• ברוכים הבאים לפורום הפונדק
    הפונדק הוא הקהילה הוותיקה והמובילה של מבוכים ודרקונים, משחקי תפקידים ומשחקי לוח בישראל.
    ההרשמה היא בחינם ולאחר מכן תוכלו לפרסם הודעות, למכור ולקנות משחקים, לחפש קבוצה למשחק ועוד!

הרשמה /

דיון:מהפכת הרשתות המקוונות.

iegolas אמר/ה:
ראיתי. מעניין. יכול להיות שאני אתחיל לחפש דברים כאלה, ולו כדי לצפות בהם.
יש לך שאלה שאתה רוצה לפתוח עליה דיון?
יש לי כמה שאלות:
1. מה אתם חושבים על סרט?
2.אתם מאמינים שהאינטרנט באמת יכול להחליף ממשלות כפי שתואר בסרט?
3.לדעתכם היה צריך לתת יותר דגש למשהו או להוסיף משהו?
4.האם אפשרי להשים אותה שיטות שתיארו שם על ישראל?

1. הסרט בבירור מתאר מצב "יותר טוב" מאשר קורה בשטח, למרות שהוא מסייג את עצמו מפעם לפעם. לא נשמע בחדשות על רכבת שנבנתה מכספי ציבור בעתיד הקרוב מידי. יש שם תנועה שמתחילה לזוז, אבל אם זה יצליח, וזה "אם" משמעותי, יקח לזה זמן לבוא לתודעת כלל הציבור.
2. לא. האינטרנט יכול לקחת חלק מסמכויות הממשלה, או לעקוף את הממשלה בכמה תחומים, אבל הוא לא יוכל להחליף אותה.
4. זה מתחיל לקרות גם בישראל. גם כהתארגנויות כלכליות קיבוציות On line, וגם כפורומים שבהם אנשים לא מקצועיים משתפים מידע זה עם זה...

לדעתי צריך להוסיף לסרט גם את השפעות הרעות של האינטרנט כמו למשל בפערים חברתיים שנוצרו עקב האינטרנט.
דוגמא שאני מכיר היא העובדה שהפער בין הפועלים והעניים לבין שאר המעמדות הכלכליים נעשה יותר גדול עקב העובדה שהעניים לא יכולים לקנות מחשב ונוצר פער ידע ולא רק זה, אלא גם משהו אחר: לאט לאט מחליפה הטכנולוגיה את הפועלים וכתוצאה מכך יש יותר מובטלים, התוצאה היא היוולדות דור שהוא בור כי אין להוריו דרך לשלם לבית ספר,
והתוצאה היא שבגלל בורות זאתי הם מאשימים את המהגרים ולא את טכנולוגיה כי הבורות שלהם מונעת לראות שהטכנולוגיה היא זאת שאשמה בכך שאין להם מקומות עבודה והם נוטים לאמץ תורות גזעניות כולל נאציזם.
אז עליית הימין באירופה אינה כול כך טובה כפי שהרבה ימינים פה מקווים.

לאט לאט מחליפה הטכנולוגיה את הפועלים וכתוצאה מכך יש יותר מובטלים, התוצאה היא היוולדות דור שהוא בור כי אין להוריו דרך לשלם לבית ספר,
לומר הטכנולוגיה יוצרת פערים חברתיים" זו אמירה די מטופשת, זה כמו לומר שהיינו צריכים להמשיך ללכת לסנדלר במקום לקנות את האדידס שלנו (או הנייק, או ניו בלנס, או כל חברה אחרת).
באופן טבעי יש שינויים חברתיים וטכנולוגיים לאורך ההיסטוריה, וזה גורם לכך שמקצועות מסוימים מאבדים את ערכם (נגר, נפח) ואחרים הופכים לרלוונטיים.
החוליה החלשה במשפט היא "דור שהוא בור כי אין להוריו דרך לשלם לבית ספר", ואת זה צריך לתקן על ידי בניית מערכת חינוך זולה ומוצלחת. (ד"א מערכת החינוך שלנו לדעתי היא לא כל כך גרועה כמו שכולם נהנים להשמיץ אותה, אבל זה עניין לדיון אחר).

The Evil Rabbit אמר/ה:
לאט לאט מחליפה הטכנולוגיה את הפועלים וכתוצאה מכך יש יותר מובטלים, התוצאה היא היוולדות דור שהוא בור כי אין להוריו דרך לשלם לבית ספר,
לומר הטכנולוגיה יוצרת פערים חברתיים" זו אמירה די מטופשת, זה כמו לומר שהיינו צריכים להמשיך ללכת לסנדלר במקום לקנות את האדידס שלנו (או הנייק, או ניו בלנס, או כל חברה אחרת).
באופן טבעי יש שינויים חברתיים וטכנולוגיים לאורך ההיסטוריה, וזה גורם לכך שמקצועות מסוימים מאבדים את ערכם (נגר, נפח) ואחרים הופכים לרלוונטיים.
החוליה החלשה במשפט היא "דור שהוא בור כי אין להוריו דרך לשלם לבית ספר", ואת זה צריך לתקן על ידי בניית מערכת חינוך זולה ומוצלחת. (ד"א מערכת החינוך שלנו לדעתי היא לא כל כך גרועה כמו שכולם נהנים להשמיץ אותה, אבל זה עניין לדיון אחר).
תודה על התיקון קודם כול.
ושניים שאני חושב על זה, השגתי מידע זה מאתר שדיבר על קבוצות שנאה וגזענות באמריקה, אז זה אולי קצת טעות לקבוע כך.

