• ברוכים הבאים לפורום הפונדק
    הפונדק הוא הקהילה הוותיקה והמובילה של מבוכים ודרקונים, משחקי תפקידים ומשחקי לוח בישראל.
    ההרשמה היא בחינם ולאחר מכן תוכלו לפרסם הודעות, למכור ולקנות משחקים, לחפש קבוצה למשחק ועוד!

הרשמה /

הדרך ל"ויהי חושך". עץ בניית עולם. עדכון 2/2/2020- תם ונשלם

מלככי פלחה לא חסרים, כאילו אנשים שיהיו מוכנים להציע את הדם שלהם בשמחה בשביל לקבל כבוד. אבל בעיקרון זה מסוג הדברים שהרבה אנשים מעדיפים לא לחשוב עליהם, יש הרבה יותר דברים להתמקד בהם מאשר לתהות מהיכן מגיע הדם לערפדים. אין דמפירים בעולם. אני בכוונה נמנע ממספרים מדוייקים. תניח שיש מספיק.

בקשר ללהפוך לרע- תגדיר רע. אומרים לך שלהפוך לערפד זה רע כי אתה אלמת וכו', אני אהיה מאוד גנרי ואשאל למה זה רע וכו. ההפיכה לערפד לא הופכת אף אחד להיטלר. גם ככה אף אחד לא משחק יותר עם נטייה בשום מקום.

אני לא יודע לגבי 5 אבל ב3 ברגע שהפכת לערפד אוטומטית שינית נטייה לרע.
בכל מקרה השאלה שלי היא האם "כל הגובלינים מרושעים" או שאר תרוצים בשביל ליצור אויב שאפשר לטבוח בלי רגשות אשם קיימים בעולם שלך.
ברע אני מתכוון שיש לו את הנטייה רע והוא פועל לפיה, רוצח אנשים לפים מפשע, מנצל אנשים באופן מכפיר (הא... פתאום אני קולט שהבוס שלי הוא סדר רע) ודברים אחרים בסגנון.

ערפדים נחשבים לרעים לפי כלל האצבע שכל מי שרואה את האנושות למעלה בשרשרת המזון הוא מרושע. מה שעושה את מיתוס הערפדים למרתק בעיניי הוא הרבגוניות שלו משום שכמעט לכל מיתולוגיה בעולם יש נישה משלה ליצורים מוצצי הדם הללו (שלא לדבר על הסופרים המודרניים). בסופו של דבר, הם טורפים. ומסיבה זו, הם מפחידים את האנושות. עד כמה שקלטתי, אתה לא נהפך לערפד ביום אלא מכינים אותך נפשית לשינוי כך שאתה כבר חושב כמוהם לפני השינוי. בכלליות, גם הנאצים לא התחילו כאלה. הם התחילו עם המתות שהצליחו להצדיק שהם עושים לחולים חסד במעשיהם ובאיטיות הם הפסיקו להסתכל על בני אדם מסוימים אלא רק כבשר שצריך להוביל למשרפות. כמובן, אם ללכת למקומות אחרים, ההצדקה עשויה להיות שזה או הם או אני. היות וערפדים גם כך תלויים בדם האנושות על מנת להתקיים, אני מאמין שהם יצירתיים מאד בסיפורים שהם מספרים לעצמם אבל כפי שכתבתי יש המון גרסאות למיתוס הזה.

עריכה אחרונה:
בכל מקרה השאלה שלי היא האם "כל הגובלינים מרושעים" או שאר תרוצים בשביל ליצור אויב שאפשר לטבוח בלי רגשות אשם קיימים בעולם שלך.
אני חושב שציינתי שלא עוד קודם. אבל אם לא אז העובדה שהמכשפה די מחייבת אנשים בברונות שלה להתייחס לגזעים מפלצתיים בכבוד וזה שיש גובלינים במפעלים של ברון החטאים די מראים שהם לא שם בשביל למות על ידי הרפתקנים.

בכל מקרה כמו שאמרתי קודם, לאף אחד לא אכפת מנטיות בכל מקרה. זה שאתה הופך לערפד לא הופך אותך לפסיכופט. אני מעדיף ללכת על פי הקנספט של "להפוך לערפד מעצים אותך." אם היית רשע לפני שהפכת לערפד אתה תהיה רשע יותר, אם היית טוב אתה תהפוך לטוב יותר. אבל מה זה טוב ורע והאם השריף הקשוח הוא רע רק כי הוא מעניש פושעים או שהגנב ההוא טוב כי הוא מחלק את הכסף לעניים אחרי שהוא שודד אותו? לא יודע. זה משחק מו"ד ולא קורס באתיקה למתקדמים ב' בחוג לפילוספיה. בחיים לא התייחסתי לנטייה במו"ד ברצינות ודוגרי, מכיר מעט מאוד אנשים שכן.

