• ברוכים הבאים לפורום הפונדק
    הפונדק הוא הקהילה הוותיקה והמובילה של מבוכים ודרקונים, משחקי תפקידים ומשחקי לוח בישראל.
    ההרשמה היא בחינם ולאחר מכן תוכלו לפרסם הודעות, למכור ולקנות משחקים, לחפש קבוצה למשחק ועוד!

הרשמה /

הנשגבים גזור ושמור: דף דמות סולארי

נוקס

פונדקאי ותיק
יש באינטרנט דפי דמות סולארים המחשבים את נתוני הדמות, מרביתם באנגלית.
גם לקהילה הישראלית מגיע להנות!
...ועכשיו בלי מילים נוספות, הרשו לי להציג את דף הדמות בעברית שעושה את העבודה בשבילכם!

קבצים מצורפים

מרפרוף קל עבודה יפה.

למרות שאם אני אשחק בעברית כנראה שאחד מהדברים הבאים יקרה:
1. פסקי יזרוק אותי מהמרפסת (קומה 7, מכסה ביוב בדיוק בסוף הנפילה, אין לי adamant skin technique)
2. אני אקפוץ בעצמי מהמרפסת (קומה 7, מכסה ביוב בדיוק בסוף הנפילה, אין לי adamant skin technique)

אבל זה רק אני...

אגב,יש לי על המחשב דף דמות סולארי באנגלית ב-PDF,שאפשר לערוך בו את כל הדברים.הבעיה בו שאי אפשר לשמור אלא ישר להדפיס...

אני אישית לא אוהב את אקסל,אבל הדף הזה מצוין,ומאוד יעיל.אני בהחלט ישתמש בו בעתיד.

ממש ממש מגניב, אבל יש לי כמה שאלות בוריות.
1) למה כתוב 'דף דמות' ואז זוג סוגריים? כלומר, מה אמורים לכתוב שם?
2) למה אין מקום לשם?
3) במהרות מוקדשת, לא הבנתי מה בדיוק הולך... למה לא לעשות בעתק ערך 'כיוונון' שיתווסף אוטומאטית למהות מוקדשת? יכול להיות שווה...
4) בנשק, מה הקטע של הערך 'רגיל'? בחיי שלא הבנתי...
5) נראה לי שיש בעיה ברמות בריאות, ממש לא ברור לי כל מה ששם...
6) ולמה המצויינויות מצוינות בדף? כלומר, יעיל, אבל די זוכרים בעל פה...
חוץ מזה הכל שאלות של בור, וזה ממש ממש מגניב, קבל ח"ח! 8-)

Mek31 אמר/ה:
זה דף דמות ממש טוב :orccooldark:
רק חבל שהוא בתוכנה הגרועה הזו, אתה יכול ליצור כזה בפאיר פוינט?
יש פה איזה סתירה...

עבודה טובה. מגניב שזה מחשב לך, למרות שלחשב לבד זה כיף :P
לדעתי כדאי שתוסיף לזה דף נוסחאות, כדי שהשחקן המתחיל יוכל להבין למה דברים חושבו כפי שחושבו.

1. תוכנת אקסל היא תוכנה בעלת יעוד מתמטי, האפשרויות הקשורות להצגת הנתונים מוסיפות לתוכן הכתוב. עד כמה שידוע לי, תוכנת פוואר פוינט נועדה כדי להכין מצגות ואין בה את האפשרויות המתמטיות שיש באסקל.

2. בבדיקה שעשיתי גיליתי שאם לוחצים על הקובץ ואח"כ על "פתח" ניתנת הודעת שגיאה, לכן אני ממליץ לשמור את הקובץ על המחשב ואח"כ לפתוח אותו.

3. רשום "דף דמות" ולידו סוגריים. הסוגריים נועדו כדי להכיל את שם הדמות וכפי שרשום בספר הלבן "אם ת'לא אוהב משהו, שנה אותו." :wink: .

4. אם לדמות יש חפץ שהיא מפעילה לפעמים ולא בצורה סדירה כמות המהות אינה צריכה לכלול את עלויות הכיוונון. נכון, ניתן להוסיף טבלה שממנה ילקח המידע לגבי עלויות הכיוונון אך זה נראה לי מיותר ואני סומך על השחקנים שיוכלו לחשב את המהות הזמינה בעצמם.

