• ברוכים הבאים לפורום הפונדק
    הפונדק הוא הקהילה הוותיקה והמובילה של מבוכים ודרקונים, משחקי תפקידים ומשחקי לוח בישראל.
    ההרשמה היא בחינם ולאחר מכן תוכלו לפרסם הודעות, למכור ולקנות משחקים, לחפש קבוצה למשחק ועוד!

הרשמה /

אז איך עבר עליכם אייקון 2024?

כנראה שכולם עדיין מותשים, אבל הנה הסיכום כנס שלי:
פעם ראשונה מזה שנים שמזג האוויר באייקון היה לגמרי נורמלי וגם נעים. עד היום תמיד היה נורא חם, גשום או שניהם ביחד. כל הכבוד למי ששולט במזג האוויר 😶‍🌫️

העברתי שלוש סדנאות של בניית דמויות בפאת׳פיינדר בעולמות פראיים. אחד הדברים הכי נהדרים בשיטה זה החופש לבנות את הדמות שרוצים לשחק מבלי להיות כבול למה שכתוב בספר.
בכל סדנה היה לי קהל שונה, מילדים (שקראו לי המדריך) ועד למבוגרים, נשים וגברים, כאלו שכבר יש להם את הספר בבית או מי שרק שיחק בחוג. כולם.ן ממש נהנו מהסדנה ויצאו עם דמות מוכנה למשחק של פאת׳פיינדר בעולמות פראיים.
גם אני למדתי לא מעט, איך להנגיש את המשחק יותר טוב ולהדגיש לאנשים שדמות זה לא רק לבחור מקצוע של לוחם או קוסם, אלא הרבה מעבר. לדמות יש שאיפות, קשיים, ועוד יכולות שגם מתבטאות מכאנית.

במקביל לכנס גם עבדתי, אז הייתי בדוכן פחות ממה שרציתי אבל הספקתי לפגוש הרבה אנשים ולהגיד שלום גם להרבה פונדקאים. באמת צריך לתכנן מפגש פורום, מזל שיש חגיגות 25 שנה.

השתתפתי רק בסדנאות שאני העברתי והדברים היחידים שקניתי בכנס זה ההרפתקאות של מלסטרה. הרבה אנשים חדשים קנו את פאת׳פיינדר בעולמות פראיים, וממש שימח אותי לראות כמה אנשים כבר משחקים בשיטה ובאים לקנות ספר הרחבה, הרפתקה או מתעניינים לגבי מוצרים חדשים 🤩

אכן, מזג האוויר היה איכשהו מושלם. לדעתי זה אומר שהאפוקליפסה הגיעה, אבל מי אני שאחליט...
הייתי בהרצאה אחת שלא כל כך עניינה אותי. אולי זה קשור לעובדה שהיה לי בתיק את הספר החדש של מה אם, אז אני לא מאשים את המנחה (מה גם שהנושא עצמו היה מרתק).

החלק המשמעותי בכנס לדעתי היה טורניר הלארפים. הוא היה כל כך מדהים, והכי ריגש אותי הרגע שבו אחד הפאלדינים פטפט מאחורי הזירה עם פיראט שלפני רגע היו שקועים בקרב חרבות שהדרדר לאלימות פיזית (אלימות משחקית, לא היו באמת מכות). היה ממש נהדר, ורואים שהשחקנים השקיעו בזה המון. אם מישהו יודע איך למסור להם את זה, תודה.

השנה איזור הדוכנים היה מאוד צפוף (בין השאר עקב סגירת חלק מהמתחם לעבודות בנייה), והייתה תחושה כללית של דוחק וצפיפות. אבל זו הייתה רק הרגשתי, אולי לאנשים אחרים זה לא הפריע.

רכשתי כמה מיניאטורות מאוד יפות שאני עומד לצבוע, וגם את ביבר המפלצות החדש של ח"כ, שאני אמנם לא משחק בשיטה שלהם אבל יש בספרים שלהם המון רעיונות מדהימים.

סיכום לדעתי: היה מעולה, ותודה וכל הכבוד למארגנים.

נ.ב. היה קטע אחד קצת מעצבן, שדוכני הכרטיסים היו בבניין אחר מחוץ למתחם הכנס. קצת הפריע לי, אבל היה הכרחי מפאת הצפיפות.

אייקון היה נהדר. עמוס בהחלט, וצפוף, אבל מזג האוויר היה מדהים. לא יצא לי ללכת לאף אירוע השנה, חוץ ממפגש הקהילה של קוראי סנדרסון - אבל היו המון דוכנים וראיתי המון אנשים, ומה עוד אפשר לבקש?

קניתי גם את Spirit Island, משחק קופסה שיתופי מאוד נחשב. פתחתי אותו אתמול עם rui rui ו amitf0123 amitf0123 והיה נהדר. אז בהחלט קנייה שווה.
כמובן שקניתי גם סט קוביות חדש אצל רסינבר (פלוס קוביה בודדת יפהפיה) וכמה מדבקות וסימניות כרגיל.

חייב לציין לטובה שמשחקי הלוח היו בסינמטק, מה שאומר שהיה מזגן :)

Spirit Island הוא משחק שיתופי נהדר, והוא בהחלט פותח את הראש.
מה שיפה בו שאחרי שמצליחים לנצח ברמת הקושי הבסיסית, אפשר לשדרג את רמות הקושי ולהוסיף אומות פולשות - וזה עוד לפני ההרחבות.
לצערי יוצא לי לשחק בו רק פעם-פעמיים בשנה.

הייתי ביום הראשון בלבד אבל היה נחמד מאוד. ההעברה של מתחם משחקי הלוח לסינמטק הממוזג - ברכה. עזר להעביר את הזמן יפה. שיחקנו מצודות והשריף מנוטינגהאם והפסדתי קשות בשניהם. היה כיף.

איזה כיף לשמוע שנהנתם!, כולי קנאה :)
לצערי ימי החופשה שלי מאד מדודים בין עבודה לילדים והעדפתי לשמור אותם לדרקוניקון ולהיות קצת עם המשפחה, כך שעבדתי בחוה"מ סוכות.
שמעתי כמעט מכל מי שהיה שם, שהיה ממש טוב ושהוא נהנה.

היה ממש נחמד!
הייתי ביום שלישי, ככה שיצא לי להיות במפגש הקהילה של סנדרסון ובהרצאה שהעביר צפריר גרוסמן על מאחורי הקלעים של "הערפילאים". נהניתי בשני האירועים, ואפילו הספקתי לשחק משחק של one night אחד עם כמה חבר'ה שפגשתי בכנס.
מבחינת דוכנים - קניתי בעיקר קוביות והתחדשתי בכמה סימניות מאוד מושקעות.

נושא ישן: שלום . לא היו תגובות חדשות בנושא זה במעל 60 ימים.
אין לפרסם תגובות אלא אם התגובה עדיין רלוונטית, אלא לפתוח נושא חדש.

התחילו לשחק עם פאת'פיינדר בעולמות פראיים

תוכן מומלץ

נושאים לוהטים

פוסטי פרופיל אחרונים

אם נשאר לי 45 ש"ח הנחה מהשובר מנחה, יש דרך לעשות איתם משהו/להעביר אותם למישהו אחר?
אפשר להכין דמות לכל משחק בדרקוניקון שמציין באיזה דרגה הוא?
Dark sun!!! שמישהו יעלה פוסט על ההכרזות של Wizards :)
יאללה, מתחיל לראות האודיסאה. נראה איך יהיה.
אשרו לי משחק אחד לדרקוניקון ועל השני עדיין לא הוחלט כבר כמה ימים.
מה זה אומר?
חזרה