לעניות דעתי, על מנת לעסוק בתמות של גזענות או לכל הפחות קונפליקטים בין-קבוצתיים לא צריך עולם כל כך אפל. מספיק שאחד מכוחות האור יחליט שהפתרון ל"בעיית" המפלצות היא לא לצוד אותן עד חורמה אלא לשלב אותן בחברה הנורמלית. ואחרי שהכוחות האחרים רואים שזה עובד לו, הם אימצו פתרון דומה. אני הבנתי מהתיאור הראשוני שזה עולם של קונפליקטים תוך-אישיים של מוסר מול הישרדות. אני חושב שיש מקום לשכתב את ההקדמה, לפחות.

כמו שרשמתי, מחוץ לטבעת השלישית אתה כבר לא באמת אצולה, אבל זה יכול להיות משחק של הגדרות. אם אתה בעלים של כמה מפעלים במקביל ואתה ממש עשיר אז יש מצב שבטעת שחלך יגדירו אותך כ"אציל", אבל בסופו של דבר זה לא באמת להיות חלק מהאצולה. אין באמת חיים מסודרים מחוץ לטבעות חוץ מאנשי השממה, אז אין מחוץ לעיר בעצם אצולה.

כל הברונות מרוכזת סביב הסיטנדל + הכמה עירות של אנשי השממה. אף אדם שפוי לא יחיה מחוץ למסגרות האלה.

הליגיון

בעוד העולם מחולק ל4 הברנויות, אין פיורש הדבר שאין עוד כוחות הקיימים בעולם, הברונים הם אכן כוח משנה מציאות עם עוצמה אדירה, אבל אסור לשכוח שהם לא הכוח היחידי. גם כשהאלים היו קיימים היו ישויות חזקות נוספות שנמצאו בעולם והשפיעו עליו, ליגיונות של שדים ומלאכים נלחמו במלחמה האינסופית במישורי השאול, כאשר חלק מהמערכות נמשכו אפלי שנים ללא הפסק.

זה היה תפקידו של הליגיון ה254, ליגיון מלאכי אשר משימתו הייתה לטהר את שטחי הגהנום משדים, על לבסס במקמות אלה נקודות מאחז עתידיות לצבאות המלאכים. בשל תפקידו "לטהר" הליגיון היה מורכב ממלאכים אשר נחשבו לפחות שגרתיים, הם היו יצורים של אש קדושה ואור חורך, של צדק קר ושל פלדה קרה, הם היו אימת השכבות המוקדמות של השאול, וביכלתם היה לעבור דרך צבאות שרי השדים בקצב מפחיד.

הליגיון המטהר נשלח למשימה ה666 שלו הרבה לפני שהברונים הרימו ראש, המשימה כללה התקפה ישירה על אחת ממעוזי השדים הגדולים ביותר בשאול, ועתידה הייתה למשך כאלף שנים, בעוד שמדובר בזמן ארוך בשביל בני התמותה, היה מדובר במערכה סבירה בשביל מלאכים בני אלמוות, למעשה המערכה תוכננה לאלף וחמש מאות שנה, אבל המלאך רזיאל- מפקד הליגיון, הבטיח שהוא יטהר את השאול באלף שנה בלבד.

למרות הרצון של רזיאל, היה מדובר במערכה ארוכה הרבה יותר, היא נמשכה למעלה מאלף שנים והתנהלה בריק מוחלט משאר העולם, הקרב הקשה והלחימה הבלתי פוסקת מנעו מהמלאכים או מהשדים לבדוק מה מתרחש בעולם מחוץ לשכבה ה666 של השאול, התוצאה הפשוטה לכך הייתה שכאשר המערכה הארוכה הסתיימה, יצא רזיאל מהשאול לגלות עולם אחר.

רזיאל הגיע לעולם בו האלים לא קיימים יותר, מרב הבריאה הושמדה, כל שאר הליגינות נעלמו, ואופלה שולטת בעולם. רזיאל הוציא את כל הצבא שלו מהשאול בחזרה לבריאה במטרה אחת פשוטה : הוא יתקן את הנזק שנגרם.

