• ברוכים הבאים לפורום הפונדק
    הפונדק הוא הקהילה הוותיקה והמובילה של מבוכים ודרקונים, משחקי תפקידים ומשחקי לוח בישראל.
    ההרשמה היא בחינם ולאחר מכן תוכלו לפרסם הודעות, למכור ולקנות משחקים, לחפש קבוצה למשחק ועוד!

הרשמה /

עולם מערכה קלאסי-או שלא?

אתה מחמיץ את הסיבה בגללה הפתיל נפתח: פלדריק רוצה שיעזרו לו איך להריץ לילדים בני שבע או שמונה. עד כה הדבר היחיד שאמרת והיה רלבנטי לנושא הדיון הוא שצריך לתת לילדים להרוג גובלינים ואורקים כרצונם. האם יש לך הצעות מעבר לזה?

יובל, אני חושב ששנינו מדברים בקווים מקבילים.

משום מה המשכתי להגיב בעץ הזה, כנראה משום שהוא סרב להבין את מה שאמרתי. ילד בגיל 8 לא רוצה מורכבויות. ילד בגיל 8 רוצה לשחוט אורקים.

ואת האמת, הוא פתח את העץ כדי לשאול האם עולם המערכה שלו טוב. אז לא, הוא לא יהיה טוב לילדים האלה. מורכב מדי. ילדים צריכים כאן ועכשיו, הם רוצים את הקרבות המהירים והקצרים, לא את המלחמות הממושכות. ילדים צריכים קמפיינים מאוד מאוד מסוימים.

אני עומד לצאת לטיול של חמישה ימים[ולהפסיד את דרקוניקון, לצערי],אז אני לא אגיב בפתיל די הרבה זמן.

בכל אופן-אשאר,באמת שאם זה מה שאתה חושב שמטרת העץ, אז אל תקרא. כן, אני יודע שזה נדוש בעיניך, אבל אמרת שצריך לדבר לילדים פשוט נכון?אז דיברתי פשוט

בקשר לזה שילדים לא אוהבים פוליטיקה מסובכת-ברור שלא, בגלל זה אין שם כזו. יש דוכס רשע ומפקד מוחשט, במה זה שונה משר צבא עוין והשתול שלו במשמר העיירה?זה לא שונה, זה רק מגניב יותר. אתה יכול לטעון שהקמפיין ארוך מידי או יותר מידי עלילתי, יש הרבה מה לדון פה, אבל לטעון שזה פוליטי כי יש שמות של משהוא בדרגות הגבוהות?זה ממש מעיד על פוליטיק-פוביה שלך, לא בעיה של ילדים.

דג-יתכן,אבל אני חושש שהילדים יאבדו את עצמם. אני אאמץ את העצה שלך ואתן להם להסתובב יותר ואזרום אם הם ינסו לסטות מהעלילה לעלילה חדשה. לא נזרוק אותם לאוויר, אבל אני אשתדל לתת להם קצת חופש בהתחלה, המשימה הראשונה שלהם תהיה מה שבא להם.

אני זוכר שבכיתה ה' הייתי בחוג, שבו היינו צריכים לעזור לדרו לקחת את המלוכה שמגיעה לו (לפחות לפי מה שהוא טוען) מהדרו שניסו לחסל את המשפחה שלו כדי לקחת את השלטון. עשינו קצת יותר מלשחוט אויבים, אבל זה היה כיף. כשמתייחסים לילדים קטנים בתור (ואני מגזים בכוונה, אבל לא בכל כך הרבה) חבורת מטומטמים שרק רוצה לצעוק "אני הורג אותו!!!" זה לא משקף את המציאות. בדיוק כמו שספרות לילדים שהספר נכתב מ"נקודת מבט של ילד" שבה המציאות מנקודת המבט שלו פשוטה להחריד ממש לא משקפים את המציאות. אז כן, אפשר לתת לילדים קצת יותר מלשחוט אויבים, כי במקסימום הוא יכול לפשט את זה בהמשך אם הילדים לא נהנים.

לא אמרתי שילדים מטומטמים, ובפירוש אמרתי שאין קשר בין מ"ת לילדים ובין ספרות לילדים.

אני אומר שהילדים מטבעם צריכים דברים יותר פשוטים, בדיוק כמו העובדה שגברים ונשים פועלים אחרת [פיסית ונפשית]. כל אחד והטבע שלו. אין פה שום זלזול.

אני יכול להגיד לך שלפעמים זה חרא לשחק משחקים מורכבים. לפעמים הרבה יותר כיף לטבוח ביריבים. מצד שני, לפעמים זה לא כייפי בכלל, ואתה רוצה משהו לרמה שלך [כלומר, ברמה גבוהה או משהו כזה]. זה תלוי במצב, במי אתה ובמה הפעילות שלך מסתכמת. הם לא חברים שלו. הוא בטח מבוגר מהם באיזה שנתיים שלוש [הם בני 8, לא?], ולכן הוא צריך שלא להתייחס אליהם כאל חברים שלו.