5. הערך 'רגיל' בטבלת הנשקים מייצג את כמות הקוביות למאגר על ידי חישוב (זריזות+אומנות לחימה). החישוב מתבצע אוטומטית לאגרוף, בעיטה ולפיתה בלבד והוא אינו כולל התמחויות. לגבי שאר המאגר לשאר הנשקים אין באפשרותי לדעת מה היכולת שבה השחקן ישתמש (קפא"פ, אומנות לחימה, הטלה או קשתות) ושוב אני משאיר לשחקנים למלא את החלל.

6. ישנם 5 סוגים של רמות בריאות (0,-1,-2,-4 וחוסר הכרה) וכל דמות מתחילה עם כמות קבועה המצויינת בדף (0*1,-1*2,-2*2,-4*1 ולגבי נקודות בחוסר הכרה הכנסתי חישוב אוטומטי). במידה ויש לשחקן תעצומה המגדילה את רמות הבריאות הוא רושם את הרמות בשורת "תוספים".

7. רשמתי את המצויינויות מכיוון שלא כולם זוכרים הכל בע"פ ובנוסף, הדרך שבה מילאתי את נתוני התעצומות מהווה קווים מנחים לכתיבת תעצומות נוספות בדף.

*פלאפי אני מזדהה איתך. אין כמו לבנות דף דמות בכתב יד אך לאחר שש עשרה שנות משחק הפכתי לעצלן.... :orcwink:

אני חושש שברמות בריאות יש משהו שהוא או נשגב מבינתי, או שזו טעות, או שהמחשב שלי עיוות את זה... זה פשוט ממש מוזר...
לדעתי דווקא משהו שיחשב את הכוונון יהיה מגניב, וכל אחד יוכל להשתמש או לא בעצמו...

שינויים אחרונים:
בקרב חברתי, "חמיקה" הפכה לחסימה" ותוקנה טעות חישוב.
ב'כוח רצון' - מכיוון שהחישוב אוטומטי, הוכנסה תיבה למילוי ידני (למקרה ששחקן קונה נקודות כוח רצון עם נקודות בונוס או במהלך הזמן עם נקודות ניסיון).
אם מישהוא מוצא באגים נוספים בחישובים או יש רעיון לטבלאות נוספות שכדאי שיופיעו, נא להעביר לי הודעה בפרטי.

לstream, לפני שאתייחס לפירסום הדף ארצה לתת כמה נקודות התייחסות בנוגע לדף הדמות:

אני תמיד שמח לשמוע ביקורת בונה שמכוונת לשפר את יכולותיי.

1. בעיות בעיצוב הדף. כמו שציינת הוספת גורמים לדף הדמות כגון מניע, אנימה ועוד. פרמטרים נוספים אלו מוסיפים עומק לדף הדמות אך שינו את ההגדרות של גבולות ההדפסה. במצבו הנוכחי של הקובץ מי שישקיע מזמנו וימלא את הפרטים יגלה בתהליך ההדפסה כי הודפסו לו שלושה דפים (אחד ריק) ואחת העמודות מהדף הראשון עברה לדף האחרון.

2. כיוונון ומהות. אני מתייחס למצב *התאורטי* שבו דמות מחזיקה בפלא ואינה מכווננת אליו, במידה והפלא ירשם בטבלה יחד עם עלויות הכיוונון, יתבצע חישוב אוטומטי הכולל את העלויות. נכנסת למלכודת שניסיתי להימנע ממנה: חוסר גמישות בכל בנוגע לחישובים בדף. אי אפשר לכסות את כל האפשרויות ולהשאיר את הדף *נורמלי*, כעת עליך להוסיף טבלה חדשה של פלאים הנמצאים ברשות הדמות ואינם נכללים במהות המקודשת. זהו סירבול שביקשתי להימנע ממנו ואתה נפלת לתוכו. בנוסף הטבלה מכילה 'פלאים ורקעים', הוספת 'דירוג' הינה מיותרת בעיניי, את המקום שהעמודה תופסת אפשר לפנות כדי שיהיה מקום רב יותר לתיאור הפלא\רקע, כולל הדירוג.

3. נתונים בדף. ראיתי שהוספת מספר נתונים שלא ברור לי מה משמעותם. תחת 'סף שבירה' רשמת 10\0, אם אני מבין את כוונתך ישנם 10 דרגות ו-0 מחסרים. נניח והדפסתי את דף הדמות ולאחר שלוש סצנות הדמות שלי חטפה נקודה לסף השבירה, אני אצטרך לרוץ למחשב, לעדכן מחדש את הנתונים ולהדפיס. סף שבירה הוא דבר נזיל והכנסתו בצורה שכזו מבזבזת דיו וזמן. היה הרבה יותר נוח אם היית משאיר מקום לשחקן למלא את הנתונים בעיפרון. עוד דבר שלא ברור לי הוא המשמעות של + ו-0 בטבלת מהות מוקדשת, כשבדקתי את התאים ראיתי שאין להם משמעות חישובית.

