• ברוכים הבאים לפורום הפונדק
    הפונדק הוא הקהילה הוותיקה והמובילה של מבוכים ודרקונים, משחקי תפקידים ומשחקי לוח בישראל.
    ההרשמה היא בחינם ולאחר מכן תוכלו לפרסם הודעות, למכור ולקנות משחקים, לחפש קבוצה למשחק ועוד!

הרשמה /

עולם מערכה קלאסי-או שלא?

טוב, אז בתחילת שנה הבאה אני כניראה אתחיל להנחות לילדים בכיתה ג' מבוכים ודרקונים[מהד' 3.5 הייתה הבחירה, כי אני לא מאזוכיסט מספיק בשביל ללכת על התחכום של 4], והמשמעות היא התחלה חדשה-שחקנים חדשים שצריכים להכניס לאווירה, עולמות חדשים להציג להם, והכי אהוב עליי-עולם חדש ליצור. כן,אין לי עולם מערכה ג'נרי במאגר שלי, הם תמיד נראו לי משעממים. החלטתי ליצור אחד, שהרי יצירת עולמות זה כיף. אומנם בהתחלה היה קשה לי להכנס לאווירה ולחשוב על עולם שהוא הכי רגיל שאפשר אבל עדיין יהיה לי כיף לעשייה, אבל לבסוף עלה רעיון-בהשראת ימי הביניים ומלחמת מאה השנים, המערכה תתחיל בממלכה גדולה ולא יציבה, מפולגת בין דוכסים ומלך שנאבק על כסאו מול דוכס רב עוצמה, כשהבוחשים בקלחת הם אלפים מאי מרחף עצום שזוממים לכבוש את הממלכה, וברקע נחילים של אורקים חמושים בקסמי קור[וייקינג סטייל 8-) ] משמידים את ערי החוף.

הרעיון התפתח מהר, והתחלתי להבין שמרכז המערכה לא יכול להישאר ככה,זה יגרר מהר מידי לפוליטיקה מסובכת מידי לילדים כאלו. לאחר מחשבה מעמיקה וכמה וכמה פרצי השראה, הבנתי שהאלפים שמנסים לכבוש את העולם שלמטה הם לא סתם אויב-הם המוח, והם הרע של העולם. כן-כן, בעולם הזה, קלאסי ככל שרציתי שהוא יהיה, האלפים הם הרע, לפחות מנקודת המבט של ההרפתקאן המתחיל.

איך זה קרה?אז ככה-
מסתבר שלפני שנים רבות שלטה בעולם אימפריה מעופפת, מיבשת מעופפת/ירח של העולם שהייתה מקיפה את העולם, ומימנה היו משליטים האלפים שלטון אימה על הגזעים שם, גובים מהם מיסים ומתעללים בהם. זו לא הייתה תקופה כל-כך נוראה למעשה, זה היה תור זהב מבחינ חלק מהממלכות, אבל במקומות אחרים העולם היה משועבד או רווי דם ממלחמות אכזריות. השלטון חסר העורערין של האלפים הגיע לקיצו באסון-לא ברור[לא לי, וכניראה שגם למלומדים] אם הסיבה הייתה מלחמת אזרחים שיצאה משליטה, תקלה מאגית או אויב אדיר כמו הדרקונים או הטיטאנים, אבל מה שברור הוא התוצאה המחרידה-הממלכה העתיקה נהרסה כמעט לחלוטין כשפיצוץ עצום גרם לה להתפוצץ לרסיסים שהתפזרו על העולם כולו, גוררים אסונות שנוספו על הכאוס שנלווה להתמוטטות, וכל שנותר מימנה[לפחות, שידוע כרגע] הוא ממטרי מטאורים, כמה איים מעופפים מלאי מפלצות, והממלכה המעופפת, שמנסה להחזיר את העולם, שמאז ההרס והקריסה של שלטון אלפים קמו בו ממלכות חדשות ויצאו למסעות צלב תחת דת חדשה, לשליטה של האלפים.
הטוויסט הוא שהאלפים מהממלכה המעופפת הם אולי היורשים הישירים של האימפריה,אבל לא היחידים-האסון פיזר את האלפים בעולם, כשכל אחת משאריות הפליטה מתקדמת לכיוון שונה, אבל כולן מתעבות את בני האדם ורואות עצמן נעלות-למעשה,כל הרעות החולות של העולם[למעט אולי ההרסניות ביותר, שגם האלפים ירעים מפניהן] הן תוצר ישיר או עקיף של האלפים, מקור כל הרע.

בינתיים, כבר יש לי שישה או שבעה עמי אלפים והמצב שלהם-מאלי הים, שהקימו אימפריה תת ימית ומנסים להשתלט על המעצמה הימית אקרליאן, דרך אלפי המטאור, שהתרסקו בבירתה של ממלכה עתיקה ונאבקים לשרוד אל מול המתקפות של הממלכה הגוועת, ועד לאלפי הקרח הלא-ידועים[בשלב הזה של המערכה] שהם הגורם שמאחורי מתקפות האורקים-הויקינגים שמכים בכל העולם.

