פאנדום: הארי פוטר
דירוג: PG
שיפ: דראקו/ג'יני
זאנר: אגנסט
AU לספר השביעי. הפרק הראשון מתרחש כשנתיים וחצי אחרי הספר השישי.
לפרקים קודמים:
http://blog.tapuz.co.il/betblack
פרק ארבע עשר
דברים חדשים
"ג'יני" אמר דראקו, "אנחנו צריכים לדבר".
ג'יני הרימה את מבטה מן הספר, מופתעת.
"בסדר", אמרה. "קרה משהו?"
"ובכן, סוג של" אמר דראקו. "חיפשתי לאחרונה במסמכים של בלטריקס מידע על הנדר הכובל שנדרת בזמנו, כשקיבלת את החנינה על תנאי. אם הבנתי נכון את נדרת את הנדר לבלטריקס והכובל היה אדם שלישי".
"כן" אמרה ג'יני, "אני לא יודעת מי זה. הפנים שלו היו מוסתרות".
"זה היה אוגוסטוס מור" אמר דראקו. "את שמעת בוודאי על מותו לפני ששה חודשים או משה כזה".
"הבחור שניסה לאכול ביצה של בסיליסק כדי להפוך להתגלמות של סלזאר סלית'רין?" אמרה ג'יני. "זה שעשע אותי כל כך".
"מאחר שגם הוא וגם בלטריקס מתים" אמר דראקו, "הנדר הכובל מבוטל למטיב הבנתי".
"ואתה רוצה שאני אדור אותו מחדש?" אמרה ג'יני.
"לא" אמר דראקו. "אם תרצי, אני מוכן להתגרש ממך. אני אוכל לסדר לך אפשרות לעזוב את אנגליה. אני גם אספק לך קצבה כספית. תוכלי לגור בנוחות בכל מקום בעולם".
"למה?" שאלה ג'יני.
"כי אני חושב שאת צריכה לבחור להיות נשואה לי" אמר דראקו. "ואני מוכן לתת לך את החופש כדי לבחור לכאן או לכאן. את לא חייבת להחליט עכשיו. תוכלי להחליט גם בעוד שבוע או חודש או שנה".
הוא רכן ונטל בידיו את ידה של ג'יני.
"אני אוהב אותך" אמר. "הייתי רוצה שתהיי אישתי. אך זוהי החלטה שלך".
היא לחצה על ידו לחיצה קצרה וחייכה.
"תודה" אמרה, "אני אחשוב על זה".
פעם זו הייתה החלטה קלה, חשבה ג'יני. היא כמהה לברוח מאנגליה. אבל בינתיים היא התרגלה לחיים הללו. הם היו נוחים ומוגנים. בחוץ לא המתין לה אף אחד.
דראקו אוהב אותה, היא ידעה, וזה מה שעשה את הבחירה לכה קשה. היא חיבבה אותו וידעה שהוא יעשה את הכל על מנת שתהא מוגנת.
היא נזכרה בתקופה ההיא, אחרי המלחמה, לפני החתונה. זה היה כה קשה לחיות בבית ריק. הבדידות הייתה נוראית.
זו הייתה הרגשה מוזרה, אחרי זמן כה רב של התמרדות להבין שהיא אוהבת את חייה כמו שהם כיום, שהיא בוטחת בדראקו.
תמיד אוכל לשנות את דעתי, חשבה. אתחרט, גם עוד שנה או עשור אוכל לעזוב אז. אולם בעומק ליבה ידעה כי לעולם לא תעזוב. אחרי הכל, אחרי שמסירים את הסורגים גם כלא יכול להיות מקום נעים.
"הגלימה הכחולה או הירוקה?" שאלה ג'יני כחודשיים לאחר מכן.
"זהב ולבן" אמר דראקו. "את צריכה להראות כמה שיותר מאלפוי".
"מזל שיש על הגלימות האלו קסם נגד כתמים" אמרה ג'יני. "אני לא מבינה איך מוגלגים מסוגלים ללבוש לבן".
