• ברוכים הבאים לפורום הפונדק
    הפונדק הוא הקהילה הוותיקה והמובילה של מבוכים ודרקונים, משחקי תפקידים ומשחקי לוח בישראל.
    ההרשמה היא בחינם ולאחר מכן תוכלו לפרסם הודעות, למכור ולקנות משחקים, לחפש קבוצה למשחק ועוד!

הרשמה /

חדשות הכרוז Cortex Plus Hacker's Guide

• מחבר/ת הנושא מחבר/ת הנושא Icel
  • תאריך התחלה תאריך התחלה
אז, כן, עוד קיקסטרטר :P
http://www.kickstarter.com/projects...uctions-cortex-plus-hackers-guid?ref=activity

Margaret Weis Productions: Cortex Plus Hacker's Guide

The Cortex Plus Hacker’s Guide is a collection of articles and essays for use with either Cortex Plus Drama (as seen in the Smallville Roleplaying Game) or Cortex Plus Action (as seen in the Leverage Roleplaying Game.) In order to best take advantage of the guide, you’ll want to own either or both of these games, though many articles are neutral to whichever Cortex Plus game you favor.
נשמע מגוחך להפליא.

יש גם תוכן עניינים ראשוני, סה"כ 23 פרקים/מאמרים.

הספר אולי יהיה קריאה מעניינת אבל לדעתי ממש מיותר שהם פתחו עליובשבילו קיקסטרטר. אין ספק בכלל שזה מוצר שיכלו להוציא כחלק רגיל מההוצאה לאור.

יש המון פרוייקטים כאלו בקיקסטרטר. למשל כמעט כל הפרוייקטים של הזאב הלבן החדשים (Onyx publishing). או אפילו Fate - שהוצהר מראש כפרוייקט שיצא לאור בכל מקרה, והקיקסטרטר זה רק בשביל לעשות ספר טוב יותר.

אתה לא יכול לדעת אם אוניקס פת' מסוגלים לעשות משהו, כי הם רק קמו.
חוץ מזה שיש הם כמה עובדים לשעבר של WW אנחנו לא יודעים שום דבר על הגב הכלכלי שלהם.

אני רוצה לקרוא - בעברית ובקצרה.
אם כבר פורום בעברית, אז אני אשמח שיהיה בכרוז איזה תקציר בעברית. לפחות בהודעה הראשונה.
אם הייתי רוצה אנגלית יש אלפי פורומים באנגלית - ועובדה שאני כאן ולא שם.
אז אני רוצה לקרוא ולהבין, ובעברית.
אין עברית - בתור עצלן מושבע אני אעבור לנושא אחר.

אז בקצרה - יש שיטה שנקרא קורטקס פלוס של מרגרט וייז פרודקשנז, שיושבים עליו כל מיני משחקים כגו leverage, smallville ו marvel heroic roleplaying .
הם עושים קיקסטארטר כדי להוציא ספר שיעזור לאנשים אחרים להוציא משחקים אחרים על בסיס השיטה הזו, ואיסל, מסיבה שלא כל כך ברורה לי, חושב שזה ממש מיותר.

לא אמרתי שהספר מיותר אמרתי שהקיקסטרטר מיותר.
אפילו כתבתי שאני חושב שהספר יהיה מעניין לקריאה, כי עברתי על תוכן העניינים שלו והמאמרים שם נשמעים מעניינים.

אבל אני חושב שלהוצאה לאור מוכחת בעלת נסיון אין סיבה לצאת בקיקסטרטר. זה צעד פופוליסטי שכל המטרה שלו הוא להפחית "סיכונים" לחברה ולגבות את הכסף מראש, ואני לא אוהב את זה.
כנ"ל מה הקמפיין של נומנורה. אין לי ספק שמונטה קוק היה יכול להסתדר לבד (ודברנו על זה באחד הדיונים האחרים).
לעומת זאת Onyx Path שמפיקים ספרים חדשים לעולם האפלה והנשגבים הם בגדר נעלם - אומנם יש אצלם אנשים ותיקים אבל החברה עצמה חדשה ולא באמת יודעים כמה משאבים עומדים לרשותה.
יש את אותה הבעיה בשוק משחקי המחשב. הצרכנים מתחילים להתעצבן שאישויות גדולות ובעלות משאבים רבים כגון פיטר מילנו מחליטים לגבות את הכסף מראש, כשברור שהם יכולים להוציא את המשחק בכוחות עצמם.

Hacker's Guide אפילו לא מכיל תוכן מקורי/יצירתי. זאת אסופת מאמרים. עלויות ה"פיתוח" לא קימות כאן.

זה כנראה תופעת הגל השני, הגיע מהר יחסית לקיקסטארטר

כמו שאייסל ציין כבר, ברגע שכל מני אלמונים הצליחו למנף את קיקסטארטר
ואפילו כאלה שחוזרים לתחום בלי גב כלכלי, והראו שאפשר למנף המון תמיכה קהילתית ומימון

אז גם הגדולות רוצות לטבול בבריכה החדשה,
במיוחד כשהמנגנון הזה למימון מבטיח להם משהו שמעולם לא היה להם-
גביית תשלום מהלקוחות כבר בשלב ההפקה הראשוני, במקום להשיג מימון ממשקיעים ובנקים (שתמיד מחייבים תשואה והחזרת ההשקעה ולא ממש מתעניינים במוצר הסופי)
באיזשהו מקום זה אפילו קצת ציני, כי הם מנצלים פלטפורמה שנועדה בעיקר לעזור להרים פרויקטים חדשים ולתמוך באנשים עצמאיים שאחרת לא ישיגו מימון, כדי לנכס לעצמם מקום.

OP שונים בעניין הזה כי מדובר בכמה יוצאי WW שעושים השקה מחודשת לקו ישן, ועושים את זה דרך קיקסטארטר כדי לא להתחרות ישירות בWW (שסוףסוף קלטו שהקהילה הותיקה לא ממש ממהרת לעבור לעולם האפילה החדש)

הפרויקט הזה לא רע בתכל'ס, אבל זה באמת איפשהו קצת לא הוגן
אנשים משלמים לממן סידרת מאמרים והצעות ליצירה, שזה דבר מבורך מיסודו
אבל זה לא מוצר ייחודי שהם לא יכלו לשחרר כתוספת לדברים שהם כבר יוצרים,
או אפילו לגבש ולהוציא אותו בלי תמיכה, הם פשוט הבטיחו פה מכירה לשוק לפני שזה יגיע לשלב ההפקה

נושא ישן: שלום . לא היו תגובות חדשות בנושא זה במעל 60 ימים.
אין לפרסם תגובות אלא אם התגובה עדיין רלוונטית, אלא לפתוח נושא חדש.

התחילו לשחק עם פאת'פיינדר בעולמות פראיים

תוכן מומלץ

נושאים לוהטים

פוסטי פרופיל אחרונים

אם נשאר לי 45 ש"ח הנחה מהשובר מנחה, יש דרך לעשות איתם משהו/להעביר אותם למישהו אחר?
אפשר להכין דמות לכל משחק בדרקוניקון שמציין באיזה דרגה הוא?
Dark sun!!! שמישהו יעלה פוסט על ההכרזות של Wizards :)
יאללה, מתחיל לראות האודיסאה. נראה איך יהיה.
אשרו לי משחק אחד לדרקוניקון ועל השני עדיין לא הוחלט כבר כמה ימים.
מה זה אומר?
חזרה