Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Note: This feature may not be available in some browsers.
ברוכים הבאים לפורום הפונדק
הפונדק הוא הקהילה הוותיקה והמובילה של מבוכים ודרקונים, משחקי תפקידים ומשחקי לוח בישראל.
ההרשמה היא בחינם ולאחר מכן תוכלו לפרסם הודעות, למכור ולקנות משחקים, לחפש קבוצה למשחק ועוד!
חבר.ה ותיק.הגיימר.ית בסוויץ'חובב.ת מדע בדיוניחובב.ת משחקי לוחחובב.ת הארי פוטרחובב.ת גיבורי-עלטולקינאי.תג'דייחובב.ת מלחמת הכוכביםמנחהשחקנ.ית תפקידים וירטואליחובב.ת משחקי מלחמת הכוכביםחובב.ת Magic the Gatheringחובב.ת עולמות פראיים
לשיטה The One Ring יש מכאניקה שלמה למסעות, והתפלאתי שלא הזכרתם אותה, כי אני זוכר שמתישהו אמרת (ערן) שקנית אתה.
למרות שאני לא בטוח עד כמה באמת שווה להזכיר אותה.. היא נחמדה אבל גם לא מאוד מעניינת, עד כמה שלי יצא להתרשם ממנה לפחות.
אני מניח שננסק פשוט עוד לא הספיק לקרוא את השיטה - הוא קנה אז שלוש שיטות (ועל אחת מהן, העידן ה-13, כבר כתב)
דווקא מכאניקה מסעות היא הדבר היחיד ב-the one ring שעשו לו קובץ תיקונים (למעט הבהרה סביב התכונה "גודל עצום" של מפלצות). הפחיתו משמעותית את מספר הגלגולים ואת הבדיקה מי מתמודד עם מכשול, על ידי שימוש ב"סדר ההליכה" של הקבוצה (המוביל בראש, הסייר שני, הצייד שלישי והצופה אחרון).
תמצא את קובץ התיקונים כאן: https://dl.dropbox.com/u/14117990/TOR revised journeys III.pdf
כמו שכתב נרוביאן, פשוט עוד לא הספקתי לקרוא את מכאניקת המסע של הטבעת האחת, ולכן לא דיברתי עליה. למעשה, הסיבה שבכלל קניתי את הטבעת האחת מלכתחילה היא שמעניין אותי לראות את מכאניקת המסע (וגם הגדרת מצב הלחימה בקרבות נראית מעניינת).
חבר.ה ותיק.הגיימר.ית בסוויץ'חובב.ת מדע בדיוניחובב.ת משחקי לוחחובב.ת הארי פוטרחובב.ת גיבורי-עלטולקינאי.תג'דייחובב.ת מלחמת הכוכביםמנחהשחקנ.ית תפקידים וירטואליחובב.ת משחקי מלחמת הכוכביםחובב.ת Magic the Gatheringחובב.ת עולמות פראיים
בתוכנית הפעם: איתי ליבנה מציע להשתמש בטבלת ההתקלויות האקראיות כבסיס לסיפורים מעניינים, ולא רק כרשימת משתתפים בקרב.
איך להפוך כל התקלות אקראית לחלק רלוונטי מהסיפור? התקלויות שמעשירות את העולם ורומזות להרפתקאות נוספות; לזכור אירוע מזדמן כדי לקשר אותו להתרחשות בהמשך; טבלת ההתקלויות כרשימת סיפורים שמחכים להתרחש; הרפתקת מסע אינה רק אוסף של התרחשויות.
פרק מעניין. הרבה זמן אני משתעשע ברעיון של שימוש ברנדומליות כמתניעי עלילה - התקלויות אקראיות, קלפים של OUAT, טבלת יחסים רנדומלית. האמת שאם תוכלו לעשות פרק על זה זה יהיה נהדר!
כל הכבוד על ההסבר על השימוש ברטקון. אני עושה את זה הרבה. אם עושים את זה טוב לא ברור מה תכננת ומה רטקון.
ודבר אחרון, משהו שתפס אותי היתה הערת האגב שלך "זהב זו תכונה גמדית". יש פה משהו מבחינת עיצוב משחקים. לא בטוח מה עדיין...
