• ברוכים הבאים לפורום הפונדק
    הפונדק הוא הקהילה הוותיקה והמובילה של מבוכים ודרקונים, משחקי תפקידים ומשחקי לוח בישראל.
    ההרשמה היא בחינם ולאחר מכן תוכלו לפרסם הודעות, למכור ולקנות משחקים, לחפש קבוצה למשחק ועוד!

הרשמה /

הנשגבים שאלות על דברים לא מובנים בספר בעיברית

• מחבר/ת הנושא מחבר/ת הנושא The Time
  • תאריך התחלה תאריך התחלה
אני קניתי לא מזמן את הספר בעיברית וניתקלתי בהרבה דברים שלא הבנתי.
אז כאן אני אקבץ אותם (אם למישהוא יש עוד שאלות זה יהיה מצויין)

1.אחד מהקרטריונים בפרק על יריבים הוא יתרונות, איפוא הוא מוזכר, מה הוא מכיל?
2.באותו פרק המושג "מודעות למהות" מוזכר הרבה אבל, לא כתוב מה הוא עושה.
3.רקעים, יש ממש המון רקעים שלא רשום עליהם כלום לא על ההשפעה המשחקית ולא על הפלאף כמו:מקלט פרטי, משכן שמימי, מורשת, תאובה, מרגלים, פיקוד, ביריונים, סיפו...
ויש גם עוד כמה, כמו מוניטין ומשכורת. אבל הם נראים כמו סתם בילבול בתרגום. אז מאייפו בכלל מגיעים הרקעים האלה?
4.שיפור רקעים, איך? לא רשום על זה שום דבר בשום מקום(חוץ ממשאבים, שרשום שהם נוטים להגדיל את עצמם אבל גם על זה לא מפרטים).
5.לחשי תאובה, מה הם שלושת המעגלים? איך לומדים לחשי תאובה?
6.רקעים מעל 5, איך אייפוא, מי, מה? למסכת החורפים יש חסידים 6 אבל חוץ מזה אין כמעט כלום על רקעים גבוהים.
7.לחשים, הרבה מאוד לחשים שיש ליצורים שונים בפרק "יריבים" לא מופעים בשום מקום, מאייפוא הם?

תודה רבה לעונים :)

אני יכול לענות לך ,רק על שלושת מעגלי התואבה :
הראשון הוא מעגל ארצות הצללים ,השני הוא מעגל המבוך ,והאחרון הוא מעגל הריק .
בניגד לכישוף תואבה משתמש במהות של העולם התחתון ,וכיום משתמשים בו רק נשגבי שאול,ושרי המוות

אין לי את הספר בעברית , אבל אני אנסה לענות על מה שאני יכול.

1. לא ברור לי על מה מדובר. תוכל להיות יותר מדויק? מספר עמוד ומיקום מאוד יעזור.

2. בעקרון, לכל מי מי שיש מהות של 2+ הוא "מודע למהות" . היתרונות הם , פחות או יותר:
עיגול גלפי מעלה של תכונות סטאטיות, תוספת לחמיקה ובונוס בכמה מקומות שדורשים התנגדות ע"י מהות, ולרוב הם לא "ניצבים" (איך תרגמו אקסטרות שם?)
זה לא בהכרח אומר שיש להם מאגר מאנה.

3. הרקעים שחסרים לך הם מספרים אחרים, של סוגי נשגבים אחרים.
אין להם אפקט משחקי ממש אם הם רק דב"שים. אם זה ממש קריטי לך תן רשימה ואני אנסה למצוא מה כל דבר אומר. מוניטין למשל הוא של דמי הדרקון, משכורת וסיפו הוא של נשגבי הכוכבים.

4. זה אכן לא מוזכר בספר. הארטה מציעה לאמץ אחת משתי שיטות:
א. להגדיל רקעים דרך משחק בלבד: כלומר אם אתה מושך עוד חסידים, תקבל רקע בחסידים.
ב. עלות של 3 נקודות נסיון לכל נקודה נוספת ברקע.

5. התאור של השמות שנתנו לך הוא נכון. לא נכון הרשימה של מי שמשתמש בו.
בעקרון, רשימת המשתמשים בלחשי תאובה הם:

דמי דרקון ,בני אדם מוערים, דמי רוחות , ושני סוג האלמתים החזקים יותר (לא יודע מה התרגום, אבל הם סוג של רוחות רפאים תבוניות) יכולים להשתמש במעגל ארץ הצללים.

נשגבים שמימים חוץ מנשגבי שאול יכולים להשתמש במעגל ארץ הצללים והמבוך.

