• ברוכים הבאים לפורום הפונדק
    הפונדק הוא הקהילה הוותיקה והמובילה של מבוכים ודרקונים, משחקי תפקידים ומשחקי לוח בישראל.
    ההרשמה היא בחינם ולאחר מכן תוכלו לפרסם הודעות, למכור ולקנות משחקים, לחפש קבוצה למשחק ועוד!

הרשמה /

הנשגבים השחקנים פיספסו את הפואנטה!

the worldender

פונדקאי ותיק
טוב, בואו ניגש ישר לעניין:
לפני מספר ימים הרצתי הרפתקאת Werewolf: The forsaken(שמתם לב שבקיצור זה יוצאWTF?) לכמה מחבריי. כראוי לשה"ם מנוסה(פחות או יותר) שאוהב מאוד את המשחק, שקדתי על עשיית דפי דמות, עבודה עם השחקנים, ובניית עלילה עמוקה... ואז... בום! הכול מתרסק לי בידיים. נראה כי השחקנים, אשר הקונספט של אימה אישית לא הובן להם עד הסוף, הפכו את משחק הוורוולף האפל שלי בין רגע למשחק הומוריסטי מטופש ואינפנטילי, שסביר להניח שלא הייתם מוצאים אפילו החוג D&D של מיצו"ב...
אני מתוסכל :(
...
מה לא עבד כראוי?
האם לא הסברתי נכון את המשחק?
האם בחרתי שחקנים לא נכונים?
אולי אני פשוט ביקורתי מדי?
...

מצטער, אבל לא הבנתי מה בדיוק קרה. כלומר, אני משתתף בצערך והכל [זה כבר קרה לי משהו דומה עם קת'ולהו אם הבנתי נכון, מאוד מתסכל] אבל אנחנו לא נוכל לעזור אם לא תסביר מה קרה.

מו שאמרתי אירועים כאלה ודומים להם אפפו את המשחק כולו, אבל לדוגמה מאוד דוגמתית( :? ) למצב, הנה זו:

אחד השחקנים שיחק דמות של אדם שאיבד את שפיותו בגלל ה-First change. השחקן רק מתחיל ב W:TF, ולכן אישרתי את הדמות למרות הקלישאתיות המשוועת. תוכלו בוודאי לתאר את גדול פי הפעור באימה כשהשחקן אומר פתאום "אני מוריד בגדים ורץ ערום ברחוב מול כל העיר עם חיוך מסתול על הפנים!".
...
...
...
מה?!?!?!
שאלתי אותו, בערך באותו טון.
"אבל אני משוגע!", הוא השיב.
הערות?

כנראה שהוא לקח את הקטע של משוגע למשהו שלא מתאים ל-W:TF אני לא מכיר מקרוב את השיטה אבל אני משער שאתה פשוט צריך להסביר להם את הרעיון

אם הוא ראה את הסרט "אמאדאוס" אז אני חושב שסליירי שם מראה בערך מישהו ששאיפותיו נהרסו בגלל משהו גורם חיצוני כלשהו (שאין לו שליטה עליו)

יש המון סוגים של שגעון. תסביר לו למה מתכוונים. אתה צריך לקחת את השחקנים לשיחה ארוכה ולהבהיר להם את האווירה של הקמפיין ושל המשחק, לתאם ציפיות ולדבר עם כל אחד על הדמות שלו בנפרד. אולי אפילו להריץ לכל אחד בנפרד פרולוג קצר

prelude, prelude, Prelude . כאשר אתה מתכנן קמפיין ארוך, ובמיוחד במשחקים של WW שדורשים את זה, חובה לשבת עם כל שחקן לפני הפגישה הראשונה ולתת לו ONE-ON-ONE כדי להיות בטוח שהוא סגור על הדמות שלו, שאתה סגור על הדמות שלו, ושהדמות שלו סגורה על הקמפיין. הפרלואד (נמאס לי לכתוב באנגלית) היא הדרך הכי טובה להכניס את השחקנים לראש של הקמפיין ולדאוג שהם לא יעשו שטויות, במצב של אחד על אחד לשה"מ יש הרבה יותר שליטה על האוירה של המשחק והרבה יותר קל לו להכניס את השחקן לאותה אווירה. זה או זה או לדרוש מהם לקרוא את כל הספר, וזה כל שה"מ יודע שלא באמת עומד לקרות.

עוד הערה, בחלק ניכר מהספרים של וויט-וולף (לפחות בנשגבים) יש מקורות השראה. אפשר במפגש הראשון להקרין סרט או פרק מסדרה שאמורה להעביר את התחושה של המשחק, או לפחות התחושה אותה אתה מחפש.
אני אישית הולך לעשות את זה במלחמת הכוכבים, אם כי שם זה קצת ברור מאליו :)

נושא ישן: שלום . לא היו תגובות חדשות בנושא זה במעל 60 ימים.
אין לפרסם תגובות אלא אם התגובה עדיין רלוונטית, אלא לפתוח נושא חדש.

התחילו לשחק עם פאת'פיינדר בעולמות פראיים

תוכן מומלץ

נושאים לוהטים

פוסטי פרופיל אחרונים

אם נשאר לי 45 ש"ח הנחה מהשובר מנחה, יש דרך לעשות איתם משהו/להעביר אותם למישהו אחר?
אפשר להכין דמות לכל משחק בדרקוניקון שמציין באיזה דרגה הוא?
Dark sun!!! שמישהו יעלה פוסט על ההכרזות של Wizards :)
יאללה, מתחיל לראות האודיסאה. נראה איך יהיה.
אשרו לי משחק אחד לדרקוניקון ועל השני עדיין לא הוחלט כבר כמה ימים.
מה זה אומר?
חזרה