• ברוכים הבאים לפורום הפונדק
    הפונדק הוא הקהילה הוותיקה והמובילה של מבוכים ודרקונים, משחקי תפקידים ומשחקי לוח בישראל.
    ההרשמה היא בחינם ולאחר מכן תוכלו לפרסם הודעות, למכור ולקנות משחקים, לחפש קבוצה למשחק ועוד!

הרשמה /

פאת'פיינדר פראי שחקן עם דמות לא קרבית

למי שעקב אחרי הרשומות האחרונות של הקבוצה שלי שחקן חדש הצטרף לקבוצה - פאת'פיינדר פראי - עליית שרי הרונות, בסגנון דוהר וסוער

והוא החליט לבנות דמות לא קרבית ובכלל של לא יוצלח, לדבריו את ג׳רי מריק ומורטי.

בגלל שזה עולמות פראיים ולא מבוכים ודרקונים רגיל, בהחלט אפשרי לבנות דמות כזו, והוא בנה.

השאלה שלי כמנחה זה איך להתמודד עם זה מכאנית. כאילו הדמות לגמרי לא יעילה בקרב (וגם לא ממש מחוץ לקרב). לשחקן זה לא מפריע אבל לי זה ממש מוזר, ולא בטוח מה נכון לעשות.

השאלה שלי כמנחה זה איך להתמודד עם זה מכאנית. כאילו הדמות לגמרי לא יעילה בקרב (וגם לא ממש מחוץ לקרב). לשחקן זה לא מפריע אבל לי זה ממש מוזר, ולא בטוח מה נכון לעשות.
הדמות אולי לא יעילה בלהרוג, אבל בעו"פ ממש ואלידי לעשות דמות שממוקדת על עימות/תמיכה/לחשים/לטעון למישהו אחר את רובה הקשת.

אני לא בטוח אין זה עם היריבים בנתיב ההרפתקה המסוים, אבל עו"פ ככלל תומכת בקרבות שבהם ממילא לא יעיל שכולם יגלגלו התקפה. לדוגמה התנין הענק בסוף של "עינו של קילקואטו", שהטקטיקה המתאימה נגדו היא "להלביש עליו מחסרים", ובמקביל להלביש תוספים על דמות עם נשק כמה שיותר גדול כדי שיהיו העלאות בגלגול ההתקפה ובגלגול הנזק.

עלילה יכולה לתמוך בזה שיש מישהו שלא מוצלח בדברים ושתמיד ניצל ברגע האחרון, השאלה היא אם זו הנישה שהדמות הולכת למלא מעתה ועד עולם או שמעצם החיכוך בעלילה היא תתפתח ותשתנה לכל מיני כיוונים.

גם נשאלת השאלה עד כמה שחקן שמשחק דמות בסגנון "Dumb Donald" יהנה לאורך זמן ועד כמה שאר החברים בקבוצה יהנו מהגאגים שלו.

1769843294941.webp

הדמות אולי לא יעילה בלהרוג
פתאום כשאני חושב על זה, אני לא יודע איך זה בעולמות פראיים, אבל במו"ד לדורותיה כבר יש מקצוע שממש לא יעיל בלהרוג את אויבי החבורה.

לוחם.

אם המטרה שלו לא לחבל ביכולת שלכם להנות מן המשחק כולו, כולל הקרבות, אז שיעשה טובה ויחזור לשולחן העבודה ויבנה דמות של מגן במעטפת שלומיאל-שלימזל: דמות שבקרבות מושכת אל עצמה אש או מוצאת עצמה בטעות נופלת בדרכם של חיצים של האוייב, ומצליחה לשרוד למרות הכל.

אני לא מבין את הבעיה.
השיטה תומכת לגמרי בדמות לא קרבית, ואפשר להיות סבבה לגמרי בקרב גם כשעושים רק תמיכה ובדיקות מיומנות.
זה לא אומר שהדמות לא תהיה מטרה לאויבים, אבל כנראה בדר"כ תהיה פחות מטרה מדמויות יותר קרביות.

אם המטרה שלו לא לחבל ביכולת שלכם להנות מן המשחק כולו, כולל הקרבות, אז שיעשה טובה ויחזור לשולחן העבודה ויבנה דמות של מגן במעטפת שלומיאל-שלימזל: דמות שבקרבות מושכת אל עצמה אש או מוצאת עצמה בטעות נופלת בדרכם של חיצים של האוייב, ומצליחה לשרוד למרות הכל.
בגדול, אני חושב שלשם הוא מכוון.
הוא לא רוצה למות או לחבל בחבורה, פשוט ליצור דמות קומדית בסגנון שתיארת.

אני כן תוהה איך זה יעבוד לאורך זמן ומתכנן לדבר על זה עם השחקן. זו לא דמות תומכת במובן של תמיכה ובדיקות מיומנות, אלא שלומיאל-שלימזל (לא הכרתי את המונח...)

אם במקרה הדמות שלו תצליח להיהרג, תחליף אותה בשיבוט/דמות ממימד מקביל שזהה לה לחלוטין מלבד דבר אחד (יכול להיות גם שינוי קוסמטי, לא חייב משהו מכני). במחשבה שניה, הייתי מלכתחילה מציע לו לשחק דמות עם פציעה אחת בלבד כדי להפעיל את היתרון הזה.

הבעיה פה היא לא התאמה לשיטה, אלא התאמה לליבה של המשחק עצמו. אני מניח מהתיאור שאתה מכוון למשחק ממוקד קרבות ואקשן: זה מה שהשחקנים עושים - מקבלים החלטות בהקשר הזה.
גם דמות לא קרבית היא לא הבעיה אם השחקן מודע לכך שהוא משחק ב"רמת קושי" גבוהה יותר. דמות לא קרבית בקמפיין קרבי היא מאתגרת יותר למשחק ולכן גם יכולה מאד לעניין.

