• ברוכים הבאים לפורום הפונדק
    הפונדק הוא הקהילה הוותיקה והמובילה של מבוכים ודרקונים, משחקי תפקידים ומשחקי לוח בישראל.
    ההרשמה היא בחינם ולאחר מכן תוכלו לפרסם הודעות, למכור ולקנות משחקים, לחפש קבוצה למשחק ועוד!

הרשמה /

הנשגבים נוצה הגולשת על רוח הערב.

Shaman

פונדקאי ותיק
אחרי שנים של עבודה,הנא הוא לפניכם,נוצה.

נוצה גדל למשפחה עשירה מאוד.אביו היה איש בכיר בגילדה,והוא היה רווק או אלמן,איש לא יודע.בכל מקרה,אביו פינק אותו לעיתים קרובות,אבל גם דרש ממנו לדעת לעשות דברים לעצמו,כי הוא טען שזה סוד החיים.
יום אחד,שהוא כבר היה בן 22 אביו הביא לו דייקלהב מכסף-לבנה.הוא טען שהוא יותר גרוע מאשר מאוריכלקום,אבל נוצה לא הקשיב.מילדותו הוא היה מאוהב בארטיפקטים,ותמיד חקר עליהם.ביום שבו אביו הביא לו את הדייקלהב,הוא יצא לטייל ברחובות של נקסוס בשביל להשוויץ.
בדרך הוא פגש בחבורה של עבריינים,שזיהו היטב את הדייקלהב.הם לקחו את הדיקלהב וזרקו את נוצה לנהר.נוצה החל לטבוע,ובכדיי ללגלג עליו הם הושיטו לו את החרב מהצד עם החוד,ואמרו לו שינסה לתפוס.במאמץ רב הוא הצליח לגעת בדייקלהב.בדיוק באותה שניה האזור ניהיה מוצף באור-ירח,ונוצה התעלף.
שהוא התעורר הדייקלהב היה מפוצץ לכמה חתיכות של כסף-לבנה שהיו תקועות בבריונים.הוא אסף את החתיכות ונשבע לעצמו לבנות מחדש את הדייקלהב.
כעבור שבועיים,לילית' הלונארית מצאה אותו והדריך אותו איך להגיע למישהו מהברית הכסופה.שם הם קיעקעו אותו בקעקועיהם.
כיום הוא מסתובב בעולם,מחפש חומרים בשביל הארטיפקטים שלו.

שם:נוצה הגולשת על רוח הערב.(נוצה,בקיצור.)
קונספט:יוצר ארטיפקטים,וסוחר בזמנו החופשי.
מוטיבציה:יצירת נשמה לארטיפקטים.
אנימה:קשקשים ונוצות מסתובבים באוויר בצבעי כסף כחול וסגול,שעליהם מנצח מוספיד.
קאסטה:ירח-חסר.(No Moon)
צורה רוחנית:מוספיד.
Tell:עיניים זהובות.
תכונות:
כוח 3,זריזות 3,סיבולת 3.
כריזמה 2,מניפולציה 4,מראה 2.
תפיסה 4,תבונה 4,פקחות 3.
(מניפולציה תכונה מועדפת.)

יכולות:קשתות 3,חמיקה 3,קפא"פ 3(דייקלהב 2),יצירה (אש) 5,יצירה (עץ) 3,רכיבה 1,הישרדות 2(תכונה מועדפת),ביוקרטיה 1,ידע 3 (ארטיפקטים 2),תורת הנסתר 3.

רקעים:
משאבים 4.
עתק 2.(שתי דייקלהב קצרים מכסף-לבנה)
עתק 3.(קשת כוח ארוכה מכסף לבנה.)
משכן 3.(Glade Stalker מ-Oadenol's Codex,זה נותן +3 לדיוק ולנזק של קשת שהוא מחובר אליה)
תמיכה 3.(גילדה)
(שריון עור מחוזק)

