• ברוכים הבאים לפורום הפונדק
    הפונדק הוא הקהילה הוותיקה והמובילה של מבוכים ודרקונים, משחקי תפקידים ומשחקי לוח בישראל.
    ההרשמה היא בחינם ולאחר מכן תוכלו לפרסם הודעות, למכור ולקנות משחקים, לחפש קבוצה למשחק ועוד!

הרשמה /

35 שנה ל"שליחות קטלנית 2"

הרבה לפני שבינה מלאכותית הייתה אפשרות מעשית, הסרט הזה דיבר על האיום האפשרי הטמון במכונות חושבות, תוך כדי שהוא משחק על "פרדוקס הסבא" (לנסוע מהעתיד כדי לשנות את העבר) ומייצר כמה סצנות אקשן שלגמרי עמדו במבחן הזמן.

כמו כן, האפקטים בסרט נחשבו בזמן אמת לגובלים במדע בדיוני בפני עצמם - כאשר הרובוט המחסל T1000 עשה שימוש פורץ דרך וחדשני באנימציית morphing.

את הסרט ראיתי בקולנוע עם חברים בזמן שהוא היה חדש לגמרי, אבל גם היום הוא שווה צפייה. מלבד האפקטים, גם העלילה די מוצלחת. יש לציין שחלק מהשחקנים שם לא עשו מאז שום דבר שמתקרב לזה ורובם נעלמו לאלמוניות וסמים, חוץ משוורצנגר שהפך מ"סתם" כוכב קולנוע יחסית מצליח עם מבטא אוסטרי לאחד האנשים המפורסמים בעולם.

הרבה אנשים המליצו לי לדלג על הסרט הראשון ולראות ישר את השני, כך שהוא מה שאני מכיר משליחות קטלנית והאמת שממש אהבתי אותו כשראיתי אותו לפני שנה וחצי ואני חושב שגם אם אראה אותו עכשיו אני אוהב אותו.
את ההמשכים לא טרחתי לראות.

עריכה אחרונה:
סרט לא רע, שאתרע מזלנו שהוא כל מה שהצליח להיכנס לגוגולת החלולה של מי שגדלו להיות המיליארדרים האהובים עלינו, ולכן כל מה שהם יכולים לברבר עליו זה האם סקיינט שלהם תהרוג את האנושות או שהם ישלטו בה (והיא תהרוג את האנושות בשבילם).

במציאות סקיינט שלהם פולטת טקסט סטטיסטי.

סרט הפעולה הטוב ביותר בכל הזמנים לדעתי. פעלולים שלא נס ליחם, סצינות פעולה סוחפות, דמויות עגולות ועלילה מעניינת ונבנית בהדרגה (בניגוד לסרטים של היום שאפשר לקצץ 100 מתוך 130 דקות והסרט יישאר אותו דבר) ומסרים מעניינים.

ההמשכים בזיכיון היו די גרועים.

הסרט הראשון היה לא רע, אבל היה חסר לו המימד של "מיתולוגיית פופ" שהיה לסרט השני.
הסרט הראשון היה סרט אימה משנות ה-80 שבו בחורה צורחת בורחת מרובוט מהעתיד.
בסרט השני (וההמשכים הרלבנטיים) התברר ששרה קונור למדה משהו או שניים ועכשיו היא טיפוס קשוח ביותר. מלבד זאת, מדובר ביצירת מופת כפי שאמרתי ובהחלט אפשר לראות את הסרט בפני עצמו ללא שאר הסרטים.
אישית די אהבתי את הסרט השלישי, הם ידעו שהוא לא יכול להשתוות לשאר הסרטים אז מלכתחילה הסרט לא לוקח את עצמו יותר מדי ברצינות.
הסרטים הרביעי והחמישי פשוט גרועים, אם הסרט השני (בעיקר) הציג את ג'ון קונור כפרחח בעל לב טוב, בסרטים האלו הציגו אותו כשמוק חסר לב. איכס איכס.
דווקא אהבתי את הסרט האחרון (גורל אפל), הוא ממשיך ישירות את שליחות קטלנית 2 מבחינה עלילתית ואני חושב שמבחינה קונספטואלית הוא עשה עבודה טובה.

ידוע לשמצה גם כאחד הסרטים הראשונים שנכתבו, בוימו ונערכו באופן כזה שהרבה מתח בתחילת הסרט נבנה באמצעות טוויסט (שאותו הטריילר והפוסטרים הרסו).
לא הוא לא. אני, דרור אילי דרור אילי, הבן שלי ועוד רבים וטובים התחילו בסרט השני. בניגוד לסרטים של היום שמסתמכים על טוויסטים מופרכים, בסרט הזה הטוויסט הוא רק בונוס - הסרט בהחלט עומד בפני עצמו (ראיתי אותו מספר דו ספרתי של פעמים, כולל צפייה בהערות הבמאי - אגב, רוב האפקטים לא היו ממוחשבים אלא קלאסיים, למשל שימוש בתאומים, איפור ובובות).

הרבה לפני שבינה מלאכותית הייתה אפשרות מעשית, הסרט הזה דיבר על האיום האפשרי הטמון במכונות חושבות, תוך כדי שהוא משחק על "פרדוקס הסבא" (לנסוע מהעתיד כדי לשנות את העבר) ומייצר כמה סצנות אקשן שלגמרי עמדו במבחן הזמן.
נכון אנחנו מדברים לפעמים על איך שאילוצים מעודדים יצירה? אז מתברר ששליחות קטלנית התחילה מחלום של ג'יימס קמרון על רובוט שלדי שרודף אחריו, הוא החליט לעשות סרט על מלחמת רובוטים ובני אדם אבל מסיבות תקציביות החליט לשלוח רובוט בצורת אדם מהעתיד אל ההווה.

ידוע לשמצה גם כאחד הסרטים הראשונים שנכתבו, בוימו ונערכו באופן כזה שהרבה מתח בתחילת הסרט נבנה באמצעות טוויסט (שאותו הטריילר והפוסטרים הרסו
כמו SandChicken, אני גם לא מסכים כל כך. הטוויסט הוא חלק חמוד שסוגר כמה קצוות ומסייע לעלילה, הוא לא מהות הסרט. זה לא The Prestige או פייט קלאב.

התחילו לשחק עם פאת'פיינדר בעולמות פראיים

תוכן מומלץ

נושאים לוהטים

פוסטי פרופיל אחרונים

כמעט 3 שנים שאנחנו משחקים מו"ד על בסיס שבועי, ופעם ראשונה שדמות נהרגה לנו, זו הדמות שלי.. אני מאושר
לפני שנה וארבעה ימים התחלנו את משחק הפורום המצוין של פרגרין השני -הצד האפל של הירח
בבקשה בבקשה לא שוב.
בדיוק כשאנחנו חושבים שראינו הכל באימה, מגיע סשן קת'ולהו מס' 70 - אימה באוריינט אקספרס.
מתחיל בפעם הראשונה את המסע המופלא של עולם הדיסק!
חזרה