אולי הילדים האלה באמת פשוט רוצים שבור ת'דלת. זה אפשרי. אבל זה גם אפשרי שהם ישמחו למשהו מעבר לזה, כמו רקע מעניין - זו אפשרות, ואי אפשר לשלול אותה. במקרה האחרון, כדאי להכניס רקע מעניין, כדי להשאיר להם רושם טוב על מו"ד ומ"ת. אז כן, הקבוצה הזאת יכולה להיות או זה או זה, ויהיה חבל, ואולי חלילה הרסני, לתת לקבוצה משהו שלא מתאים לה. מצד שני, קשה להכין משהו שירצה את שני הסוגים. אבל יש משהו שיכול לעזור.
אולי פשוט תשאל אותם מה הם מעדיפים?

הם לא מבוגרים, הם לא יענו לך ישירות על דברים כאלה. אני לא מדבר על שבור ת'דלת, אני מדבר על פשטות של הדברים. אפשר גם לשחק פוליטיקה בדרך פשוטה: במקום מה שפלדריק מציע, לא לדבר איתם, אלא להראות להם במבט לאחור מה המעשים שלהם עשו.

בסרטי ילדים אין קטעים של דיבורים ממושכים, כי אז הילד מאבד את הריכוז והעניין. אני חושב שכאן המקרה דומה.

אני לא מבין למה להסביר להם לאחור נראה לך יותר מסובך. בסופו של דבר, השחקנים מקבלים משימה פשוטה ועושים אותה, לא עושים איזה עניין פוליטי. הסבר לאחור או הסבר קדימה דורשים את אותה הבנה בדיוק, אבל הסבר קדימה נותן גם מוטיבציה והרגשה שאתה חלק ממשהוא.

בשינויים שרשמת כבר על הסאגה הראשונה ראיתי בעייה, מה אם הילדים יחליטו לקחת את הנשקים ולהפוך לאקסטרה חזקים, מי מחליט שהם יאמרו את זה למלך ולא יימכרו הכול ויהפכו לסופר עשירים.

(בדגש על המילים אקסטרה וסופר, מילים של כיתה ג')

אשאר-מה שאמרתי זה שלהסביר להם במבט לאחור זה בדיוק אותו הדבר כמו להסביר להם קדימה, רק נותן פחות מוטיבציה.

ואורור-זה מאגר של כלי נשק קובולודיים, אין ממש מה לעשות אם זה או איך לסחוב את זה. גם אין להם זמן בשביל זה, הם צריכים לברוח לפני שיגיעו עוד קובולודים. הם יכולים לקחת לעצמם נשק או שניים שהם טובים יותר ממה שכבר יש להם, אבל לא יותר.

- אתה לא צריך להסביר להם שום דבר. הם לא מטומטמים, הם ילדים.
- אם תתחיל להסביר להם, אתה תגלה שיהיו כמה בעיות [מבוכה מצידך לנוכח העובדה שהם שמים פס על ההסברים שלך, מבוכה מצידם לנוכח העובדה שאתה מתעקש שוב ושוב לחזור למשהו שהם לא אוהבים].

טוב, כל הודעה שלא תהיה קשורה להצעות קונקרטיות לעולם מערכה קלאסי, תמחק. מספיק עם פסיכולוגיה לילדים בגרוש. (למיטב הבנתי אף אחד מהכותבים בעץ הוא לא פסיכולוג].
זה בסך-הכל משחק, לא דוקטורט.

דניאל, תקשיב, שום דבר ממה שכתבתי כאן לא פסיכולוגי. אני הרצתי בעבר לילדים, ותאמין לי שזה היה ניסיון כושל לשלב שם פוליטיקות ברמה גבוהה. זה לא קשור למבנה המוח שלהם, פור גוד סייק, זה קשור לזה שהם חדשים בשיטה ואין להם היכרות נרחבת עם תכנים כאלה. אם תיתן להם דבר כזה, הם יתרסקו. זה פשוט ישעמם אותם.

מדיניות ההגבלים שלך היא קיצונית מדי. מתנהל פה דיון על דרך ההרצה לילדים, ואני חושב שמה שאני אומר צריך להישאר כאן.

נושא ישן: שלום . לא היו תגובות חדשות בנושא זה במעל 60 ימים.
אין לפרסם תגובות אלא אם התגובה עדיין רלוונטית, אלא לפתוח נושא חדש.

התחילו לשחק עם פאת'פיינדר בעולמות פראיים

תוכן מומלץ

נושאים לוהטים

פוסטי פרופיל אחרונים

אם נשאר לי 45 ש"ח הנחה מהשובר מנחה, יש דרך לעשות איתם משהו/להעביר אותם למישהו אחר?
אפשר להכין דמות לכל משחק בדרקוניקון שמציין באיזה דרגה הוא?
Dark sun!!! שמישהו יעלה פוסט על ההכרזות של Wizards :)
יאללה, מתחיל לראות האודיסאה. נראה איך יהיה.
אשרו לי משחק אחד לדרקוניקון ועל השני עדיין לא הוחלט כבר כמה ימים.
מה זה אומר?
חזרה