• ברוכים הבאים לפורום הפונדק
    הפונדק הוא הקהילה הוותיקה והמובילה של מבוכים ודרקונים, משחקי תפקידים ומשחקי לוח בישראל.
    ההרשמה היא בחינם ולאחר מכן תוכלו לפרסם הודעות, למכור ולקנות משחקים, לחפש קבוצה למשחק ועוד!

הרשמה /

הנשגבים עץ המלצות על ספרים!

Engelous

פונדקאי ותיק
משגיח/ה בדימוס
טוב, הגיע הזמן שאני אכתוב על משהו שאני ממש טוב בו: קניית ספרים. בעץ הזה אנשים מוזמנים להמליץ על ספרים (ועדיף לא לומר רק "Bloodlines זה טוב", אלא לפרט קצת), ואפילו להמליץ על מה לא לקנות. אני אדבוק בעולם האפלה, כי אותו אני מכיר; אנשים מוזמנים לעשות הייפ גם למוצרי נשגבים.

בכל מקרה, אתחיל בציטוט של ההמלצות שלי ל-IceL, כי הן כבר כתובות. בקרוב: המלצות לWtF, MtAw, וPtC.

*ספרי הבריתות (Covenants) הם מאד נחמדים (למרות שביניהם, Lancea Sanctum הכי מאכזב יחסית, ואני אישית לא התלהבתי מספיק מה-Carthians) - אבל בעיקר כדאי לקנות אותם אם כל הדמויות מברית מסויימת או אם יש לכם דמות מנחה מאד חשובה מברית מסויימת. בכל מקרה, ברובם יש קטעים שממש ממש נראים טובים (אצל האורדו דראקול אלה קיני הדרקון, אצל האינביקטוס אלה שושלות הנסיכים).
*Mythologies הוא ממש טוב. אני לא יודע כמה שימושי הוא (אבל שמעתי שהוא שימושי בדיוק ברמה שתרצה שהוא יהיה שימושי), אבל הוא כיפי. יש בו כל מיני אפשרויות מגניבות וכיפיות לערפדים. בין השאר: ערפדים אוכלי חטאים וערפדים שניזונים מנשמות, ולא רק מדם.
*VII מציג 3 אפשרויות לארגון של הערפדים-ציידי-הערפדים האלה. שתיים מהן ממש מגניבות, ואת השלישית לא הספקתי לקרוא.
*Requiem Chronicler's Guide מלא באפשרויות אלטרנטיביות להנחיית VTR, ועצות להנחייה. יש בו אפשרויות ממש מעניינות (Monster Garage - אפשרות שבה מפשיטים מהערפדים את כל הסטטיסטיקות ועוברים לשיטה מבוססת Virtue & Vice, כמו גם Clanless - אפשרות להפשיט את המשחק מהשבטים), והוא קריאה טובה.
*ספרי הערים: ניו אורלינס נחמד, אבל היום הוא כבר לא מספיק טוב. אפשר לקנות את Shadow of Mexico באותו מחיר, והוא ספר אזורי (על כל מקסיקו ולא על עיר אחת), ובעל הרבה יותר דברים מעניינים, וגם כאלה שרלוונטים למשחקים שאינם במקסיקו. אם אתם באמת נעולים על עיר, אז אני ממליץ לקנות את שיקגו. פרק הערפדים שם ממש מדהים. גם פרק אנשי הזאב נחמד. פרק המאגים גרוע ברמות שקשה לתאר. סה"כ שיקגו הוא קנייה טובה בכל מקרה, ומראה נקודת איזון מאד מעניינת בין 3 הגזעים השונים.
*Bloodlines הוא ספר של מקצועת יוקרה לערפדים. בעוד שיש בשני הספרים בסדרה רעיונות ממש מגניבים, הם יהיו פחות יעילים כי אין סיכוי שתשתמש בכולם. לדעתי זה קצת חבל לקנות אותו - מקסימום PDF.
*אל תקנו את Nomads כי הוא משעמם, Coteries כי הוא נראה לי מיותר, ו-Ghouls כי הוא זוועתי (ודי מגעיל).

הבא: ספרי Mage.

