מו"ד 4 דומה לכל מהדורה אחרת של מו"ד בערך כמו שרולמאסטר דומה למו"ד.
אמנם המיתוג היה "מו"ד" אבל זה משחק שונה לגמרי. אמנם יש שם דרגות ומקצועות וגזעים, אבל גם ברולמאסטר יש.
טוב, אני לא מכיר במיוחד רולמאסטר, אבל אני לא מסכים עם ההבחנה הזו.
מבחינת המכאניקה הבסיסית, מו"ד 4 זהה למהדורות החל מ3 - מגלגלים ק20, מוסיפים תוסף, ומשווים למספר מטרה (דווקא במהדורות לפני 3 היה יותר מגוון במכניקות שונות, כמו דברים שקורים X מתוך 6 פעמים, או THAC0 שדרש התייעצות עם טבלה). גם המונחים דומים\זהים - אותן תכונות, נק"פ, דרג"ש, כשרונות, מיומנויות (ובגדול אותן מיומנויות) וכך הלאה.
אז אם נתעלם מהפיל שבחדר (כוחות), המשחקים מאוד מאוד דומים (ההבדל הכי גדול שאני חושב עליו בשלוף הוא שעולם המערכה הדיפולטי ב4 היה ייחודי ל4, אבל זה לא היה מאוד חשוב בשיטה).
אוקיי, ומה לגבי כוחות? אין מקבילה ישירה שלהם למהדורות אחרות (יש מקבילות חלקיות, כמו מטילי לחשים, או מקצועות tome of battle של מהדורה 3.5), אבל הם לא כל כך יוצאי דופן. במיוחד בדרגות הנמוכות, הרבה כוחות מקבילים לדברים שדמויות במהדורות אחרות יכולות לעשות בלי כוחות. אז לוחם במהדורה 3.5 דוחף אויב כפעולה רגילה (ואולי יש לו כישרון שעוזר לו בזה), ולוחם במהדורה 4 דוחף אויב עם הכוח "גאות ברזל", אבל מבחינת המשחק ההבדלים בין שתי הפעולות מאוד קטנים.
בכנות, ההבדל הכי משמעותי בעיניי הוא שמהדורה 4 מעודדת קרבות טקטיים עם הרבה חשיבות למיקום מדויק של כל אחד, בעוד שבמהדורות אחרות סוג הקרבות הזה היה יותר אופציונלי (למרות שבדרך כלל לגמרי אפשרי וטבעי לשיטה, אם השחקנים והמנחה מנסים). היא גם מאפשרת הרבה אופציות יחסית דומות עם שוני מספרי קטן בניהן, שזה לפעמים מעיק בעיניי אבל לא בדיוק שונה מהותית ממהדורות אחרות, במיוחד 3.5 ו5.