עד כאן הכל טוב ויפה, הבעיה היא,שאני חושש שלמרות המסר החינוכי וה'נאור' של 'אלפים זה לא תמיד טוב' וכאלו, העולם יצא קצת יותר מידי מורכב, ואולי לא מתאים למשחק הראשון של ילדים, שאני בסופו של דבר רוצה שיהנו מהמשחק כמוני בגילם ויהפכו לשחקני העתיד, ואולי זה קצת אנוכי להפיל עליהם עולם שנראה לי מעניין. איפה לדעתכם עובר הגבול?מה דעתכם על ההתאמה של העולם לילדים בגיל הזה?יש לכם המלצות?הערות?אני אשמח לשמוע.

לילדים בני שמונה יותר מתאים הרפתקאת מבוך או ללכת להציל מישהו/להשיג משהו, משהו בסיסי:
להציל את הילדים האבודים.
למצוא את הגביע הקדוש שמוחבא בליבו של מבוך.
להשיג תרופה למחלה מוזרה מדרואיד שיושב בלב יער אפל.
או אולי אפילו את גבעת הגובלינים :lol: .
עולם מורכב פולטית עד כמה שזה נחמד יכול לשעמם ילדים במיוחד שתצתרך להסביר להם כל כך הרבה. מהו ההבדל בין דוכס ללורד ולרוזן. ולמה בני אדם הם לא בהכרח הטובים כל השאר הם לא בהכרח הרעים. הילדים לא מכירים הרבה מעבר למה שקורה בסביבה המידית שלהם והיתר זה רסיסים שלא מתחברים.
תתמקד בבסיס ובמגניבות אם אתה רוצה שתשאר לך קבוצה במפגש השלישי.

במשחקי מו"ד ראשונים אתה לא מציג לדמויות עולם מערכה שלם, כי הם יציגו לך את האצבע. חוץ מזה, מהדורה 3.5 היא לא יותר פשוטה מ4, ובטח שלא פחות מתוחכמת.

אני מציע שתתחיל מאוד בקטן: הדמויות יעזרו לאציל אחד [תלמד אותם שהעולם מורכב מאנשים עשירים ועניים לגמרי] לגרש אורקים מהעיירה שבתחום שלו. אחר כך, הם יהפכו למגוננות המחוז... תעשה מהן גיבורות.

ופלדריק, המערכה הזו מגניבה פי אלף מארצות הענקים. למה לא עשית ממנה עולם מערכה עצום? היא מדהימה.

אני מסכים.
ילדים בגיל כזה, שנחשפים למשחק בפעם הראשונה בחייהם, לא צריכים עולם מערכה אלא רק הרפתקאות.
עם הזמן, ככל שהם יעברו עוד הרפתקאות בתור דמויות ויצברו עוד ניסיון בתור שחקנים המאורעות גם ככה יהפכו ליותר ויותר חובקי עולם, ולכן תצטרך להמציא ממלכות גדולות וכו', אבל בוודאי שלא בהתחלה ובוודאי שלא עם היסטוריה מושקעת ומסובכת.
השחקנים הצעירים זקוקים לבסיס בלבד בתור התחלה וזהו. אם אתה באמת ובתמים רוצה להכניס להם פה ושם גם תככים ודברים אחרים אין טעם להשתמש בממלכות שלמות לשם כך - תכניס את זה בקטן: הברון שזומם כנגד אבא שלו, האציל שמעליל על ראש המשמר וכו'. בפוליטיקה הגדולה של העולם הם יאבדו אותך סתם.

גם אני חושב כך. למעשה, זו הסיבה שלא פתחתי את המערכה מעבר לממלכה ולרעיונות שיש מעבר לה, ולא כתבתי כלום.
אבל, גם אני וגם כמה אנשים שדיברתי איתם חשבנו על זה שאם כבר עושים הרפתקאה שעוזרים לאציל, אז מה ההבדל אם זה מלך שנלחם בויקינגים לבין ברון שנלחם בסתם אורקים?מה ההבדל בלגלות שהאלפים מהממלכה המרחפת אחראים לזה ולא הליצ'ים העתיקים? אני חושב שבסופו של דבר,אם מערכה כזו נבנת נכון, יש לה פוטנציאל להיות מעניינת לילדים לא פחות, וגם למנוע מהם להפוך למאנצ'קינים בעתיד.

אני שואל אתכם כי אני ממש לא בטוח איפה להעביר את הגבול. אני לא מתכנן לזרוק אותם לתוך תככים בין האצילים, אבל לגלות שהדוכס הגדול בגד במלך ואחר שהאלפים היו מאחוריו כל הזמן?אתם חושבים שזה מתאים לילדים בכיתה ג'?איפה בדיוק עובר הגבול?אני מאמין בכנות שזה די משעמם לנבור במבוכים כל היום, ולכן למרות שההרפתקאה הראשונה היא מבוך, היא מובילה למערכה גדולה יותר.

