• ברוכים הבאים לפורום הפונדק
    הפונדק הוא הקהילה הוותיקה והמובילה של מבוכים ודרקונים, משחקי תפקידים ומשחקי לוח בישראל.
    ההרשמה היא בחינם ולאחר מכן תוכלו לפרסם הודעות, למכור ולקנות משחקים, לחפש קבוצה למשחק ועוד!

הרשמה /

מה תשחקו החודש? פברואר 2026

פברואר כאן, והערבים עדיין מושלמים למשחק סביב השולחן.
קמפיין מתקדם? וואן שוט זריז? שיטה חדשה או פרויקט קשור לתחביב?
מה על השולחן שלכם החודש? שתפו אותנו!

עדיין מריץ מייג'.

מורגנה ותכריך הלכו לחפש את האצולה ומצאו אותן, אבל לרוע מזלן הנסיכות שהן מצאו שייכות לחצר הסופות. הן הצליחו בכל זאת להיפרד מהנסיכות בצורה פחות או יותר ידידותית.
הפילו על תכריך את התיק של לחנך את המועמד החדש למסדר שלה, אז היא קצת תשאלה אותו וקצת לימדה אותו.
בלי קשר, אחרי שהלקס בכבודו ובעצמו הופיע במשפט של טקשאדו ובעקבות כך המועצה החליטה להטיל עליו את המשימה של "להגן על נושאת הכסף שביקשה את עזרת הקאבאל", תכריך הלכה לדבר עם האדם היחיד שביקש עזרה מהקאבאל בזמן האחרון - החץ הנודדת קאראסו. אחרי שהיא נשבעה שבועת סודיות קסומה, קאראסו גילתה לה שהיא אכן "נושאת הכסף" - ה"כסף" המדובר הוא היד התותבת הכסופה שלה, שהיא העתק השמימי איירגטלאם. לא הרבה אחרי זה טקשאדו גם כן בא לדבר איתה - בכל זאת הטילו עליו להגן עליה ואחרי שהוא נשבע את שבועת הסודיות, קאראסו הראתה גם לו את העתק.
הפטיש יצא לדייט עם החברה החדשה במסדר שלו והלך לו אחלה. הידד לבני נעורים שטופי הורמונים!
כמובן שכמה ימים אחרי זה הבסיס של הקאבאל שוב פעם הותקף, הפעם על-ידי חבורה של שכירי חרב ולהקה של חתולים מוטנטיים ומהר מאוד נעשה ברור שקאראסו היא היעד למתקפה. הקאבאל הצליחו לגרום לשכירי החרב לסגת, להביס את החתולים וללכוד את הצלף של שכירי החרב. אבל לא הכל תותים בשבילם - השחקן של מורגנה הצליח, בפעם הראשונה אי פעם במשחק שאני הרצתי, להיכשל בלהכיל לגמרי פרדוקס, אז עכשיו הדפוס של מורגנה מזוהם על-ידי האפלה ויש לה רק 24 שעות להיפטר מהזיהום...
כמו כן, כשהקאבאל ניגשו לתחקר את הצלף שהם לכדו, הם גילו שהוא הבן-דוד של טקשאדו - ויותר מזה, אחד מהאנשים שטקשאדו הרס להם את החיים בזמן שהוא היה תחת שליטת המוחות של חוזי הכס. וכמובן שטקשאדו הצליח להפר את השבועה הקסומה שלו, מה שהכניס את העונש לפעולה - שיתוק ואילמות. למזלו הרב הקאבאל שכנעו את קאראסו לשחרר אותו מהשבועה בתמורה לכך שהם ימחקו את הזכרון שלו לגבי העתק - אז עכשיו הוא גם חייב טובה לתכריך וגם עצבן את מי שהוא אמור להגן עליה...

בקיצור, כרגיל, להיות דמות שחקן אצלי זה לסבול.

אבל נראה לי שהשחקנים, להבדיל, די נהנים.

