• ברוכים הבאים לפורום הפונדק
    הפונדק הוא הקהילה הוותיקה והמובילה של מבוכים ודרקונים, משחקי תפקידים ומשחקי לוח בישראל.
    ההרשמה היא בחינם ולאחר מכן תוכלו לפרסם הודעות, למכור ולקנות משחקים, לחפש קבוצה למשחק ועוד!

הרשמה /

על מאזני ההיסטוריה-ההרשמה נגמרה

הרים ומידבריות,ביצות ויערות,חופים מוארים ואוקיינוסים אינסופיים-עולם עצום של דמדומי-הראשית ניפרש לפניכם.אפילו כאשר הגזעים הקדומים עוד בשיאם,והאימפריות האדירות שלהם משתרעות על פני העולם העצום והמסתורי,אפילו כעת,מתחילים להתעורר הגזעים החדשים יותר,אלו שירשו את העולם מאחיהם הקדמונים בדם ואש.

עולם שלם ניפרש לפניכם,עידנים שלמים של עליות וירידות.הגזע שלכם יתפתח,ישתנה,ילמד,יתחלק ובעיקר,ישאיר את חותמו על ההיסטוריה הארוכה של העולם.אותם פרטים בודדים שהתחילו כעת לתעד את ההסיטוריה שלהם לא מודעים בכלל לדברים האדירים שצאצאיהם יעשו,אבל היסטוריונים שגזעיהם אפילו לא נוצרו עוד יהללו אותם לנצח נצחים...

בעולם פנטזיה מסתורי שעוד לא נחקר לחלוטין,קמו כבר הגזעים הקדומים.האלים ניהו מלחמות אדירות מעבר לזמן ולמרחב,אימפריות עצומות של גזעים נישכחים כבר נכונו...ואז אתם התעוררתם.הדור הבא של גזעים.גזעים שבעתיד יהיו עתיקים ורבי עוצמה,אבל כיום הם אוסף של פריטים מבולבלים וחסרי ארגון בעולם חדש עצום ולא מוכר.
אתם תשחקו פה גזע פנטזיה שאתם תמציאו,אבל לאורך גלגולים של אלפי ורבבות שנים.ההיסטוריה היא ארוכה ופתלתלה,והעם שלכם יעבור תקופות זוהר ותקופות שפל לסירוגין.אתם תאבקו בגזעים השונים על הגמוניה,תפתחו תרבות,תצאו למלחמות,והכי חשוב,תשאירו חותם על ההיסטוריה.

המשחק יהיה פתוח,אתם תוכלו לשוטט כאוות נפשכם בעולם העצום שהכנתי,ולכל דבר שתעשות תהיה השפעה עליו ועל ההיסטוריה שלו,גם אם לא תדעו על זה[למשל,שבט ברברים שגירשתם מהחופים שלכם יכול פתאום לצאת מהצד השני של היבשת על האומה של שחקן אחר].אתם תוכלו להתעסק במה שתרצו,אם זה פוליטיקה ומלחמות,או חקר של ההיסטוריה של הגזע שלכם.
הבסיס של המשחק הוא בחירות.בחירות והחלטות קשות.הגזע שלכם הוא לא הומגני.לכל אחד יש את הדעה שלו,ואתם תצטרכו לבחור,כל פעם מחדש,באיזה צד אתם.אם בהתחלה זו תהיה התלבטות אם להיצטרף לאלו שעוזבים את העמק או להישאר,אחרי שהשבטים יתנחלו לאורך החופים,תשאל השאלה האם להימנות על ממלכה הקוסמים של אינטוריאנה,או עיר המדינה הדרומית.כשהעיר שבחרת תאחד את הנסיכויות לממלכה,תוכל להחליט האם להמשיך אם המלך,או לבחור את אחת מהסייעות שלו.כשמרד יפרוץ,תוכל לצדד במורדים או במלך,וכשהממלכה תתחלק לשניים,תוכל להימנות על איזו מהן שתרצה.הגזע שלכם יתגלגל וישתנה,וכל בחירה שלכם תקדם ותייחד את הסיעה שלכם.

