• ברוכים הבאים לפורום הפונדק
    הפונדק הוא הקהילה הוותיקה והמובילה של מבוכים ודרקונים, משחקי תפקידים ומשחקי לוח בישראל.
    ההרשמה היא בחינם ולאחר מכן תוכלו לפרסם הודעות, למכור ולקנות משחקים, לחפש קבוצה למשחק ועוד!

הרשמה /

מהדורה 3/3.5 למה קראו לזה מה' 3.5

paladin

פונדקאי ותיק
לפי דעתי לקרוא לגרסה החדשה 3.5 זה קצת יותר מדי בסך הכל יש תיקונים קטנים בחלק זעיר מהחוקים, הדמויות נשארו אותו דבר כמו שהיו, נוספו משהו כמו 16 קסמים חדשים שזה מעט, ועוד ממש מעט מפלצות,עוד טיפה מקצועות יוקרה וכמה מיומנויות חדשות עפ"י מה שהבנתי מערכת הקסמים עברה שיפוץ קליל ביותר, אבל בסופו של דבר אין בכלל כמעט שום הבדל בין גרסה 3 לבין מהדורה 3.5, השיפוצים הקלילים שנעשו במשחק, לפי דעתי על פי מה שהבנתי זה יותר ליטוש מאשר שיפוצים קלילים לא מצריכים לקנות את המהדורה החדשה למרות שהוצאו שלושה ספרים(מפלצות,שה"מ, שחקן) זה ממש כמעט אותו דבר ואם לתת שם חדש למהדורה החדשה יותר אז כבר לקרוא למהדורה 3.1 או 3.2, לקרוא למהדורה החדשה 3.5 זה קצת יומרנות, השם גורם לחשוב שזה משהו בין מהדורה 3 לבין מהדורה 4 שאמורה לצאת עוד כמה שנים, אך למעשה זה זאת לא ממש מהדורת ביניים זה בסך הכל מהדורה 3 עם עדכונים מועטים ביותר, והשיטה לא השתנתה היא נשארה בדיוק אותו דבר ככה שלקרוא למהדורה החדשה 3.5 יגרום רק לכך שיחשבו שיש שינויים מהותיים, אך בעצם זה בדיוק אותו הדבר עם תוספות קטנות

אני ממש לא מסכים איתך.
דבר ראשון, ישנם שינויים משמעותיים.
לגבי הדמויות, כל מקצוע ומקצוע עבר שינוי, בין אם קל (כגון הלוחם, שפשוט הוסף לו מיומנות מקצוע אחת, איום) ובין אם כבד (כגון הדרואיד או הסייר, ששונו לגמרי).
שונו גם כשרונות, לחשים, יכולות ודברים רבים אחרים.
לגבי מקצועות יוקרה, זה לא כאילו הוסיפו כמה מקצועות חדשים. המקצועות הללו היו קיימים גם במו"ד 3. עכשיו הם פשוט מופיעים במדריך לשה"ם, זה הכול.
לגבי מפלצות, שונתה פירמידת הסוגים. לדוגמה, אין יותר סוג "משנה צורה". כעת "משנה צורה" הוא תיאור של מפלצת ולא הסוג שלה.

לגבי לקרוא למהדורה הזו 3.5 ולא 3.1 או 3.2, היו דיונים בנושא ואפשר לקרוא באתר של WOTC מדוע הם החליטו לקרוא לזה 3.5 ולא 3.1 או משהו בסגנון. בקיצור נמרץ, הם קראו לזה כך כי לקרוא לזה 3.1 משתמע כאילו הולך לצאת אחריו 3.2 ואחריו 3.3 ו-3.4 וכן הלאה וכן הלאה.
במקום זה הם קראו לזה 3.5 כי זה שידרוג/שיפור (יש הטוענים אחרת) של 3.

