• ברוכים הבאים לפורום הפונדק
    הפונדק הוא הקהילה הוותיקה והמובילה של מבוכים ודרקונים, משחקי תפקידים ומשחקי לוח בישראל.
    ההרשמה היא בחינם ולאחר מכן תוכלו לפרסם הודעות, למכור ולקנות משחקים, לחפש קבוצה למשחק ועוד!

הרשמה /

עולם האפלה עולם האפלה- מה זה?

forte

פונדקאי ותיק
שלום.
אני התחלתי להתעסק בכל הקטע הזה של ערפדים וגם במשחק bitefight(משחק רשת חמוד הקשור למלחמה בין ערפדים לאנשי זאב, נמצא בחתימה שלי תחת השם 'רוצה להינשך?'), וגם לאחר שפתחתי משחק ערפדים עם מכאניקה מופשטת(מערכה באפלה, פורום משחקים מקוונים), תהיתי מה זה עולם האפלה.
הבנתי שעולםה אפלה גם כן מתעסק בערפדים, אנשי זאב, מכשפים אפלים ושאר ירקות(זה כתוב בפירוט של הפורום), אז רציתי אולי מישהו יוכל להסביר לי יותר בפירוט את איך שעובד המשחק.

אם היו כבר מיליון עצים כאלה אז אני מטנצל ואשמח עם תוכלו לקשר אותי לעץ המתאים, ואם לא אשמח לשמוע הסברים.

תודה,
forte.

נ.ב- כל מי שמזהה פרסומת סמויה בהודעתי מתבקש ללכת אל מקור הפרסומת ולקנות את המוצר, תודה.

https://www.pundak.co.il/forums/threads/22227
סקירונת מאת סטו.

בכל מקרה, עולם האפלה בנוי על הבסיס של עולמנו, רק יותר "אפור" ומדכא. בנוסף, ישנן כל מיני ישויות "מוערות", כלומר עם נגיעה לקסם, שמסתובבות בו, כל אחת עם האג'נדה שלה: אנשי זאב, ערפדים, מאגים, פיות ,רוחות רפאים... ועוד כמה.
המשחק מתנהל או כאנשים רגילים הפוגשות את הבריות האלה, או כאחת או יותר מהבריות האלה שפוגשות באחרות.

השיטה עצמה מבוססת על הstoryteller ולכן דומה לנשגבים - מאגרי קוביות של תכונה+מיומנות, רף הצלחה וכל הברדק הזה. יש שינוי כלשהו בשיטת הקרב, והתכונה ה"קסומה" משתנה מיצור ליצור.

למשהו יותר מפורט תצטרך לחכות למישהו שבאמת קרא את הספרים של המהדורה החדשה. אני לא יודע מה המוטיבציות והאג'נדות של כל אחד מסוגי העל טבעיים במהדורה החדשה.

אתה מוזמן לשאול אם יש לך שאלה יותר ספציפית.

עולם האפלה הוא גירסא אפלה יותר של העולם שלנו. צללים ארוכים יותר, שוטרים מושחתים יותר, ומפלצות אמיתיות יותר. יש ארבע שיטות בסיסיות בעולם האפלה, ומספר לא מוגבל של שיטות 'מינוריות'. כל השיטות משתמשות באותה מערכת חוקים, עם שינויים קלים כדי להתאים אותם למשחק. ארבעת המשחקים הבסיסיים הם עולם האפלה, בו משחקים אנשים אשר מגלים שיש משהו מעבר לחיי היום יום בעולם שלהם, Vampire: The Requiem בו מגלמים ערפדים, במלחמה ניצחת על שליטה על עולם האדם והערפדים, Werewolf: The Forsaken, האהוב עליי, ובו משחקים זאבי-אדם אשר נאבקים לשמור על האיזון בין המציאות לעולם הרוחות, ו-Mage: The Awakening, בו משחקים קוסמים. זהו הספר היחידי שלא קניתי, אז אני לא יודע מה הם האוייבים או המטרה של הקוסמים. עם יש שיטה שאתה מעוניין לדעת עליה, אני אשמח לפרט, כולם נשמעים קצת בנאליים מידי ברמה כזאת.