הבחירות האלו הן לא סתמיות,הן מהות המשחק.השליטה שלכם על העם שלכם היא מוגבלת לגרעין השליטה,והיא מתרופפת ומתכווצת אם הזמן.כמובן שאם העם שלכם ילחם יחד באיום או יאוחד תחת מנהיג מוצלח במיוחד יהיה שיפור לטווח הקצר,אבל הנטייה של יצורים תבוניים היא לבדלנות ומדון,ולאורך זמן התוצאה תהיה חד משמעית-הפיכה של הגזע לפחות הומגני.אז איך קונים מחדש שליטה על הגזע?בוחרים סיעה.אם הממלכה ניראת לחך מנוונת ומסוכסכת,אתה יכול להחליט להפסיק לנהל את הכל מלמעלה ולהפוך לדוכס הדרום המוצלח,ולזמן מסוים תהיה לך שליטה מוחלטת כמעט לחלוטין עליו ועל אנשיו.לא תוכל להתחרט אחרי שבחרת,אבל תוכל להמשיך הלאה,ולבחור להיות הבן המורד של הדוכס שחותר לחזרה אל חיק המלך.בסופו של דבר,אתם יותר מוצלחים מהדב"שים,והפלג שתבחרו יגיע לבסוף לגדולות.

עוד דרך לחזק את השליטה שלכם בעם הן 'נקודות היסטוריה'.יש לכם 5 כאלו בתחילת המשחק,והן הכלי הכי חזק שלכם.תקבלו אותן לעיתים רחוקות ביותר אם בכלל,והן מאפשרות לכם לתפוס לרגע את המושכות על הגורל,ולהחליט שמשהוא טוב קרה.אתם יכולים לקומם מרד,או לעורר מגיפה,או ליצור גיבור או דת שיצילו את המצב.השתמשו בהן בזהירות,ההיסטוריה לא תמיד תחייך אל אותה האומה.

חושב להבין שהמשחק הוא סיפורי לא פחות משהוא אתגרי-בסופו של יום,גם לשה"ם וגם לשחקן יש כלים כדי לדאוג שהסיפור יצא מעניין,ובסופו של יום,המשחק יגיע לכדי שיווצר עולם גדול,סבוך ומעניין.

בקשר לאווירה,העולם הוא עצום,מאגי ומסתורי,נתון למאבקים אדירים ומסתוריים משחר ההיסטוריה בין גזעים נישכחים ואלים מרעידי עולמות.העולם כעת נימצא עדיין בדמדומי הראשית שלו,כשרובו עדיין ריק,אבל כמה גזעים קדמונים כבר הקימו בו אימפריו בעלות עוצמה אדירה.גזעים שונים ומגוונים מסתובבים בעולם החשוך והעוד לא מוגמר הזה,והאלים עודם מתערבים עלי אדמות במאורעות אדירים,אבל זה רק עיניין של זמן עד שהגזעים העתיקים ידעכו וידחקו החוצה בידי הגזעים החדשים יותר,והאלים יחלשו ויעברו לרקע.הקסם פה הוא מגוון,והעולם הוא עצום ומסתורי.השראה לעולם באה מ13 הירחים של ערן אבירם,קלדאריה של גידעון אורבך,ההיסטוריה הקדומה של ווארקרפט ועוד כל מיני דברים בסגנון.מונליטים אדירים של אומות קדומות,וגזעים שאפילו הכוכבים שכחו את גילם שהקימו אימפריות אדירות תחת שמים מעומעמים,כולם מחכים לגזעים החדשים.