העניין הוא שהליגיון יצא בדיוק מאחת המערכות הקשות ביותר שלו, והוא היה זקוק לזמן להחלים ולחזור לעוצמתו המקורית, רזיאל אולי היה מלאך של אש קורנת, אבל הוא היה מצביא משוקלל, הוא ידע לבחור את הקרבות שלו ומתי עליו לפעול בחוכמה. בלית ברירה הוא הסיג את הצבאות שלו בחשאי בחזרה לגן העדן, המקום היחידי שהברונים לא הצליחו לפרוץ אותו במלחמה, ואחד משני המקמות היחידים שהברונים בחרו במודע לנטוש.

כאשר רזיאל התשכן בגן העדן, הוא הבין שהברונים ביצעו עוד חטא על העולם, הם היו חסרי הידע של יצירת נשמות שניתן לאלים בראשית הבריאה, הם לא ידעו ולא רצו לדעת כיצד יש לנווט את האיזון, והתוצאה הייתה שנשמות חדשות לא יכולו להיכנס למעגל החיים, ונשמות ישנות לא יכלו להמשיך הלאה.
פירוש הדבר היה שכל מי שנולד בסיאן הנוחכית הוא גלגול נשמה של מישהו שמת לפניו, אוכלסויות העולם תהה מוגבלת לתמיד, וכל רמז לאיזון נשמות נשבר. יתרה מכך, היעדר נשמות בעולם לא מנע מחיים חדשים להיווצר, זוגות עדיין יכלו להוילד ילדים, אבל ללא נשמה בת תמותה שתכיל את הגוף שלהם, נשאר פתח לנשמות אחרות להיכנס פנימה, רזיאל גילה מאוחר מידי שהנשמות של השדים שחיסל בשאול מצאו את דרכן לעבר סיאן עצמה, ומצאו להן מקומות בתוך גופים של ולדים בני תמותה. התינוקת היו נולדים עם עיניי חתול, או עם פרסות, חלקם נולדו עם קרנים או אפילו עם זנב שוט. גזע חדש נוצר בעולם בעקבות מעשי הברונים, שבלא כוונה הצליחו לברוא דבר שהיה אסור עליהם לברוא. [הערת OUT- ככה נוצרים זדים בסיאן, יהיה על זה הרחבה בחלק על הגזעים כשהוא יגיע].

כל זה היה יותר מידי בשביל המלאך, הוא היה לוחם ולא שומר חוק. הוא היה מצביא ולא מושל. הוא החל להבין שהנזקים שהעולם חווה אינם ברי תיקון, אין דבר שניתן לעשות כדי להחזיר את המצב לקדמותו. האיזון נשבר ואין מי שיחזיר אותו.
ולכן רזיאל בחר לעשות את האפשרות היחידה שידע שהוא יכל לעשות, הוא יטהר את העולם. כמו שטיהר את השאול.

ומאז רזיאל שוהה בגן העדן, מאמן את הנשמות שעברו לחיים הבאים בלחימה במטרה שהם יהיו חלק מצבא השמיים החדש, ובעוד חיילו המקורים נשלחים לעבר אינפרניה במטרה פשוטה ויחידה- עליהם לשרוף את הבריאה הארורה הזו עד ליסוד, ואז לשרוף את כל מה שנשאר.
רק אם לא יוותר רסיס של קיום בעולם, רק כאשר כל העולם יבער באש קדושה לעפר ואפר. רק אז יהיה זה הרגע שבו העולם יחזור לאיזון, ורק אז יהיה זה הרגע שבו אלים חדשים יוכלו להיווצר ולברוא מחדש את העולם.
רזיאל אינו אל
הוא אינו בורא ואינו יוצר.
רזיאל שרוף.
והוא יטהר את העולם באש הקדושה שלו.

מספרים שישנם אנשים אשר שומעים את קריאתו של רזיאל, חלקם מטורפים, חלקם מי שאין לו מה להפסיד, הם אנשים פשוטים אשר מוצאים נחמה בעובדה שאומנם הם לא יוכלו עוד לחיות חיים טובים בעולם הזה, אבל לפחות הם יוכלו למנוע את הסבל מאחרים. אותם אנשים מקבלים את ברכתו של רזיאל ואת כוחו, לא מתוך תקווה שזה יעניק להם הגנה מהאש. אלא מתוך הבנה שהם מעדיפים לראות את העולם בוער, מאשר לחיות בעולם של חשיכה.

והברונים? הם רואים ברזיאל כמטרד, הם שולחים את האנשים שלהם למצוא את אותם אלה שכורתים עם המלאך הבוער ברית, הם מחסלים את המלאכים שהם מוצאים מצבאו ואסרו בחוק על אמונה במלאך הנוקם.
אבל האמת הפשוטה היא שכל עוד הוא נמצא בגן העדן, וכל עוד נשארו לו נשמות כל האנשים שמתו לפני המלחמה הגדולה. אין להם איך להגיע אליו, ואין להם מה לעשות כנגד הצבא האדיר שהוא יקים יום אחד.

