forte אמר/ה:
קודם כל אני מטנצל עם השאלות שלי אינם של שחקן מתחיל, פשוט אני שואל את זה יותר כדי 'לקבל השראה', ואולי רק בעתיד אשחק ממש את המשחק.
*הייתי רוצה המלצות וטיפים על האוויר. בסקירה שהובאה לכאן קודם היה דגש עז על 'אווירה טובה' ו'העברת אווירה'. אז בעצם איזה שיטות אתם יכולים להביא שהכי טובות? האם זה הסתרת הבית עם וילונות ולשים הרבה נרות על השולחן? מה הטריקים שאתם ממליצים?
*אני מבין שיש ערפדים, יש אנשי זאב, יש קוסמים, יש רוחות רפאים, אז איך לעזאזל עדין יש בני אנוש? מה מאזן הכוחות בין בני האנוש להם? מה יודעים בני האנוש? מה מערך הכוחות בין יצורי האימה עצמם?
*יש המון אגדות וגירסאות גורפות על האפיונים של יצורי אפלה. איזה גרסאות לוקחים האנשים שם?(לדוגמא, אנשי זאב וירח מלא קושרו זה לזה רק בידי הספרות המודרנית[לפחות לדברי וויקי], אבל למעשה אנשי זאב וירח לא באמת קשורים. בנוסף ערפדים יכולים להיות מאופיינים בשינוי צורה, או בניבים חדים, או ביכולות פיזיות על אנושיות או ביכולת שליטה מוחית, תלוי את מי אתם שואלים.)
*בעולם האפלה- כמה בני התמותה יודעים? עם כוחות האפלה כאלה חזקים אז מן הסתם הדת התחזקה, לא?
*אווירה זה עניין מסובך. בכל המשחקים, היא קודם כל אפלה. מסתורין, אימה, ופחד הן המצרכים שכל משחק טוב צריך. איך לעשות את זה תלוי בך ובשחקנים, ובמה שאתם אוהבים. אישית, אני תמיד חשבתי שלשחק לאור נרות רק מקשה לראות את הקוביות, אבל לשחק זאב בין כבשים כשברקע מתנגן Here Comes the Sun גם לא עושה את זה.
*הם הרבה. לא משנה כמה בני אדם ערפד יכול לקטול, תמיד יהיו עוד, ותמיד אור השמש יגיע בסופו של דבר. טכנולוגיה היא גם עזר שימושי, למרות שגם רוב היצורים יכולים לנצל אותו. לא כל היצורים רעים: חלק מזאבי האדם הם בעד האנושות, וכל אלה שהשחקנים משחקים מנסים לשמור על העולם כמו שהוא. בנוסף לזה, למרות שלכל היצורים האלו יש יתרונות גדולים, החסרונות שלהם עושים אותם פגיעים עוד יותר. ויש חסרונות. רוב המשחקים בעולם האפלה מתמקדים בלהתגבר על החסרונות האלה.
*כל האגדות נכונות, עד כמה שאתה עושה אותן. לתקוע יתד בליבו של ערפד לא הורג אותו, אם כי מכניס אותו למצב של צמח. יהיה קשה לכסות את כולם, אבל הם מכוסים בספרים. הכי הרבה שאני יכול לעשות זה לענות על השאלות שלך:
זאבי אדם קשורים לירח, אבל לא באותו אופן. בעוד האגדות מספרות שרק בירח מלא אנשים נעשים לזאב, המציאות היא שונה. לירח יש חמש צורות שונות, כל אחת מייצגת צד שונה של זאבי האדם. זה לא רלוונטי כל כך אם אתה לא משחק וורוולף, אבל זה תמיד אפקט נחמד שאפשר להשתמש בו.
יש חמש אסכולות שונות של ערפדים, כל אחת ממנה מתאפיינת ביכולות שונות. במובן מסויים, כל התשובות נכונות, אבל לא כולן ביחד. חלק מהערפדים יהיו חזקים, חלקם יהיו חכמים, וחלקם יהיו משכנעים במיוחד, אבל אף ערפד הוא לא כולם בבת אחת. ה'סוג' שלך נקבע לפי הערפד שהפך אותך לכזה.
חוץ מזה, תמיד טוב להכניס אגדות לעולם האפלה. היצורים שמוצגים בספרים הם לא האויבים היחידים לאדם. אתה יכול לבסס הרפתקה על תעלומת ביגפוט, או על ייצור על טבעי שחוטף ילד אחד כל חמש שנים, או אפילו על תעלומת אלוויס(למרות שאני לא רואה את הפן האפל בזה כרגע).
*רוב בני האדם חיים בעולם כמו שלנו. הם יודעים בדיוק כמה שאתה יודע, ומאמינים בדיוק במה שאתה מאמין. חלקם, לעומת זאת, נחשפו לאירוע כלשהו שעורר אותם למה שקורה סביבם. אנחנו לא היצורים היחידים על הפלנטה, וזה מדאיג. חלק המזערי של האנשים האלה יודע פחות ממה שהוא חושב, וכל אמת שהוא מגלה פותחת עוד עשרות שקרים ותרמיות. חלק מהאנשים מנסים לצוד את התועבות האלה, חלקם מתחילים לשרת אותם, אבל אף אחד לא נשאר אדיש. רוב העולם ~לא~ מודע לקיומם, בגלל שהם(הם=מי שלא תרצה)דואגים שזה ישאר ככה. ובכלל, כל מי שיטען אחרת יחשב למטורף, אז ממה יש להם לדאוג? הערה: צלבים ושאר סמלי קודש לא משפיעים כמו שתחשוב על ערפדים, ובכלל לא על בני אדם. יש צורך באמונה באפקטיביות של החפץ, משהו שקצת מסובך להסביר ושגם לא הבנתי אף פעם כמו שצריך.