גזע
עכשיו שהבהרנו את העולם האווירה וחוקי המשחק,נתחיל לדבר על החלק שלכם במשחק,הגזע שלכם.
ככלל,אני רוצה שהעולם שניצור עכשיו יהיה כמה שיותר מקורי.אני עצמי מאוד משתדל לא להכניס שום דבר ג'נרי,וגם אם אני לוקח השראה אני משתדל לעשות את זה באופן מעניין.מקוריות היא המפתח להנות במשחק שלנו,וככל שהגזע שלכם יהיה מקורי ומעניין יותר,ככה טוב יותר!
כדי להבהיר לכם על מקומם של הגזעים שלכם בעולם,אתם צריכים לדמיין לעצמכם את ציר הזמן שלו-כרגע,אנחנו עדיין בתצקופה הקדמונית.בעולם מסתורי ואפוף ערפל,שהאלים נעדיין נאבקים בו,והגזעים האדירים ביותר בו כבר הקימו אימפריות מזעזעות עולמות.הגזעים הקדומים עדיין שולטים בעולם ביד חזקה[ויש סיכוי גבוהה שחלקכם תשועבדו להם בתחילת המשחק!],אבל בין לבין מתחיל לבצבץ דור חדש של גזעים,אתם.אתם גזעים שכרגע נחשבים אולי לחדשים,אבל בתקופה בה המשחק שלנו צפוי להגמר,אתם תחשבו לגזעים קדומים.אתם כניראה לא תכחדו,אבל אין ספק שהגזעים שלכם יחשבו לעתיקים ביותר,וייתכן שמתוך המיתוסים העתיקים ביותר שלכם,עוד ידלו המלומדים של הגזעים החדשים נואשות את מה שהם חושבם שהם הדיו של שלהי העידן הקדמון,איזכור מרומז גזעים אדירים שלא נותרו מהן אלא חורבות.

לא תהיה לנו כאן מכאניקה מעבר לנקודות ההיסטוריה,אבל למרות זאת יש דבר אחד משמעותי שאתם צריכים להסביר לי כשאתם יוצרים גזע,ומימנו ניגזר הכל,והוא ה...

ייחודיות-
ייחודיות היא למעשה מה שקובע עד כמה הגזע שלכם הומגני או לא,עד כמה הוא חלוק בתוכו,עד כמה הוא סתגלן,עד כמה היצורים בו אינדיבידואליים ועד כמה הוא מגובש בתוכו.ייחודיות למעשה קובעת עד כמה הגזע שלכם מגווון.גזע שיש לו יייחודיות נמכוכה,הוא גזע שכניראה מתרבה,מתפשט ומסתגל מהר.יש בו כמות עצומה של גיוון אתני ורעיוני,וכתוצאה מכך,הוא נוטה להתפצל לקבוצות רבות.בני אדם כפי שהם מוצגים בפנזטיה הקלאסית הם דוגמא מושלמת לבעלי ייחודיות נמוכה.יש מהם המוני עמים שונים לחלוטין,שאפילו הקשר המשותף ביניהם הוא נתוון במחלוקת.אבל גזע אם ייחודיות נמוכה מאוד יכולה להגיע אפילו מעבר לזה,עד כדי גזע שהדימיון בין פרטיו הוא כל-כך נמוך,עד השם מחולקים לתתי גזעים שאין ביניהם הרבה מין המשותף.למעשה,שחקן שמשחק גזע כזה יכול לקבוע שמלבד השבט שלו ישנם עוד שבטים כאלו שמתעוררים ברחבי העולם,ולמעשה יתן לו למלא את העולם ביצורים דומים לשלו,על יתרונות וחסרונות הדבר.
ברוב עולמות הפנטזיה,בני האדם הם מה שאני קורא לו 'גזע ברירת המחדל',כלומר,בעלי הייחודיות הנמוכה ביותר,שכמעט כל הממלכות הן שלהם.אני מעדיף שמצב כזה לא יווצר,ושלנו יהיו הרבה גזעים מעורבבים,אבל אם תרצו,אתם יכולים לקחת את זה למקום אחר,וליצור יחד גזע שיהיה ברירת המחדל[או לפחות הכי נפוץ] של העולם שלנו,וששני שחקנים או יותר ישחקו בו פלגים שונים.
בקצה השני של הסקאלה נימצאים הגזעים בעלי ייחודיות גבוהה-אלו גזעים שניחנו לרוב ביותר יכולות מיוחדות,בין אם מאגיות פיזיולוגיות או אפילו פסיכולוגיות,הן יוצאות דופן.אלו הם גזעים שלרוב להתקל בפרט מהם זה מאורע יוצא דופן,והם חזקים באופן רב עוצמה[כמו אלפים של טולקין או ענקים]
אבל חלקם גם יכולים להיות גזעים של מיליארדי אינדביואלים שפועלים ברהמוניה וכמעט חוסר אישיות[כמו פורמאנים,למשל].בקקצה המאוד קיצוני של הסקאלה הזאת נימצאים יצורי על,שלרוב חיים בגפם ואין להם צורך כמעט באף אחד אחר,כמו דרקונים או קרארקנים,אבל לךשחק אחד כזה דורש אישור.
בכל אופן,הייחודיות של הגעז שלכם צריכה להיות מובהרת לי טוב,אז תחשוב על זה ברצינות.