The Grin אמר/ה:
יש המון שיטות משניות לעולם האפלה, ועד כמה שהבנתי מתוכננות לצאת עוד. אלה הראשיות, אז התמקדתי בהן.
אין שיטות משניות (בטח שלא המון), ואלה לא הראשיות, סתם המוכרות יותר. ההבדל היחיד בין סוגי היצורים (זה לא באמת שיטות- רק חלקים מאותה שיטה) הוא סדר היציאה. השלושה שהזכרת הם הראשונים שיצאו והכי מוכרים.

ישמעאל אמר/ה:
The Grin אמר/ה:
יש המון שיטות משניות לעולם האפלה, ועד כמה שהבנתי מתוכננות לצאת עוד. אלה הראשיות, אז התמקדתי בהן.
אין שיטות משניות (בטח שלא המון), ואלה לא הראשיות, סתם המוכרות יותר. ההבדל היחיד בין סוגי היצורים (זה לא באמת שיטות- רק חלקים מאותה שיטה) הוא סדר היציאה. השלושה שהזכרת הם הראשונים שיצאו והכי מוכרים.

יש הבדל. שלושת(ארבעת, למען האמת, יש גם משחק לעולם האפלה הבסיסי) הראשונות הן אלה שבאמת משפיעות על העולם, כל השאר בעיקר מושפעות ממנו. עולם בלי וורוולף יהיה אחרת לגמרי, עולם בלי וומפייר יהיה אחרת לגמרי. אתה יכול להגיד אותו דבר לגבי צ'יינג'לינג ופרומות'יאון?

The Grin אמר/ה:
ישמעאל אמר/ה:
The Grin אמר/ה:

יש הבדל. שלושת(ארבעת, למען האמת, יש גם משחק לעולם האפלה הבסיסי) הראשונות הן אלה שבאמת משפיעות על העולם, כל השאר בעיקר מושפעות ממנו. עולם בלי וורוולף יהיה אחרת לגמרי, עולם בלי וומפייר יהיה אחרת לגמרי. אתה יכול להגיד אותו דבר לגבי צ'יינג'לינג ופרומות'יאון?
נקודה טובה...

קודם כל אני מטנצל עם השאלות שלי אינם של שחקן מתחיל, פשוט אני שואל את זה יותר כדי 'לקבל השראה', ואולי רק בעתיד אשחק ממש את המשחק.

*הייתי רוצה המלצות וטיפים על האוויר. בסקירה שהובאה לכאן קודם היה דגש עז על 'אווירה טובה' ו'העברת אווירה'. אז בעצם איזה שיטות אתם יכולים להביא שהכי טובות? האם זה הסתרת הבית עם וילונות ולשים הרבה נרות על השולחן? מה הטריקים שאתם ממליצים?
*אני מבין שיש ערפדים, יש אנשי זאב, יש קוסמים, יש רוחות רפאים, אז איך לעזאזל עדין יש בני אנוש? מה מאזן הכוחות בין בני האנוש להם? מה יודעים בני האנוש? מה מערך הכוחות בין יצורי האימה עצמם?
*יש המון אגדות וגירסאות גורפות על האפיונים של יצורי אפלה. איזה גרסאות לוקחים האנשים שם?(לדוגמא, אנשי זאב וירח מלא קושרו זה לזה רק בידי הספרות המודרנית[לפחות לדברי וויקי], אבל למעשה אנשי זאב וירח לא באמת קשורים. בנוסף ערפדים יכולים להיות מאופיינים בשינוי צורה, או בניבים חדים, או ביכולות פיזיות על אנושיות או ביכולת שליטה מוחית, תלוי את מי אתם שואלים.)
*בעולם האפלה- כמה בני התמותה יודעים? עם כוחות האפלה כאלה חזקים אז מן הסתם הדת התחזקה, לא?

forte אמר/ה:
קודם כל אני מטנצל עם השאלות שלי אינם של שחקן מתחיל, פשוט אני שואל את זה יותר כדי 'לקבל השראה', ואולי רק בעתיד אשחק ממש את המשחק.

