• ברוכים הבאים לפורום הפונדק
    הפונדק הוא הקהילה הוותיקה והמובילה של מבוכים ודרקונים, משחקי תפקידים ומשחקי לוח בישראל.
    ההרשמה היא בחינם ולאחר מכן תוכלו לפרסם הודעות, למכור ולקנות משחקים, לחפש קבוצה למשחק ועוד!

הרשמה /

עולם האפלה אז, Hunter.

Engelous

פונדקאי ותיק
משגיח/ה בדימוס
הורדתי אתמול את חוקי ההתחלה המהירה, ואני נלהב. זה מגניב שהזאב הלבן החליטו לעשות משחק ציידים שבו הציידים הם באמת בני אדם. כמובן, הם לא בני אדם סטנדרטיים, אבל אין להם כוחות מיוחדים. הם בני אדם קצת יותר מוצלחים מאחרים שהחליטו להרוג מפלצות. אני מחכה לראות איך המשחק עצמו ייראה.

לא רק זה, מנהלת השיווק שלהם עכשיו שלחה לי קטע אקסקלוסיבי (טוב, הוא יפסיק להיות כזה עוד איזה שעה, אבל בינתיים נראה שאני אכן הראשון שקיבל אותו) שמרחיב על אחד מהספויילרים שיצאו בשבוע שעבר (על ה-Union). הנה הוא, אצלכם לפני כל שאר העולם.

Union Factions

The different philosophies held by members of the Union have nicknames which ascribe them more coherence than they actually have. Like any forum, the Union has flame wars and arguments. People make alliances, and exchange details and thoughts privately with people they've never met face to face.

Most in the Union are Home First advocates: you look after your own. Your own turf, your own family, your own community. It's not about taking the fight to them. It's about keeping your part of the world safe. Having said that, members who become part of the Union community find that their part of the world soon extends to include the friends they've made through the web.

Members of The General Strike are much more extreme: they believe that it's the Union's job to fight the forces of oppression across the world. The moral imperative, they say, is to go out and find those monsters and, when they discover them to be dangerous, kill the bastards. Not many members of the Union believe this. This is partly because, let's face it, the Union numbers a few hundred ordinary people worldwide. And also because Union members who favor the General Strike tend to get themselves killed. A lot.

Politicals want to go back to the Union's predecessors, and go even beyond the General Strike: they say it's the Union's job to fight all oppression, both from the supernatural monsters, and the human ones, who exploit people all over the world. Politicals are often very dangerous people — they're extreme in their views and actions. Some of them even end up on security agencies' lists of suspected terrorists. Blowing up a train car to get one’s message across… it’s hard business, but they do what they think they must.

אין בכלל כוחות מיוחדים? בכלל בכלל? מדכא משהו. זה בעצם משאיר לנו רק את תיאור העולם בתקווה שהוא יהיה יותר מוצלח מהתיאורים היבשושיים של שאר הקווים...
אבל ניתן לזה הזדמנות - ציידי שדים זה ז'אנר שמאוד אהוב עלי.

זה קו חדש: http://www.white-wolf.com/hunter/index.php
בכל מקרה, ראיתי את חוקי ההתחלה המהירה באתר של drivethrurpg, במחיר של 0 דולר, אבל זה לא בquick starts
דרך אגב, כנראה בקרוב גם יוציאו קו של שדים, כי שמעתי שיש כאלה בהרפתקה, והזכירו שדים בכל מיני מקומות.
שמעתי גם שיש הערה על חייזרים בchangling.

החוקים נראים מצויינים, העובדה שלא הוסיפו כוחות על-טבעיים מקלה על העניין (אבל כן יש יתרונות, כמו טקטיקות מיוחדות ואביזרים).

אני חושב שדווקא העובדה שהם אנושיים מקלה על העניין. בהאנטר הקודם הם היו סתם עוד סוג של על-טבעיים, והם לא באמת היו בני אדם. במיוחד לא בהשוואה למאגים. מה גם שזה מעניין יותר. לדעתי צריכים להסתכל על זה בתור תוסף מאסיבי לעולם האפלה הבסיסי, שמתמקד בקבוצות של אנשים שנאבקים באפלה וכאלה. הקו הבסיסי היה מצויין עד עכשיו, ונחמד שיש משהו שבאמת קשור אליו ושמשתלב איתו טוב.