מעבר לזה,הבנייה היא חופשית,אבל אין כמה היבטים שכדי לכם לקחת בחשבון-

מראה חיצוני ופיזיולוגיה-אתם יוצרים פה גזע חדיש לחלוטין.על תשכחו שאלא אם מדובר בגזע מאוד חריג,ברוב הגזעים יש גיוון עצום,ולמרות זאת הגזע שלכם צריך להיראות שונה וייחודי.מדובר פה בעולם פנטזיה,תתפרעו!מגזע מכונף ועד גזע שחי במצולות הים,מגזע של ענקים ועד גזע של נחיי יצורים קטנטנים,מגזע ארצי ומטונף ועד גזע שמיימי שאין לו בכלל הגוף,הכל יכול להיות.זה גם המקום לתאר עד כמה הגזע הנפוץ,את הילודה שלו,ועד כמה בני הגזע שונים זה מזה.תארו את כל היתרונות והחסרונות שלו,מנטלים וגופניים כאחד.אין פה מכאניקה,אבל אל תגזימו.גזעים חזקים מאזנים את עצמם בייחודיות גבווה מידי או נמוכה מידי.

פסיכולוגיה ונטייה מאגית-איך הגזע שלכם חושב?עד כמה הוא הומוגני?כדי שתתייחסו פה בעיקר לשאלות חשובות,כמו כמה הגזע שלכם נוטה לאבוד לבד,וכמה לעבוד ביחד.כמה הוא נוטה להיות מרדן לעומת שמרן,כמה הם חמדנים,איך הם תופסים את העולם,כמה הם נוטים למאבקים,ואיך מתנהלים החיים שלהם.מלבד זאת,תארו את הגישה שלהם לקסם.האם יש להם גישה יוצאת מהכלל?לאיזה סוגים של קסם?נוסחאות עתיקות או טקסים פרימיטיביים?ומה הנטייה המאגית שלהם?האם הם נוטים להרס?האם הם סוגדים לכוחות טבע מסוימים?האם אין להם גיהש מיוחדת?הםא הם בנויים לקסם סדר?עד כמה הנטייה הזאת חזקה?עד כמה הקסם תופס חלק בחייהם?

דת-אתם תתחילו את המשחק כמה דורות לאחר שהגזע שלכם נוצר.לא יהיה לכם שום דבר,מלבד המיתוסים והדת שלכם.אתם לא חייבים לכתוב על דת.אם לא תכתבו עליה בעצמכם,אני אצור לכם דת על דעת עצמי.במהלך המשחק תתתקלו בהרבה דתות,וכמו שלכן,סביר שלרובן יש איזשהו ביסוס רוחני,שונה ככל שיהיה מאיך שהם מגדירים אותו.אם אני אצור לכם דת,כניראה יהיה בה איזה שמץ של אמת,ואולי אפילו רמז קטן על עברכם-אבל זה לא אומר שכדי לכם שאני אצור אותה,להיפך.ככל שדת מושקעת יותר,כניראה יתחשק לי יותר שדברים בה יהיו נכונים,כך שדת מעניינת ומושקעת היא דרך לא רעה לקבל קצת מרחב סיפורי,ואני גם עלול לארוג לתוכה רמזים.