בעצם,אולי יעזור אם תשמעו על הרעיון של המערכה, ואז תוכלו להגיד לי אם זה נראה מתאים לדעתכם-
המערכה נפתחת בדוכסות בעומק הממלכה, שנאמנה למלך. הדמויות הקראות לעזור לסוחר שמוביל שיירה לכפר למרגלות ההרים. ההרים הללו נימצאים תחת שליטה קובולודית, שאני אותם יודעים שהם בני חסות של האלפים. השייה מותקפת בידי קובולודים, ולאחר שהדמויות מביסות אותם, הן נשלחות בידי הסוחר לגלות את מחבואן. מסתבר שמערכת המנהרות הנטושה שבה מסתתרים הקובולודים נשלטת בידי כוהן מסוכן, שלאחר שהדמויות מביסות אותו, מסתבר שמחזיק במאגר של נשקים מאיכות גבוהה בהרבה מימה שמקובל בקרב קובולודים. הדמויות יחזרו לכפר ויתקבלו כגיבורים בידי הברון המקומי. הברון, מודאג מהגילוי, מחליט לשלוח את הדמויות לספר לדוכס בבירת המחוז על הגילויים האלו, אלא שעוד מתקפה קובולודית, עזה בהרבה ומצוידת טוב בהרבה, מחריבה את הכפרים למרגלות ההרים עוד כשהדמויות בדרך, והן נאלצות לברוח לאורך ארצות הפרא מהקובולודים.לבסוף, כשהן מגיעות לבירה, הדוכס[שהדמויות יאלצו למצוא דרך להוכיח את כוונתן] יוצא דרומה להשמיד את הקובולודים אם צבאו, ולאחר שהדמויות מסייעות לו בכך שהן מחסלות את שר הצבא ואת מאגר הנשק שלו[ודואגות שהאלפים מהיערות לא יתקפו את העורף שלו בעזרת דילפומטיה], הדוכס שולח אותן לבירה להודיע למלך שיש כוח שעומד מאחורי המתקפות.
הדמויות מגיעות לבירה, לא לפני שבמהלך חציית נהר הן מותקפות בידי חבורת אורקים רצחנית, שהשמידה כפר סמוך. הדמויות מגיעות לבירה ומגלות שהמלך שקוע במאבק אם היצורים, שמתקיפים פעם אחר פעם את החופים ועולים בנהרות, גורמים להרס אדיר. הדמויות נשלחות לחזית להדוף את מתקפות האורקים, אך לארח כמה קרבות מסתבר שלמרות כוחו של הצי המלכותי, האורקים חודרים שוב ושב את הגנותיו. הדמויות צריכות לחקור ואז להוכיח שמפקד הצי הוא סוכן כפול, אבל לאחר שהן מצליחות מסתבר שהאורקים השמידו את הצי ויצאו בהתקפה על אחת מערי החוף הגדולות בממלכה. הדמויות יוצאות לשם ומצילות ואתה, אבל מסתבר שבזמן שצבא הממלכה יצא לשם הדוכס הגדול, האדון האמיתי של הבוגד, עולה על הבירה, הורג את המלך, מבריח את הנסיך והורג את אחיו, מששחרר את מפקד הצי ויוצא צפונה להשמיד את הצבא שלכוד בינו לבין האורקים בעיר הנמל. הדמויות נימלטות בעור שיניהן[או נופלות בשבי ואז נמלטות] ויוצאות להגשים את המשימה האחרונה שנתן להם מפקד הצבא טרם מותו-לחלץ את הנסיכה. לאחר שפרצו לבירה והצילו את הנסיכה, הדמויות יוצאות דרומה דרך הארץ שסועת המלחמה, ומגיעות חזרה אל הנסיך, כעת המלך המודח, ששוכן אם שארית נאמניות בדוכסות שהם הצילו, ונאבק בקובולודים מחד ובאורקים והדוכסים האחרים מאידך. לאחר שהן עוזרות פעם נוספת להדוף את הקובולודים, שמסתבר שמאגים אלפים[שהדמויות מחסלות] מכווינים, הדמויות נשלחות במצוות המלך מערבה, אל מעבר לממלכה, לבקש מהאפיפיור שיכיר במלך כשליט החוקי, ולאחר שהן נאבקות בליץ' ומחזירות חפץ עתיק, הן זוכות בכך. הן שבות לממלכה בראשם של צבאות אבירי-אור, והמלחמה מתחדשת. אלא שכאשר נראה שהנצחון בידי המלך, מתערבים האלפים, וצבאות קובולודים עצומים, מגובים ברוכבי נשרים אלפיים שממטירים כדורי אש על שדה הקרב. המלך שולח את הדמויות לחפש את אויביהם הקדומים של האלפים-הגמדים והמתכות האנטי-קסומות שלהם, שמסתבר שמלחמות אם אלפים אפלים קטלניים ממתחת לאדמה מעסיקים אותם. הדמויות מחסלות את מנהיג האלפים האפלים ואת הכלים הקסומים שלו שמאפשרים לו שליטה במפלצות, וצבא הגמדים יוצא להלחם לצד המלך, והאלפים מובסים ונסוגים מהממלכה.

