Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Note: This feature may not be available in some browsers.
ברוכים הבאים לפורום הפונדק
הפונדק הוא הקהילה הוותיקה והמובילה של מבוכים ודרקונים, משחקי תפקידים ומשחקי לוח בישראל.
ההרשמה היא בחינם ולאחר מכן תוכלו לפרסם הודעות, למכור ולקנות משחקים, לחפש קבוצה למשחק ועוד!
הרעיון היה שמכיוון שלסולאר יש סף שבירה שניתן לו ע"י הקללה של הNeverborn ,ברגע הפיכתו לאביסיאל הוא מנוקה מהקללה, הם הרי לא רוצים אותם לא שפויים , הם רוצים אותם צייתנים ולכן הקללה מתנקה ובמקומה הם מקבלים את הresonance שהופך את חייהם לבלתי נסבלים בשלב מסויים ברגע שהם מתרחקים מהאדון שלהם.
אם נחזור לרעיון של הניקוי, הכוונה היא ל"השתגב" כסולאר להפוך לאביסיאל ולחזור להיות סולאר.. לא רעיון פשוט אם חושבים על זה,
סולאר --> מקבל קללה --> הופך לאביסיאל --> קללה מנוקה --> מקבל מחילה והופה, סולאר בלי קללה
קראת את העץ?
כשניצוץ סולארי מגיע לידי הקדמונים (והופך לאביסלי) הם מורידים את הקללה ממנו, כי הוא בצד שלהם, ואז אם האביסל הופך שוב לסולאר, בעזרת קסם מסובך מהמעגל השלישי, אין לו את הקללה.
אבל את כל זה כבר הסבירו .
the time, הקללה היא לא איזו קללת מו"ד שאפשר לבטל אותה ככה בהנף עין. ואני די בטוח שלקדמונים אין שום יכולת להוריד אותה באמת. הקללה משחיתה את המהות הסולארית, ולכן היא נעלמת כשהמהות הזו משתנה לאביסאלית. השאלה שנשארת היא האם אחרי תהליך ה"זיכוך" הזה, לאחר שמחזירים את האביסאל להיות סולאר (אחד התהליכים הכי לא פשוטים שיש), הקללה נעלמת, מה שיכול בהחלט להיות.
למה שהקדמונים לא יוכלו לנקות את הקללה?
א. הם שמו אותה ,הם יכולים גם להוריד אותה.
ב. הם יצרו את הבריאה, קללה שלהם הם לא יכולים להסיר?
ג. הקללה כמו שאני מבין ניתנה לניצוצות הסולארים, אני לא רואה סיבה שהיא תחזור רק כי הניצוץ הופך לסולארי שוב..
ד. חוץ מזה היא לא נעלמת סתם ככה כשהמהות משתנה לאביסיאלית, הקדמונים מנקים אותה.
הקדמונים לא יכולים להוריד את הקללה כי הם הטילו אותה בנשימתם האחרונה. היא כל כך חזקה כי היא תוצר לוואי של השנאה הטהורה שלהם ברגעי מותם. שוב, זה לא מו"ד. מה גם שהנפילים בכלל לא חזקים כמו הקדמונים.
אני די בטוח שהקללה לא הופכת לresonance, הרזוננס זו דרך של שרי המוות לשמור על הנשגבים שלהם קרוב.
מכיוון שהקללה מטמאת את המהות הסולארית, לא את האנשים עצמם או את הרסיסים או את השמש, רק את מהות האקזלטציה. לכן כשמשנים את המהות בכזו צורה - שוברים את הקללה. וגם אני לא קראתי את הספר, וזוהי השערתי המלומדת (בערך) בלבד
עד כמה שהבנתי הקללה פוגעת בניצוץ הסולארי שהוא מהות הסולארית ולכן הקללה ממשיכה בכל גלגול של הרסיס, לא משנה לאיזה אדם הוא מגיע.
דבר שני, לאחר שעברתי על הספר של האביסיאלים (מהדורה ראשונה) למיטב הבנתי אין ממש הבהרה לגבי מה קורה לקללה וכנראה שהם השאירו את הנושא פתוח לשה"מ...
לדעתי צריך לאפשר את הדרך הזאת לניקוי הקללה , צריך לזכור שהיא כל דבר למעט דרך קלה...