אחלה פרק. אני אוהב התקלויות לא קרביות. רק מה כשאני מכניס כאלו במשחק עם ילדים זה תמיד נגמר בקרב או שוד של דמויות הילדים את ה NPC האומלל. גם סתם NPC שאמורים להקדם את העלילה הם מטרה נעלה לחיצים והNPC שלי צריכים להיות מאוד זריזים ונדיבים עלמנת להשאר בחיים. שפעם הענשתי אותם עלידי כך ש ה NPC גנב להם חלק מקצובות המזון הם ממש ממש התבאסו (טוב שלא גנבתי להם ציוד יותר חשוב). יש לך הצע כדי שזה לא יגמר ככה?
פרק 50 - במשחק הזה כבר שיחקנו, המרת משחק מהמחשב לשולחן
בתוכנית הפעם: יואב אבירם מתארח כדי לדבר על המרת משחקי מחשב ברמת החוויה והמכאניקה, והיחסים המוזרים שבין השתיים.
שיחקנו, נהננו, רוצים לחזור לאותו עולם; או אולי המכאניקה היתה מעניינת, ורוצים לחקות אותה; לקחת השראה מהעיצוב של המשחק עבור העיצוב של דף הדמות, ומעבר לכך; על חשיבותו של אתגר, סוגי אתגר, ולמה נרצה להשתמש בהם; למצוא את הדברים שחשוב להישאר נאמנים אליהם, לעומת הדברים שנאמנות אליהם רק תזיק; כשלים שכדאי להמנע מהם; שיטות קיימות; ולסיום, עדכונים.
אני לא הקשבתי הרבה מאוד זמן, אז פרק 46 - פעם ראשונה שאני חושב על המשפט: "אני הוא רי ליפשיץ" (לקח לי רגע להבין למה הכוונה)
עריכה: פרק 47, דקה חמישית-שישית בערך - השאלה מעניינת אותי (מה גם שאני מתעניין מאוד בעולם של שיר של אש ושל קרח) ואני אשמח לדעת קצת יותר. אתם יכולים לפרסם או לשלוח לי את השאלה+תשובה בנושא, סתם כי זה נשמע ממש מעניין?
עריכה: ממטולה עד חיפה 23 שעות ו-25 דקות אם זה משנה. ממטולה עד אילת 97 שעות. הכל בהנחה שהולכים בקצב טיול ללא הפסקה כל הדרך. לאחר חישוב הם בונים על מהירות של בערך 12 קמ"ש, ככה שזה לא ממש ריאליסטי.
התוכנית הפעם עלתה בפייסבוק באיחור של מספר שעות לאחר שפורסמה בבלוג טקטיקה, וכאן היא עדיין לא עלתה בכלל, אז אני אעדכן במקום ננסק:
הפעם! החלל! על מסע בחלל, על התחושה ועל מה שחשוב באמת. על חלליות ועל אווירודינמיקה. על תקשורת בין כוכבים מרוחקים וגם טיפה על ההבדל בין "ריאליסטי" ו"הגיוני", ורשימה של שיטות משחק מדע בדיוני או חלל.
הביקורת שלי על הפרק -
לדעתי הפרק חלש מאוד יחסית לקודמיו. הגמדים מדברים הרבה על אווירה, הגיון ונקודות למחשבה בסיפור סיפורים המתרחשים בחללאבל לטעמי לא מדברים מספיק על הנחיית משחק המתרחש בחלל. זה בכל זאת פודקאסט על משחקי תפקידים ולכן הייתי מצפה שיהיה יותר דגש על נקודות למחשבה בנושא משחקיות או מכאניקה, ולא רק "הקפאה קריוגנטית זה טוב לסיפור אימה בחלל" או "חללית בכלל לא אמורה להמריא ולנחות". אלו צריכות להיות הערות השוליים ולא העיקר. מדי פעם ערן העלה את הנקודה של קרבות חלל שכנראה יהיו שונים מאוד מקרבות המטוסים האלו של מלחמת הכוכבים - אבל איך *כן* צריך להראות קרב חלל במשחק תפקידים? אין תשובה.