"לא ידעת?" שאל דראקו "לבן וזהב הם הצבעים של משפחת מאלפוי כי היא עשתה את הונה מקסמי ניקיון".
"שקרן" אמרה ג'יני.
"נכון" אמר דראקו. "תוכלי לעזור לי עם החפתים?"
"אני לא מבינה איך אפשר לארגן מסיבה כשיש תינוק חדש בבית" אמרה ג'יני.
"זה עוזר כשיש גמדוני בית בבית" אמר דראקו. "אצלכם לא עשו מסיבה כשאתם נולדתם?"
"לא" אמרה ג'יני. "בחודש הראשון היו מגיעים הרבה מבקרים כדי לראות את התינוק ואת האמא. אבל הם היו עוזרים במטלות הבית; מביאים פשטידות או לוקחים את הילדים היותר גדולים לטיול או אפילו משגיחים על התינוק כדי לתת להורים שלו זמן לנוח".
"אז איך ראבסטאן ואלנור קראו לתינוק?" שאלה ג'יני.
"רודולפוס" אמר דראקו. "על שם אחיו של ראבסטאן, בעלה של בלטריקס, את יודעת. וכן, ראבסטאן בחר את השם הזה לבד".
"רק שם אחד?" שאלה ג'יני, "חשבתי שאצלכם מקובל לתת לכל תינוק לפחות שני שמות".
"השם המלא הוא רודולפוס ראבסטאן" אמר דראקו.
"מה בעצם הקירבה המשפחתית שלו אליך?" שאלה ג'יני.
"דוד שלו, רודולפוס היה נשוי לבלטריקס, שהיא דודה שלי" אמר דראקו. "אבל אני גם בן דוד מדרגה חמישית בערך של ראבסטאן ומדרגה שמינית של אלנור".
"סביר להניח שבאיזושהי דרגה אתה גם בן דוד שלי" אמרה ג'יני.
"מן הסתם" אמר דראקו.
"אז מה צפוי להיות שם?" שאלה ג'יני.
"הרבה אנשים" אמר דראקו, "מוזיקה, אוכל, ראבסטאן יציג את התינוק באופן רשמי, נתינת מתנות טקסיות".
"מה אנחנו מביאים?" שאלה ג'יני.
"חרב ימי ביניימית מכושפת" אמר דראקו.
"הייתי צריכה לנחש שלא דובי" אמרה ג'יני. "אתה חושב שבכל המסיבה הזו ראבסטאן יהיה כה טרוד עד שהוא לא ישים לב לכך שאני ואלנור נחליף כמה מילים?"
"אני אדאג שהוא יהיה טרוד" אמר דראקו.
"יצא לך לראות אותה לאחרונה?" שאלה ג'יני.
"לראות – כן" אמר דראקו. "לדבר איתה – לא. היא יוצאת מהבית רק לעיתים רחוקות וגם אז, תמיד בליווי ראבסטאן; והוא לא נותן לה לשוחח עם אחרים".
"אתה חושב שעכשיו כשהיא ילדה לו יורש הוא יקל עליה מעט?" שאלה ג'יני.
"לא" אמר דראקו. "אני חושש שלא".
האולם היה ענקי. הוא היה יכול להיות יפה אלמלא היה מקושט בצבעי משפחת לסטריינג', סגול כהה ובורדו.
"אני כל כך שמחה שצבעי הבית שלך הם זהוב ולבן" אמרה ג'יני.
"אבל אל תשכחי" אמר דראקו, "הילדים שלנו, לפחות הראשון, יהיו לבית בלק. צבעים מסורתיים – שחור וכסף".
"בבקשה תגיד לי שנוכל לשלב" אמרה ג'יני.
"כשנגיע לגשר נעבור אותו" אמר. "נלך לברך את ההורים המאושרים?"
בקצה האולם על בימה קטנה ניצבה עריסת עץ. לידה ישבה אלנור. במרחק שניים או שלושה צעדים מהם עמד ראבסטאן. דראקו וג'יני הלכו לעברם.
"מאלפוי" אמר ראבסטאן.