*הייתי רוצה המלצות וטיפים על האוויר. בסקירה שהובאה לכאן קודם היה דגש עז על 'אווירה טובה' ו'העברת אווירה'. אז בעצם איזה שיטות אתם יכולים להביא שהכי טובות? האם זה הסתרת הבית עם וילונות ולשים הרבה נרות על השולחן? מה הטריקים שאתם ממליצים?
*אני מבין שיש ערפדים, יש אנשי זאב, יש קוסמים, יש רוחות רפאים, אז איך לעזאזל עדין יש בני אנוש? מה מאזן הכוחות בין בני האנוש להם? מה יודעים בני האנוש? מה מערך הכוחות בין יצורי האימה עצמם?
*יש המון אגדות וגירסאות גורפות על האפיונים של יצורי אפלה. איזה גרסאות לוקחים האנשים שם?(לדוגמא, אנשי זאב וירח מלא קושרו זה לזה רק בידי הספרות המודרנית[לפחות לדברי וויקי], אבל למעשה אנשי זאב וירח לא באמת קשורים. בנוסף ערפדים יכולים להיות מאופיינים בשינוי צורה, או בניבים חדים, או ביכולות פיזיות על אנושיות או ביכולת שליטה מוחית, תלוי את מי אתם שואלים.)
*בעולם האפלה- כמה בני התמותה יודעים? עם כוחות האפלה כאלה חזקים אז מן הסתם הדת התחזקה, לא?

*אווירה זה עניין מסובך. בכל המשחקים, היא קודם כל אפלה. מסתורין, אימה, ופחד הן המצרכים שכל משחק טוב צריך. איך לעשות את זה תלוי בך ובשחקנים, ובמה שאתם אוהבים. אישית, אני תמיד חשבתי שלשחק לאור נרות רק מקשה לראות את הקוביות, אבל לשחק זאב בין כבשים כשברקע מתנגן Here Comes the Sun גם לא עושה את זה.
*הם הרבה. לא משנה כמה בני אדם ערפד יכול לקטול, תמיד יהיו עוד, ותמיד אור השמש יגיע בסופו של דבר. טכנולוגיה היא גם עזר שימושי, למרות שגם רוב היצורים יכולים לנצל אותו. לא כל היצורים רעים: חלק מזאבי האדם הם בעד האנושות, וכל אלה שהשחקנים משחקים מנסים לשמור על העולם כמו שהוא. בנוסף לזה, למרות שלכל היצורים האלו יש יתרונות גדולים, החסרונות שלהם עושים אותם פגיעים עוד יותר. ויש חסרונות. רוב המשחקים בעולם האפלה מתמקדים בלהתגבר על החסרונות האלה.
*כל האגדות נכונות, עד כמה שאתה עושה אותן. לתקוע יתד בליבו של ערפד לא הורג אותו, אם כי מכניס אותו למצב של צמח. יהיה קשה לכסות את כולם, אבל הם מכוסים בספרים. הכי הרבה שאני יכול לעשות זה לענות על השאלות שלך:
זאבי אדם קשורים לירח, אבל לא באותו אופן. בעוד האגדות מספרות שרק בירח מלא אנשים נעשים לזאב, המציאות היא שונה. לירח יש חמש צורות שונות, כל אחת מייצגת צד שונה של זאבי האדם. זה לא רלוונטי כל כך אם אתה לא משחק וורוולף, אבל זה תמיד אפקט נחמד שאפשר להשתמש בו.
יש חמש אסכולות שונות של ערפדים, כל אחת ממנה מתאפיינת ביכולות שונות. במובן מסויים, כל התשובות נכונות, אבל לא כולן ביחד. חלק מהערפדים יהיו חזקים, חלקם יהיו חכמים, וחלקם יהיו משכנעים במיוחד, אבל אף ערפד הוא לא כולם בבת אחת. ה'סוג' שלך נקבע לפי הערפד שהפך אותך לכזה.
חוץ מזה, תמיד טוב להכניס אגדות לעולם האפלה. היצורים שמוצגים בספרים הם לא האויבים היחידים לאדם. אתה יכול לבסס הרפתקה על תעלומת ביגפוט, או על ייצור על טבעי שחוטף ילד אחד כל חמש שנים, או אפילו על תעלומת אלוויס(למרות שאני לא רואה את הפן האפל בזה כרגע).
*רוב בני האדם חיים בעולם כמו שלנו. הם יודעים בדיוק כמה שאתה יודע, ומאמינים בדיוק במה שאתה מאמין. חלקם, לעומת זאת, נחשפו לאירוע כלשהו שעורר אותם למה שקורה סביבם. אנחנו לא היצורים היחידים על הפלנטה, וזה מדאיג. חלק המזערי של האנשים האלה יודע פחות ממה שהוא חושב, וכל אמת שהוא מגלה פותחת עוד עשרות שקרים ותרמיות. חלק מהאנשים מנסים לצוד את התועבות האלה, חלקם מתחילים לשרת אותם, אבל אף אחד לא נשאר אדיש. רוב העולם ~לא~ מודע לקיומם, בגלל שהם(הם=מי שלא תרצה)דואגים שזה ישאר ככה. ובכלל, כל מי שיטען אחרת יחשב למטורף, אז ממה יש להם לדאוג? הערה: צלבים ושאר סמלי קודש לא משפיעים כמו שתחשוב על ערפדים, ובכלל לא על בני אדם. יש צורך באמונה באפקטיביות של החפץ, משהו שקצת מסובך להסביר ושגם לא הבנתי אף פעם כמו שצריך.