אני עדיין מקווה שנסיים את התרחיש השני בארקהאם של שנות השמונים, אבל לא יודע אם זה יקרה בפברואר - אוצר הסודות מאד עסוק, מסתבר.

לעומת זאת, בשבוע הקרוב מתחילה מערכה בסגנון פילם נואר שמתרחשת באיזור כפרי של מסצ'וסטס בתחילת מלחמת העולם השניה (לפני שארה"ב הצטרפה, לדעתי). הסשן הראשון יהיה סשן אפס בו נבנה את הדמויות, אז לאחריו בתקווה אדע יותר.

לאו דווקא החודש, אבל מכיוון שסיימתי לקרוא את ההוביט ואת שר הטבעות (שאת שניהם קראתי בעבר - אבל את הראשון רק בעברית והשני לפני יותר משני עשורים), והתרשמתי הרבה יותר לטובה הפעם מהאפוס הפנטסטי הזה שכשהייתי יותר צעיר נראה לי טרחני משהו, אז אולי עכשיו באמת אתחיל לקרוא את הטבעת האחת ולראות אם אני רוצה להריץ משהו משם. יש פה כמה חובבי סרטי שר הטבעות, בתקווה זו נקודת התחלה טובה לחד"פ, לפחות!

שחקנית בלבד. לגבי ר'נסיל (גנבת דרגה 8 מלסטרה) לא היתה שום התקדמות בחודש האחרון ואין כרגע תאריך למפגש נוסף - כשיגיע יגיע.

ברין (סיירת5/דרואידית 1 מו"ד 5) וחבריה סגרו עסקה עם מנהל הדוג'ו שלא יפלילו אותו אם יעזור (או לפחות לא יפריע, הם לא סומכים עליו שיטהר את המשטרה) ויאפשר לשותף לשעבר שלו לחזור והוא נתן לנו קצת מידע על היצורים שמנסים להשתלט על האקדמיה. את המידע הזה שיתפנו עם גורמים שונים ועשינו מה שיכולנו לעזור לאקדמיה להיות מוכנים וגם קברנו את היצור המעוות שהקוסם ממגדל שינויי הצורה יצר כדי שנשמתו תתגלגל. על הדרך ברין קנתה כמה בקבוקוני מים קדושים (לא כי מצפים לאלמתים, זה מרכיב נחוץ להגנה מרוע וטוב) אחר כך חדרנו למחבוא של היצורים שהסתבר כמין סוג מוזר של ספינה חיה שעדיין מאוד פגועה וצריכה תיקונים. הצלחנו לשכנע את השומרים לתת לנו להכנס והגענו עד החדר של הבוס (מצליף מוחות) ללא קרב. אמנם כיוונו אותנו לחדר המנועים אבל אנחנו לא פראיירים והלכנו ישר לחדר שלו. מסתבר שהוא די מנודה, איבד את הגוף שלו, די מטורף ורוצה להפוך את העולם שלנו לאיזה בסיס במסע השתלטות. לאחר שנסיונות שלנו לשכנע אותו לעזוב את האקדמיה בשקט נכשלו והוא רצה להשתמש בבלוב כדי להפעיל את הספינה הגענו לסיפו של קרב, נגדו ונגד איזה גוף ענקי שהוא מפעיל. עכשיו נשאר הקרב עצמו והדרך החוצה ובתקווה סיימנו את עסקינו באקדמיה ונוכל לחזור לעמק... כמובן שתמיד יכול לצוץ משהו...

ברקע הצעתי לחבורה אולי יום אחד אריץ להם קצת מו"ד קופסאות שנראה איך זה הולך וניסיתי לרענן את זיכרוני בכללים. אבל זה לזמן לא ידוע בעתיד אם בכלל...

