• ברוכים הבאים לפורום הפונדק
    הפונדק הוא הקהילה הוותיקה והמובילה של מבוכים ודרקונים, משחקי תפקידים ומשחקי לוח בישראל.
    ההרשמה היא בחינם ולאחר מכן תוכלו לפרסם הודעות, למכור ולקנות משחקים, לחפש קבוצה למשחק ועוד!

הרשמה /

מנוע האפוקליפסה אווטאר - שחקנים נדרשים לקרוא את הספר?

אני קורא את אווטאר כעת וזה שיטה מאוד מילולית. במובן שהפעולות של הדמות, לפחות מקריאת הספר ולא ממשחק בפועל, דורשות לשקף את המהלכים של הדמות.
זה מעלה אצלי את הרושם, שזו שיטה שדורשת ״יותר״ משחקנים לעומת שיטות כגון עולמות פראיים, מבוכים ודרקונים או הטבעת האחת, שבהן דף הדמות זה יותר אוסף של מספרים ותוספים לגלגול ופחות ״פעולות״ של הדמות.
לכן, שחקן שלא קרא את הספר ואינו בעל ניסיון במנוע האפוקליפסה יתקשה יותר להבין איך השיטה עובדת מהסבר של המנחה בלבד - בניגוד למשל לעולמות פראיים שאני יכול להסביר איך עובדת המכאניקה של מספר המטרה ומה מייצגים המאפיינים (איזה קוביה לגלגל) וכל היתר מאוד זורם.

האם הרושם שלי נכון?

נ.ב. גם נדמה שבגלל שהשיטה מאוד מילולית, אז יש העדפה לשחק בשפת המקור כדי שכולם ישתמשו במונחים הנכונים, או לפחות ליצור סט מוסכם של מונחים בעברית.

המממ, לא, אני לא מרגיש ככה.
בסופו של דבר, משחקי מנועפוקליפסה- ובכללם גם אווטאר- עובדים כשהשחקנים והמנחה משוחחים, וכשמשהו שהשחקנים עושים מעורר מהלך, המנחה צריכה לשים לב ולהגיד להם לגלגל.
בהחלט מומלץ לשחקנים להכיר את המהלכים כדי לדעת לכוון את השיחה להפעלה שלהם, אבל זה הכל.

בכל מקרה, מוסיף את התרגום שלי לדף המהלכים הבסיסיים וסדר הקרב, לנוחיותך.

תודה על דף העזר, נראה מעולה!
אני קורא גם את המדריך להרפתקה ותוהה אם הדמויות המוכנות זמינות להורדה היכנשהו.

אני תוהה כמה קשה זה יהיה לארגן משחק לחברים.

נ.ב. אני יודע שיש את הערכה למתחיל שנראית סבבה כדי להתחיל, אבל היא לא הייתה בקיקסטרטר

אין לי ניסיון עם אווטאר, אבל יש לי המון ניסיון עם פלאים (שהוא קרוב משפחה) ומשחקי מנוע האפוקליפסה נוספים, וההנחה ברובם אינה שהשחקנים יקראו את הספר אלא שהשחקנים ישחקו כשלפניהם הפלייבוק האישי ודף המהלכים הבסיסיים.

מניסיוני זה גם כל מה שנחוץ.

עריכה אחרונה:
אני משחק כרגע ולא קראתי את הספר כריכה-אל-כריכה אלא קצת רפרפתי בו במהלך יצירת הדמות ואני מרגיש שאני מסתדר. דף הדמות המפורט בהחלט מסייע. יש קצת דברים שלא בהכרח ברורים רק מהדף, אבל לגמרי מצליחים להסתדר לדעתי.

אני קורא גם את המדריך להרפתקה ותוהה אם הדמויות המוכנות זמינות להורדה היכנשהו.
הן לא, אבל שים לב שהדמויות המוכנות תמיד מתאימות ספציפית להרפתקה, ככה שאין בהן הרבה שימוש מעבר לזה.
אם תרצה שאשלח לך את הדמויות המוכנות שאני נותן לשחקנים שלי בחד"פ שאני מריץ, אשלח בכיף. אבל שוב- הן מתאימות להרפתקה הספציפית. ובכנות, יצירת דמויות לא לוקחת הרבה זמן בין כה וכה- אז אם אתה מתכנן להריץ קמפיין, עדיף ליצור דמויות יחד.
הנה כל הפלייבוקס שיצאו בינתיים, כfillable pdfs. לקמפיין ראשון אני ממליץ על הפלייבוקס המקוריים מספר הבסיס, כי רוב השאר מוסיפים רמת סיבוך.

כן שים לב שחשוב שהשחקנים יכירו את היכולת העיקרית של הפלייבוק שלהם, והיא אכן רוב הטקסט בו. זה החלק העיקרי שהם צריכים לקרוא.

נושא ישן: שלום . לא היו תגובות חדשות בנושא זה במעל 60 ימים.
אין לפרסם תגובות אלא אם התגובה עדיין רלוונטית, אלא לפתוח נושא חדש.

התחילו לשחק עם פאת'פיינדר בעולמות פראיים

תוכן מומלץ

נושאים לוהטים

פוסטי פרופיל אחרונים

אם נשאר לי 45 ש"ח הנחה מהשובר מנחה, יש דרך לעשות איתם משהו/להעביר אותם למישהו אחר?
אפשר להכין דמות לכל משחק בדרקוניקון שמציין באיזה דרגה הוא?
Dark sun!!! שמישהו יעלה פוסט על ההכרזות של Wizards :)
יאללה, מתחיל לראות האודיסאה. נראה איך יהיה.
אשרו לי משחק אחד לדרקוניקון ועל השני עדיין לא הוחלט כבר כמה ימים.
מה זה אומר?
חזרה