"לסטריינג'" אמר דראקו. "הרשה לי לברך אתך לרגל הולדת בנך".
"תודה" ענה ראבסטאן.
"מי יתן ויגדל להיות בו נאמן לבית אביו ולמסורת" אמר דראקו, "יתפאר בשם משפחתו ויוסיף לתהילתו".
"בני יהיה יורש ראוי" אמר ראבסטאן.
"כמובן" אמר דראקו, "הוא ילך בדרכי אביו ודודו".
גבר נוסף, לבוש חגיגית ניגש אל שניהם. הם דיברו בינהם, מתרחקים קמעה מן העריסה.
ג'יני התיישבה לצד אלנור.
"את נראית טוב" אמרה ג'יני.
"באמת?" שאלה אלנור בחיוך קל.
"יותר טוב ממה שציפיתי" אמרה ג'יני. "מה שלומך?"
"בחיים" אמרה אלנור, "אז אני מניחה שהכל בסדר".
פניה היו נוקשות, כמו פסל.
"יש משהו שאני יכולה לעשות כדי להקל עלייך?" שאלה ג'יני.
"לא" ענתה אלנור, "תודה. השמועה אומרת שלונה ביקרה בארץ לאחרונה".
"כן" אמרה ג'יני, "נפגשתי איתה".
"ברת מזל" אמרה אלנור. "היא מגדלת את אחייניתך, נכון?"
"כן" אמרה ג'יני.
בעריסה התינוק התחיל לבכות. אלנור רכנה אליו והרימה אותו.
"אל תבכה אהובי" היא מלמלה אליו. ג'יני הביטה בשניהם בזמן שאלנור הרגיעה אותו.
"הוא יפיפה" אמרה.
"כן" אמרה אלנור. פניה נראו כאילו הפשירו מעט.
"הוא הנחמה היחידה שלי" אמרה. "תמיד רציתי ילדים ועכשיו יש לי אותו. רודי שלי. הוא הדבר היחיד שמחזיק אותי בחיים".
היא החזיקה אותו קרוב אליה.
"ראבסטאן ודראקו חוזרים" אמרה ג'יני. "כדאי שאתרחק".
"תודה שבאת" אמרה אלנור.
ג'יני התרחקה אל מרכז האולם. איש לא דיבר אליה. דראקו הצטרף אליה לאחר רגעים מספר. הוא החזיק בידו שתי כוסות ובתוכן משקה בצבע תכלת עדין.
"אני חושב שתרצי משהו יותר חזק מיין זמן הנאום של ראבסטאן" , אמר.
"אני מבינה שהייתה לכם שיחה נעימה" אמרה ג'יני בחיוך קטן.
שקט השתרר באולם כשראבסטאן ניצב ליד העריסה. אלנור החזירה את רודי הקטן לתוכה. פניה היו ריקות.
"התכנסנו כאן היום" אמר ראבסטאן, "כדי להציג בפניכם את בני בכורי, היורש לבית לסטריינג', רודולפוס ראבסטאן לסטריינג'. בני נקרא על שם אחי שנקטל במלחמה בקרב מול בני עוולה אשר בגדו במורשתם במורך לב. הוא היה אדם אמיץ שלא הפגין רחמים כלפי אילו שלא היו ראויים להם. הוא קטל רבים בשדה הקרב ורבים מחוצה לו. מי יתן ובני כמותו יגדל להיות לוחם למען ערכי האמת והצדק אשר ינהיג בצדק את הנחותים ממנו ולא יחמול על הרשע ועל הבגידה במסורת שכן רחמים כלפי אלו שבגדו בדרך האמת הינן כבגידה שכן שורשי הרשע עמוקים הם. מי יתן ובני יעקור אותם וישלח בהם אש".
"הוא מדבר ככה בפני אישתו שילדה לו לפני שבוע בן?" שאלה ג'יני בלחש.
"חכי" אמר דראקו, "הוא עוד מעט יתחיל להעלות זיכרונות מהמלחמה".
ג'יני לגמה לגימה גדולה מהגביע שבידה.