רק נשגבי שאול ושרי מוות יכולים להשתמש במעגל האחרון.

לומדים לחשי תאובה בדומה ללמידת לחשים רגילים: צ'ארם מתאים והלחשים עצמם.
למצוא מורה יהיה יותר בעיתי, אבל הוא יכול להיות כל אחד מאלו המוזכרים למעלה.

( במבוך הוא חלק מהעולם התחתון. מקום מלא מלכודות , אלמתים ושאר דברים לא נעימים.
במרכז המבוך יש את הריק. חור של כלום, שמעלים מהבריאה כל מה שנכנס אליו )

6. אכן, לא מופיעים בספר, וכרגע לא בשום מקום אחר. תאלתר :)

7. איזה לחשים? הספר הראשי ללחשים הוא black & white teatises , אבל
לא זכור לי שהופיע בספר הבסיס קסמים משם.

ענו לך כבר על רוב השאלות אבל אני רק יוסיף כמה דברים:

1. היתרונות שאתה מתייחס אליהם הם MERITS.

במדריך לשחקן של המהדורה הראשונה היה פרק שדיבר על יתרונות וחסרונות/פגמים (Merits & Flaws). עקרונית השחקן יכל להקנות לדמות שלו יתרון בשלב יצירת הדמות, במחיר של נקודות בונוס. או לחילופין יכל להרוויח עוד כמה נקודות בונוס אם הקנה לדמות שלו חיסרון.
הייתה שם רשימה די ארוכה של יתרונות וחסרונות.

החלק הזה לא נכתב עדיין עבור המהדורה השנייה באופן רשמי, אולי הוא יכנס בעתיד.

2. "מודעות למהות" (ESSENCE AWARENESS) הוא דוגמא ליתרון כזה, היה אפשר לרכוש אותו עבור בני תמותה והוא היה נותן להם גישה בסיסית למהות.

3. כן יש הרבה רקעים שלא מפורט עליהם. כמו ש- Pesky Tiger ענה לך מדובר ברקעים שמפורטים בהרחבה או שיפורטו בהרחבה בספרים אחרים.

7. לא זכור לי שיש לחשים למישהו בפרק 7 (חוץ מאולי מסכת החורפים), אולי אתה מתכוון לתעצומות? תן דוגמא וננסה לעזור.

Hugh אמר/ה:
7. לא זכור לי שיש לחשים למישהו בפרק 7 (חוץ מאולי מסכת החורפים), אולי אתה מתכוון לתעצומות? תן דוגמא וננסה לעזור.

לא, הוא צודק. לחלק מהרוחות והנשגבים יש קסמים. אבל אני לא יודע איזה לחש חסר.

תודה רבה הסברתם את הדברים הלא מובנים מצוין :)
אני אסביר על הלחשים, קודם כל גרי-פל אל העיר הקיסרית מחזיק ברשותו את לחשי המעגל השמימי "עולם שלם בפנים" ו"קולות הבאים מרחוק" שלא מופיעים בספר.
מלבד זאת יש את צנזור המערב, דרקון יסוד מים פחות בשם פאקארו שיודע את "סוף הקרב", "זרם געש" ו"גלגל הרקיע הסובב" גם הם לא מהספר מהמעגל השמימי...
יעזור לי מאוד אם מישהוא יפרט על השפעת הרקעים החדשים האלה, אבל זה לא ממש קריטי ותאור כללי גם יעזור.
וכן, "אקסטרות" תורגם כ"ניצבים".

כל הלחשים שאתה מזכיר בוודאי נמצאים בספר the white and the black treatise
הרקעים הם רקעים ששייכים רק לאותו סוג נשגב, כמו לחישות (לאביסלים) או משכורת (לסידרילים)

סוף הקרב : יוצר גלגל סגול זוהר בגודל ( מהות * 100) מטרים , ושנשאר במקום (מהות * 20 ) טיקים. כל מי שמתחת לגלגל מהופנט. מי שמסוגל להשתמש באססנס יכול להוציא 2 נק כוח רצון כדי לצאת מהטראנס. אם מישהו פותח בפעילות אלימה, כולם יוצאים מהטראנס.
אם משתמשים בו בקרב גדול, גורם לשתי יחידות שסדר הגודל שלהם לא גדול מזה של המכשף לאבד פעולה, אלא אם המפקד או דמות מיוחדת ביחידה מוציאים כוח רצון כדי להתנגד.

