• ברוכים הבאים לפורום הפונדק
    הפונדק הוא הקהילה הוותיקה והמובילה של מבוכים ודרקונים, משחקי תפקידים ומשחקי לוח בישראל.
    ההרשמה היא בחינם ולאחר מכן תוכלו לפרסם הודעות, למכור ולקנות משחקים, לחפש קבוצה למשחק ועוד!

הרשמה /

חוסר נסיון במשחקים - פקטור?

Featherbolt

פונדקאי ותיק
מה קשור חוסר ניסיון? טוב, אולי זה קשור, אבל אני מאמין שהטקטיקות שלי מספיק יעילות. אמנם לא יצא לי להפעיל צבא משלי, אבל ראיתי משחקים והבנתי מה יעיל ומה בטוח לא. אתה לא יכול להשמיץ כל מילה שאני אומר.

לדעתי, קשור גם קשור. אם אתה לא שיחקת בעצמך, או ראית "כמה" קרבות, זה לא עוזר בכלל. צריך נסיון של עשרות משחקים טובים כדי באמת להעריך כמו שצריך את הצבא שלך ואת המשחק, וטקטיקה שנזרקת באוויר, לא תהיה משהו כמו טקטיקה ששחקן יוצר מהנסיון שלו

לדבר מחוסר ניסיון זה לדבר באויר. מילא - אם שיחקת כמה פעמים, אתה יכול לאמר דעה רדיקלית לחלוטין גם על צבא שמעולם לא שיחקת ורק ראית, כי אתה יודע בערך איך דברים פועלים. אבל לדבר מחוסר ניסיון ולבנות טקטיקות על הנייר בלי שום חוויה קודמת זה לשרוף זמן, ופיוזים של אחרים בדי הרבה מקרים...
קודם שחק, ורק אחר כך בנה טקטיקות מסועפות ובקר טקטיקות של אחרים.

doctor wang אמר/ה:
לדעתי, קשור גם קשור. אם אתה לא שיחקת בעצמך, או ראית "כמה" קרבות, זה לא עוזר בכלל. צריך נסיון של עשרות משחקים טובים כדי באמת להעריך כמו שצריך את הצבא שלך ואת המשחק, וטקטיקה שנזרקת באוויר, לא תהיה משהו כמו טקטיקה ששחקן יוצר מהנסיון שלו

מסכים לגמרי, גם אם השחקן 'החדש' מבין את כל החוקים ומה בצעם הם אומרים. (יש יותר מלקרוא את החוקים, ואת חוקי הצבא, צריך לדעת לנצל כל דבר, ובמה כל חייל טוב.) עדיין אי אפשר להשוות אותו לשחקן בעל נסיון רציני, הבנת מהלכים וכו' זה דבר שלוקח זמן לפתח.

בסדר, אני מקווה שהכנס הקרוב ישפר את הכשרון שלי. אפשר לראות איך ניסיון יכול לעזור לפתח טקטיקות, ובאמת אסטרטגיות על הנייר יכולות בקלות להשתנות.
מצד שני, עוד לא שמעתי כאן באתר אף אסטרטגיה מיוחדת שלא ראיתי אותה קודם במבט מהיר על הקודקס של כל צבא. אם תעלו את רמת התגובות בפורום, תפרסמו אסטרטגיות מעמיקות כמו אלו שאתם מדברים עליהן, ותתנו עצות איך להגיע לאסטרטגיות כאלה, אני מאמין שכולנו נהנה מזה.

אנשים מבקשים לפרסם טקטיקות ואסטרטגיות בשביל הצבאות שלהם, ומיד הדיון זז לנושאים אחרים, כלליים יותר. ברגע שאני מנסה לעזור, אנשים אומרים שאסור לי לדבר ( :cry: ) וממשיכים לדבר באוויר. אילו היו מפרסמים טקטיקות משלהם, לא הייתי בא בטענות.

doctor wang אמר/ה:
אסטרטגיות זה רשימת צבא ותו לא. כל השאר תלוי בתנאי הקרב.