"את בסדר?" שאל דראקו.
הם היו בפינה שקטה בגן אחוזת לסטריינג'.
"כן" אמרה ג'יני. "הטקסים הרשמיים לא היו גרועים כמו שחשבתי. ציפיתי מהם להקריב מוגל או משהו כזה".
היא שתקה מעט.
"למה הוא בכלל התחתן איתה?" שאלה. "ברור שהוא שונא אותה ואת כל מה שהיא מייצגת בעיניו. לו הייתה אפשרות בחירה. למה היא?"
"כי הוא שונא אותה" אמר דראקו. "מאז שהוא יצא מאזקבאן הוא חי למען הנקמה ועכשיו כשהמלחמה נגמרה יש לו נקמה משלו בבית. הוא נישא לה כדי להכאיב לה. אני יודע, זה לא הוגן".
"ממתי העולם הוגן?" שאלה ג'יני.
דראקו חייך.
"בואי נחזור פנימה" אמר. "אם נשאר כאן אנשים עוד יתחילו להגיד שברחנו".
"ולא ברחנו?" שאלה ג'יני.
"ובכן, קצת" אמר דראקו. "בואי נכנס ונראה לכולם את אישתי היפה הבוגדת בדם במסורת ובדרך הצדק".
הם נכנסו אל האולם. מוזיקה התנגנה בו.
"תרקדי איתי?" שאל דראקו והציע לה את ידו.
היא נטלה את ידו בידה. הם החליקו על פני רחבת הריקודים, בטוחים בעצמם, ראשיהם זקופים, מלאי הדר מלכות.
שבוע לאחר מכן כשדראקו נכנס הביתה ג'יני ישבה בסלון אל מול האח. היא לא החזיקה ספר בידה ומבטה ניראה חולמני. ידה הייתה מונחת ברישול על ביטנה.
היא הסתובבה אליו.
"דראקו" אמרה. אפילו הקול שלה נשמע שונה.
"ג'יני" הוא שאל, מנסה לשמור על חזות שלווה.
"חודש שני" אמרה.
דירוג: PG
שיפ: דראקו/ג'יני
זאנר: אגנסט
AU לספר השביעי. הפרק הראשון מתרחש כשנתיים וחצי אחרי הספר השישי.
לפרקים קודמים:
http://blog.tapuz.co.il/betblack
פרק ארבע עשר
דברים חדשים
"ג'יני" אמר דראקו, "אנחנו צריכים לדבר".
ג'יני הרימה את מבטה מן הספר, מופתעת.
"בסדר", אמרה. "קרה משהו?"
"ובכן, סוג של" אמר דראקו. "חיפשתי לאחרונה במסמכים של בלטריקס מידע על הנדר הכובל שנדרת בזמנו, כשקיבלת את החנינה על תנאי. אם הבנתי נכון את נדרת את הנדר לבלטריקס והכובל היה אדם שלישי".
"כן" אמרה ג'יני, "אני לא יודעת מי זה. הפנים שלו היו מוסתרות".
"זה היה אוגוסטוס מור" אמר דראקו. "את שמעת בוודאי על מותו לפני ששה חודשים או משה כזה".
"הבחור שניסה לאכול ביצה של בסיליסק כדי להפוך להתגלמות של סלזאר סלית'רין?" אמרה ג'יני. "זה שעשע אותי כל כך".
"מאחר שגם הוא וגם בלטריקס מתים" אמר דראקו, "הנדר הכובל מבוטל למטיב הבנתי".
"ואתה רוצה שאני אדור אותו מחדש?" אמרה ג'יני.
"לא" אמר דראקו. "אם תרצי, אני מוכן להתגרש ממך. אני אוכל לסדר לך אפשרות לעזוב את אנגליה. אני גם אספק לך קצבה כספית. תוכלי לגור בנוחות בכל מקום בעולם".
"למה?" שאלה ג'יני.
"כי אני חושב שאת צריכה לבחור להיות נשואה לי" אמר דראקו. "ואני מוכן לתת לך את החופש כדי לבחור לכאן או לכאן. את לא חייבת להחליט עכשיו. תוכלי להחליט גם בעוד שבוע או חודש או שנה".