עולם שלם בפנים: מסוגל להפוך חדר (אולם למעשה) לחיקוי של כל מקום בבריאה, בתנאי שהיית שם או שיש לך חלק או חפץ מהמקום.

זרם געש: יוצר צונאמי באורך 100 מטרים ובגובה 20 מטרים, שזז במהירות 50 מטרים לטיק במשך מהות * 5 טיקים. גורם נזק למבנים בסדר גודל של 45 רמות נזק, וגורם נזק סביבתי של 5B לטיק , טראומה 4 ליצורים. צריך בדיקת כוח + אתלטיקה בקושי 4 כדי להתחמק. אפשר להטיל אותו על כל גוף גדול של מים בטווח 100 מטרים.

קולות הבאים מרחוק: עד הפעם הבאה שהוא הולך לישון, הקוסם יכול לשמוע כל שיחה שהוא מוזכר בה. הוא צריך בדיקה של perception + awarness (אין לי מושג ירוק מה התרגום) בקושי של מספר השיחות שהוא מנסה להאזין להן בו זמנית, או שהוא יכול להתמקד באחת ולזנוח את הגלגול. שים לב, שרוחות לא יושנות , אז טכנית גרי-פל כנראה עם הלחש פועל עליו כל הזמן.

גלגל הרקיע הסובב: יוצר תצוגת זיקוקים ברדיוס 100 * מהות מטרים, שנמשך מהות * 30 דקות. כל מי שרואה את התצוגה מפסיק כל מה שהוא עושה וצופה בה. מי שהושפע לא זוכר מה קרה בזמן שהוא צפה בזיקוקים. מי שיש לו אססנס > 1 יכול או להתנגד עם wits + integrity מול קושי של 4, או לשלם 3 נקודות כוח רצון. הקוסם חסין להשפעה.

ל dart - b: גם אביסיאלים ורוחות רפאים יכולים לקחת את הרקע הנ"ל. בעקרון אני מאמין שכל מי שיש לו קשר לneverborn יכול לקחת אותו.

מצוין, ההסבר על הכשפים מאוד יעזור :)
מתכת נשמות נוצרת באמצעות לחש שמעוות נשמה למתכת נשמות (המהלך יכול לעשות את זה).
נראה לי שאתה מתבלבל בין המהלך הלבן של הצפון ומסכת החורפים. חוץ מזה פלדת נשמות מחושלת בעזרת ארקאנוי, לא כישוף.
מתכת כוכבים מחושלת מכוכבים נופלים, שנוצרים כשנגזר על אל להיות לא הכרחי\כשהוא משלים את המניע שלו (או משהוא כזה, אני לא ממש בטוח).

The Time אמר/ה:
מצוין, ההסבר על הכשפים מאוד יעזור :)
מתכת נשמות נוצרת באמצעות לחש שמעוות נשמה למתכת נשמות (המהלך יכול לעשות את זה).
נראה לי שאתה מתבלבל בין המהלך הלבן של הצפון ומסכת החורפים. חוץ מזה פלדת נשמות מחושלת בעזרת ארקאנוי, לא כישוף.
מתכת כוכבים מחושלת מכוכבים נופלים, שנוצרים כשנגזר על אל להיות לא הכרחי\כשהוא משלים את המניע שלו (או משהוא כזה, אני לא ממש בטוח).
סטארמטל נוצר כשאל מושמד לפי דעתי. זה קורה, לרוב, כשהוא נשפט בבית המשפט השמיימי או משהו כזה ונמצא אשם.
זה מה שאני זוכר בערך, אני יכול לבדוק בצורה יסודית יותר אם מתחשק לכם...

נושא ישן: שלום . לא היו תגובות חדשות בנושא זה במעל 60 ימים.
אין לפרסם תגובות אלא אם התגובה עדיין רלוונטית, אלא לפתוח נושא חדש.

התחילו לשחק עם פאת'פיינדר בעולמות פראיים

תוכן מומלץ

נושאים לוהטים

פוסטי פרופיל אחרונים

אם נשאר לי 45 ש"ח הנחה מהשובר מנחה, יש דרך לעשות איתם משהו/להעביר אותם למישהו אחר?
אפשר להכין דמות לכל משחק בדרקוניקון שמציין באיזה דרגה הוא?
Dark sun!!! שמישהו יעלה פוסט על ההכרזות של Wizards :)
יאללה, מתחיל לראות האודיסאה. נראה איך יהיה.
אשרו לי משחק אחד לדרקוניקון ועל השני עדיין לא הוחלט כבר כמה ימים.
מה זה אומר?
חזרה