מוצא ומיקום התחלתי-הגזע שלכם קיים כבר כמה דורות,אבל ככל הידוע לכם,אין לכם שום מוצא.זו אחת החידות הגדולות שתתמודדו איתה במשחק-איך נוצרתם,ולאיזו מטרה?יתכן שאחדים מכם התפתחו אבולוציונית,אחרים ניברא בידי אלים,או שחלקכם בכלל יצירות של גזעים עתיקים או שרידים מנוונים של ציוויליזציה!אתם תצטרכו לחקור את זה בעצמכם,ואני לא אקל עליכם,אבל אני כן אטווה רמזים לתוך כל מיני דברים.למרות זאת,אתם יכולים לתאר איך אתם חושבים שנוצרתם בקווים מאוד כלליים מעיני הגזע שלכם,כיראה דרך מיתוס או סיפור אלילי.אם לא,ייתכן ואני אתן לכם אחד כזה על דעת עצמי.בנוסף,כדי שאוכל למקם אותכם על מפת העולם,אתם צריכים להגדיר לי בכלליות באיזה סוג של מקום הגזע שלכם הופיע[לשלב פה סיפור מעניין או חידה מסתורית כמובן יכול להשתלם],ובכלליות האם הוא יותר לקצה העולם או יתר קרוב למרכזו.אף אחד מכם לא יתחיל ממש בשוליים או במרכז,אבל בטווח הרחב שבאמצע זה יכול לשנות.

והכי חשוב,אני רוצה שתכתבו לי פסקה כמה שיותר מפורטת של מה אתם רוצים בכלליות מהמשחק.אל תדברו במדויק,אבל אם אתם לא רוצים שהגזע שלכם ישועבד על תחילת המשחק בידי תרבות עתיקה,כדי שתבהירו לי שזה לא הכיוון שאתם רוצים.הגזעים שלכם יוכלים מאוד השתנו במהלך המשחק,אז כדי שתבהירו לי מה הגבולות מבחינתכם.

האגדות מספרות שבעת שהעיפו את מבטם הראשון על העולם החדש שניגלה לפניהם,עבר כוכב נופל ברקיע.מלומדיהם של הגזעים הקדמונים נמלאו אז לרגע פחד,כי לרגע הרגישו את גודל המאורע אשר התחולל...

שרון-מאפיין הייחודיות הוא לא מאפיין,הוא פשוט עיניין מאוד מרכזי שכדי לחשוב לעיו.

בכל אופן,כדי להרגיע את כולם,יש הרבה פניות אלי בפרטי.המשחק יתחיל כשדריד יחזור.בינתיים,הנה כמה קטעים אווירתיים,שאולי מכילים פה ושם רמז.

היכל השיש האדיר שרה בחשכה.ממרומי הכס הביט השליט על האדם המבורדס שהיישיר מבטו אליו 'לא אמשיך להקשיב לשטויות שלך ושל אחיך השוטים.לא אתן עוד לרכות ליבכם לסכן את האימפריה.קחו אותו מכאן.' ידיים חזקות אחזו במבורדס,גררו אותו החוצה מההיכל.הוא לא התנגד.הוא הביט במבט חסר רגש באדונו,והשפיל מבטו.דלתות השיש העצומות של ההיכל נפתחו.'אם כך,הפור נפל'לחש בשקט המבורדס 'הכל ילך לאבדון',ואז נטרקו הדלתות ברעש מהדהד,ומאחוריהן שמעו כל יושבי האולם צרחת כאב,ואז היא נסתיימה,והם הביטו בחשש בשליטם הנורא שעל הכס.ובדממה העתיקה של האולם הדהדו המילים-הפור נפל.לא לנצח תעמוד ממלכתם,ושליטי הכס לא עוד יהיו אדוני ההיסטוריה.