מכאן לדמויות יש עוד דברים לעשות-כמו לצאת צפונה ולגלות את מקורם של האורקים ולהשמיד אותו, ויותר חשוב, לגלות איך להשמיד את הממלכה המעופפת[או אולי להבין מה היא רוצה ולהתפייס איתה?]. יש גם עוד המון דברים בדרך, כמו איזכורים מקדימים של האלפים והממלכה המעופפת שלהם.

בעיני,זו אחת המערוכת היותר מגניבות שיצא לי לתכנן. ואני מניח שאם לא נסחפים או עושים דברים מהר מידי, זה יכול להיות יחסית פשווט, אבל לא בטוח שזה יתאים לילדים בכיתה ג'. מה אתם חושבים? אם זה מתאים, איך להעביר את זה?ואם לא, מה אפשר לשנות ועד כמה?

אני אעצור אותך לפני שזה יהפוך לדיון כמו בארצות הענקים. גם שם דיברתי אלייך באופן ישיר שהפך לאט לאט לגס, וגם עכשיו אני מפחד שזה יקרה. אתה פשוט לא מקשיב.

הם לא אסטרטגים, הם לא גנרלים בצבא והם בסך הכל ילדים. אם תחפור להם על ההיסטוריה והטקטיקות המגניבות של האלפים באיים המרחפים, הם ישתעממו, הם לא יאהבו את המשחק שלך, וזה יהיה גרוע. אם אתה תזרוק אותם לתוך כל העולם שלך, ההורים שלהם יבטלו את ההרשמה, או יגידו לך שהם לא משלמים לך. וזה יהיה חבל. תתחיל בקטן. אם לא תתחיל בקטן, זה ייגמר לא טוב. כל הרעיון הענקי הזה שהצגת הוא טוב ויפה, אבל גם אני קצת שברתי את הראש כשקראתי אותו.

זה איכשהו קשור לבנייה של עולמות מערכה: אתה תמיד מתחיל במקומות הלא נכונים, וכל הרעיונות הדי מגניבים שלך הופכים לערימה של כלום. זה נורא נורא לא בסדר שאתה עושה את זה. הנה, העולם שלך היה נשמע מאוד מגניב בהתחלה. אחרי מה שקראתי בהודעה שלך, הוא כבר לא. למה? כי כתבת עלילה עמוסה במיליון ואחד פרטים קטנים, שאני לא מסוגל בכלל לקרוא ברצף.

אני יודע שהתגובה הראשונית שלך תהיה "לא אוהב, אל תקרא". זה מה שמישהו אחר כבר ענה לי [ואתה שואב ממנו הרבה השראה בנוגע לסגנון]. אבל אני מבקש ממך להתגבר על תחושת העלבון או על מה שזה לא יהיה: אני מנסה לעזור לך, לא להרוס לך. אתה רוצה לשה"מ ולהרוויח כסף מהנחייה לילדים. אם תעשה את זה לא נכון, אתה תיכשל במה שאתה תעשה. אני רוצה שתצליח.

תתחיל בקטן.

אני לא חושב שיש בעיה בעולם.
הבעיה היא שזה לא מתאים לילדים, ושוב - לא בגלל שהעולם לא טוב.
ההנחה היא שילדים צעירים, שזהו המפגש הראשון שלהם עם משחק תפקידים, לא יעקבו אחר הסיפור הארוך שרקמת - ואתה חייב להודות שזהו סיפור ארוך. אתה משקיע ברעיון טוב שלאחר מכן יתברר שיש לו טוויסט שיתהפך וישפוך אור שונה על כל הסיפור וכו' וכו'. מי שלא מכיר משחקי תפקידים ומשקיע חצי ממרצו רק להבנת המשחק עלול לאבד את הפואנטה שכיוונת אליה.
אגב, זה לא מדע מדויק, וברור שיכול להיות שהילדים ישתגעו על הרעיון שלך וירצו עוד. יכול להיות. מהניסיון שהיה לי בנחיית חוגים לילדים מתחילים עדיף להשקיע בדברים אחרים ופחות בעולם עצמו.