לא מסכים לגמרי.
אם אני אבנה לשחקן רשימת צבא לרוב הוא לא ישתמש בה נכון, וזה מוכיח את מה שאתה אומר, אבל זה לא מדוייק.
יש יותר מזה, טיפה קשה להסביר, אבל יש יותר.
ישנם קווי אסטרטגיה בסיסיים לכל שחקן, ולרוב תוכל לראות דפוס חזור בכל צבא שהוא יבנה, גם אם אלו צבאות שונים! (כשאני משחק ביסטמן, שהם צבא שונה לגמרי מTK, יש לי סגנון משחק דומה, כנ"ל אם כמעט כל רשימה שבניתי.)

טקטיקות טחונות שאנשים ידברו עליהם מן הסתם יופיעו בקודקסים, למרות שבקרב הכל יראה אחרת.
טקטיקות רדיקליות יותר אף אחד לא יפרסם לפרטי פרטים (כמו הראיה השונה שלי לגבי הקרוט ובעצם כל יחידה של הטאו), ומן הסתם שלא תראה אותן בקודקס...

tangelwoogd אמר/ה:
doctor wang אמר/ה:
אסטרטגיות זה רשימת צבא ותו לא. כל השאר תלוי בתנאי הקרב.

לא מסכים לגמרי.
אם אני אבנה לשחקן רשימת צבא לרוב הוא לא ישתמש בה נכון, וזה מוכיח את מה שאתה אומר, אבל זה לא מדוייק.
יש יותר מזה, טיפה קשה להסביר, אבל יש יותר.
ישנם קווי אסטרטגיה בסיסיים לכל שחקן, ולרוב תוכל לראות דפוס חזור בכל צבא שהוא יבנה, גם אם אלו צבאות שונים! (כשאני משחק ביסטמן, שהם צבא שונה לגמרי מTK, יש לי סגנון משחק דומה, כנ"ל אם כמעט כל רשימה שבניתי.)

זה עדיין לא סותר את מה שאמרתי. פה מדובר בטקטיקה שמתבססת על האסטרטגיה, שעדיין תכתיב את המשחק.

לכן כתבתי "לא מסכים לגמרי"
בזאת התכוונתי שאני מסכים, אבל לא ב100%, ולא שאני בכלל לא מסכים. ("שני דברים שונים לגמרי!" חח :) )
ולכן זה גם לא סותר, אלה 'מחדד' את דבריך.

אני אגיד אותך מה מעצבן אותי בהודעות שלך פאדרבולט, זה שאתה כותב מהלכים ברורים ופשוטים בתור טקטיקות! כמו בעץ על הריפארס, כתבת דברים כלכך בנאלים שזה כבר מוגזם.

אני משחק כבר מעל לשנה, ואני לא משתתף בדיון על טקטיקות(ואני לא מדבר על רשימות צבא, הצבה או תנועה, אלא על "אם הוא יעשה ככה אז אני יעשה ככה"), לדעתי דיונים על טקיטקות בתיאוריה, זה הדיונים הכי מטופשים עלובים ונמרחים שיש.

קנה צבא ותתחיל לשחק דאמט, אל תתן לאנשים עצות אם אפילו לא שיחקת משחק אחד בחיים שלך.

בתודה מראש.

דניאל.

טוב יש הבדל בין הודעות מעצבנות לדיונים טקטיים. אם מעצבן אותך שאני קורא למה שאני כותב "דיונים טקטיים", ככה אני מסתכל על טקטיקות כרגע. אני מאמין, לפי מה שאמרו, שאחרי שאני אשחק כמה משחקים אני אדבר בצורה אחרת לגמרי. עד אז, אתה יכול להקשיב או לא להקשיב. אב אל תקרא להודעות שלי מעצבנות. אם אתה רוצה לעשות את זה, אז בפרטי.

אתה בעצמך אמרת שכל אחד יודע את המהלכים שאני כותב. אם זה נכון, אני לא רואה איך זה משנה אם ניסיתי את זה בפועל, כל עוד זה "דברים כלכך בנאליים". תחליט, אחי.

אוקיי, אבל יש לי שאלה אחרת.
אם משהו פצח דיון "טקטיקות של DE", ומשהו הגיב לדיון בהודעה שאומרת שכדאי לשחקן DE לשמור על מבנים רחבים, להשקיע הרבה תנועה ב"להתכסות" בצורה מושלמת, גם אם זה אומר שאתה תתרחק קצת מהאויב, ועוד כל מיני עצות טקטיות שונות.
תגובה כזאת רלוונטית, אם לא, איזה תגובה כן? כל הנושא מיותר?

