• ברוכים הבאים לפורום הפונדק
    הפונדק הוא הקהילה הוותיקה והמובילה של מבוכים ודרקונים, משחקי תפקידים ומשחקי לוח בישראל.
    ההרשמה היא בחינם ולאחר מכן תוכלו לפרסם הודעות, למכור ולקנות משחקים, לחפש קבוצה למשחק ועוד!

הרשמה /

הנשגבים אומנויות לחימה ומגילת הנזיר

• מחבר/ת הנושא מחבר/ת הנושא Icel
  • תאריך התחלה תאריך התחלה
לאחרונה קראתי די הרבה טענות בפורומים של rpg.net כנגד רוב עצי אומנויות הלחימה במהדורה שניה של הנשגבים בכלל וכנגד הספר מגילת הנזיר בפרט.
בעיקר על רמת כוח לא אחידה, שחלק מהעצים חלשים ביותר וחלקם שבורים לחלוטין ועוד.

רציתי לדעת מה דעתם של שחקני הפונדק המנוסים בעניין?

תלוי ב"רמה" שמדברים עליה.

הרמה הארצית היא בסדר. רמת הכוח סבירה , עם סטיות סבירות , והאמנויות עצמן יפות ומענינות.

הרמה השמימית היא פשוט מגעילה. חוץ מאמנות אחת, כולן פשוט "יבוא" מהמהדורה הראשונה, שכנראה נעשו על ידי מישהו שלא ממש הבין בחוקים.
יש שם בלבול במילות מפתח, בלבול בזמני פעולה , אזכורים למונחים מהמהדורה הקודמת ואפקטים שמתומחרים ביוקר כי הם היו שווים יותר במהדורה הקודמת.
מבחינתי הפושעים הגדולים ביותר הם "ebon shadow" החזק הרבה יותר מידי , ומהצד השני "mantis" שנדפק בגדול.
אני יכול בכנות להגיד שאני מאמין שאני הייתי עושה עבודה יותר טובה בהמרה.

הרמה הסידרילית.. מוזרה. קשה מאוד לשפוט אותה, ואני אישית מצאתי את האפקטים מבלבלים ולא מנוסחים טוב.
הם בהחלטת מאוד חזקות - יותר חזקות מכל אמנות אחרת שראינו, כנראה. אבל הן אמורות להיות כאלה, אז יתכן שזה בסדר.

הרמה הסולארית? לא ברור לי למה הכוונה.

אם התכוונת לסגנון הגיבור הסולארי , אז לא הייתי אומר שהוא לא שחיק. חזק, כן. לא כתוב טוב, בהחלט. אבל לא משהו יוצא מגדר הרגיל.

אם התכוונת לרמה הסידרילית, אז קשה לי לענות לך. האמנויות שם מאוד מופרעות, ושוברות את המכאניקה על ימין ועל שמאל.
כל אחד וטעמו (אני יודע שיש כאלה שאוהבים את המופרעות הזאת) ,אבל אני הייתי עובר על כל צ'ארם שלהם בדקדוק לפני שהייתי מכניס אותו למשחק, רק כדי לתת לו תאגים נורמליים (ולקבוע אם כל דבר הוא התקפה, התקפה מושלמת או הגנה מושלמת).
זה משהו בסיסי וקריטי, ונראה שכותבי הצ'ארמים לא הפנימו אותו לחלוטין.

לא התעמקתי בספר , אז אני לא יכול לתת חוות דעת מלומדת ומנומקת כמו פסקי,
אבל מנסיון מהחבורה שלנו - כן, הספר שבור ולא מומלץ (לטעמי), בפוטנציאל יש בו דברים מגניבים, המימוש מעפן.

לא הייתי אומר שכל הרמה השמימית "לא שחיקה" , אבל רוב העצים כמו שהם לא עומדים בסטנדט בדיקה מינימלי.
חלקם בסדר (אבל פשוט משעממים או חלשים מידי) , בחלקם יש צ'ארם או שניים חזקים מידי , ובמעטים העץ מכיל צ'ארמים שכמו שהם מנוסחים יהפכו משחק המכיל אותם לקטסטרופה (ebon shadow, אני מסתכל עליך!).