אלה אשר נשבעו לרזאיל יודעים שהאש תגיע.
ושהאמרגדון יתקן את העולם.
הם יכולים לשרוף, או שהם יכולים להישרף.

מה קרה למבול הישן והטוב? רזיאל בהחלט נשמע מבעית למדי. ומה עלה בגורל נשמות המלאכים שמתו? האם שדים בסיאן הם מלאכים שנפלו או יצירה עצמאית? (ההיגיון שהצגת עד כה נוטה לאפשרות השנייה. אם האפשרות הראשונה הייתה נכונה, רזיאל כבר מזמן לא היה מלאך. הוא בהחלט חוטא פה בחטא הזעם.)

האם אתה הולך לפי התפיסה לפיה למלאכים יש צורות רבות או שיש להם צורה אחת בניגוד לשדים שכן באים בצורות רבות כדי לרמוז משהו על דמיונם של יוצריהם?

היות והבאנשי היא רוח רפאים, אני הייתי מצפה לירידת אוכלוסיית הנשמות היות וחלק מהן יופיעו כרוחות רפאים מסוגים שונים בשירותה (כך שמרבית הזדים יופיעו קודם כל בברונות שלה.) ומה מצב הערפדים? בדרך כלל מדובר ביצורים חסרי נשמה למרות שייתכן שאצלך הנשמה פשוט שינתה את צורתה. אם הנשמה עוזבת את הערפד, אני מניח שזה יכול להיות מעניין לשחק הרפתקן שהוא גלגול של הנשמה המקורית של הערפד.

בקיצור, אהבתי את רזיאל. הוא די מתבקש כאנטיגוניסט של המערכה. סוף סוף רואים קצת מהנזק שהברונים עוללו לבריאה. חלקם יוצאים נחמדים מדי מהערכים שלך.

עריכה אחרונה:
ומה עלה בגורל נשמות המלאכים שמתו?
מתלבט, אני רוצה להגיד שלמלאכים אין נשמה כי הם כלי שרת של האלים, אז ברגע שהוא מת הוא מושמד. אבל קיימת האופציה שהם עולים חזרה לגן העדן וחוזרים לצבא של רזיאל, מעין צבא אל-מתים הפוך כזה.

האם שדים בסיאן הם מלאכים שנפלו או יצירה עצמאית?
אני הולך על הקלאסיקה. אז אני מניח שהשדים הפחותים הם יצריה עצמאית והשדים הדגולים הם מלאכים שנפלו (כשאני אומר מלאך זה כנראה גם ארכון דיווה ווכו'). הייתי אומר שהעלינוים הם מלאכים שגורשו מגן העדן, ברגע שאין אלים שיגרשו אותם... אז הם יכולים להישאר מלאכים גם במקרה שהם חוטאים.

היות והבאנשי היא רוח רפאים, אני הייתי מצפה לירידת אוכלוסיית הנשמות היות וחלק מהן יופיעו כרוחות רפאים מסוגים שונים בשירותה
די בטוח שנגעתי בזה, אבל כעיקרון היחידי שיודע לייצר אלמתים חדשים כרגע בסדר גודל חזק הוא הפרעה, או מישהו שהוא לימד (כן עקרונית יכול להיות אשף אוב או משהו בדרגה גבוהה אבל בוא נניח שלייצר רוח רפאים חדשה סתם ככה זה סיפור), הבאנשי עצמה לא מחזיקה בקסם חזק מידי והכוח שלה הוא יותר "פראי וטהור", היא עמה לא יודעת להחיות כרוחות רפאים. מה שמשאיר רק את הסגנון הקלאסי -מישהו שמת ורודף מקום/מישהו עד שהוא ישלים את הדבר שמעקב אותו, העניין שגם אם משהו מעקב אותך אתה לא באמת הולך לשום מקום, ולכאורה רוח רפאים פשוט יכולה להתגלגל מחדש לבדה (אני מניח שאני צריך להסביר את זה לעומק, אבל תניח לצורך העניין שגלגול מחדש זה רוח שנשאבת לגוף ריק עם כוח חיים כדי לאכלס אותו). לכן זה אומר שרק רוחות מאוד חזקות עם אינטרס ספיציפי להישאר רוח יהיו קיימות, בעוד שסביר שאולי יש כאלה, הם לא יהיו רבות במיוחד או מפורסמות במיוחד, וכנראה שיש להן את הסיכוי להיות אצל הבאנשי כמו שיש להן סיכוי להיות אצל כל אחד.

