• ברוכים הבאים לפורום הפונדק
    הפונדק הוא הקהילה הוותיקה והמובילה של מבוכים ודרקונים, משחקי תפקידים ומשחקי לוח בישראל.
    ההרשמה היא בחינם ולאחר מכן תוכלו לפרסם הודעות, למכור ולקנות משחקים, לחפש קבוצה למשחק ועוד!

הרשמה /
  • שדרגנו את האתר לגרסה חדשה ומגניבה, בואו לגלות מה התחדש וגם לדווח על באגים ולהציע שיפורים בנושא של השדרוג
    חג פסח שמח

homm כמ"ת?

נראה לי יהיה פשוט יחסית להפוך אותו לעולם מערכה במו"ד.
הרי יש שם את אותם יצורים ומקצועות פחות או יותר,אם מורידים את עניין הערים והצבאות זו בעצם הרפתקת מו"ד.
יהיה כמובן אפשרי להשתמש בכל מכאניקה שאפשר להריץ בה פנטזיה גנרית אבל המשחק פשוט צועק מבוכים ודרקונים.

כשאמרת
בדגש על התפקידים
חשבתי שהתכוונת למשחק תפקידים,כלומר להתמקד בדמויות במקום בצבאות ובדיפלומטיה.
עכשיו כשאני מבין למה אתה מתכוון אני מסכים לגמרי עם פסקי טייגר.

לא בדיוק, חצי כן אבל לא בדיוק.

נקרא לזה מ"ת אסטרטגי(?)

במקום, סתם להרוג דרקונים ששומרים על מכרה זהב:

האביר בורומיר הביט בצבאו. הוא ידע שלא כולם ישובו מהקרב היום.
יתכן שאפילו רובם.
הוא שמח שהארכימלאך דארדיאל הסכים לברך את צבאו בנוכחותו וביכולת שלו להשיב את המתים אל החיים. אך רבים מדי ימותו, מכדי שכולם יוכלו להתברך בזאת.

כדי להקים צבא מספיק חזק שיביס את האופל, יש להשתלט על המכרה. בכל מחיר.

כל המילים נאמרו, הדרקונים ישבו מעל פתח מכרה הזהב.

"אש!" הוא צעק על הקשתים שימטירו חיפוי. והקרב החל.

META- מגלגל התקפת קשתים ק20.

חשבתי על משהו כזה.

וכי למה ק20?
ואם מעניינת אותך אסטרטגיה בקרבות ענק, אני ממליץ לך להסתכל על המכאניקה של הwarfare בשיטה של ששאו"ק (אם יש לך גישה לזה). או על דוגמאות אחרות של קרבות ענק במ"ת (אם כי אני חושב שששאו"ק זה הדוגמה הכי טובה שאני מכיר לאסטרטגיה בשדה קרב, לפחות בתיאוריה)

אני מדבר ע"פ המשחק היחיד שאני מכיר טוב שזה 3:
לא צריך קוביות, הכל כבר מעוגן בחוקים. הנזק החיים התזוזה ההגנה, פשוט הכל.
הבעיה היחידה זה שיש יחידות עם נזק של 16-21 למשל, אבל אפשר לפתור את זה בקלות שכל יחידה תעשה את הנזק הממוצע.

משחק מיניטאורות או משחק לוח הוא לא מ"ת. מה שאתה מתאר נראה כמו תרחיש של משחק מיניאטורות - שאל את יושבי פורום מיניאטורות שלנו על התרחישים שהם עושים.

בעצם בביגור לפני שנתיים ננסק עשה הרצאה על הפיכת משחק מחשב למשחק תפקידים - אני חושב שהיא הייתה די בינונית כי היא הציגה הרבה מאוד בעיות ומעט מאוד פתרונות ("בקיצור - אל תמירו משחקי מחשב למשחקי תפקידים, אלא אם הם כבר משחקי תפקידים"), אבל דווקא בהירוז הוא נגע יפה מאוד לדעתי: נכון יש את הקטע הזה בהירוז של ללכת ולגלות שטח, או לכבוש מכרה? איך אתה גורם לגיבור שעשה את זה להרגיש שהתפקיד שלו משמעותי?

"אני חיסלתי את עדר הדרקונים הניטרלי ולקחתי את האוכף המכונף!"
"אני כבשתי את הפורטרס!"
"אני חיסלתי את הגיבור הזה של האורקים!"
"אני גיליתי קצת שטח וכבשתי נגרייה חסרת בעלים..."

בקיצור - אתה יכול לעשות *משחק תפקידים שמתרחש בעולם של הירוז* ושכל קרב בו מנוהל כקרב המוני לצד סצנות דיפלומטיות, אבל זה לא נותן לך את *המשחקיות* של הירוז - לא באמת.
(דוגמה שננסק הביא למשחק מחשב שהוא המיר למשחק תפקידים - X-Com, כאשר השחקנים מסתבכים בפוליטיקה של הפיקוד ובמשימות הקומנדו הם משחקים את החיילים בשטח *בזמן שהדמויות הראשיות צופות בחיילים מלוויין ריגול*.

נושא ישן: שלום . לא היו תגובות חדשות בנושא זה במעל 60 ימים.
אין לפרסם תגובות אלא אם התגובה עדיין רלוונטית, אלא לפתוח נושא חדש.

התחילו לשחק עם פאת'פיינדר בעולמות פראיים

תוכן מומלץ

נושאים לוהטים

פוסטי פרופיל אחרונים

העדכון החדש נראה מעולה אני רוצה לראות מה אפשר עוד לשפר מה אתכם?
שלום! מחפש לקנות הרחבה למנצ'קין, גם יד שניה
מוזמנים לערוץ היוטיוב החדש שלי עם קטעים קצרים משולחן המשחק שלנו :)
The warrior plasmid The warrior כתב/ה על הפרופיל של plasmid.
מזל טוב
The warrior מירטוקן The warrior כתב/ה על הפרופיל של מירטוקן.
מזל טוב!🥳🥳🥳🥳
חזרה