אגב, אתה בהחלט צודק שעצם הרעיון של ברון שרוקם מזימה נגד אביו זהה למלך שרוקם מזימה כנגד הקיסר. ברור שאין הבדל. הבעיה היא לא במילים "ברון" או "מלך", אלא במהות של הרעיון. ברון שיש לו אולי כמה שומרי ראש ואיזה כוהן איש סוד שעוזר לו זה רעיון פשוט. מלך שיש לו כבר צבא, שבעצמו מורכב מהאלפים של הדרום, הגמדים של המזרח והאורקים של הצפון שאותם הוא השיג באמצעות אציל אחר שנשלח לשכנעם להצטרף בתמורה לעזרה בפלישה לאלפי הדרום לאחר מכן, זה כבר רעיון מורכב.
מה אני רוצה להגיד? שאם תשאיר את הרעיון פשוט במהותו הרי שזה ממש לא משנה אם מדובר במלך או בברון. ובמקרה שהצגת מהות הרעיון קצת מורכבת מדי.

הצעתי:
תשקיע הרפתקה או שתיים או שלוש בלימוד דברים בסיסיים - מה זה המשחק, איך יוצרים דמות, איך מתנהל קרב, איך משחקים כחבורה וכד'.
רק לאחר מכן תעבור לרעיונות מתקדמים יותר - לא לסמוך על כל דב"ש, מפגש עם מפלצות חכמות יותר, שכנוע, תככים וכו'.
וכן הלאה.. כמו שאמר פעם לוחם ותיק: גובלין גובלין - נשחט את כל השבט.
הכרת העולם שיצרת חשובה קצת פחות מלימוד רזי המשחק, אתה בטח תסכים איתי על כך. שמור את העולם לאחר כך. תתחיל עם לימוד הדברים הבסיסיים.

בטח שיש בעיה. זה עולם בקנה מידה של קמפיינים שמבוגרים משחקים, לא 6 חבר'ה בגיל 9 שבקושי יודעים משהו מהחיים שלהם. אם תדחוף אותם לזה, הם ידחפו אותך בחזרה XD

אני עדיין לא מבין איך הגעת למסכנה שיהיו פה טקטיקות מגניבות או חפירות על היסטוריה. יש פה כולה שני מילים של היסטוריה, שגם אותן הם יגלו מאוד לאט אם בכלל['בעבר שלטה הממלכה המעופפת, היא נהרסה בפיצוץ עצום וכיום רק שרידים מימנה נותרו' זה תיאור קצר ומגניב] ואסטרטגיה צבאית?זה לא קיים בשום שלב, הדמויות משתתפות במלחמה כי מלחמה היא הרקע הכי מעניין ובסיסי לגיבורים, אבל אין פה שום אלמנט של אסטרטגיה, הדמויות עושות את החלק שלהן[מביאות את הצבא, הורגות את שר הצבא] ורואות את התוצאות.

בקשר ללקבור את העולם תחת ערימה של שטויות, אני באמת לא מבין אותך. יש פה ממלכה אחת שמתמקדים בה, ושני גיחות בקושי החוצה, שהן שטחיות בלבד. העולם ממוקד לחלוטין סביב הדמויות והממלכה שלהן, והמערכה מתקדמת פשוט בגילוי איטי של שרשרת הפיקוד-מהקובולודים, דרך האורקים, דרך הדוכס ועד לאלפים. אפשר לפשט אותה עוד יותר או לסבך אותה יותר, אבל אם לא הצלחת להבין כלום זו כניראה בעיה בכתיבה.

ונמאס לי לגמרי שאתה משווה אותי לגדעון בגלל שאת שנינו אתה לא אוהב. אם יש לך בעיות גדעון לך לפסיכולוג,לא אלי.

בארני-
מממ....סיפור ארוך זו בעיה. אני לא זוכר שהיו לנו סיפורים ארוכים כשאני הייתי ילד, אז אני לא זוכר איך הגבתי אליהם, אבל אני מסוגל לתאר לעצמי שלעקוב אחרי סיפור מסובך עלול להיות קשה. המטרה אגב היא לא להשקיע בעולם, אלא לתת לשחקנים באמת להתקדם בעולם פנטזיה, כי לי זה מאוד חסר בתור ילד שאני עובד ממבוך למבוך אבל בשום מקום אני לא חשוב.

בקשר למלך, אני לא חושב שיהיה פירוט על פרטים כאלו, ובגלל זה אני אומר שההבדל בין המילים לא כזה משנה. אני חושב שהרעיון די פשוט במהותו-המלך נאבק בסכנות שעולות עליו. הוא נשאר בגדר דמות חד-מימדית, רק הסכנות סביבו[שהן מטרות ההרפתקאנם] הן מורכבות יותר.

בכל אופן, אני מסכים, עדיף להתחיל בשניים שלושה הרפתקאות בסיסיות. תככים משמעותיים אני לא חושב שיהיו. הבעיה היא שנבירה במבוכים היא לא דבר שאהוב עלי-ואחת הבעיות העיקריות בעיני היא שהגיבורים לא ממש גיבורים כשהם מצאו מנורה יקרה במבוך ומכרו אותה ביוקר...