אז, Mage.
הבעיה בקו הזה היא שההתחלה שלו היא מאד בעייתית. יש בו דברים טובים, אבל רוב הספרים ממשיכים את קו הבלבול בנוגע למה שמגים עושים במשחק. עם זאת, יש מגמת השתפרות, ויש ספרים די נחמדים.
ספר הבסיס של מייג' הוא קצת דלוח. משעמם משהו. אפשר להשתמש במכניקה שבו (שהיא אמנם לא קוהרנטית, אבל היא מובנת אחרי שמשחקים בה קצת), ויש בו כל מיני אפשרויות שעם קצת הרחבה ניתן לנצל לכיוונים מאד חיוביים. רק צריך לזכור שהוא קצת פחות שלם או מכוון מאשר המשחקים האחרים - וזה לא בהכרח רע. זה אפילו סגנון מוגדר: Vanilla.

ספר העזר הטוב ביותר שקראתי עד היום הוא Tome of Mysteries. זה ספר שמדבר על קסם. יש כאן המון: החל מפירוט על שיטת הקסם, על איך להפעיל פרדוקס, על איך עובדת מאנה וכו', דרך הסברים מפורטים על איך זה מרגיש להשתמש בקסם, מידע על יצירת חפצים קסומים (ואלכימיה!), ולבסוף: ארכמסטרים ומשעולים תהומיים (דרכים שבהן "מטמאים" את הקסם ובכך מחזקים אותו). הוא מגניב, והוא הופך את מייג' למשחק שלם הרבה יותר.
הספר השני הכי טוב, לדעתי, הוא Boston Unveiled. כאן יש דוגמאות נהדרות להתנהלות של מגים - אפשר להבין שערים מסודרות לפי קבאלים ולא מסדרים, רואים איך משתלבים חוזי הכס בתמונה הכללית, ורואים איזה דברים מגניבים מניעים את מייג'. דוגמה נהדרת - מומלצת ביותר.
ספר מרשים נוסף הוא Tome of Watchtowers - ספר שמדבר על המשעולים השונים. כ-30 עמודים מוקדים לכל משעול, כולל הממלכה הנעלה שלו, הסימבוליות שלו, מורשת לדוגמה וחוקים מגניבים. הוא לא בהכרח יעיל, אבל הוא מעניין, ומפרט הרבה על המטאפיזיקה של מייג'.
Reign of the Exarchs הוא מיני-קמפיין. היתרון הגדול שלו הוא שהוא מדגים כיצד להשתמש בחלקים רבים מהעולם בצורה מעניינת. הוא מדגים את רוב אפשרויות המשחק של מייג', ויוצר סיפור מעניין למדי.
Secrets of the Ruined Temple ידוע בכך שהוא בעצם הספר הראשון שבאמת התעסק בשאלה "מה מגים עושים?". הוא מתעמק בחקירת התעלומה האטלנטית, משחקי פאלפ עתירי הרפתקאות וקסם, וסודות חבויים. זה אולי לא נשמע ריאליסטי שכל המגים עושים את זה, אבל זה עדיין מגניב.
Guardians of the Veil הוא נחמד, אבל לדעתי מתמקד יותר מדי בהיסטוריה יחסית משעממת של המסדר. יש בו דברים מגניבים - תורת המסיכות של המסדר מעניינת במיוחד - אבל כמו כל ה-splatbooks, הוא יעיל בעיקר אם השחקנים משחקים דמויות מהמסדר.
Sanctum & Sigil הוא קריאה מעניינת, אבל לא בהכרח יעיל. הוא לא מפרט מספיק על החוק האטלנטי, ונותן חוקים מאד כלליים. הדברים הטובים: קצת מידע שימושי על חוזי הכס והמגרשים, דוגמאות טובות ודי מעניינות.
ולבסוף - Legacies. לצערי (כי קניתי אותו), רוב המורשות די משעממות. יש כמה מגניבות, אבל הרבה מהן פשוט לא נראות לי משהו. אולי זה רק אני, אבל אני לא הייתי מרוצה. בדיוק כמו ספרי bloodlines - אפשר לקנות, אבל מומלץ משהו בסגנון PDF.

הבא? אני מניח ש-Promethean, כי בוורוולף אני לא בקיא באותה מידה.

Antagonists לעולם האפלה הכללי. הוא נהדר ומספק הרבה חומר ורעיונות לאויבים בעולם האפלה. הוא מצליח להעביר את האימה במפלצות חסרות הגדרה אבל נושף חיים חדשים אפילו למפלצות שגרתיות כמו זומבים.

Predators לאנשי-זאב הננטשים (?). נותן פירוט מלא יותר על הצל והכוחות הפועלים בו. ומסביר על רוחות ותופעות אחרות. הוא ממש משלים את ספר הבסיס.