תגיד לי, אתה קשה קליטה או סתם נהנה לשחק אחד?

מעצבן אותי שאתה כותב את "המהלכים הבנאלים" כאילו את טקיטיקה אמתית. וסתם חורש דיונים עם מליון תגובות שלא מבולים לשום מקום. אין לי בעיה שתדבר אל טקיטקה מתקדמת של צבאות, אבל אתה לא מסוגל, כי לא שיחקת בכלל עדיין. לכן כל מה שאתה מסוגל לכתוב זה מהלכים פשוטים, כמו לכתוב שבכדורגל צריך לבעוט את הכדור עם הרגל.

אם לא הבנה את כוונתי עדיין, אני אקצר את זה כך:

הודעות "הטקטיות" שלך מעצבנות אותי כי הם לא תורמות בשום דרך לדיון, כי אין לך שום נסיון לתרום בדיונים. אתה בקצרה, מזיין בשכל.

בקשר למה שכתבת צל-אש, הדוגמא שלך היא דיון מועיל, כי זה באמת משהו חשוב, ששחקן חדש לא ידע. לעומת זאת להגיד משהו כמו:" אם את מחליט לבנות צבא קאפ"פ, אז תרוץ לכיוון היריב כמה שיותר מהר" זה טיפשי. אבל הפקטור המכריע זה שהעצות יבואו ממישהו שמכיר את הDE ויודע על מה הוא מדבר. לא משיהו שאף פעם לא שיחק 40K בחיים שלו.
דניאל.

נ.ב. אני מצטער אם ההודעה שלי פוגעות, אבל אין כוונה לפגוע. אני אוהב את כולכם, וגם את פאדרבולט. אני אזמין אותך לפיצה מתשהו.

צריך נסיון של עשרות משחקים טובים כדי באמת להעריך כמו שצריך את הצבא שלך ואת המשחק
או במילים אחרות יכסחו אותך על ההתחלה עד שבהדרגה מס' התורות שבהם תפסיד ילך ויגדל ובשלב מסויים אתה גם תצליח לקחת את האויב שלך איתך כאשר הוא יהרוג אותך. וכאשר אתה תצליח להבין במה הצבא שלך טוב ובמה הצבא שלך לא טוב אתה תוכל לגרום למצבים שבהם הצבא שלך יוכל לנצח ולנסות לא להכינס למצבים שבהם יאכלו את הצבא שלך בלי מלח.

זה תלוי כמובן נגד מי אתה משחק במשחקך הראשון - לכן אני חושב שבעדיפות ראשונה היא ששחקנים מתחילים ישחקו כנגד שחקנים מתחילים אחרים. רק כך יש שמץ של סיכוי ששחקן ינצח באחד ממשחקיו הראשונים, ולא יבהל מעוצמת הניסיון והידע הטקטי שצברו עד כה שחקנים מנוסים ממנו אלא יחשף אליהם בהדרגה.

נושא ישן: שלום . לא היו תגובות חדשות בנושא זה במעל 60 ימים.
אין לפרסם תגובות אלא אם התגובה עדיין רלוונטית, אלא לפתוח נושא חדש.

התחילו לשחק עם פאת'פיינדר בעולמות פראיים

נושאים לוהטים

פוסטי פרופיל אחרונים

שנה חדשה, אבל סטראהד ישן.
עוד חוויות מבארוביה בהנחייתי.
יש קבוצה חדשה! והפעם במהדורה חמש.
אחד ממסעות החלום המופרעים ביותר שהיו לנו בקמפיין קת'ולהו "אימה על האוריינט אקספרס".
למישהו יצא אולי לשחק/להריץ את תרחיש האימה בקת'ולהו "The Derelict"?
סוף סוף הגיעה חרב הלארפ שלי! עכשיו רק צריך למצוא לה שם.

AD_4nXe_IF8Da4PQvoRNQ_4WIKZf2_PfgPKpEMe-nxkdN0mqSVxc3bJNHnEqv5HNoUbEGXvOb7DbvNN022A2chUA8hdzGWtxQyN4QBC6rVXmB8zpVfs9979e_02JBAIOYbhZk7wxTyMGOg
חזרה