כמנחה
ממשיכים עם עליית שרי הרונות בפאת'פיינדר פראי - בחודשיים האחרונים יצא לנו לשחק שלוש פעמים כל חודש, שזה אומר שאנחנו מתקדמים ממש יפה ולקראת הסיום של המצודה בהר קרס. למעשה הסשן הקרוב הוא כנראה האחרון. אחרי זה נמשיך לעבר מבצר ענקי האבן, אבל כנראה שבדרך יהיה איזה detour קטן לטובת קצת רולפליי ושילוב הדמות החדשה.

אציין שהבן שלי התחיל להנחות לחברים שלו בשבת האחרונה, מקווה שימשיכו :) הוא גם מריץ להם פאת'פיינדר פראי.

כשחקן
ממשיכים עם הקמפיין של לב-פגיון, אם כי אני אחרי 6-7 סשנים השיטה הפכה להיות מעייפת בעיניי. לא ממש נהנה ממנה - פשוט מסורבלת מדי למה שהיא מנסה לעשות.

פרויקטים
דרקוניקון בדרך! הכרזנו רשמית, ובקרוב גם יהיה תאריך ומיקום ברגע שנסגור סופית עם המיקום.
גם עובדים על דברים חדשים בעברית של עולמות פראיים, גם מוצרים וגם עוד פרויקטים!

כמנחה:
* בקמפיין הדגל שלי "קללתו של סטראהד - האור שנבלע", החבורה עוזבת את ולאקי השרופה, מבקרת במגדל של ואן ריכטן ומנסה להתחקות אחר עקבותיו

* פלייטסט ושני סשנים מקצועיים מוצלחים שהנחתי, די גזלו לי כל חלקה טובה של זמן פנוי :)

כשחקן
* בקמפיין "קריאתו של קת'ולהו" - "אימה על האוריינט אקספרס" היינו בהפסקה ארוכה מסיבות אישיות, מקווים לחזור השבוע, עם שתי דמויות חדשות!

* בפורום משחק את: "הלקחנים", "הצד האפל של הירח", "החלילן מהחלל האינסופי" ותודה לכל המנחים שם!

פרוייקטים:
* כל הפרוייקטים די תקועים מחוסר זמן.
* הרבה מחשבות על מה אריץ בדרקוניקון ובאיזו צורה, מקווה להתפנות לזה בהמשך החודש.

כשחקן

1. אררר! פושטי ים הנחש מתכוננים לסוף העולם עצמו! יצאנו להפלגה כדי להכחיד ענקים ולהכריע עקלתוני-ים מפותלים! אני לא בטוח לאיזה כיוון העלילה מתפתחת, אבל נדמה שלפחות חלק מהאלים איתנו (והחלק הזה הוא ראש ערוף של אל).

2. ממשיכים לשחק את ערכת ההתחלה של פאת'פיינדר 2, שאותה ככל הנראה נסיים בתוך שבועיים בערך, אולי ארבע, ואז היעד הוא "שבע האסונות של חוף חולות".

פרויקטים

דרקוניקון בדרך! האח הידד!

התחילו לשחק עם פאת'פיינדר בעולמות פראיים

תוכן מומלץ

נושאים לוהטים

פוסטי פרופיל אחרונים

Phone XXX_אמיר_XXX Phone כתב/ה על הפרופיל של XXX_אמיר_XXX.
היי אמיר, תודה על ההצעה אבל לצערי אני כבד שמיעה שמרכיב מכשירים ונעזר הרבה בקריאת שפתיים, לכן אונליין פחות עובד לי לצערי :(
התגבשה קבוצה. תודה לכל הפונים. כיף לראות שיש הרבה שחקנים מעל ארבעים!!
The warrior Tomion The warrior כתב/ה על הפרופיל של Tomion.
מזל טוב
קבוצה של 3 מחפשים 2 משתתפים נוספים.
מו"ד 5 גילאי 35 ומעלה (!)
אזור פתח תקוה ותל אביב.
Phone VortHex Phone כתב/ה על הפרופיל של VortHex.
היי, מה נשמע?
האם אתה עדיין מחפש שחקנים נוספים לקמפיין שלך ברמת גן?
חזרה