ממה שאני מבין, השחקן לא בא לשחק את המשחק שאתה מכוון אליו, אלא לגלם אתנחתא קומית. זו התנגשות חזיתית מאופי המשחק. או שגיג של השחקן ימצא את עצמו מאד מהר, או שהוא ישתעמם או שאופי המשחק ישתנה כדי להתאים אליו ויהרוס לך ולשאר השחקנים.

זו בדיוק המקום לשיחה מחוץ למשחק.
שוב, הבעיה פה היא לא קרבי / לא קרבי אלא מה מצופה משחקנים לעשות במשחק.

אני מסכים שזה יותר עניין של טון במקרה הזה.
כן אציין שרוב ה"שלומיזל"ים שאני מכיר כן קרביים אבל השחקן מתאר דברים כמקריים ומזליסטים. הדמות יורה חץ ומפספסת, אבל זה פוגע במשהו שמעיף את החץ ואחרי סדרת טעויות בסוף האויב נפגע מהריקושט לדוגמה.

האמת שדי קשה להבין את זה בלי דוגמאות קונקרטיות.

ההרפתקה, עד כמה שהבנתי, אמורה להיות אפוס כמומו"ד קרבי טיפוסי:

1770057025087.webp
רק בתמונה של הקופסא ספרתי לפחות ארבעה כלי-משחית שונים ושני לחשים פיצוציים.

מה באמת הדמות של לא-יוצלח שלא יודע להילחם עושה שם, חוץ מלהפריע ולהיות טמבל מצחיק-חיק-חק?

השיטה כנראה תומכת את האפשרויות שעומדות בפני דמות כזאת יותר מאשר מו"ד/פאת'פיינדר המקוריות יודעות לעשות את זה, אבל איך זה מתבטא במשחק בפועל? כי ממה שעולה עד כה, זה נשמע כמו שחקן מעצבן ומיוחדג' עם דמות שמטרתה לעורר אנטגוניזם, שזה חתיכת דגל אדום ברמת ה"אני רוצה לשחק קנדר".

איפה שכן ראיתי שילוב מוצלח של דמויות לא-קרביות, היה בהרפתקאות/מערכות שבהן לא היה דגש מרכזי על קרבות ולחימה, או במשחקים שבהם לדמויות הייתה אפשרות מעשית כן לעשות דברים מועילים אחרים - למשל לאסוף מידע, להסיר מכשולים (פריצת מנעולים ומלכודות/האקינג/שכנוע) להגיש עזרה רפואית וכד'.

הדמות של החובש שנמנע מהרג ולחימה למשל, היא Trope שקיים היסטורית:

דזמונד דוס, חובש וסרבן מצפון שטיפל בפצועים, קיבל את מדליית הכבוד, אבל סירב להשתמש בנשק מטעמים דתיים:

1770058135672.webp

ומעולם הקומיקס והתרבות הפופולארית - החובש "קו חיים" מכוח המחץ, שאמנם בגרסת בובת המשחק שלו מוצג כאוחז באקדח, אבל בסדרה המצויירת משנות השמונים תואר כפציפיסט שמסרב להשתמש בכלי נשק ועם תסביך מסויים עם אביו הכומר שמאוכזב ממנו על שהצטרף לארגון צבאי - דמות די מורכבת יחסית לזיכיון שהוא הופיע בו.

1770058319090.webp

מניח שאפשר למצוא עוד דוגמאות של הרפתקנים שלא נלחמים - למשל עולה לי לראש "מקגייוור" שהיה מומחה לאלתורים וגאדג'טים בסדרת האייטיז שנשאה את שמו, שבמוצהר סלד מכלי נשק ולא היה מוכן להשתמש בהם בגלל טראומת ילדות ממקרה בו חברו נהרג בתאונת ירי.

אף אחד מהמקרים האלה הוא לא לוחמני, אף אחד מהם הוא לא גאג על שלומיאל פוזל ידיים שמצחיק רק את השחקן של עצמו.

עריכה אחרונה:
יאפ, לכן פרסמתי את הפוסט מלכתחילה - לסשן ראשון זה עבד בסדר.
לטווח הארוך זה פחות מסתדר ושוקל כמה להתערב או פשוט לתת לאיזון להגיע מעצמו. או שלשחקן ישעמם מהדמות או שהיא תמות…

התחילו לשחק עם פאת'פיינדר בעולמות פראיים

תוכן מומלץ

נושאים לוהטים

פוסטי פרופיל אחרונים

Phone XXX_אמיר_XXX Phone כתב/ה על הפרופיל של XXX_אמיר_XXX.
היי אמיר, תודה על ההצעה אבל לצערי אני כבד שמיעה שמרכיב מכשירים ונעזר הרבה בקריאת שפתיים, לכן אונליין פחות עובד לי לצערי :(
התגבשה קבוצה. תודה לכל הפונים. כיף לראות שיש הרבה שחקנים מעל ארבעים!!
The warrior Tomion The warrior כתב/ה על הפרופיל של Tomion.
מזל טוב
קבוצה של 3 מחפשים 2 משתתפים נוספים.
מו"ד 5 גילאי 35 ומעלה (!)
אזור פתח תקוה ותל אביב.
Phone VortHex Phone כתב/ה על הפרופיל של VortHex.
היי, מה נשמע?
האם אתה עדיין מחפש שחקנים נוספים לקמפיין שלך ברמת גן?
חזרה