אני חושב שאני מדבר גם בשמו של ידידי גילגם כאן כשאני אומר שלהחליט אם לקנות את המהדורה החדשה היא החלטה שאפילו אנחנו (שמכירים כבר די טוב את 3.5 על כל השינויים שלה) עדיין לא עשינו, לא בעד ולא נגד. עם זאת בסופו של דבר, ברור לי שמישהו שחדש במשחק יצא נשכר יותר ממשחק במהדורה 3.

הערות: לא כל מקצועות היוקרה הגיעו ממקומות אחרים, אם איני טועה אחד מהם מקורי. אבל מקצועות מסויימים (כמו הסייף) שונו מאוד.

אני אישית לא רואה סיבה לשדרג ל3.5 ולא לחכות פשוט ל4
הרי פלאדין די צדק... מה הם כבר עשו שם? נכון הם שיפרו דברים
אבל ההבדל הוא מיזערי ובקושי מרגישים בו (אלא אם כן אתה ריינג'ר)

הבעיה שעוצרת אנשים מללכת לקנות את זה זה המחיר. הם יכלו לעשות 3 ספרים דקים כמו אלה של המקצועות (לדוגמא: tome and blood) שבהם יהיו רק השינויים
ולקרוא לזה תוספת. במקום לכתוב את הכל מחדש, ככה אתה גם רואה בדיוק מה הם שינו במקום להתחיל להשוות בין הספרים...

)מומלץ לקרוא את דבריו של מונטה קוק (אחד מכותבי גרסה 3, וזה שכתב רולמסטר לפני מו"ד, לכל מי שרוצה לדבר על זליגת רעיונות)
http://www.montecook.com/review.html

בכל אופן, החבורה שלי לא עוברת ל 3.5
אין יתרונות ענקיים, לא שווה את הכאב הראש.
כל התוספות קסמים/כישרונות/כיו"ב נחמדות, אבל ביננו לא שווה את הכסף להוציא 450 ש"ח בשביל זה.
בקשר ל"איזון" מקצועות - נתון לויכוח ותמיד אפשר להוריד וריאציות על מקצועות מהרשת. נראה שיש יותר דברים טובים מרעים - בהחלט מסכים עם ההערות של מונטה על הניסיון בגרסה 3 (לא אוהב איך ש CR עובד - 3.5 אמור לשפר את זה) שיהיה לי זמן אעשה מעבר יותר עמוק על הספר.

אבל שמגיעים לסכום האימתני של 450 ש"ח כדאי לקבל כמה שיפורים קטנים - לא שווה את זה. (אבל אם אתה מתעקש לקנות, אז תבוא לחנות הפונדק :twisted: )
מו"ד 3 מספיק טוב גם כך.

רק להבדיל - המעבר מגרסה 2 לגרסה שלישית אצלי בחבורה היה אוטומטי, כמעט לא היה דיון בנושא.

Anonymous אמר/ה:
אני אישית לא רואה סיבה לשדרג ל3.5 ולא לחכות פשוט ל4
הרי פלאדין די צדק... מה הם כבר עשו שם? נכון הם שיפרו דברים
אבל ההבדל הוא מיזערי ובקושי מרגישים בו (אלא אם כן אתה ריינג'ר)

הבעיה שעוצרת אנשים מללכת לקנות את זה זה המחיר. הם יכלו לעשות 3 ספרים דקים כמו אלה של המקצועות (לדוגמא: tome and blood) שבהם יהיו רק השינויים
ולקרוא לזה תוספת. במקום לכתוב את הכל מחדש, ככה אתה גם רואה בדיוק מה הם שינו במקום להתחיל להשוות בין הספרים...
זה אני, שכחתי להתחבר

המחיר זאת המ\סיבה שבגללה אף אחד לא משדרג

כל המקצועות מלבד הלוחם, האשף והמכשף עברו שינוי משמעותי. היריעה קצרה מלפרט כאן את השינויים המשמעותיים והם כוללים את הסייר והדרואיד.