ומה מצב הערפדים? בדרך כלל מדובר ביצורים חסרי נשמה למרות שייתכן שאצלך הנשמה פשוט שינתה את צורתה.
אני חושב שלערפדים יש נשמה, תמיד היה לי מוזר להגדיר ערפדים בתור אלמתים כי זה בסופו של דבר יצור שכן... חי, הוא חי קצת אחרת אבל הוא ישן, הוא צריך לאכול, והוא בעל רגשות. אני חושב שכל הדברים הם קריטריונים טובים לייצור עם נשמה, אולי נשמה שעברה איזה עיוות או שיוני, אבל עדיין נשמה. אז לכאורה כן, אם ערפד ימות הוא יכול להתגלגל מחדש, בהינתן שהוא לא מצא איזה דרך להתגבר על המוות. בכל זאת הערפדים נמצאים באחד משני המקמות היחידים שחקר של קסם מאגי הוא דבר מאוד נפוץ בו.

הוא די מתבקש כאנטיגוניסט של המערכה
האמת שאני לא סגור על זה, כאילו כן. הוא כוח בעולם, וכמו הברונים הוא כנראה מרקד על התחום האפור שבין טוב ורע. אבל יש לי עוד לפחות כוח אחד נוסף להוסיף לעולם, ואני מנסה להתחרק מהרעיון ש"יש BBEG ברור שכל המשחק מתקרב להילחם בו מהרגע הראשון." זה קורה עכשיו בשערי המצודה וטכנית אני חושב שזה מפספס הרבה מהמשחק אם המטרה של הקבוצה נמצאת להם מול הפנים מיום 0. אז בקיצור, בעוד שהוא כוח שקיים בעולם ובועד ספק גדול שהוא לא יהיה משמעותי במשחק. הוא לא בהכרח האנטיגוניסט שיש לי בראש. (בעיקר כי אין לי אינגטינסיט בראש מסיבה ברורה), כאילו אני גם יכול לגמרי לדמיין קבוצה בסיאן שרוצה למצוא את רזיאל ולעזור לו/לבקש מקום בגן העדן/להגתייס לצבא המלאכים, כמו שאני יכול לראות קבוצה שרוצה לעזור לברון שלה, או סתם רוצה לשרוד ולכן היא יוצאת להילחם בליגיון המטהר. הכל אפשרי

ובכן, תמיד יכול להתגלות שחלק מהמידע ברשות הדמויות הוא תעמולה ולרזיאל נוח מאד מהסטטוס-קוו בו הוא לא צריך לתת דין וחשבון בפני בוס כלשהו. אני מניח שבשלב הבא תציג גם את הסוכנים שלו בשטח שרלבנטיים לדמויות השחקן אם כאויבים ואם כבעלי ברית.
בכל מקרה, כל העניין עם רזיאל עובד גם כחלק מהמיתולוגיה ההפוכה של העולם - "שרזיאל ישרוף אותך!" כקללה נפוצה בקרב נאמני הברונים.

אז המלאכים רוצים להשמיד את העולם... מה השטנים/השדים עושים בזמן הזה? או שהלגיון מחק אותם לגמרי?
אם נשארו שדים מה מערכת היחסים שלהם עם הברונים? וכמה אם בכלל הזדים מתנהגים כמו שטנים או בעלי קשר למורשת שלהם? הם רסיסים של זיכרון מהחיים הקודמים שלך הוא דבר נפוץ?

נושא ישן: שלום . לא היו תגובות חדשות בנושא זה במעל 60 ימים.
אין לפרסם תגובות אלא אם התגובה עדיין רלוונטית, אלא לפתוח נושא חדש.

התחילו לשחק עם פאת'פיינדר בעולמות פראיים

נושאים לוהטים

פוסטי פרופיל אחרונים

רוצים לעזור לי לסיים את התואר?
אשמח אם תמלאו את השאלון הזה, שימו לב שהוא כולל הקשבה להקלטה :)
לפני שנה וארבעה ימים התחלנו את משחק הפורום המצוין של פרגרין השני -הצד האפל של הירח
בבקשה בבקשה לא שוב.
בדיוק כשאנחנו חושבים שראינו הכל באימה, מגיע סשן קת'ולהו מס' 70 - אימה באוריינט אקספרס.
מתחיל בפעם הראשונה את המסע המופלא של עולם הדיסק!
חזרה