לסיכום, השינויים עד עכשיו-
-להתחיל מהרפתקאה פשוטה
-פחות דגש על סיפור מסובך, אני אנסה לפרק את המערכה לחלקים אוטונומיים יותר[להלחם באורקיים זה בנפרד, הדוכס זה בנפרד]
-לשמור את הדברים החשובים חד מימדיים ופשוטים[המלך הוא טוב, הצבא שלו מאחוריו כי ככה זה עובד, וכל הנאמנים שלו חוץ מהדמויות די קוהרנטיים]
-למעט יותר בטוויסטים, והלפוך אותם למשמעותיים אבל 'אכילים'
-לתמצת כמה שניתן את העולם[וכהערה שלי,להשיג בכך יותר הרגשה ביתית]

טוב, אז לפי זה, אם המערכה תלך ככה זה יהיה יותר פשוט לדעתכם-
סאגה ראשונה-הדמויות יחקרו בשביל אחד הסוחרים חורבות של מקדש נטוש. לאחר שהדמויות יחלצו את הפריט שהסוחר ביקש, הברון, שהתרשם מהצלחתם, ישלח אותם למשימה-לחקור עבורו רשת מערות שקובולודים השתלטו עליה, וחטפו אליה פלוגת סיור שכללה את בנו. הדמויות ישחררו את הבן ויגלו מאגר גדול של נשק, וידווחו עליו לברון. במקביל, קובולודים יתקיפו את העיירה, והברון ישלח את הדמויות למסע מסוכן לקרוא לדוכס ולצבאו. הסאגה הזאת תסתיים כשהדמויות יצטרפו אל הדוכס שיוצא דרומה, ויחסלו עבורו את המאג הראשי של האויב, שמסתבר שהוא אלף. צבא הקובולודים יושמד והשלום יושב על כינו.

סאגה שנייה-הדוכס ישלח את הדמויות לבירה, כשהוא מודה להן על עזרתן, להודיע למלך על המצב שם. בבירה, שר הצבא של המלך יספר לדמויות שהממלכה נתונה תחת התקפה של אורקים, ויבקש מהם לארוב לכוח אורקי ולגלות בעזרתו איפה האורקים עומדים לנחות. בעקבות זה יגיעו עוד מספר קרבות, עד שהדמויות יגלו שלמעשה הצי לא הודף את האורקים, ויאלצו לחקור את רא הצי הבוגד, ולבסוף לתפוס אותו ולהביא אותו לדין המלך. הסאגה תחתם כשהדמויות יובילו את הצי לקרב בו הם יהדפו את האורקים מהעיר הגדולה סוראייל.

סאגה אחרונה-
לאחר שהדמויות ילכדו פושע עבור הכתר, הדוכס המקומי יבגוד בהן ויצא יחד אם צבאו לכבוש את הבירה. המלך המודח ישלח את הדמויות לשחרר את הנסיכה אחותו, ולהזעיק עזרה מהאפיפיור, שבתמורה להחזרתו של חפץ קדוש יתן לדמויות צבא של אבירי קודש.לאחד שהדוכס יובס ויסתבר שהאלפים עמדו מאחורי העניין, המלך ישלח את הדמויות להביא את הגמדים, אויבי האלפים העתיקים, ולאחר שהן יסייעו לגמדים להפטר מהדרו, הגמדים יסלקו את האלפים והמלך יחזור לבירה ויוכתר.

אני נוטה להאמין שבגלל שכל סאגה עומדת בזכות עצמה, וכביכול לא קשורה לאחרות[רק בדיעבד אפשר להבין שהאלפים תכננו את הכל] והסיפור הוא די אוסף של משימות אם קשר פשוט וברור, זה יכול לעבוד לא?גם הרמה מסתבכת לאט למדי-הסאגה הראשונה היא אוסף של קרבות ומבוכים, בזמן שהשנייה היא כבר יותר מתקדמת, כוללת קרבות פתוחים ולאט לאט גם חקירה, והשלישית היא מלחמה כוללת. מעבר לזה, מלבד הסאגה האחרונה, כל חלק בסאגה הוא די אוטונומי גם כן.מה דעתכם?

אתה לא מגיב לעניין. הילדים לא יאהבו את זה. זה מסובך מדי, זה ארוך מדי, וזה למען האמת גם קצת משעמם כשאתה כותב כל כך הרבה על רעיון די קטן. מה שהולך פה הוא שאתה חושב שהרעיון שלך יתפוס בכל מצב. זה לא נכון: את הקטנים האלה לא יעניין ברון שמברון, יעניין אותם אורקים וגובלינים. אם תתחיל לספר להם סיפורים ארוכים ומייגעים, הם יברחו.

לא אכפת לי מגדעון, אכפת לי מזה שאתה לא מקשיב. אם זו הדרך לתפוס את תשומת הלב שלך, אז זהו זה. מבחינתי אפשר להשוות אותך למערכות רבות בעולם של רומח הדרקון, או להרפתקאות בממלכות הנשכחות. לקחת רעיון טוב על ממלכה מודרנית בפנטזייה קסומה, הרחבת אותו עד שהוא איבד מהטעם שלו, פוצצת אותו בסיפורים, ולא השארת כלום לציפורים. ואתה לא היחיד שעושה את השגיאה הזו. אני מוצא את עצמי לפעמים כותב דברים משעממים או חסרי משמעות וטעם. הקטע הוא לא לדבר ולדבר, הקטע הוא לעשות.

