• ברוכים הבאים לפורום הפונדק
    הפונדק הוא הקהילה הוותיקה והמובילה של מבוכים ודרקונים, משחקי תפקידים ומשחקי לוח בישראל.
    ההרשמה היא בחינם ולאחר מכן תוכלו לפרסם הודעות, למכור ולקנות משחקים, לחפש קבוצה למשחק ועוד!

הרשמה /

שאלה על אורגי ערפל

• מחבר/ת הנושא מחבר/ת הנושא 1234
  • תאריך התחלה תאריך התחלה
בדרך-כלל הם מתרבים לאט יותר מאשר בני אדם, כך שהמשפחות שלהם יותר קטנות. בדרך-כלל, תמצא לא יותר מצאצא אחד או שניים באותו פרק זמן. מצד שני, מאחר ויש להם תוחלת חיים ארוכה יותר, יכול להיות שיהיו כמה 'מחזורים' - אם הם שורדים מספיק זמן.

מאד תלוי במשפחה, במורשת ובאמצעים שלה. סביר להניח שלפחות 50 שנים, ובדרך-כלל יותר.
להערכתי, אורגי ערפל מתבגרים לאט יותר מבני אדם. הם יגיעו לבגרות גופנית מעט לאט יותר מבני אדם, ויחשבו בוגרים באמת (מבחינה מנטלית וחברתית) בסביבות גיל 35-40.

להתאכזר אליהם בוודאי שלא. אבל גם לא 'לכבד את האוטונומיה שלהם' במובן שמקובל במאה ה-21.
בחברת אורגי ערפל מסורתית (כפי שהיתה עד חורבן הממלכה במערב) לכל אורג ערפל יש תפקיד מוגדר ולא פעם קבוע מראש בחברה, שנקבע לפי המשפחה שלו, הכשרונות שהוא מגלה ושחשובים לחברה סביבו, ואפילו כל מיני דברים שהכוהנים של מלכת האור בוחנים ורואים בו - ואורג ערפל מצופה, גם אם בהנחיה 'רכה' ו'מלאה באהבה המוארת של המלכה הנשגבת' להבין ולקבל אותו.
וזה כולל לא פעם לא רק את התפקיד שימלא, אלא גם למי ינשא.

מה שמאפיין מאד את אורגי הערפל, זה שהקביעה הזו והתכתיבים לגבי איך יראו החיים ומה יהיה התפקיד בהם רופפים יחסית במעמדות הנמוכים, והולכים ומתחזקים ככל שעולים למעלה בסולם.

לגבי יותר ילדים - עקרונית אורגי ערפל צריכים למלא את חובותיהם, וזה גם להעמיד צאצאים ויורשים. אבל זה מאוזן עם עוד אלמנטים של המעמד והתפקידים שהם ממלאים, כך שאין קורלציה ברורה בין אדיקות לבין יותר ילדים דווקא.

אני תוהה לגבי ההשפעה של החורבן והגלות על העניין. אם הם בכלל בעניין של להביא ילדים לעולם, חובה קדושה או לא או שכמו הפסלים והחומות החצי-גמורים בקלסוריל - לא ממש... מה שגם שנראה שזה ערבב קצת מעמדות חברתיים גם אם לא כולם בהכרח השלימו עם העניין (עד כמה שלדמות שלי היתה אינטראקציה עם אורגי ערפל היא היתה באוף-פליי).

החורבן והגלות אכן טלטלו סדרי עולם, גם ברמה החיצונית-פיזית (למשל, האוכלוסיה של קלסילדי החדשה שמורכבת מכל מיני צירופים של אורגי ערפל ממעמדות ומקומות שונים), וגם ברמה הפנימית של האמונה בכל העניין. הפסלים הלא גמורים אכן מייצגים הרבה.

חלקם, בעיקר האדוקים יותר, חושדים בו.
אבל אפילו אצל אורגי ערפל, צרכי המעשה הכריעו במקרה הזה, כך שיש לאורגי הערפל מגים (או לפחות היו להם, בשירות הממלכה ז"ל) - שזכו לכבוד מסויים, גם אם תמיד היו קצת אאוטסיידרים ולא ששו לצרף אותם לקליקה הפנימית של קלסילדי, שהוחזקה בעיקר בידי כוהנים ופלדינים.

נושא ישן: שלום . לא היו תגובות חדשות בנושא זה במעל 60 ימים.
אין לפרסם תגובות אלא אם התגובה עדיין רלוונטית, אלא לפתוח נושא חדש.

התחילו לשחק עם פאת'פיינדר בעולמות פראיים

תוכן מומלץ

נושאים לוהטים

פוסטי פרופיל אחרונים

יאללה, מתחיל לראות האודיסאה. נראה איך יהיה.
אשרו לי משחק אחד לדרקוניקון ועל השני עדיין לא הוחלט כבר כמה ימים.
מה זה אומר?
כמעט 3 שנים שאנחנו משחקים מו"ד על בסיס שבועי, ופעם ראשונה שדמות נהרגה לנו, זו הדמות שלי.. אני מאושר
לפני שנה וארבעה ימים התחלנו את משחק הפורום המצוין של פרגרין השני -הצד האפל של הירח
בבקשה בבקשה לא שוב.
חזרה