הוא רכן ונטל בידיו את ידה של ג'יני.
"אני אוהב אותך" אמר. "הייתי רוצה שתהיי אישתי. אך זוהי החלטה שלך".
היא לחצה על ידו לחיצה קצרה וחייכה.
"תודה" אמרה, "אני אחשוב על זה".
פעם זו הייתה החלטה קלה, חשבה ג'יני. היא כמהה לברוח מאנגליה. אבל בינתיים היא התרגלה לחיים הללו. הם היו נוחים ומוגנים. בחוץ לא המתין לה אף אחד.
דראקו אוהב אותה, היא ידעה, וזה מה שעשה את הבחירה לכה קשה. היא חיבבה אותו וידעה שהוא יעשה את הכל על מנת שתהא מוגנת.
היא נזכרה בתקופה ההיא, אחרי המלחמה, לפני החתונה. זה היה כה קשה לחיות בבית ריק. הבדידות הייתה נוראית.
זו הייתה הרגשה מוזרה, אחרי זמן כה רב של התמרדות להבין שהיא אוהבת את חייה כמו שהם כיום, שהיא בוטחת בדראקו.
תמיד אוכל לשנות את דעתי, חשבה. אתחרט, גם עוד שנה או עשור אוכל לעזוב אז. אולם בעומק ליבה ידעה כי לעולם לא תעזוב. אחרי הכל, אחרי שמסירים את הסורגים גם כלא יכול להיות מקום נעים.
"הגלימה הכחולה או הירוקה?" שאלה ג'יני כחודשיים לאחר מכן.
"זהב ולבן" אמר דראקו. "את צריכה להראות כמה שיותר מאלפוי".
"מזל שיש על הגלימות האלו קסם נגד כתמים" אמרה ג'יני. "אני לא מבינה איך מוגלגים מסוגלים ללבוש לבן".
"לא ידעת?" שאל דראקו "לבן וזהב הם הצבעים של משפחת מאלפוי כי היא עשתה את הונה מקסמי ניקיון".
"שקרן" אמרה ג'יני.
"נכון" אמר דראקו. "תוכלי לעזור לי עם החפתים?"
"אני לא מבינה איך אפשר לארגן מסיבה כשיש תינוק חדש בבית" אמרה ג'יני.
"זה עוזר כשיש גמדוני בית בבית" אמר דראקו. "אצלכם לא עשו מסיבה כשאתם נולדתם?"
"לא" אמרה ג'יני. "בחודש הראשון היו מגיעים הרבה מבקרים כדי לראות את התינוק ואת האמא. אבל הם היו עוזרים במטלות הבית; מביאים פשטידות או לוקחים את הילדים היותר גדולים לטיול או אפילו משגיחים על התינוק כדי לתת להורים שלו זמן לנוח".
"אז איך ראבסטאן ואלנור קראו לתינוק?" שאלה ג'יני.
"רודולפוס" אמר דראקו. "על שם אחיו של ראבסטאן, בעלה של בלטריקס, את יודעת. וכן, ראבסטאן בחר את השם הזה לבד".
"רק שם אחד?" שאלה ג'יני, "חשבתי שאצלכם מקובל לתת לכל תינוק לפחות שני שמות".
"השם המלא הוא רודולפוס ראבסטאן" אמר דראקו.
"מה בעצם הקירבה המשפחתית שלו אליך?" שאלה ג'יני.
"דוד שלו, רודולפוס היה נשוי לבלטריקס, שהיא דודה שלי" אמר דראקו. "אבל אני גם בן דוד מדרגה חמישית בערך של ראבסטאן ומדרגה שמינית של אלנור".
"סביר להניח שבאיזושהי דרגה אתה גם בן דוד שלי" אמרה ג'יני.
"מן הסתם" אמר דראקו.
"אז מה צפוי להיות שם?" שאלה ג'יני.
