Age of War, משחק מלחמה מהיר ביפן

Age of War, משחק מלחמה מהיר ביפן

Information
פורסם ב09 דצמבר 2019
נכתב על ידי האיש הזקן
תגיות: משחק לוח , טקטי , מלחמה , מזל , 21 , 308 , 309 , 614


שם המשחק: Age of War

סוג: משחק לוח, טקטי, מלחמה, מזל

מספר שחקנים: 2-6

זמן משחק: 15-30 דקות

גילאים: 8+

מוציא לאור: Fantasy Flight Games

מחיר מומלץ לצרכן: 15 דולר

דרוג: 3 מתוך 5


החוקים של Age of War

מטרת המשחק היא לצבור כמה שיותר נקודות, וזאת באמצעות כיבוש הטירות במשחק. הטירות מתחלקות למספר שבטים (צבעים). מספר הטירות בכל צבע משתנה, מטירה בודדת בצבע ירוק ועד לארבע טירות בצבע צהוב.

בתחילת התור של שחקן, הוא מגלגל את שבעת הקוביות שעומדות לרשותו ומייצגות את הצבא שלו. על כל קוביה שש פאות שהן: דאימו (שר צבא יפני), פרש, קשתות ו 1/2/3 חרבות שמייצגות חיל רגלים.

כדי לכבוש טירה, צריך להתאים את הסמלים בין הקוביות לבין שורות הקרב שיש לכל טירה. אני אתן לתמונות להסביר:

age of war cards

חשוב לזכור, שאחרי כל פעם שממלאים שורה, צריך לגלגל קוביות מחדש. אם אין התאמה של הסמלים, אפשר לגלגל קוביות מחדש - אך לפני זה שמים קוביה אחת בצד.

ניתן לכבוש טירות חופשיות, אלו שנמצאות במרכז הלוח ולא בשליטת אף שחקן, או לנסות לכבוש טירה בשליטת שחקן אחר. אם מנסים לכבוש טירה של שחקן אחר, אזי צריך להתאים עוד סמל של דאימו (הסמל האדום שנמצא בצד שמאל למעלה).

Age of War מסתיים כאשר כל הטירות החופשיות נכבשו. בשלב זה סופרים את הנקודות של כל טירה. אם כבשתם את כל הטירות מצבע מסויים, אז אתם מקבלים נקודות בונוס (וגם שחקנים אחרים לא יכולים לכבוש אותן מידיכם).

רכיבי המשחק

Age of War מגיע בקופסת קרטון רגילה וקומפקטית במיוחד, קצת גדולה יותר מחבילת קלפים רגילה. זה יתרון ענק בעיניי.

הרכיבים במשחק מורכבים משבע קוביות, שהן באיכות טובה אך לא מדהימות ומקלפי קרטון שמייצגים את הטירות. הקלפים בגודל ועיצוב סבבה, אבל יחסית דקיקים (לא מדובר בקרטון). 

age of war dice

הרכיבים בהחלט עושים את העבודה שלהם נאמנה, אך הם לא מרשימים. הגיוני בהחלט בהתחשב במחיר של המשחק.

חוות הדעת שלי על Age of War

משחק כיפי לאוהבי קוביות ומזל - אם אתם אוהבים להטיל קוביות, להתרגש מהגלגול המגניב שיצא לכם או להתבאס מזה שלא הצלחתם שלוש פעמים להוציא את הדאימו ברצף, Age of War הוא משחק בשבילכם. באופן כללי הוא כיף באופן שבו זה מגניב לראות איך התוכניות הכי טובות נהרסות או איך תוכנית אבודה הופכת למציאות בזכות הקוביות. עם זאת, יש במשחק מחשבה והחלטה - כמובן שהרבה זה ניתוח מתימטי וספירת נקודות שיש ליריבים, אבל יש טקטיקה. והיא מוסתרת היטב.

age of war setup

לעתים מרגש, לעתים נמתח - כמו שכתבתי קודם, יש רגעים ממש כיפיים במשחק, למשל שמצליחים לכבוש טירה של היריב ולהשלים רצף צבעים. עם זאת, לפעמים לאף אחד אין מזל, ויש טירה בודדת באמצע השולחן שאף אחד לא הצליח לכבוש במשך עשר תורות. שזה מבאס. מצד שני, זה משחק קצר שלא עובר את השלושים דקות, אז זה לא נורא - אפילו אם המזל נטש אותכם והמשחק אבוד.

עד 4 שחקנים - למרות שעל הקופסה מתואר שהוא מתאים לעד 6 שחקנים, בפועל בגלל שאין כל-כך מה לעשות בתורות של אחרים, ושריבוי שחקנים כנראה יגרום למשחק להתארך בגלל ששחקנים ינסו לכבוש יותר טירות של אחרים - הוא פחות מומלץ למעל 4 שחקנים.

מגניב עם ילדים - שיחקתי את Age of War עם מבוגרים, הוא נחמד, אבל לא נהדר. לעומת זאת, עם הילדים שלי, הוא אחד המשחקים הכי אהובים עליהם. הוא לא דורש קריאה או הבנה של חוקים מורכבים. הוא כולל מלחמה, כיבוש טירות של אחרים וקוביות. מתכון מושלם לכיף לילדים. הוא עובד היטב מגיל 4-5 עד גיל 11-12 לדעתי.

ישעמם שחקני יורו - מי שמחפש החלטות משמעותיות, בניית מנוע משחק או בעצם כל משחק שמערב יותר אסטרטגיה ו"חוכמה" במשחק, Age of War זה לא משחק בשבילו.

הת'מה עובדת - למרות שמדובר בסך הכל בקוביות ובקלפים, וזה היה יכול להיות גם המסע לבניית מסעדות מהיר במדבריות מונגוליה, המשחק שידר לי את התחושה של יפן הפיאודלית. מפתיע לטובה.

לסיכום

Age of war מספק את הסחורה למי שמחפש משחק לוח מהיר, עתיר קוביות ורגעים מרגשים, עם תחרות בין השחקנים לכיבוש טירות ביפן הפיאודלית. הוא מגיע בקופסה קומפקטית ובתג מחיר זול, כך שקל לקחת אותו למקומות ולשחק בו כשיש חצי שעה פנויה.

למי שמחפש יותר בשר במשחקים שלו, בין אם ברמת קבלת ההחלטות או במכאניקה ובאפשרויות שפתוחות לשחקן, Age of War לא מתאים לטעמי. הוא גם משחק שקשה לשחק בו ברצף יותר מפעמיים-שלוש, פשוט כי יש גבול לכמה פעמים אפשר לתת לאלי הקוביות לשלוט בגורל שלך.

אודות האיש הזקן

שחקן משחקי-תפקידים מזה 25 שנה, ובנוסף חובב מושבע של משחקי לוח וקלפים. בעלי אתר הפונדק.

מאמרים נוספים של כותב זה

האיש הזקן

סקירות נוספות

פיד רסס הצטרף לרשימת הדיוור הפונדק בטוויטר הפונדק בפייסבוק

כניסה לאתר

הצטרף לצוות הפונדק

יש לך תוכן מגניב של משחקי תפקידים או משחקי לוח?
שיחקת במשחק חדש ומדגדג לך לכתוב לו סקירה?
מעוניין לפתוח בלוג בפונדק?

אתה מוזמן לפרסם בפונדק - כל מה שעליך לעשות זה ליצור משתמש, ואז תוכל לפרסם את הכתבות ישירות באתר. פנה אלינו בשאלות או הצעות.