בכל זאת אני מסכים עם הצורך בפרק שמתקשר לשבוע החלל, ולהבנתי האורח אינו שחקן (תפקידים או מחשב או לוח או כל דבר שבו צריך לחשוב על התחושה שעובדת עם המשחקיות). הפרק לא גרוע - פשוט הוא חלש ביחס לפרקים אחרים שהתעסקו בדברים דומים.
עיינו ערך שלג במשחק, שכן נגע בפאן המשחקי.
בשבוע הבא - אני מקווה שיחזרו לתבנית של פרק העוסק בסוגיה במשחקי תפקידים ואחריה ביקורת על אחד מעשרים אלף המשחקים שערן הבטיח לבקר.
זה מצחיק, שמעתי אתמול ממישהו ביקורת הפוכה לגמרי. אני חושב שהבעיה של הפרק היא שהוא לא מוגדר מספיק כפרק מבוא לנושא החלל (התאמת ציפיות עם המאזינים!). כלומר, אני חושב שזה יפה שיש הרבה אנשים שמכירים כבר את הנושאים האלו, אבל יש רבים מאוד שלא, ופרק מבוא כללי הוא חשוב בעיני - גם אם זה אומר שבהגדרה הוא לא יוכל לעסוק בתכנים עמוקים יותר. האורח הוא דווקא כן שחקן תפקידים, ואפילו התארח כבר בפודקאסט בפרק 19, ושלח לנו עוד שני מיילים שלא הוקראו, אבל, כאמור, הפעם הוא הובא כמומחה בנושא החלל, כדי להציג את הנושא בפני שחקני תפקידים - שבוודאי רק מעטים מהם מכירים אותו מספיק. כאמור, אנחנו רוצים לעבור להתמקד קצת במד"ב בעתיד לבוא, וזה דורש שהמאזינים ידעו שזה יכול להיות יותר מאשר "אותו דבר כמו במשחק רגיל, רק עם הרבה שחור ברקע".
אני מסכים שיכולנו לעשות אותו יותר כמו פרק השלג, אבל זה פשוט היה לוקח פי שתיים מהזמן, כי על הצגת הנושאים עצמם לא רצינו לוותר (ואז היה לוקח עוד מלא זמן לדבר על אותם נושאים בהקשר מ"ת). אולי נחזור לזה בפרק עתידי!
כשאתה כותב "ביקורת הפוכה לגמרי", כוונתך שהפרק חלש משום שהוא מתעסק יותר מדי במשחק, שהוא טוב בזכות הדגש שלו על חלל במשחק, או שהוא טוב בזכות העובדה שהוא לא מתעסק במשחק?
ושאלה נוספת - זה אומר שהפרק הבא יעסוק גם כן בחלל, או שבעתיד הקרוב מתוכננים מספר פרקים העוסקים במשחקים בחלל?
הבחור התלונן שלא סיקרנו מספיק דברים חלליים, שלא נתנו מספיק פרטים עובדתיים על החלל ומערכת השמש, ולדעתו דיברנו על משחקי תפקידים לגמרי בכמות שהוא ציפה - באופן כללי, ומסביב לעובדות שנאמרו.
הפרק הבא כבר הוקלט, הוא עוסק בעציצות. "מתוכננים" זו מילה בעייתית בהקשר גמדי - יש לנו רשימה של מלא דברים, נושאים, אורחים וביקורות, אבל בדרך כלל אנחנו מתכננים משהו רק שבוע מראש, אם לא ביום ההקלטה ממש.
עדיין לא שמעתי את הפודקסט, אבל לפני שאני נכנס- בdarth&droids העלו את האפשרות שדווקא כן אפשר יהיה לשמוע פיצוצים בחלל, כדי למסור מידע לטייס בנוגע למיקום של ספינות אויב בלי להשתמש באמצעים ויזואליים (כי, אתם יודעים, עדיף להשתמש בכמה שיותר חושים במקום להעמיס רק על הראייה). פרקטי? כנראה שלא. אבל סיבה מספיק טובה בשביל להצדיק שהשה״מ יעשה קולות פיצוץ כל פעם שאחת החלליות נפגעת