"הרבה אנשים" אמר דראקו, "מוזיקה, אוכל, ראבסטאן יציג את התינוק באופן רשמי, נתינת מתנות טקסיות".
"מה אנחנו מביאים?" שאלה ג'יני.
"חרב ימי ביניימית מכושפת" אמר דראקו.
"הייתי צריכה לנחש שלא דובי" אמרה ג'יני. "אתה חושב שבכל המסיבה הזו ראבסטאן יהיה כה טרוד עד שהוא לא ישים לב לכך שאני ואלנור נחליף כמה מילים?"
"אני אדאג שהוא יהיה טרוד" אמר דראקו.
"יצא לך לראות אותה לאחרונה?" שאלה ג'יני.
"לראות – כן" אמר דראקו. "לדבר איתה – לא. היא יוצאת מהבית רק לעיתים רחוקות וגם אז, תמיד בליווי ראבסטאן; והוא לא נותן לה לשוחח עם אחרים".
"אתה חושב שעכשיו כשהיא ילדה לו יורש הוא יקל עליה מעט?" שאלה ג'יני.
"לא" אמר דראקו. "אני חושש שלא".
האולם היה ענקי. הוא היה יכול להיות יפה אלמלא היה מקושט בצבעי משפחת לסטריינג', סגול כהה ובורדו.
"אני כל כך שמחה שצבעי הבית שלך הם זהוב ולבן" אמרה ג'יני.
"אבל אל תשכחי" אמר דראקו, "הילדים שלנו, לפחות הראשון, יהיו לבית בלק. צבעים מסורתיים – שחור וכסף".
"בבקשה תגיד לי שנוכל לשלב" אמרה ג'יני.
"כשנגיע לגשר נעבור אותו" אמר. "נלך לברך את ההורים המאושרים?"
בקצה האולם על בימה קטנה ניצבה עריסת עץ. לידה ישבה אלנור. במרחק שניים או שלושה צעדים מהם עמד ראבסטאן. דראקו וג'יני הלכו לעברם.
"מאלפוי" אמר ראבסטאן.
"לסטריינג'" אמר דראקו. "הרשה לי לברך אתך לרגל הולדת בנך".
"תודה" ענה ראבסטאן.
"מי יתן ויגדל להיות בו נאמן לבית אביו ולמסורת" אמר דראקו, "יתפאר בשם משפחתו ויוסיף לתהילתו".
"בני יהיה יורש ראוי" אמר ראבסטאן.
"כמובן" אמר דראקו, "הוא ילך בדרכי אביו ודודו".
גבר נוסף, לבוש חגיגית ניגש אל שניהם. הם דיברו בינהם, מתרחקים קמעה מן העריסה.
ג'יני התיישבה לצד אלנור.
"את נראית טוב" אמרה ג'יני.
"באמת?" שאלה אלנור בחיוך קל.
"יותר טוב ממה שציפיתי" אמרה ג'יני. "מה שלומך?"
"בחיים" אמרה אלנור, "אז אני מניחה שהכל בסדר".
פניה היו נוקשות, כמו פסל.
"יש משהו שאני יכולה לעשות כדי להקל עלייך?" שאלה ג'יני.
"לא" ענתה אלנור, "תודה. השמועה אומרת שלונה ביקרה בארץ לאחרונה".
"כן" אמרה ג'יני, "נפגשתי איתה".
"ברת מזל" אמרה אלנור. "היא מגדלת את אחייניתך, נכון?"
"כן" אמרה ג'יני.
בעריסה התינוק התחיל לבכות. אלנור רכנה אליו והרימה אותו.
"אל תבכה אהובי" היא מלמלה אליו. ג'יני הביטה בשניהם בזמן שאלנור הרגיעה אותו.
"הוא יפיפה" אמרה.
"כן" אמרה אלנור. פניה נראו כאילו הפשירו מעט.
"הוא הנחמה היחידה שלי" אמרה. "תמיד רציתי ילדים ועכשיו יש לי אותו. רודי שלי. הוא הדבר היחיד שמחזיק אותי בחיים".
היא החזיקה אותו קרוב אליה.
