות צבא המתונים למרותו- כלומר להציל את הממלכה מהרודן, ולהפוך לרודן החדש. דווקא אני והחבר השני ששיחק איתנו לא היינו מאצ'קינים- החבר השני אפילו ריחם על האוטיוגים השטניים ששרצו באזור ותקפו כל יצור שאינו אוטיוג שטני.
יש לי בקבוצה של חוג שאני מעביר טרי-קרין נזיר שזהוא שילוב מאוד מעניין.
כן! זה אני!
זו פעם ראשונה שאני משחק נזיר וגם הפעם הראשונה שאני משחק גמל שלמה, אבל הרעיון לא רע, לכן מעכשיו אני אוהב לשחק חרקי ענק אינטיליגנטיים, ואת עכבישי הנרוביאן מוורקראפט 3 תמיד אהבתי. לכן קוראים לי הנרוביאן.
אגב, הצתרפתי לחוג כי שני החברים הנ"ל לא כל כך משחקים כרגע במו"ד, ושיעמם לי.
ועוד משהו אחד, לגבי מה שכתב THE DM :
אם מדברים על גמד דרואיד, הידעתם כי הגמדים המקוריים מסיפורי העם הפכו לצפרדעים באור שמש והסתובבו בביצות? אני חושב שגמד דרואיד ביצה, עם צפרדע מחמד, הוא קונספט מדהים לדמות. הרבה יותר מאלף סייר....
למעשה, במיתולוגיה הנורדית נפוצים גמדים משני צורה שהופכים לדרקונים, דגים ולוטרות. אני עצמי שיחקתי פעם גמד אשף\לוחם(ריבוי מקצועות) בשם אנדווארי, על שם מלך הגמדים מהמיתולוגיה הויקינגית, שהאל לוקי לקח את אוצרו, ובין השאר טבעת המכפילה כמות זהב. אנדווארי היה קוסם לא קטן(הוא אהב להפוך לזאב נהר ולאכול דגי סלמון) והוא קילל את הטבעת.
כמעט כל הקשור בדמות היה רמז לסיפור- שם משפחתו(SILVERING) הסמל על מגינו, היותו אשף וכו'.
טוב עכשיו לעיניין:
אין כזה דבר "מה הכי כדאי למקצוע ככה וככה להיות או לגזע זה וזה להיות".נקודה.
לדעתי, כדאי לנעול את העץ, אבל זה לא נתון להחלטתי.