• ברוכים הבאים לפורום הפונדק
    הפונדק הוא הקהילה הוותיקה והמובילה של מבוכים ודרקונים, משחקי תפקידים ומשחקי לוח בישראל.
    ההרשמה היא בחינם ולאחר מכן תוכלו לפרסם הודעות, למכור ולקנות משחקים, לחפש קבוצה למשחק ועוד!

הרשמה /

סייראנוף, עולם מערכה - זאבים בשר ודם

King Revange

פונדקאי ותיק
סייראנוף
Sierranoff

העולם, כפי שהיה... חרב. האנשים האחרונים נצורים על גבעה, בלב יערות ענק אינסופיים, שזאבים משחרים בהם לטרף לאור הלבנה. דברים אפלים מהם פושטים בין העצים כשהשמיים משחירים, מחפשים אחר בשר אדם.
סייראנוף, ממלכת חיות הפרא, היערות והמוות. עקבות זאבים נראים על אדמת היער התחוחה. עצמות אדם שקועות למחצה בשלולית, ריח נתעב של ריקבון פשה באוויר. הטירוף אורב מעבר לפינה. השמש חיוורת וחלושה.... רק נקודת אור בודדה, בים של חושך עמוק, שמאיים לסחוף עמו הכל.
יללת הזאב, מעוזם האחרון של בני האדם, מוקפת חומות של אבן קרה, ושומרים מסיירים על חומותיה יומם וליל. יראה מהיער, חוששת מפני הזאבים המפלצתיים, מבצרת עצמה האנושות לדעת. אך האם החומה מפרידה בין העצים, או שמא החורשות האפלות כבר נזרעו בסמטאות, ברחובות, בכיכרות? האם היער נגמר למרגלות הגבעה, או ממשיך לתוכה? האם, במלחמתם ביער, הפכו האנשים לפראים, לחיות אדם?
הרוחות סוערות. כוחות אפלים פורמים את המארג ועומדים על בלימה. מזימות נרקחות בין החומות, ולסתות הזאבים הרעבים נפערות באכזריות. האם יצליחו לנצח את העיירה? או שמא העיירה עצמה היא מקור כל הרוע שהיא נלחמת בו?

סייראנוף, המקום בו כל הדברים התחילו... וייגמרו.

וכך נראה העולם...
  • טור אנשים רכב אל העיר. ועגלות המתים מיטלטלות מאחוריהם בכבדות מן היער.
  • שלושה אנשים לבושים באדרות שחורות ומצחינות רוכנים מסביב לטביעות רגליים של חיה. אחד מהם בוחן בעינו החדה את הטביעה, ואחד מהם מודד בכף ידו את הסימן הקרקע. אם זו רגל זאב, הוא ענקי לעזאזל..
  • מבנה עצום ושחור,גגותיו מעופשים, צלליו נופלים על הסמטאות הצפופות מתחתיו.
  • מים שחורים זורמים בנקרה אפלה. ענני אבק מרחפים באוויר לצלילי המכוש.
  • במקום שבו היער נגמר נפער פה רעב באדמה החולית האדומה. הנהר שוטף בנקיק, נושא עמו זעם לבן וקצף גועש.
  • במקום בו נגמר העולם, ההרים קורעים את השמיים.
  • מהלומות גרזן באוויר, עץ נופל בריסוק ובחבטה מהדהדת. לאחר מכן, דממה.
  • ריח של מחלה נישא באוויר. הזאבים התרחקו מהאיש המת החי
  • איש היכה אחר בברזל. דמו הניגר משך את הזאבים.
  • הזאב נאבק. האדם חסם את פיו. הוא רצה לנשוך.
...מבעד לעיניו של זאב

הטרנד הזה של עולמות המערכה לא מצא חן בעיניי. אני יודע שאני 'התחלתי' אותו , אבל בכל זאת אני לא רוצה שכל אורח יפתח עץ על עולם מערכה כוזב. במקרה הזה זה לא ככה: העולם עכשיו נראה מעניין. כמובן ששמעתי וקראתי עליו הרבה מהלדין לפני שהוא פורסם פה, אבל יש לי כמה שאלות:

