• ברוכים הבאים לפורום הפונדק
    הפונדק הוא הקהילה הוותיקה והמובילה של מבוכים ודרקונים, משחקי תפקידים ומשחקי לוח בישראל.
    ההרשמה היא בחינם ולאחר מכן תוכלו לפרסם הודעות, למכור ולקנות משחקים, לחפש קבוצה למשחק ועוד!

הרשמה /

ספרים עם ניקוד - יש כאלה עדיין?

אני בתיכון, ולימדו אותנו בתחילת השנה ניקוד.
נכנס מאוזן אחת ויצא מהשנייה.
אני יכול לנקד לכם ניקוד מבחין, אם אתם ממש רוצים. אבל כנראה שאני לא אוכל לנקד לכם 'התפוצצויותיהם' כמו שצריך גם אם תכוונו לי אקדח לרקה...
יש לי הרגשה שזה הולך להפריע לי קצת פחות מאשר אי-ידיעת סינית מדוברת.

The oldman אמר/ה:
סיימתי לקרוא את שלושת הספרים הראשונים של חמישיית ליר, והופתעתי בהתחלה לראות שיש ניקוד בספר, ניקוד מלא.... כזה שכבר מזמן לא ראיתי. עכשיו מדובר בספרים בני עשרים שנה ומעלה, שמיועדים לילדים ולנוער - לכן היה להם ניקוד.
אבל מסקרן אותי לדעת אם גם היום יוצאים ספרים חדשים עם ניקוד, או שניקוד זה דבר שגוסס לו...
בכלל, מלמדים עדיין ניקוד בצורה טובה בבתי-ספר?
'חמישיית ליר' הזכורה לי לטובה, נראה לי היתה סדרת ספרי הפנטזיה הראשונה שלי. עד הצבא כמעט ולא קראתי פנטזיה רק מד"ב, פרט לשר הטבעות ,חמישיית ליר, סדרת הקוסם מארץ ים,רובין הוד איבנהו, אבירי השולחן העגול וסדרת אתה הגיבור נראה לי שמכסה כ80% מכלל ספרי הפנטזיה שקראתי עד אז (אם לו סופרים את דני דין).
בכול אופן הוצאת מרגנית מנקדת את רוב הספרים שלה וגם הספרים בהוצאות מחודשות מגיעים עם ניקוד (כנראה שזה קשור לשימוש חוזר בגלופות קימות). ממבט מהיר בספריה שלי ראיתי שספרי ילדים ונוער בהוצאות מחודשות לא מגיעים מנוקדים בעוד שספרים אחרים במהדרות הרבה יותר ישנות כן מגיעים מנוקדות.

הניקוד לא בגלל סיבה דתית, אלא בגלל העובדה שהוא מהווה שלב חשוב בלימוד קריאה וכתיבה לילדים...
בספרים למבוגרים רוב ההוצאות כיום לא טורחות לנקד, ובאמת שאין ממש סיבה לכך

פארסק, אני די בטוח שאכן משתמשים בתרגום הישן. בעיקר בגלל שיש לי את הספר הראשון במהדורה חדשה ואת השאר במהדורה הישנה. וכן, גם אצלי הוא היה בין הראשונים, ביחד עם ארץ-ים וספרי נרניה.

בקשר לפיסוק, זה לא ידעתי - ואכן הרבה יותר משמעותי. ניקוד באמת שאני לא רגיל לראות כמעט בשום מקום היום, לכן תהיתי אם בכלל עדיין זה משהו שחי ובועט...

נושא ישן: שלום . לא היו תגובות חדשות בנושא זה במעל 60 ימים.
אין לפרסם תגובות אלא אם התגובה עדיין רלוונטית, אלא לפתוח נושא חדש.

התחילו לשחק עם פאת'פיינדר בעולמות פראיים

תוכן מומלץ

נושאים לוהטים

פוסטי פרופיל אחרונים

אפשר להכין דמות לכל משחק בדרקוניקון שמציין באיזה דרגה הוא?
Dark sun!!! שמישהו יעלה פוסט על ההכרזות של Wizards :)
יאללה, מתחיל לראות האודיסאה. נראה איך יהיה.
אשרו לי משחק אחד לדרקוניקון ועל השני עדיין לא הוחלט כבר כמה ימים.
מה זה אומר?
כמעט 3 שנים שאנחנו משחקים מו"ד על בסיס שבועי, ופעם ראשונה שדמות נהרגה לנו, זו הדמות שלי.. אני מאושר
חזרה