בכל זאת, בראשי פרקים: שונתה הדרך בה פועלת היכולת לבחור אויבים מועדפים של הסייר. רשימות הלחשים של שתי המקצועות שונו. המיומנות אמפתיה לחיות הפכה ליכולת מקצוע ושונה האופן בו היא פועלת. הסייר מקבל יכולות מקצוע אחרות והדרואיד יכול להטיל ספונטנית לחשי זימון חיות. אלה השינויים העיקריים.

בכל זאת נראה לי שרוב השינויים ש WOTC עשו הם שינויים רק כדי להוציא גרסה חדשה לשוק, הם החליטו על הוצאת מהדורה חדשה יותר בגלל הפאן הכלכלי, מפני שהוצאת מהדורה חדשה מכניסה הרבה כסף,השינויים שנבעו משיפורים שבוצעו בעקבות "תלונות" של אנשים הוא מעט ולא דורש הוצאת גרסה חדשה, כנראה שויזארדס החליטה בעקבות זאת לשנות קצת כמה דמויות כדי שיהייה בסיס להוצאת גרסה חדשה.

אתם צריכים להבין שלא מדובר על איזו הנפצה פתאומית 3.5 תוכננה לפני ש-3 יצאה. הצוות של וויזארדס התחלף מאז (כל קומת ההנהלה בערך) ו-3.5 שונתה ממקצה שיפורים לשיפוץ כללי וכן - ברור שיש כאן שיקול כלכלי.
עם זאת, זה לא אומר שהרוב המכריע של השינויים אינם לטובה - הם כן. חל מהם הם בבחינת שינויי חובה (לדעתי, ולדעת רבים אחרים) אבל אני מאמין שחלק מהם הם שוליים ומיותרים - שינוי לתכלית השינוי ותו לא.
בכל מקרה, אמרתי את דעתי - הקהל בארץ לא נדפק כאן כמו בחו"ל (אני מתייחס לקה"ל שמעוניין במהדורה בעברית). הסל"ש יצא בגירסה 3, ויצא עדכון כזה או אחר של התוכן שלו, בזמן ששני הספרים הבאים יצאו בגירסה 3.5 (מגדיר המפלצות עומד בפני עצמו כך שבקשר אליו אין מה לדאוג והספר לשה"ם מתמשק די טוב גם גירסה 3 עדיין למרות השינויים). חייב להיות, לדעתי, הסבר מפורט ומלא של שינויי סל"ש 3.5 אבל התקווה האמיתית שלי היא שבעצם יתורגם 3.5 - לכך הסיכויים לא טובים במיוחד.

נושא ישן: שלום . לא היו תגובות חדשות בנושא זה במעל 60 ימים.
אין לפרסם תגובות אלא אם התגובה עדיין רלוונטית, אלא לפתוח נושא חדש.

התחילו לשחק עם פאת'פיינדר בעולמות פראיים

נושאים לוהטים

פוסטי פרופיל אחרונים

שנה חדשה, אבל סטראהד ישן.
עוד חוויות מבארוביה בהנחייתי.
יש קבוצה חדשה! והפעם במהדורה חמש.
אחד ממסעות החלום המופרעים ביותר שהיו לנו בקמפיין קת'ולהו "אימה על האוריינט אקספרס".
למישהו יצא אולי לשחק/להריץ את תרחיש האימה בקת'ולהו "The Derelict"?
סוף סוף הגיעה חרב הלארפ שלי! עכשיו רק צריך למצוא לה שם.

AD_4nXe_IF8Da4PQvoRNQ_4WIKZf2_PfgPKpEMe-nxkdN0mqSVxc3bJNHnEqv5HNoUbEGXvOb7DbvNN022A2chUA8hdzGWtxQyN4QBC6rVXmB8zpVfs9979e_02JBAIOYbhZk7wxTyMGOg
חזרה