בכל רחבי העולם עוברת הלחישה.מיערות אינסופיים שוקקי למצודות קודרות המשקיפות על מרחבים סלעיים,ממדבריות קטלניים להרי געש הממלאים את השמים גופרית,מעל האגמים הקפואים והמרחבים מלאי העשב,נישאת הרוח השקטה בלחישה.ואז תוקעות קרנות המלחמה.האות ניתן.אלפי שנים של שפיכות דמים,מלחמות,אימפריות אדירות ותגליות מאגיות מרעידות עולמות.נצח שלם שניפרש בטרם יכל מי לזוכרו מציף עצמו בדם הרג וגדולה מעוורת.עולם עתיק שמוצף במאבק אינסופי בין עמים שאיש לא יזכור.צבאות שמתנגשים,ערים שנופלות,אימפריות שמוקמות על פני השממות ומנהיגים שזעזעו את יסודות הזמן.אבל לבסוף,הרוח היא המנשבת מעל השיריונות החלולים המוטלים בשדה הקרב.בסוף,אפילו הנצח ניגמר.הרוח הקרה המנשבת מעל החללים גורמת לכל אחד לחוש לרגע את הקור הזה בעצמותיו,את הסוף.

תמרות עשן,מוות וברזל עד האופק.כידונים נעוצים בגרונות הנופלים,חיילים אמיצים נירקבים ושריונות עתיקים נירקבים.ענני עשן מרחפים על שדה הקרב,ומעבר להן הדמויות הנוטשות את הטבח.מוות בקנה מידה עצום,שישאיר מאחוריו רק שלדים חשופים וחרבות מתפוררות,ואימהות שבניהן נפלו למען מטרה שאיש לא יזכור.שורדים המומים משוטטים בין הגופות ככלי שהושלך באין צורך,מביטים סביבם באלם,לא מנסים אפילו לעכל את תופת שהתחוללה,משום שששם,בעודם מהלכים על האדומה המצולקת המכוסה גופות,הם מבינים.הם מבינים שיחד אם הגופות החרוכות והחרבות המנותצות,המרכבות ההפוכות והסוסים המשופדים,הגיבורים הנפולים והחלומות שנגוזו,מתה גם תהילתם,מרוסקת בידי כוחות עצומים מהם,שאיש לא מסוגל לעצור,ובלעדיה,כל ניצחון ורגע נוסף של שליטה אינם אלא אפר המתפזר אל מול רוחות ההיסטוריה...

ואי-שם,בין שרידיו של עידן גוסס,יושב היסטוריון שההיסטוריה לקחה מימנו את שמו וזהותו,וכותב ברגע של הבנה קודרת אמת שאין להתחמק מימנה-'אימפריות דומות לבני אדם במובנים רבים-הן גדלות ומתחזקות ואז נחלשות ומתות.אך במובן אחד הן שונות מהם לחלוטין-הן עלולות להאמין שהן חיות זמן רב אחרי לאחר שאחרונות תקוותיהם שבקו חיים'.
וברגע אחד של דממה,נכתב בידי ההיסטוריון בדיו מה שיחרט בדם ואש על פני העולם כולו...

נשמע אדיר, אני ועוד איזה חבר שלי שהולך להירשם לפורום רוצים להיכנס להרפתקה אז שמור לנו מקום, ואנחנו נתחיל לכתוב את הגזעים שלנו :)

ובכן,מתחילים ממש עוד מעט,דריד חזר והגזעים שלכם יוכלו סוף-סוף לצאת לחופשי.עוד קטע אוויריתי נוסף לפני שאנחנו יוצאים לדרך.גם פה יהיו קצת רמזים,אז אם אתם ממש רוצים,לחפש בפרטים הקטנים יכול להעלות מסקנות מעניינות.