בקשר לדמונים כמשחק הבא - אני לא יודע. אלה לא באמת שמועות, יותר כמו wishful thinking. היו רמיזות לכל מיני דברים עד כה, ואנחנו לא באמת יכולים לדעת מה הבא. אבל שדים זה בהחלט מגניב, ואני מניח שנדע אם הם באמת הקו הבא בעוד כמה שבועות, כשהאנטר יצא.

חוקי ההתחלה המהירה עלו (בטעות) לאתר של דרייבת'רו, אבל ירדו לאחר יום משחקי התפקידים בחינם. הם יעלו את זה מחדש מתישהו (את החלק הראשון - מה שעלה זה החלק השני כי מישהו פישל).

הקישור הזה יעזור לך: http://white-wolf.com/index.php?line=news&articleid=949
בעיקרון, אתה משחק בן אדם מגניב ומיומן שצד עם כמה חברים מגניבים ומיומנים שלו מפלצות. נשמע לי שעם כמה שחקנים שיש להם דמויות בנויות היטב (ומגניבות) יכול להיות משחק כיפי (אם כי אין לי שום ניסיון בלשחק בעולם האפלה).
אני מקווה שאחרי שהספר יצא יעשו הרפתקה של זה בפורום.

אני דווקא שמח מהכיוון החדש,
לא אהבתי את ההאנטר של פעם שבו בני-האנוש היו "סופר" בני אנוש. זה היה מפוספס לפי דעתי. כל הכוונה כאן היא בקרב כנגד העל-טבעי, שאתה צריך לנצל את החוכמה שלך ואת התחמנות כדי להתגבר.
כמובן, שאם אתה מעצבן את הנסיכה העירוני, ועדר ערפדים דולק אחרייך, תגיד שלום יפה.

יצא החלק השני (טוב, הראשון, אבל משום מה הוציאו קודם את השני) של הדמו! אפשר להשיג בדרייבת'רו.

חוץ מזה, אם אנשים זוכרים את השיווק המקוון של האנטר הישן, הם בוודאי זוכרים את האתר המגניב עם השאלון המוזר. אז מסתבר שמישהו ראה באיזו חנות מ"ת שלט ל-Vigil Security, עם קישור לאתר של "חברת אבטחה" שעדויות של לקוחותיה מראות שהם מגנים עליהם מ"כלבים משוטטים" וכאלה. זה די מגניב.
http://www.vigilsecurity.org/

אני תמיד נושך הצעות של שיווק ויראלי לדברים שאני מתעניין בהם. אז כן. כרגע קיבלתי תגובה אוטומטית, נראה אם זה ימשיך לאנשהו. אני לא מאמין שהזאב הלבן יחזיקו ARG כמו שצריך, בעיקר כי אין להם את המשאבים הנחוצים לכך, אבל אני מניח שגישה לפורומים סודיים תהיה. משהו כמו ההאנטר הישן תמיד יכול להיות מגניב.

יש שתי גרסאות הדגמה למשחק: "The Hunt" ו-"One Year Later".
הן קשורות זו לזו, אך לא צריכים לשחק באחת בשביל להבין או ליהנות מן האחרת.

התחלתי לקרוא את One Year Later, והתאכזבתי. במקום למצוא סיפור הרואי, מלחמה כנגד כל הסיכויים, נגד רוע קדום, מצאתי חבורה של דמויות, דומות למדי, בעלי אמצעים טכנולוגיים מתקדמים. איך לעזאזל זה מתקשר לעולם האפילה? מעבר לזה, למה הקונספירציות והקומפקטים כל כך מוזרים ולא אנושיים?
למרות שחלק מהרעיונות נשמעים טוב, זה פשוט לא מרגיש כמו WoD, זה לא מרגיש כמו משחק אימה בעולם אפל ומלא סכנות, אלא יותר כמו מד"ב (כאילו, באמת, קליעים שפוגעים ברוחות? משקפי ראיית-לילה שמסוגלים לראות יצורים ב-Twilight?).

בכל מקרה, ההתרגשות שלי מ-Hunter ירדה באופן דרסטי, אך מי יודע- אולי הבעיה היא רק בדמו.