1. איך יראו הרפתקאות בעולם? כמו שאני רואה את העולם עכשיו, זו עיר[עיירה?] מסוגרת מפני העולם החיצון הקטלני. מה יש ביער פרט לזאבים, והאם מישהו אחר מנהיג אותם? איך יראו הרפתקאות בתוך העיר או בתוך היער?
2. מיהם אנשי המפתח? ראש העיר[העיירה...?], התככנים האפלים , מפקד השומרים שבחומה וכו' וכו'...
3. איך אתה הולך להמשיך? בינתיים העולם נראה טוב, אבל אני לא ממש הבנתי לאן תיקח אותו. כמובן שהאווירה של העולם משדרת אימה, אבל אני מעוניין יותר על איזה תוכן חדש תפרסם לעולם...

בקיצור, ח''ח על העולם, ועל פרץ הפעילות שלך שממריץ את הפורום. אני מצפה לתגובה ולהמשך :)

התמה של המערכה היא המאבק בין היער לאדם. ההרפתקאות של הדמויות הם בדרך כלל ניסיונות לחזק את האדם - ואת העיירה - על חשבון היער המקיף אותו. הגיבורים של המערכה הם הגששים האחראים על בטחונה של העיר ועל הישרדותה.

א. היות והמערכה מנקודת מבטם של בני האדם, הזאבים הינם מסתורין (ייתכן שיש להם מנהיגים או אפילו תוכנית מסודרת שבמסגרתה הם מציקים לעיר אבל את זה ניתן להשאיר רק להשערות הקוראים). בקרוב נפרסם פרק שמפרט על חיות הטרף שמסתובבות מעל האדמה ומתחתיה ומאיימות על בני האדם בנוסף לזאבים עצמם.
ב. יפורט בקרוב.

אתה קורא לזה "טרנד", אבל היינו פה לפניך. משעשע. אבל בסדר, אתה החייאת קצת את המקום.

1. אין הרפתקאות בעיר. אין הרפתקנים בסייראנוף, ואין שום קרס עלילה בנושא. אין זהב שקבור מתחת לאדמה, אתה לא זוכה לתהילה אם אתה אמיץ [כי כולם כאלה], ואם תמות איש לא יזכור אותך באמת.
3. איך אנחנו עומדים להמשיך? ובכן... אתה תראה.

תודה על התגובה.

אהבתי את ה"וכך נראה העולם". התרכזות על המיקרו לאקסטרים, במקום על המאקרו, עם הרבה פלייבור. השפעה של העץ על האפוקליפסה של אלקין? כך או אחרת, טאץ' מגניב.

מלך הנקמה, אני מאוד לא אוהב את התשובה שלך ל-1. הלדין ענה קונקרטית יותר, אתה מתחמק. השאלה היא נכונה ומדויקת, ויותר מזה, היא הכרחית. וזה כי אתה בונה עולם מערכה למשחק תפקידים, ולכן חובה לשאול מיד "איפה פה משחק התפקידים". השימוש במושג "הרפתקאה" שסול השתמש בו הוא כללי משהו, לדעתי - במקום "הרפתקנים", רשום "דמויות שחקן".
בתכלס, השאלה כאן היא מיהן הדמויות ומה הן עושות במשחק. ואמנם הלדין ענה על זה, זה עדיין די מעורפל. ברור לי כעת מי הדמויות ומה המטרה רחוקת הטווח שלהן, אבל לא ברור לי מה בעצם יקרה במשחק. איזה סוג של קונפליקטים יהיו בו? מה, קונקרטית, יעשו הדמויות במהלך המשחק?