צ'ארמים ונאקים:
הפיכה לחיית הפרא הקטלנית/Deadly Beastman Transmotetion
נותן אפשרות להפוך לחצי-מוספיד חצי אדם קטלני.
צורת חיית הפרא המתנשאת/Towering Beast Form
נותן לי לקחת צורות של יצורים עד גודל ידים.
מצוינות ראשונה מניפולצייה.
מצוינות שניה תפיסה.
טכניקת גוף השור פעמיים.(שניהם 4 פעמים -2)
מהות קשוחה נסתרת (?)/Hide Toughening Essence
על כל מהות שאני מבזבז בהפעלת התעצומה,אני מקבל ספיגה +2 לנזק הקטלני ונזק החבטה.
חיקוי צורת הקוף (?)/Monkey Shaping Emulation
עוזר לי לעשות חפץ מזויף.(יצירת אומנות של מישהו אחר,דייקלהב שנראה חזק ועתיק וכאלה)

ספיגה: ח11,ק7.
כוח רצון:7
מעלות:גבורה 2,נחישות 3,חמלה 1,קור רוח 3.
מהות:2,אישית 16,היקפית 22,מוקדשת 12.

צורות:
צורת אדם יש כאן.
צורת מוספיד ספר הבסיס ע"מ 350.
צורת כלאיים:
כוח 4,זריזות 4,סיבולת 4.
תכונות פראא:דאייה (בשביל הכנפיים של המוספיד),קשקשים,זנב.
זה הדבר הכי דפוק שאי-פעם בניתי מבחינה מכאנית.אבל הייתי עייף אתמול בלילה ולא שידרגתי את זה יותר מידיי מאז.תגידו איך יצא...

אני דווקא ארצה להתעמק ברקע שלו. קודם כל למה אבא שלו הביא לו דייקלייב מכסף ירח? מה הוא כבר יכול לעשות איתה? שנית איך הקשר שלו אל הברית הכסופה מתחבר עם הקשר שלו לגילדה? אין שם ניגוד אינטרסים? שלישית האם אתה חושב שהמוטיבציה הזו לא.. אר.. קטנה מידי?

דבר אחרון - שים לב שלקחת לו את העתקים האלו זה לא כמו לשלם על עתק 3 ועל עתק 2 אלא כמו לשלם על עתק 5.

אתה מודע לעובדה שבן אנוש בקושי מסוגל להרים דאידאליוו שלא נדבר עם להסתובב איתה ברחבי העיר? מאיפה אבא שלו מביא לו ארטיפקטים (רבים... לא אחד, הרבה...) ,הוא צריך להיות
חתיכת בכיר בגילדה בשביל להביא לבן שלו מתנות כאלה...
חוץ מזה, הסיפור קצת מתומצת... איך החרב נשברה? זה לא כל כך פשוט לשבור ארטיפק אתה יודע... למה הוא לא משתמש בזאת שאבא שלו הביא לו אלא בשתיים קצרות...

ד"א דוקטור אתה טועה... זה בדיוק לקחת חפץ קסום 3 ועוד אחד 2...
זה לא כמו שלוקחים אחד של 5...

גם הידע על ארטיפקרים לא כל כך נפוץ שאנשים פשוטים ברחוב יוכלו לזהות כאלה, ועוד שהאבא יוכל להבדיל בין תכונות אורכילום לתכונות מתכת לבנה...

דוקטור : אלא אם כן שינו את הרקע הזה בשביל הלונארים, הוא צודק.
תבדוק בתאור של הרקע (ע"מ 111 בספר הלבן באנגלית) - "הדמות יכולה לקחת את הרקע הזה מספר פעמים - פעם על כל עתק שברשותה".

שאמאן : כל הסיפור מוזר לי. מאיפה דיקליב? מה פתאום נתן לו אותה? זה שווה הון, ובנוסף דמי דרקונים היו רוצחים אותו אם היו רואים אותו עם זה. לא חבל על הבן שלו?
ואיפה ה"שרידה בכל מחיר" שמאפינת לונארים לרוב?

בנוסף , בתור מלומד אני לא רואה צארם אחד שקשור לתורת הנסתר או לעתקים.
ויכול מאוד להיות שאני טועה כי אין לי גישה לספר, אבל נדמה לי שמגיע לך עוד כשרון מועדף.

כל הרקעים של יצירת החפצים לקחו לפחות 3 מהות.
כעיקרון הדייקלהב התנפץ בעקבות תהליך ההתנשגבות שלו,אבל כל הענין יצא דפוק ברמות.
אבא שלו לא הביא לו את הקשת כוח,ודייקלהב קצר אחד.הוא הביא לו דייקלהב רגיל שבחישול מחדש נאבדו כמה חומרים.

בכל מקרה,הוא פשוט דפוק.לא יכולתי לתת לו מהות בגלל שהייתי צריך תבונוסים בשביל כל הענין עם הגילדה...