-אין פה עניין של זכויות יוצרים, יש פה עניין של זמן והשקעה. אני לא חי בהזיות, זה ברור לי כשמש (הבלתי מנוצח) שכל אחד יכול להוריד את הקובץ ולשנות אותו לנוחותו האישית, אני בעד אך את דעתך בנוגע לדף הדמות אמרת ובניגוד אליך, התייחסתי לדבריך. רשמתי מספר פעמים שאשמח לקבל הערות בפרטי ואפילו ביצעתי כמה שינויים בדף לאחר שפנו אלי. אני לא מבין שחקן שקופץ ואומר שורה של דברים לתיקון, מתעלם מהתגובה שניתנה לו ואח"כ מפרסם בנלהבות את אותו הדף מבלי לחשוב על כך. ברור לי מפרסום הדף, שלא יצא לך להשקיע זמן על פרוייקט ואחר כך לראות מישהו אחר לוקח אותו, משנה כמה שורות בו ואומר 'תראו איך שלי טוב יותר'. כנראה שאתה נער צעיר שלא למד להעריך את עבודתם של האחרים.

קודם כל, אני חושב שלקחת את זה קצת קשה מדי... אבל כמה דברים: אני לא אמרתי ששלי יותר נוח, אלא שלדעתי האישית הדף הזה טיפה יותר נוח... חוץ מזה, אני מאוד מעריך את מה שעשית, אני רק שיניתי בו כמה דברים קטנים, אני בטוח שלא הייתי יודע מאיפה להתחיל ליצור כזה דבר...
בנוגע לפרטים הטכניים: אני לא חושב שמישהו באמת ידפיס את זה, כלומר, דף כזה אתה תצטרך לשנות כל פעם שיש משהו ולהדפיס מחדש, אם זה דף למשחק שולחני הוא די מבאס, ודורש הדפסה חדשה אחרי כל פגישת משחק, אני ראיתי אותו בתור דף לשימוש ברשת...
את העמודה 'דירוג' לא אני הוספתי... רק את 'כיוונון', ולגבי זה שזה יוצר חוסר גמישות, אם הבחור סוחב עתק לא מכוונון, הוא פשוט לא כותב את הכוונון! מאוד פשוט...
סף שבירה הוא מ0 עד 10, ככה שאפשר לערוך את זה (שוב, במשחק ברשת) כל כמה שצריך, זה מאוד עוזר לדעתי...
הקטע עם המהות המוקדשת הוא: ה0 השמאלי הוא המהות המוקדשת מעתקים מכווננים, וה0 השני מייצג מהות מוקדשת מכל דבר אחר, למשל תעצומות וכדומה...
חוץ מזה, לא אמרתי בשום מקום 'תראו שלי יותר טוב', אלא רק שמבחינתי הוא יותר נוח לשימוש במשחק ברשת, לא להדפסה...
ואם זה מפריע לך, אני אשמח לערוך את ההודעה שלי...

עריכה: ד"א, יש מצב שיש לך טעות חישוב בהתקפה? כי משום מה בהתקפה של הנוכחות, זה מפחית את דירוג הנוכחות מהעורמה, בשביל ליצור את מתאם ההתקפה, ואז זה גם משנה את הדמ"מ חסימה של הנוכחות+עורמה...

נושא ישן: שלום . לא היו תגובות חדשות בנושא זה במעל 60 ימים.
אין לפרסם תגובות אלא אם התגובה עדיין רלוונטית, אלא לפתוח נושא חדש.

התחילו לשחק עם פאת'פיינדר בעולמות פראיים

תוכן מומלץ

נושאים לוהטים

פוסטי פרופיל אחרונים

אם נשאר לי 45 ש"ח הנחה מהשובר מנחה, יש דרך לעשות איתם משהו/להעביר אותם למישהו אחר?
אפשר להכין דמות לכל משחק בדרקוניקון שמציין באיזה דרגה הוא?
Dark sun!!! שמישהו יעלה פוסט על ההכרזות של Wizards :)
יאללה, מתחיל לראות האודיסאה. נראה איך יהיה.
אשרו לי משחק אחד לדרקוניקון ועל השני עדיין לא הוחלט כבר כמה ימים.
מה זה אומר?
חזרה