--Darkemor

קראתי את שתי ההתחלות המהירות. שום דבר חדש או מעניין מבחינתי. אני אשאר עם המשחק שלי.
הקטע המשעשע הוא שיש שם אגודה סודית בשם "Aegis Kai Doru" - "החנית והמגן". במשחק ציידי השדים שאני תכננתי היתה אמורה להיות אגודה סודית בשם "המגן והרומח".

בחיי שלא הסתכלתי :)

למען האמת, ההתחלות המהירות אף פעם לא היו באמת מוצלחות בתור היכרות לשיטה. הן לפעמים הצליחו לעזור באווירה, אבל לא תמיד. צריכים להסתכל עליהן כעל משהו עם ערך בפני עצמו - למשל, ההתחלה המהירה של מייג' (ב-8 חלקים) הייתה כתובה ממש ממש טוב, והייתה מצויינת. אבל עד כמה שאני קראתי, היא פשוט לא הייתה מייג'. לפחות לא המייג' שאני ראיתי.

אז תמיד צריכים לקחת אותן with a grain of salt. המשחק עצמו? אני מאד אוהב את מה שאני רואה בינתיים. קריאה מעמיקה יותר אעשה עוד שבוע, כשהספר יגיע והמבחנים ימותו.

האנטר, בניגוד לכל משחקי עולם האפילה האחרים, הוא לא משחק שקל להגדיר. כלומר, אין חוויית משחק אחידה לכולם, ובהחלט אי אפשר לומר שכולם ישתמשו בכל מה שכתוב בספר (לעומת פרומית'יאן, שבקמפיין שלו אפשר להשתמש בכל מה שכתוב בספר ובכל ארבעת ההרחבות, אבל זה בגלל שפרומית'יאן זה משחק מצוין).

הוא בנוי במבנה מאד מבוזר: יש המון ארגונים, שסביר להניח שלא יהיו יותר מ-2-3 בכל קבוצת משחק, וגם זה פחות סביר מאשר קבוצה שכולה מארגון אחד. יש כל מיני סוגים של כוחות, אבל שוב, לא כולם ייכנסו. יש המון סוגים של דברים על-טבעיים, אבל בגלל שקשה להיפטר מהם... טוב, זה אומר שהם יטופטפו לאט, וכנראה שלא כולם יהיו שם. זה אומר שהרבה מהספר לא ינוצל במשחק אחד.

מצד שני, זה המון ספר. הספר די גדול (380 עמודים, אם אני זוכר נכון), והוא מלא בדברים יעילים. כל רשימה של כוחות/ארגונים/מפלצות מלווה בהנחיות מפורטות (יותר יעילות מההנחיות ליצירת עתקים בנשגבים, אם כי זה לא קשה) של איך לעצב כאלה משלך. הכל מאד גמיש ויש שם פשוט המון חומר.

אני משווה את זה, בינתיים, לצבאות אלמונים. זה ספר עם המון חומר שלעולם לא תשתמש בכולו. אבל הוא נותן רעיונות ומכוון אותך בדרך הנכונה ליצור רעיונות משל עצמך. אני חושב שזה משהו שהזאב הלבן לא רגילים אליו, ואני חושב שהם עשו אותו באופן מאד מוצלח.

כמובן, זה מרפרופים ולא מקריאה מלאה, שתהיה, כאמור, רק עוד שבוע. אבל זה נראה מאד מאד מבטיח.

נושא ישן: שלום . לא היו תגובות חדשות בנושא זה במעל 60 ימים.
אין לפרסם תגובות אלא אם התגובה עדיין רלוונטית, אלא לפתוח נושא חדש.

התחילו לשחק עם פאת'פיינדר בעולמות פראיים

תוכן מומלץ

נושאים לוהטים

פוסטי פרופיל אחרונים

אם נשאר לי 45 ש"ח הנחה מהשובר מנחה, יש דרך לעשות איתם משהו/להעביר אותם למישהו אחר?
אפשר להכין דמות לכל משחק בדרקוניקון שמציין באיזה דרגה הוא?
Dark sun!!! שמישהו יעלה פוסט על ההכרזות של Wizards :)
יאללה, מתחיל לראות האודיסאה. נראה איך יהיה.
אשרו לי משחק אחד לדרקוניקון ועל השני עדיין לא הוחלט כבר כמה ימים.
מה זה אומר?
חזרה