סערה מתגבשת באופק.הילידים לא הבינו את טיבעה,אבל כאשר ניפרשו המפרשים הכחולים ועזבו לכיוון השמש הזורחת,הייתה בחלקם תחושה מבשרת רעות,תחושה שהספנים הללו לעולם לא יחזרו,ושגם אם כן,המצב לעולם לא יחזור להיות כשהיה.הילידים הביטו על המגדל אשר בקצהו אבן חן,וכעת היה נטוש.היה במקדש פאר,הדר מעורר יריאה שהילידים לא העזו להפר,אבל הסיפור יתתעמעם אם הזמן,ופחדם הנורא של זקני השבטים היה מלחמות נוראיות בין נכדיהם על מהקדש,למען כוח גרידא,שיבזו את זכרם של הנדיבים,של שליטי הגלים.
הם התחננו לבעלי-המפרש שלא ילכו,שישארו ויהנו בקרבם.אבל שליטי הגלים סירבו.בחיוך שמסתיר מבט חמור סבר הם הרגיעו,ואמרו שהם עוד יחזרו,שהמצב עוד יסתדר,שהצד שלהם ינצח.ומלבד התחושה מבשרת הרעות שעברה בהם לרגע,הילידים האמינו.ברק החרבות שאומרים שלא יתרסקו לעולם ומראה השיריונות ששום חנית לא חודרת גרם לספנים להיות בלתי מנוצחים בעיני השבטים.אבל יותר מכל,התמיהה את הילידים שלמרות מפרשיהם הצחורים שיצאו ללא פגע מכל סערה,מביטים הספנים אל השמים ביריאה מפעם לפעם,כאילו מפחדים מסופה מתקרבת...

הרחק הרחק משם,שקעה השמש מאחורי ההרים,והמצודות המשקיפות על היערות פתחו שעריהן בכבדות.תריסרי הלוחמים עברו ביגע בשער,ופרקו את המטען שהביאו עימם בטרם ניסגר זה מאחוריהם.רק עוטה הגלימה ניפגש תחת זאת אם מפקד המצודה שבצריח הראשי.בינתיים,עברו שאר החיילים אל החדרים הפרטיים,הניחו את חרבותיהם ומעיליהם,הסירו את נעליהם והעיפו מבט אחרון מהחלון המשקיף על היערות המשתרעים תחתיו בטרם זדחלו ערומים אל מיטותיהם,מנסים להשיג קצת מנוחה לגופם ונשמתם מהיום הקשה שמאחוריהם.
אלא שעוטה הגלימה היה מוטרד,וכמוהו גם אדונו.ההתנגדות נישברה אומנם כשאנשיהם הכו כמו נשר מהמרומים,ושוב ארצות השפלה שקטו,אך המחיר עלה בכל פעם.עוטה הגלימה ומפקדו עמדו שניהם ברחבה גדולה מעל המצודה שהשקיפה סביבם,דנו במצב הקשה.היערות הקשו את תנועתם,וסיוריהם לא יכלו לראות דרכם כפי שיכלו לעשות בשפלה הגדולה,ואיבדו בכך יתרון חשוב.בעוד בשפלה הסתובב המתנגדים בפחד מתמיד מפני הנפלות משום מקום של אנשיהם,ביערות נאלצו להלחם פנים אל פנים בדיוק כמו מתנגדיהם.לבסוף שירבט מפקדו פתק במהירות,סגר אותו בחתימה,והגיש אותו לעוטו הברדס "העבר אותו לבן חסותינו שמעבר ליערות.המרחק הוא יומיים במעוף הציפור,צא מיד" עוטה הגלימה הנהן,לקח את הפתק ויצא לדרך,מותיר את אדונו להביט בו נעלם על האופק,מהרהר בחרדה בבאות...

נושא ישן: שלום . לא היו תגובות חדשות בנושא זה במעל 60 ימים.
אין לפרסם תגובות אלא אם התגובה עדיין רלוונטית, אלא לפתוח נושא חדש.

התחילו לשחק עם פאת'פיינדר בעולמות פראיים

תוכן מומלץ

נושאים לוהטים

פוסטי פרופיל אחרונים

עולמות השנה, פיזי או בזום?
רכבת האוריינט אקספרס עוצרת בקונסטנטינופול אבל האימה ממשיכה לדהור.
זוועות על האוריינט אקספרס מסשן קת'ולהו האחרון שלנו.
הבן מכין את השולחן לחברים שלו - איזה אושר 😁
אגב "הצד האפל של הירח" - בעוד שבוע בערך אמורה להשתגר "ארטמיס 2", משימה מאוישת שתקיף את הירח...
חזרה