• ברוכים הבאים לפורום הפונדק
    הפונדק הוא הקהילה הוותיקה והמובילה של מבוכים ודרקונים, משחקי תפקידים ומשחקי לוח בישראל.
    ההרשמה היא בחינם ולאחר מכן תוכלו לפרסם הודעות, למכור ולקנות משחקים, לחפש קבוצה למשחק ועוד!

הרשמה /

עולמות פראיים דרקונים ונתונים [דו"נ 137 - אבק שריפה] עולמות פראיים: כשאתה צריך לירות...

עוד הגשה לאתגר דרקונים ונתונים 137 - אבק שריפה – אבל זו לא מקורית שלי, אלא אדפטציית עולמות פראיים לכשאתה צריך לירות, תירה – אל תדבר! של העוג הברברי העוג הברברי

יתרון קרבי חדש:

אל תדבר כשצריך לירות
דרישות:
התחלה, ירי ק6
כאשר הדמות מתנגדת בהצלחה לעימות נגד הנפש שלה, אתה רשאי לבצע מייד התקפת ירי חופשית נגד מי שיזם את העימות. הנשק חייב להיות טעון או עם טעינה קטנה מ-1.

ועל הדרך, הנה עוד יתרון – חברתי:

יש אנשים עם אקדח ויש עם את חפירה
דרישות:
התחלה, ירי ק6
כאשר אתה מבצע עימות עם ירי, אתה רשאי לגלגל מול הנפש של המטרה, במקום מול הזריזות שלה. למען הסר ספק: בדרך כלל צריך לירות בשביל להתעמת עם ירי...

עריכה אחרונה:
לטעמי "התנגדות בהצלחה לעימות נגד נפש" זה חלון צר מדי בשביל יתרון. זה יכול לעבוד כיכולת מיוחדת עבור דב"ש, אבל לא כיתרון ששחקנים צפויים לרצות לבחור.
האם לדעתך התמונה תשתנה אם זה לא יעלה בהזדמנות פז? (אני חושש שבמקרה כזה היתרון יהיה משמעותית יותר שימושי מאשר "תשובה ניצחת").

לא. העלות בפז היא בכל מקרה קיצונית בפני עצמה, וצריכה לרדת בלי קשר.
אני לא חושב שהפיתרון הוא לפתוח את זה לכל סוגי העימותים. אני חושב שהשאלה צריכה להיות - מה מנסים להשיג כאן, והאם בכלל אפשר להשיג את זה בצורת יתרון.

המטרה של היתרון השני היא לייצג איומים ותמרון של היריב דרך ירי באוויר או על הקרקע לרגליו, או להעיף לו בירייה את כובע הבוקרים מבלי לפגוע בראש.

המטרה של היתרון הראשון היא קודם כל להיות רפרנס היתולי לטוב, הרע והמכוער – כי זו הייתה ההגשה המקורית עליה היתרון הזה מבוסס – אבל בתוך עולם המשחק זה מייצג מבחינתי את היכולת של הדמות לזהות פרצה במוכנות של יריב כאשר הוא בוחר לאיים ולהתגרות במקום לבצע פעולה גופנית נגד הדמות.

בהשוואה ליתרון התשובה הניצחת:
  • יש כאן מצב מעט יותר רחב (מפעילים על הדמות עימות נגד נפש, ולא רק עימות באיום או התגרות)
  • תנאי ההפעלה רחב יותר (צריך לנצח בבדיקה, ולא צריך העלאה)
  • להשפעה יש פוטנציאל גבוה (לגרום נזק)
  • אבל ההשפעה לא אוטומטית.
מבחינת עוצמה של היתרון, ברור שהוא לא יתאים לכולם, אבל זה נכון לרוב היתרונות. גם "הטעיה" או "מלווים" לא מתאימים לכל דמות. הוא יכול להיות שימושי לדמות עם ירי סבבה ונפש סבבה ורצון להסלים עימותים.

נושא ישן: שלום . לא היו תגובות חדשות בנושא זה במעל 60 ימים.
אין לפרסם תגובות אלא אם התגובה עדיין רלוונטית, אלא לפתוח נושא חדש.

התחילו לשחק עם פאת'פיינדר בעולמות פראיים

תוכן מומלץ

נושאים לוהטים

פוסטי פרופיל אחרונים

אם נשאר לי 45 ש"ח הנחה מהשובר מנחה, יש דרך לעשות איתם משהו/להעביר אותם למישהו אחר?
אפשר להכין דמות לכל משחק בדרקוניקון שמציין באיזה דרגה הוא?
Dark sun!!! שמישהו יעלה פוסט על ההכרזות של Wizards :)
יאללה, מתחיל לראות האודיסאה. נראה איך יהיה.
אשרו לי משחק אחד לדרקוניקון ועל השני עדיין לא הוחלט כבר כמה ימים.
מה זה אומר?
חזרה