מה שכתבת מזכיר את האדמירלים שלך. החבר'ה בפורום יותר מבוגרים מהילדים האלה שאתה תנחה להם. הם יגיבו אחרת לתסריט סבוך.

וכן, זה מסובך. והסברתי כבר למה.

לקינג רבנג', האם אתה בטוח שאתה מדבר על הילדים או עליך? מה שפלדריק מציג הוא שיא הפשטות לעומת 'ארבעת האדמירלים'. מה שחשוב לילדים הוא שהבארון שלח אותם למשימה. מבחינתם, הוא יכול להיות הזקן החביב מהפונדק ששולח אותם לטבוח בכיף באורקים וגובלינים. זה לא קמפיין תככים שאבחנות כאלו - מה זה בארון? - משמעותיות בו. מנגד, נדמה שצריך להכין אופציות חלופיות למקרה והילדים לא יהיו מוכנים ללכת בדרך שסללת עבורם.

אני חושב שכבר דיברנו על בעיית הידע התאורטי הבלתי מוגבל שיש לחלק מאיתנו. האם אי פעם הרצת משחק לילדים, שהצליח טוב?

אני אתקן את עצמי: האם אי פעם הרצת או שיחקת במשחק תפקידים במציאות, ולא בתוך הפורום?

בוודאי תוכל לראות שמדובר בשתי חוויות שונות. בניית עולם ומשחק בתוכו הם דברים אחרים לגמרי. אם תבלבל ביניהם, ייצא לך לא משהו.

אני מבין מדבריך שהרצת לילדים אם אתה מדבר כבר סמכא בנושא. הנחת היסוד שלי היא שזה לא שונה מלכתוב ספרות ילדים
- בשני המקרים, אתה צריך לחשוב מנקודת המבט של הילדים. וזה תלוי באופי הילדים שפלדריק ייפול עליהם, הוא עשוי ליפול על ילדים סקרנים והוא עשוי ליפול על ילדים שעבורם מ"ת הוא סוג נוסף של משחקי מחשב. בכל מקרה, עדיף לחכות עד שזיו ישוב מסלובניה - הוא הנחה לילדים בקבוצת הגיל שפלדריק עומד להנחות והוא יהיה יותר טוב ממני להחוות חוות דעת בנושא.

לטעמי, אם הייתי בונה עולם מערכה לילדים, הייתי עושה אותו משהו שדומה ל Maple story (שיחקתי רק באייפון אין לי מושג איך הוא באחרים), קרי
- מספר כפרים "קטנים" בעלי אופי שונה, עם מספר דב"שים בולטים ומאפיינים שקל לילדים להתאפס עליהם. משהו כמו ממלכה מדברית, ממלכה עירונית, ממלכה שבטית וכך הלאה. לא צריך לסבך אותם עם פונדקים, או מסעות ארוכות (אלא אם המסע זה הרפתקה).
- משימות פשוטות, שכוללות גם מצא את X לדבר עם Y, שישלח אותך ל Z - כדי שלא יהיה רק הרג וקטל.
- עושה את החפצים הקסומים למגניבים יחסית, וגם כאלה שאפשר להשיג מדב"שים.
- הרעיון של מנטור - בין אם זה מלך, ברון, קוסם, מכשפה - ווטאוור שמדריך את הדמויות להרפתקאות זה טוב.

ד"א, כתלות בך, את הנק"ן הייתי שם בצד ומעלה דרגות לפי העלילה.
אני לא בטוח אם מישהו עשה גרף כזה, אבל אני חושב שהעניין במערכות חוקים כפונקציה של גיל הוא נמוך יחסית בגילאי 8-10, עולה בחטיבת ביניים ותיכון - ומתחיל לדעוך מגיל 30 או משהו כזה ביחד עם תאי המוח שלנו :-)

ספרי ילדים טובים מראים איך מעבירים מידע לילדים מבלי לאבד את העניין שלהם. זו הדוגמה שחשבתי עליה. המקרה של דריזט היא מקרה קלאסי של מישהו שבא מתחום משחקי התפקידים ויישם על הכתיבה שלו תבניות חשיבה שמתאימות למ"ת - כך שזה ההפך המוחלט מכוונתי. הנחיית מ"ת היא גם צורה של סיפור סיפורים. יש מנחים שמשתמשים באמצעים תיאטרליים, לפי מה ששמעתי, בנוסף להנחייה עצמה.