שים לב, שברוב המשחקים אנשי הזב והערפדים (וכו') הם לא באמת "החברה רעים" של העולם. לערפדים אמנם יש את הצרכים שלהם. אבל הרבה פעמים במשחק וורוולף מתמקדים על הקטע של המאבק הפנימי בין האדם למפלצת ששוכנת איתו בגוף (שימו לב, שלאיש זאב אין שום צורך לטרוף בשר, זה תוצאת לוואי של השינוי, שהוא הופך לפראי).
לכן, זה לא שיש צבאות של ערפדים ואנשי זאב שנלחמים אחד בשני, ובאנשים הרגילים כל הזמן. הערפדים עסוקים במאבקים שלהם (שהם לרוב פוליטיים בכלל, לא קרבות פיזיים), הפרומת'אונים נודדים בעולם ומנסים לחוות חוויות על מנאת להפוך לבני אדם והקוסמים סתם מנסים לשרוד ולא למות מהפרדוקסים שהם יוצרים.
נקודה נוספת וחשובה, זה שכמעט תמיד לא מערבבים בין סוגי היצורים (אנשי זאב וערפדים הם קצת יוצאי דופן), במשחק של מגים, לא תמצא אנשי זאב. וכשאתה פרומת'און לא תתקל בערפדים. לרוב זה ככה גם אצל הערפדים ואנשי הזאב, אבל שמתי לב שהרבה מנחים אוהבים לערבב ביניהם, לרוב כמלחמה (בעוד שתשים לב, שלאנשי הזאב יש את האויב שלהם, ככה שלרוב הם עסוקים בלהילחם בווילד)

אני עובד עכשיו על מערכה חדשה לעולם האפלה שאני מתכנן להריץ בפורום בתור בדיקה. ברגע שאני אגמור, אתה תיהיה מוזמן להסתכל(למרות שאני אעדיף שהשחקנים ידעו לפחות את עולם האפלה הבסיסי). עגב, עידן: עירבוב בין העולמות הוא מתבקש. כמו שציינתי מקודם, כל מהלך של הוורוולף משפיע על האיזור כולו, ולכן גם על הערפדים ועל הקוסמים באיזור. אני באמת צריך לקנות את הספר של מייג', אבל אני הבנתי שגם הם קשורים לshaow world ובעיקר לlocus.

אני קראתי את ספרהבסיס לפני זמן לא רב,ואני חייב לציין שבלי ידע נרחב יותר על היצורים העל טבעיים העלילה לא כל כך מעניינת,כי על מה תבסס את הסיפור? עוד עלילת מאפייה או רחובות אפלה עם שיטת ק10? אז אני פשוט אחכה עד שאניח את טפרי המגודלים באור הירח על ספרי ההרחבה,ואז,עוד יבוא יום דינכם.
ד"א,פסקי,אני מוחמא שאתה חושב שאני כתבתי את הסיקור,אבל זה לא אניXD

lord of the dumm אמר/ה:
אני קראתי את ספרהבסיס לפני זמן לא רב,ואני חייב לציין שבלי ידע נרחב יותר על היצורים העל טבעיים העלילה לא כל כך מעניינת,כי על מה תבסס את הסיפור? עוד עלילת מאפייה או רחובות אפלה עם שיטת ק10? אז אני פשוט אחכה עד שאניח את טפרי המגודלים באור הירח על ספרי ההרחבה,ואז,עוד יבוא יום דינכם.
ד"א,פסקי,אני מוחמא שאתה חושב שאני כתבתי את הסיקור,אבל זה לא אניXD