Strange Alchemies לפרומתאנים הנוצרים (?). נותן מבט מעמיק על המונחים הבסיסיים בשיטה (שושלת ועידון). כמו כן הוא מכיל מאמרים על איך להריץ את פרומיתאן ואיך לשחק אחד. בנוסף הוא מציע שיטות שונות למעקב אחרי אבני דרך.

Tome of the Watchtowers לקוסמים ההתעוררות. אני ממליץ להתרחק מהספר הזה. במקומות שהוא לא בנאלי, הוא נוטה לבלבל.

Blesphemies של אנשי הזאב: מצאתי את הספר בעייתי. יחסית לשם שלו הוא מציע מעט מאד בנושא כפירה באגדת פנגאה. יש לו פרק על כתות אך מצאתי שהוא לא מחדש יותר מהפרק על כתות ב Antagonists מלבד התייחסויות ישירות לעולם המושגים של אנשי הזאב והתמקדות בכתות הנוצרות סביבם. לסיום, הפרק על ה bale wolves סובל מחוסר כיוון ואחידות. הוא מצהיר שאלה לא רעים מקרטון המשרתים רוע חסר צורה. ופונה לתאר רעים מקרטון המשרתים רוע חסר צורה. מצאתי שפרק נוטה להתמקד בסוג מאד מסויים של bale wolves. אין העמקה רצינית למניעים של האויבים האלה מלבד כוח ושחיתות וחבל. הם הרי מהווים את התגלמות הבגידה במשחק שזה אחד בהנושאים העיקריים בו.

Skinchangers לעולם האפלה הכללי: הספר התחיל כספר לאנשי הזאב והדבר מורגש. מושגים יחודיים לאנשי הזאב דומיננטים לכל אורך הספר וקטעים המתייחסים לסופרנאלים אחרים מרגישים מעט מודבקים. הוא מרגיש מעט כמו הרחבה של ספר האנטגוניסטים של אנשי הזאב. ובעבורי הוא היה קנייה קצת מיותרת.

The Free Council לקוסמים ההתעוררות: ההקדמה מכריזה על הספר כניסוי ולאורך הקריאה הרגשתי כך. הפרקים אינם ערוכים ביעילות ונושאים של תרבות צצים בפרק של היסטוריה ולהפך. בכלל, הפרק של ההסטוריה לא נותן הרבה היסטוריה (לא יותר מחמישה עמודים). והמעט שהוא נותן מעורפל. למרות זאת הספר ממשיך ומתיחס לאירועים ההסטורים שעליהם הוא מספר מעט וגורם לך להרגיש טיפש מידי פעם. הספר מכוון לשחקנים. ולכן נוטה לספק כמויות של אפשרויות לדמויות יותר ממידע על המסדר עצמו. אחרי קריאה ברור מאד מי יכול להשתייך למיסדר ומי לא אך האירגון עצמו נותר מעורפל. הספר נוטה לספק מידע מפורט על נושאים שוליים ולרפרף על נקודות ראשיות. הקורא מקבל כמויות של מידע על תת סיעות נדירות וקיצניות בתוך המועצה אבל מעט מאד מידע על זרמים ראשיים בה. יכול להיות שזה פשוט מפני שאני מנחה יותר מאשר שחקן, אבל אני מעדיף לקבל יותר מידע על היסטוריה וחיי היום יום במועצה. אני חייב לציין שהחפצים הקסומים והלחשים בספר מאלפים. ובאמת גורמים לך להבין ולבחון את הגישה של המועצה לטכנולוגיה וקסם.

נושא ישן: שלום . לא היו תגובות חדשות בנושא זה במעל 60 ימים.
אין לפרסם תגובות אלא אם התגובה עדיין רלוונטית, אלא לפתוח נושא חדש.

התחילו לשחק עם פאת'פיינדר בעולמות פראיים

תוכן מומלץ

נושאים לוהטים

פוסטי פרופיל אחרונים

אם נשאר לי 45 ש"ח הנחה מהשובר מנחה, יש דרך לעשות איתם משהו/להעביר אותם למישהו אחר?
אפשר להכין דמות לכל משחק בדרקוניקון שמציין באיזה דרגה הוא?
Dark sun!!! שמישהו יעלה פוסט על ההכרזות של Wizards :)
יאללה, מתחיל לראות האודיסאה. נראה איך יהיה.
אשרו לי משחק אחד לדרקוניקון ועל השני עדיין לא הוחלט כבר כמה ימים.
מה זה אומר?
חזרה