אגב, אני לא בטוח עד כמה ממש הכרחי להוסיף לזה הרבה תוכן. הדלות והכלליות של המידע זה חלק מהיופי ומהקסם פה, לדעתי. היער הוא מסתורי כל עוד הוא, ובכן, מסתורי. ברגע שאתה מפרט מה יש בו, הוא נהיה פחות מסתורי. אני לא אומר שכל מילה נוספת שתוסיף תהיה נוראית. אבל אם אתם מדברים על חיות טרף נוספות, נגיד, אני חושב שהגישה הנכונה תהיה לא "וזאת רשימת כל הדברים שיש ביער", אלא "הנה שתי דוגמאות לסוג הדברים שיש ביער, אבל יש עוד המון המון המון ואף אחד לא יודע בדיוק מה."

בין לבין, ניהלנו דיון בינינו לגבי סוג הקמפיינים. ניתן לומר שהקמפיינים עוסקים בהישרדות הדמויות פיסית ונפשית. רעיון אחד שהעלינו הוא אדם שנודה מהעיר בשל פשע נורא והושלך ליער אבל ניתן לחשוב על דוגמאות פחות קיצוניות, כמובן. לגבי היער,
הפרק שכתבנו עוסק בחיות הטרף הידועות לתושבי העיר. ברור מאליו שקיימות יותר שלא ידועות להם ולא רשומות ברשומותיהם
ואף על פי כן קיימות. חיות אלה עשויות להסיג גבול לתוך העיר. העדכון המתוכנן הבא הוא תיאור של העיר. נתתי אותו ל-'בטא'
כדי שיעיר לי אם הוא נכון.

זה אולי המקום לשאול אם זה אמור להיות משחק או רק עולם מערכה. בגדול, הדעה האישית שלי היא שעולם מערכה צריך להבנות עבור משחק מסויים קודם כל ולפני הכל, כי רק ככה אפשר באמת לשפוט אותו - כי רק ברגע שאתה יודע מה אתה רוצה שיהיה במשחק, תוכל לדעת עד כמה עולם המערכה מקדם את הדברים הללו.

העניין עם ההשרדות הפיזית והנפשית דווקא מוזר לי. השרדות היא משהו מאוד פאסיבי, וגם מדכא משהו. ציפיתי למשהו אקטיבי יותר. איך בעצם אתה מדמיין לעצמך סשן של משחק כזה? איזה סוג של דברים יקרו בו? ומה לגבי קמפיין?
(ושוב, אני נגרר לשאלות שכאילו מניחות שזה משחק, ולא עולם מערכה נטול משחק.)

אם העולם הוא יער, אז חיינו מוקדשים להישרדות בו. יש כאלה המוצלחים יותר ויש כאלה המוצלחים פחות וכל אחד בדרכו. לגבי קמפיין, בדרך כלל, ואאל"ט, הוא תוצאה של משהו שאינו עובד כשורה. אתה צריך להיות אקטיבי כדי לשרוד במציאות. כללית, המערכה אמורה להיות קודרת, ולפחות בדרגות הנמוכות, רחוקה מלהיות אפית.

הרעיון הבסיסי מאחורי בניית יללת זאב - שמה של העיר - היא להפוך אותה לרקע לתחרות סיפורים. לאחר התמהמהות, בעיקר מצדי, החלטנו להפוך אותה לעולם למשחקי תפקידים.

טוב, ראשית - לא הכרתי את summerland, אבל מדהים איך קריאה של עמוד אחד בלבד מצליחה להעביר כל כך הרבה.. לא עולם מבריק במיוחד, וגם לא מסוג העולמות שיגרמו לי ליפול מהכסא, אבל הפשטות שבו היא היא העושה אותו למצוין. זוהי דוגמה לעולם אימה מדהים בפשטותו.

שנית, אני מצטרף להערה של אודין - אני לא חושב שמדובר בהכרח, אבל לטעמי לפחות שיטה מוכוונת עולם מכפילה את הרווח פי כמה. אז גם אני אשמח לדעת האם מדובר גם בשיטה או בעולם מערכה בלבד.