ספר הבסיס הוא ההזדמנות לתת לשחקנים טעימה מהעולם. ערפדים, זאבי-אדם ומכשפים הם לא היצורים היחידים שקיימים בעולם, וגם לא פרומות'יאון וציינג'לינג. כל האגדתות שאי-פעם שמעת, עלולות להיות חלק מהמציאות. נכון, בישראל יש פחות אגדות כאלה, אבל זה לא אומר שאי אפשר להשתמש בדברים. שמעת על שני הדתיים שנכלאו במערה, ומספרים שהם ראו שתי צורות מסתוריות באות לקחת אותן, וניצלו בשניה האחרונה על ידי צוות ההצלה? אולי רוצח כלשהו מסתובב, ואיש לא מצליח לתפוס אותו, ואיכשהו לדמויות ברור שהן מכירות אותו. עולם האפלה הבסיסי הוא האחד שהכי מעביר את האווירה, כי בו אתה משחק את הקורבן.
(מצטער, סוף סוף פותחים עץ על עולם האפלה, חבל לי לתת לו למות ככה.)

להתחבר למשחק מבחינת השחקנים או המספר? אני חושב שעל מנת שהמשחק יתפתח, זה הכרחי שהשחקנים ידעו שקיים על טבעי, ויותר חשוב שהם ידעו שהדמויות שלהן ~לא~ יודעות, אבל העל טבעי בספר הבסיס זה אלה יוצאי הדופן, שקיים מהם רק אחד בכל העולם...

Or Does It?

למרות הדו משתמעיות הברורה,אני די נהנה יותר מההיבט העל טבעי מאשר בהיבט של לחפש את העל טבעי בחוסר ידיעה שלמה שיש בכלל כזה בתור אחד לא על טבעי.זה היה ברור או לא? אני לא שלם בנוגע לזהXD

בסופו של דבר, כן.

לכל הדמויות יש פוטנציאל להיות על טבעית, השאלה היא איך הן מגיעות לזה. בסופו של דבר, כולן היו אנשים רגילים בדיוק כמו בעולם שלנו, אבל משהו שינה אותן, וזה לא משנה אם הן ערפדים, זאבי אדם או קוסמים. הקטע בעולם האפלה זה שלא דוחפים לך את ההרפתקאות בכפית כסף, הדמות שלך חייבת ליזום כל הזמן כדי להבין מה קורה. אין מגדל למכשף מרושע, אלא דמות בצללים שאתה אפילו לא בטוח מה היא עושה. כולנו יודעים שיש סיכוי לעל טבעי, אבל לאף אחד מאיתנו אין הוכחה. אם אתה לא רוצה להתחיל את המשחק בלמצוא את ההוכחות האלה, אז אין ספק שאחד המשחקים האחרים מיועד בשבילך, או שאתה יכול להתחיל משחק כשהדמויות כבר עברו הרפתקה אחת כזו, ועכשיו הן בדרכן להיכנס לאחרת.

נושא ישן: שלום . לא היו תגובות חדשות בנושא זה במעל 60 ימים.
אין לפרסם תגובות אלא אם התגובה עדיין רלוונטית, אלא לפתוח נושא חדש.

התחילו לשחק עם פאת'פיינדר בעולמות פראיים

נושאים לוהטים

פוסטי פרופיל אחרונים

מתחיל בפעם הראשונה את המסע המופלא של עולם הדיסק!
הרגע שמתי לב, אתמול בדיוק, לפני שנתיים הצטרפתי לפורום!
לאחר דחיות רבות, הצלחנו תחת מטר הטילים, לקיים עוד סשן מטלטל של קת'ולהו: אימה על האוריינט אקספרס.
עולמות השנה, פיזי או בזום?
רכבת האוריינט אקספרס עוצרת בקונסטנטינופול אבל האימה ממשיכה לדהור.
חזרה