"ראבסטאן ודראקו חוזרים" אמרה ג'יני. "כדאי שאתרחק".
"תודה שבאת" אמרה אלנור.
ג'יני התרחקה אל מרכז האולם. איש לא דיבר אליה. דראקו הצטרף אליה לאחר רגעים מספר. הוא החזיק בידו שתי כוסות ובתוכן משקה בצבע תכלת עדין.
"אני חושב שתרצי משהו יותר חזק מיין זמן הנאום של ראבסטאן" , אמר.
"אני מבינה שהייתה לכם שיחה נעימה" אמרה ג'יני בחיוך קטן.
שקט השתרר באולם כשראבסטאן ניצב ליד העריסה. אלנור החזירה את רודי הקטן לתוכה. פניה היו ריקות.
"התכנסנו כאן היום" אמר ראבסטאן, "כדי להציג בפניכם את בני בכורי, היורש לבית לסטריינג', רודולפוס ראבסטאן לסטריינג'. בני נקרא על שם אחי שנקטל במלחמה בקרב מול בני עוולה אשר בגדו במורשתם במורך לב. הוא היה אדם אמיץ שלא הפגין רחמים כלפי אילו שלא היו ראויים להם. הוא קטל רבים בשדה הקרב ורבים מחוצה לו. מי יתן ובני כמותו יגדל להיות לוחם למען ערכי האמת והצדק אשר ינהיג בצדק את הנחותים ממנו ולא יחמול על הרשע ועל הבגידה במסורת שכן רחמים כלפי אלו שבגדו בדרך האמת הינן כבגידה שכן שורשי הרשע עמוקים הם. מי יתן ובני יעקור אותם וישלח בהם אש".
"הוא מדבר ככה בפני אישתו שילדה לו לפני שבוע בן?" שאלה ג'יני בלחש.
"חכי" אמר דראקו, "הוא עוד מעט יתחיל להעלות זיכרונות מהמלחמה".
ג'יני לגמה לגימה גדולה מהגביע שבידה.
"את בסדר?" שאל דראקו.
הם היו בפינה שקטה בגן אחוזת לסטריינג'.
"כן" אמרה ג'יני. "הטקסים הרשמיים לא היו גרועים כמו שחשבתי. ציפיתי מהם להקריב מוגל או משהו כזה".
היא שתקה מעט.
"למה הוא בכלל התחתן איתה?" שאלה. "ברור שהוא שונא אותה ואת כל מה שהיא מייצגת בעיניו. לו הייתה אפשרות בחירה. למה היא?"
"כי הוא שונא אותה" אמר דראקו. "מאז שהוא יצא מאזקבאן הוא חי למען הנקמה ועכשיו כשהמלחמה נגמרה יש לו נקמה משלו בבית. הוא נישא לה כדי להכאיב לה. אני יודע, זה לא הוגן".
"ממתי העולם הוגן?" שאלה ג'יני.
דראקו חייך.
"בואי נחזור פנימה" אמר. "אם נשאר כאן אנשים עוד יתחילו להגיד שברחנו".
"ולא ברחנו?" שאלה ג'יני.
"ובכן, קצת" אמר דראקו. "בואי נכנס ונראה לכולם את אישתי היפה הבוגדת בדם במסורת ובדרך הצדק".
הם נכנסו אל האולם. מוזיקה התנגנה בו.
"תרקדי איתי?" שאל דראקו והציע לה את ידו.
היא נטלה את ידו בידה. הם החליקו על פני רחבת הריקודים, בטוחים בעצמם, ראשיהם זקופים, מלאי הדר מלכות.
שבוע לאחר מכן כשדראקו נכנס הביתה ג'יני ישבה בסלון אל מול האח. היא לא החזיקה ספר בידה ומבטה ניראה חולמני. ידה הייתה מונחת ברישול על ביטנה.
היא הסתובבה אליו.
"דראקו" אמרה. אפילו הקול שלה נשמע שונה.
"ג'יני" הוא שאל, מנסה לשמור על חזות שלווה.
"חודש שני" אמרה.