הדמות תיערך בקרוב.

שמע, לדעתי הרקע גם קצר מדי, מתומצת, ולא מעניין באופן כללי, אבל אם תכתוב יותר באריכות ובשפה יותר נעימה, זה עלול להיות מעניין.
חוץ מזה, הקראנץ' איום ונורא, לדעתי.
דוקטור [מילה בלתי מובנת] איך בדיוק נראה לך שעתק 2 ועתק שלוש זה שווה עתק 5? כלומר, מישהו עם חמש עתקים בדירוג עתק 1 שווה למישהו בדיוק אותו דבר, אבל עם עתק אחד בדירוג 5? ממש ממש לא, עתק 5 חזק פי עשרות אם לא מאות מעתק בדירוג 1.... היגיון פשוט.

בואו נעשה סדר קצר, בשלב הכנת הדמות ניתן לקחת מספר עתקים כאשר כל אחד מהם לא יכול להיות יותר מדירוג 3 אלא אם משקיעים בזה נקודות בונוס,
לכן עתק בדירוג 5 מצריך 3 נקודות רקע ועוד 2 נקודות בונוס, שני עתקים אחד בדירוג 3 ואחד בדירוג 2 יעלו 5 נקודות רקע ולא נקודה אחת של בונוס.
בכל מקרה לגבי הדמות, לשבור עתק זה לא משהו שקורה סתם, גם נשגבים לא יכולים לשבור אותם אלא אם יש ברשותם תעצומה חזקה במיוחד (לא שזכורה לי אחת, אולי לנשגבי השאול)
התאור של העבר שלה קצר מדי ונראה לי קצת מאולץ כשכל מטרתו היתה להסביר למה יש לו עתקים וקשר לגילדה.
ובכלל דמויות של נשגבי הלבנה תמיד נראו לי לפחות כאנשים שעברו מבחן השרדות קשה במיוחד, כאלה שעברו משהו רציני שהעמיד אותם במבחן, סתם בחור שכל המבחן שלו היה חבורה של
גנבים שהגישו לו חרב לא נשמע לי הגיוני , מה שמוביל אותי לדבר נוסף
בני אנוש לא יכולים להשתמש בעתקים כאלה , קשה להם להרים אותם בכלל, דמיין לעצמך חרב ששוקלת 20 ק"ג ותנסה להבין איך בן אדם רגיל מרגיש עם חרב שהיא עתק....
לגבי התעצומות, היה נדמה שלמרות שהוא נשגב הרצון שלו הוא לחפצים קסומים ואולי לידע מהעידן הראשון ומה שנראה בינתיים זה שכל התעצומות הן קרביות...
אני חושב שאתה צריך לשכתב כמה דברים ולכוון את הדמות יותר לכיוון של מציאת עתקים והתחקות אחרי הידע של העבר, אולי לקחת כשרונות כמו:
חקירה, השרדות, ידע, תורת הנסתר, שפות, awareness (לא יודע איך זה תורגם).
משהו כמו אינדיאנה ג'ונס רק שיכול לשנות צורה ....

נושא ישן: שלום . לא היו תגובות חדשות בנושא זה במעל 60 ימים.
אין לפרסם תגובות אלא אם התגובה עדיין רלוונטית, אלא לפתוח נושא חדש.

התחילו לשחק עם פאת'פיינדר בעולמות פראיים

נושאים לוהטים

פוסטי פרופיל אחרונים

שנה חדשה, אבל סטראהד ישן.
עוד חוויות מבארוביה בהנחייתי.
יש קבוצה חדשה! והפעם במהדורה חמש.
אחד ממסעות החלום המופרעים ביותר שהיו לנו בקמפיין קת'ולהו "אימה על האוריינט אקספרס".
למישהו יצא אולי לשחק/להריץ את תרחיש האימה בקת'ולהו "The Derelict"?
סוף סוף הגיעה חרב הלארפ שלי! עכשיו רק צריך למצוא לה שם.

AD_4nXe_IF8Da4PQvoRNQ_4WIKZf2_PfgPKpEMe-nxkdN0mqSVxc3bJNHnEqv5HNoUbEGXvOb7DbvNN022A2chUA8hdzGWtxQyN4QBC6rVXmB8zpVfs9979e_02JBAIOYbhZk7wxTyMGOg
חזרה