משהו שחשבתי עליו עכשיו -
אפשר כן להכניס עולם מערכה, ואפילו מסובך קצת, אם אתה משתמש בעולם שכבר קיים ומוכר לשחקנים. אני מכוון לכך שתיקח עולם ידוע של משחק מחשב כלשהו או של סדרה מוכרת ותגיד לילדים שזהו העולם בו מתרחשות ההרפתקאות, למשל העולם של דיאבלו (ילדים של היום מכירים אותו בכלל...?).
אתה כן מרוויח פה עולם, אם זה ממש חשוב לך והשחקנים גם מקבלים תחושה חיה יותר של סביבת הדמויות ("אני הולך לעיר ההיא כי יש שם מבוך ענקי מתחת לפני השטח עם מלא אוצרות בפנים..."). מצד שני, אתה גם יכול להרגיש קצת מוגבל בתור מנחה אם זה לא בדיוק הכיוון אליו כיוונת באווירה או בהרפתקאות וכד'.
אקיצר, סתם מחשבה אם אתה באמת רוצה עולם מורכב "על ההתחלה".

אולדמן-בגילאים האלו התחלתי פחות או יותר לשחק,אז אני יכול להגיד שזה לא מאוד מאוד מסובך לזכור יותר מזה,אבל עניין האפיון הוא באמת נושא חשוב עכשיו כשאתה מזכיר את זה. אני אשתדל לתת לכל דמות/מקום/ארץ אפיון חזק כדי שהדמויות יזכרו אותו היטב.
אני מסכים בקשר למשימות הפשוטות,אני אעבור על כל משימה ואפשט אותה כמה שניתן.
בקשר למנטור-כדי שיהיה למי להקשיב,אבל צריך לא להיסחף אם זה. נקודה טובה.

אשאר-ילדים משחקים מו"ד כדי להיות גיבורים כמו בספרים או בטלוויזיה,אני לא חושב שזה נכון לשלול את זה.

בארני-אם ילדים בגיל הזה מכירים אפילו את העולם של ווארקרפט,אז מצבי יהיה טוב :P
אבל אני מתקשה להאמין שזה המצב, ונראה לי יותר נוח ללמד אותם עולם מערכה חדש. היות ורוב העולמות די מסובכים, העדפתי ליצור עולם די פשוט בתור התחלה[ואני חייב להתעקש שהוא עולם די פשוט-אפשר לפרט אותו ולהפוך אותו למורכב, אבל אם לא נכנסים לזה יש פשוט ממלכה שסובלת מפשיטות, קצת תככים בארמון וכוח מאחורי זה].

דווקא לפעמים משחקים ראשונים כדאי להריץ בשיטת ארגז החול. תן סיפור הרפתקה כללי, כמה התקלויות מגניבות, ועיירה קטנה ושלווה, ותן לשחקנים לבנות את האופי והרקע שלהם בעצמם. עד היום הדמות הכי טובה ועמוקה שלי נבנתה בהרפתקה הראשונה שלי בכיתה ה'. תיתן מצב פשוט ותיאור כללי, ולך על פי דרישות החבורה. עד סוף ההרפתקה הראשונה הדמויות כבר ישלימו לבד את הרקע שלהן.

הלדין אמר/ה:
ספרי ילדים טובים מראים איך מעבירים מידע לילדים מבלי לאבד את העניין שלהם. זו הדוגמה שחשבתי עליה. המקרה של דריזט היא מקרה קלאסי של מישהו שבא מתחום משחקי התפקידים ויישם על הכתיבה שלו תבניות חשיבה שמתאימות למ"ת - כך שזה ההפך המוחלט מכוונתי. הנחיית מ"ת היא גם צורה של סיפור סיפורים. יש מנחים שמשתמשים באמצעים תיאטרליים, לפי מה ששמעתי, בנוסף להנחייה עצמה.
דריזט נכשל. זה לא ספר, זה זחילת מבוכים שמישהו כתב בלי גלגולי קוביות.

פלדריק אמר/ה:
אשאר-ילדים משחקים מו"ד כדי להיות גיבורים כמו בספרים או בטלוויזיה,אני לא חושב שזה נכון לשלול את זה.
ילדים לא משחקים מו"ד כדי להיתקע בתוך מערכה פוליטית.

נושא ישן: שלום . לא היו תגובות חדשות בנושא זה במעל 60 ימים.
אין לפרסם תגובות אלא אם התגובה עדיין רלוונטית, אלא לפתוח נושא חדש.

התחילו לשחק עם פאת'פיינדר בעולמות פראיים

תוכן מומלץ

נושאים לוהטים

פוסטי פרופיל אחרונים

אם נשאר לי 45 ש"ח הנחה מהשובר מנחה, יש דרך לעשות איתם משהו/להעביר אותם למישהו אחר?
אפשר להכין דמות לכל משחק בדרקוניקון שמציין באיזה דרגה הוא?
Dark sun!!! שמישהו יעלה פוסט על ההכרזות של Wizards :)
יאללה, מתחיל לראות האודיסאה. נראה איך יהיה.
אשרו לי משחק אחד לדרקוניקון ועל השני עדיין לא הוחלט כבר כמה ימים.
מה זה אומר?
חזרה