שלישית, חשוב מאוד בעיניי לדעת מה עושות הדמויות בעולם. לצורך הדוגמה, אם הרעיון שנתן הלדין - קרי: זריקת הדמויות ליער וניסיון ההישרדות שלהן שם - היא עצם המשחק, אזי המשחק צריך להכווין לעבר הנקודה הזו: סיבות אפשריות לכך שהדמויות מצאו עצמן ביער, מדוע הן לא חוזרות פשוט לעיר וכן הלאה (וראו לשם כך את הסיבה המצוינת של summerland לכך שהדמויות קיימות במשחק).
מעבר לכך, הייתי מעוניין לראות בהמשך כיצד הרעיונות הגדולים של העולם מובילים ומשתלבים עם האווירה אותה העולם מנסה להפגין.

רביעית, למי אנחנו פונים פה, בעצם..? גם לקינג וגם להלדין ביחד?

הדוגמה שנתתי - דמות מושלכת ליער - היא רק דוגמא. הנקודה לגבי המערכה היא היכן מסתיים היער ומתחילה העיר. ייתכן והדמויות ימצאו את עצמם ביער שלכאורה הן אמורות להיות בתוך חיבוקה החם והמגונן של העיר ולהיפך. בעקרון, כדאי שתחכו עד שנפרסם יותר חומרים על העולם.

סייראנוף הוא יצירה המשותפת לשנינו.

ODDin אמר/ה:
רגע, לעיר קוראים "יללת זאב"? באמת? זה לא קצת כמו לקרוא להתנחלות "מחבל בחושך"?
השם ניתן לעיירה על ידי... מישהו זר. רק ככה אפשר להסביר את זה על רגל אחת. נגיד את זה ככה - השם המקורי של העיר הוא וולפנהר. זה פשוט נשמע לאדם ההוא דומה, אז הוא קרא לזה בשמו.

הדמויות לא יצאו להרפתקאות מסעירות, זה מה שהתכוונתי. הן יעבדו בעבודות הרגילות שלהן בעיירה, ינסו להתקדם בחיים, והבעיות שלהן לא יסובו מסביב לדרקונים ולשדים. אני עדיין לא יודע איך לעשות קמפיין שמבוסס על שיחות ודיבורים, אבל אני חדש בנושא. אנשים קסומים, התאירו את עיניי?

הנה דוגמא לבחור ששחקן יכול לשחק: שוליית נגרים שמושלך מתפקידו, ובלי הכסף מוצא עצמו באזורי העוני וצריך למצוא דרך לשרוד. המון מחשבה.

אפשר לשחק גם אדם אמיד שמנסה להגדיל את כוחו.

אני פשוט עדיין לא יודע איך.

שמותיהם של כמה וכמה יישובים בארץ מתחילים עם המילה "משמר". והיו כבר שמות מוזרים מזה ליישובים בעולמנו. השם 'יללת הזאב', בניגוד למה שקינג רבנג' כתב, הוא השם שתושבי העיר העניקו למקום. הוא מסתמך על סיפור הייסוד - המייסדים ברחו מפני יללת הזאבים והתבצרו בגבעה. ובעקרון, השם הזה הוא תרגום לעברית של שמה ה-'אמיתי' של העיר.

נושא ישן: שלום . לא היו תגובות חדשות בנושא זה במעל 60 ימים.
אין לפרסם תגובות אלא אם התגובה עדיין רלוונטית, אלא לפתוח נושא חדש.

התחילו לשחק עם פאת'פיינדר בעולמות פראיים

תוכן מומלץ

נושאים לוהטים

פוסטי פרופיל אחרונים

עולמות השנה, פיזי או בזום?
רכבת האוריינט אקספרס עוצרת בקונסטנטינופול אבל האימה ממשיכה לדהור.
זוועות על האוריינט אקספרס מסשן קת'ולהו האחרון שלנו.
הבן מכין את השולחן לחברים שלו - איזה אושר 😁
אגב "הצד האפל של הירח" - בעוד שבוע בערך אמורה להשתגר "ארטמיס 2", משימה מאוישת שתקיף את הירח...
חזרה