הבעיה עם התפיסה שהסרט הזה מציג (לפחות בהתחלה, לא התקדמתי מעבר לאמצע) היא שהיא מאד נאיבית. הרשת עובדת במודל לא רחוק מממשלה: יש מספר מועט של אנשים שמספק שירותים למספר גדול מאד של אנשים. רוב המשתמשים באינטרנט הם צרכנים פסיביים לחלוטין. אמנם אנחנו עוברים לתוכן שנוצר בידי משתמשים (User Generated Content), אבל רוב התוכן הזה גרוע. המעט שצף למעלה הוא בדיוק הדברים הטובים. בדיוק כמו עם ממשלה, זה מיעוט שעושה את העבודה אל מול רוב דומם. למשל, כשהם מציגים את ההבדל בין קוד פתוח למיקרוסופט הם מציגים את זה כאילו מיקרוסופט מקבילים למנגנוני השליטה והקוד הפתוח מקביל לציבור הרחב, בעוד שהקבלה נכונה יותר תהיה שמיקרוסופט ואנשי הקוד הפתוח שניהם סוג של מנגנונים שלטוניים, אלא שאחד מתייחס לביקורת של הציבור הרחב והשני לא (כלומר, אנשי הקוד פתוח הם עדיין מיעוט שמספק שירותים לרוב הרחב, אלא שהם יותר דמוקרטיים).

בכל מקרה, הנקודה היא שרוב האנשים לא מסוגלים באמת לשלוט. לרוב האנשים אין את הזמן להבין את הנושאים שעומדים על הפרק, שלא לדבר על זה שלרובם פשוט לא אכפת. ביום שבו ניתן לאנשים להצביע על כל בעיה דרך האינטרנט אנחנו נחרוץ את דינו של העולם שלנו, כי אנשים בקבוצה הם דבר לא חכם והם לא ידעו להחליט את ההחלטה הנכונה. למשל, אם תפתחו הצבעה באינטרנט "האם לבטל את כל המיסים?", יש סיכוי לא רע שיהיה רוב גדול למי שמסכים עם הרעיון, בעוד שזה רעיון שיכול פשוט להשמיד את המדינה שבה אתם חיים (שבוודאות עוד לא מוכנה לעולם ללא מיסוי). מי שמחליט את ההחלטות צריך להיות מי שהשקיע את הזמן כדי להבין מה הוא עושה ולמה - בדיוק כמו שאתם לא רוצים תוכנה שנכתבה על ידי 10,000 ילדים בני 10 (גם אם הם המון וכביכול הם אמורים לתקן זה את טעויותיו של זה), אתם לא רוצים שהמדינה שלכם תנוהל על ידי 6 מיליון אנשים שרובם הגדול פשוט לא יודע על מה הוא מדבר (ומעבר לזה, לא ממש רוצה ללמוד).

אני חושב שהסרט הזה נאיבי גם במובן שהוא מתייחס לאנשים שיש להם גישה לאינטרנט, ושיש להם מספיק זמן רצון ויכולת כדי לנצל אותו בצורה כזאת. לרוב אוכלוסיית העולם אין גישה כזאת או רצון להשתמש באינטרנט לצרכים הללו. על כן זאת לא מהפכה עולמית, אלא מהפכה של העולם המערבי, ובפרט של חתך גיל ומעמד סוציו אקונומי מסוים בעולם המערבי.

כמו כן, אני תומך בכל הנקודות שהועלו על ידי Engelous. מדינה בשלטון מוחלט של העם הוא חלום לא אפשרי, גם אם כולם יהיו מחוברים אחד לשני בקשר טלפתי ויוכלו לבצע החלטות קולקטיביות בצורה מיידית. הסמכות עדיין צריכה להיות בידי מומחים שמבינים את כל האספקטים של ההחלטה. נאמר אפילו בסרט הזה ששלטון של קהל לא מתאים לכל דבר. בטח שלא לדברים בקנה מידה של מדינה עם החלטות גורליות שדורשות מחשבה מעמיקה ומושכלת.
למרות שהמערכת הדמוקרטית שקיימת היום היא רחוקה ממושלמת, מערכת שתתבסס על לתת את הכוח באופן בלעדי לעם תהיה לא יציבה עוד יותר, אם היא בכלל תצליח לקום.
מה שלדעתי כן אפשרי בתיאוריה היא מדינה של אנשים שחושבים בצורה דומה, ולכן לא יהיו מספיק הבדלים ביניהם כדי לערער את קיומה של המדינה כגוף יחיד. אבל בתכלס זה קומונה, ולא מדינה, וההסטוריה הוכיחה שזה לא עובד.

נושא ישן: שלום . לא היו תגובות חדשות בנושא זה במעל 60 ימים.
אין לפרסם תגובות אלא אם התגובה עדיין רלוונטית, אלא לפתוח נושא חדש.

התחילו לשחק עם פאת'פיינדר בעולמות פראיים

תוכן מומלץ

נושאים לוהטים

פוסטי פרופיל אחרונים

אפשר להכין דמות לכל משחק בדרקוניקון שמציין באיזה דרגה הוא?
Dark sun!!! שמישהו יעלה פוסט על ההכרזות של Wizards :)
יאללה, מתחיל לראות האודיסאה. נראה איך יהיה.
אשרו לי משחק אחד לדרקוניקון ועל השני עדיין לא הוחלט כבר כמה ימים.
מה זה אומר?
כמעט 3 שנים שאנחנו משחקים מו"ד על בסיס שבועי, ופעם ראשונה שדמות נהרגה לנו, זו הדמות שלי.. אני מאושר
חזרה