לא יודע. נראה שהזאב הלבן עברו לגישת "הצרכנים על ה*** שלנו".
כל הספרים אחרי הספר הלבן כתובים גרוע, ובלי יותר מידי השקעה. זה נראה כאילו הם מנסים למכור ספרים לפי משקל. יכול להיות שהם פשוט העבירו את רוב הכותבים הרציניים לעולם האפלה (אין לי מושג מה איכות הספרים של עולם האפלה.. יכול להיות שהם סובלים מאותה בעיה).
גם ההתעלמות המוחלטת משאלות (רשמית , לפחות. המפתחים עושים טובה שהם עונים עליהן) והמחסור באררטה לא מקרין עליהם יותר מידי טוב.
יוצא הדופן היחיד, בנתיים, הוא הספר על הלונארים שלפחות כתוב סביר.

לא יודע לגבי "מאוזנים". הם פשוט כתובים לא טוב. משעממים מבחינה סיפורית, ובצורה מחופפת ובלי בדיקה מבחינת המכאניקה.
אני אמליץ לכל אחד לקנות רק ספרים שהוא באמת צריךמ בחינה מכאנית.
אתה הולך להביא בני דרקון כאוייב ראשי? סביר לקנות את הספר. לונארים מופיעים כדמות תומכת פעם בשלושה סיפורים? סידרילים משחקים רק את התפקיד של היועץ המסתורי? ותר על הספר שלהם.

The Evil Rabbit אמר/ה:
אם זה באמת כמו שאתה מתאר את זה (ואני לא מפקפק במה שאתה אומר), איך וויט וולף הרשו לעצמם להוציא ספר ברמה כזו?

הזאב הלבן אףפעם לא היו ידועים עבור ההקפדה המכנית שלהם / איכות העריכה.
בעצם קבל תיקון - הם ידועים עבור איכות העריכה = הזוועתית שלהם :)

היתרון של הזאב הלבן הוא שהם מאאאגניבים. שהם משקיעים בספר הבסיס (ע"ע עולם האפלה החדש) יש גם אחלה שיטות. עריכה ואיזון, בייחוד בספרי הרחבה, אףפעם לא היו נקודות חזקות אצלם.

למרבה הצר זה נכון :( , כל ספרי ההרחבה שאני קראתי עד עכשיו, חוץ מהלונארים, לא היו שווים את הקריאה הדיגיטלית(^^), הם לא מפרטים מספיק וקוצצים נושאים חשובים, למשל, בארצות הבוזזים, רק לוקשאי והאמיסרי אוף נקסוס באמת היו נושאים שהשקיעו בהם והפכו אותם לאפשריים לשילוב במשחק, אני מת על תיאוריית הסולאר האחרון...!!

נושא ישן: שלום . לא היו תגובות חדשות בנושא זה במעל 60 ימים.
אין לפרסם תגובות אלא אם התגובה עדיין רלוונטית, אלא לפתוח נושא חדש.

התחילו לשחק עם פאת'פיינדר בעולמות פראיים

תוכן מומלץ

נושאים לוהטים

פוסטי פרופיל אחרונים

אם נשאר לי 45 ש"ח הנחה מהשובר מנחה, יש דרך לעשות איתם משהו/להעביר אותם למישהו אחר?
אפשר להכין דמות לכל משחק בדרקוניקון שמציין באיזה דרגה הוא?
Dark sun!!! שמישהו יעלה פוסט על ההכרזות של Wizards :)
יאללה, מתחיל לראות האודיסאה. נראה איך יהיה.
אשרו לי משחק אחד לדרקוניקון ועל השני עדיין לא הוחלט כבר כמה ימים.
מה זה אומר?
חזרה