• ברוכים הבאים לפורום הפונדק
    הפונדק הוא הקהילה הוותיקה והמובילה של מבוכים ודרקונים, משחקי תפקידים ומשחקי לוח בישראל.
    ההרשמה היא בחינם ולאחר מכן תוכלו לפרסם הודעות, למכור ולקנות משחקים, לחפש קבוצה למשחק ועוד!

הרשמה /

DC20 שיטה חדשה במימון המון, מצטרף למועדון מיליון הדולר

שיטה חדשה שנוצרה ע"י The Dungeon Coach, שמתיימרת להיות חידוש ושיפור של מה' 5 ושל פאת'פיינדר ביחד: https://www.kickstarter.com/projects/thedungeoncoach/dc20
מקריאה, נראה שיש שם כמה דברים מעניינים מחד, כמו למשל מכאניקת פעולות מבוססת פאת'פיינדר 2, עם שיטת קסם מבוססים פאת'פיינדר בעולמות פראיים, ביחד עם עוד כמה דברים - זאת לצד שמירה על המסגרת של מבוכים ודרקונים בהיבט המקצועות.
מאידך, כן נראה שהדגש הוא על משחק טקטי עם הרבה אפשרויות ויכולות לקרב, ופחות על משחק סיפורי.
בסך הכל נראה מסקרן, ומזכיר את הפרויקט של MDCM, שגם הוא מתיימר להיות חידוש ושיפור של מה' 5, וגם הפרויקט הזה זוכה להצלחה מאוד יפה, עם גיוס של למעלה ממיליון דולר, ועם עוד שלושה שבועות עד לסיום.
המינוס בעיניי הוא שזה נראה כמו ניסיון לרכב על הגל של אנטי-מכשפי החוף. וגם מה שמריח כמו שיווק נכלולי, בזה שהם מכריזים על המחירים המאוד זולים במימון המון - אבל בגלל שהם ניפחו את המחיר לצרכן (ספר הבסיס יעלה 135 דולר, ובמימון המון הוא "רק" 65 דולר... מי יקנה ספר חוקים ב-135 דולר??)

Clipboard01.jpg

בגלל שהם ניפחו את המחיר לצרכן (ספר הבסיס יעלה 135 דולר, ובמימון המון הוא "רק" 65 דולר...
כן, זה ממש קטע מסריח ולא ברור, גם PDF ב-70 דולר - לא אדוני זה לא המחיר לצרכן.

בלי שום קשר לשיטה עצמה שבהחלט יכולה להיות נחמדה ונראה שזוכה לקרדיט של חברי קהילה מוכרים (נתן עבודה בצד השיווקי).

נתקלתי היום בהשוואה בין הקמפיין של DC20 לבין זה העידן ה-13 מהדורה שנייה.
העידן ה-13 הגיע רק ל-370 אלף דולר (https://www.kickstarter.com/project...cond-edition-storytelling-action-fantasy-game) וזה עבור משחק עם קהל מעריצים, מכאניקה מוכחת ושקצר הרבה שבחים.
לעומתו DC20 זה למעשה השיטה הראשונה שהיוצר כתב, ולמרות שיש גם הרבה טיזרים לדברים מבטיחים, יש גם כמה סימני אזהרה. הם כבר גייסו מעל מיליון דולר, ולא אופתע אם יגיעו ל 1.5-2 מיליון.
במלים אחרות, יש כאן שיטה מוכחת ואיכותית במהדורה שניה לעומת שיטה עלומה עם פוטנציאל - ודווקא השיטה שלא מוכחת, מצליחה הרבה יותר.

מסתבר שהיום מה שחשוב זה כמה חברים יוטיוברים יש לך, ולא כמה השיטה שלך איכותית/מוכחת...

תמיד היה חשוב מאוד גם כמה חברים יוטיוברים... כלומר... עיין ערך תומאס אדיסון לעומת כל היתר בזמנו :coffee:

מעבר לכך אני מסכים עם הביקורת, שהשיטה נראית מתבססת בעיקר על לקחת כמה רעיונות שהכותבים שמעו עליהן בסרטון יוטיוב שמשווה בין מו"ד 5 לפאת'פיינדר 2 בתקופת בלגן ה-OGL ואז עירבבו וזרקו כסף על אומנות.
מה שבאמת חסר כאן ביחס לשיטות האחרות ממשפחת F20 שיוצאות לאחרונה למימון (העידן ה-13, דגל שחור, MCDM...) זה שאין ממש פלייטסט. אפילו ל-daggerheart שבעיני לא התחילה ממקום מאוד לא מתאמץ בתכנון המכאניקה, היו כמה רעיונות שלה ופלייטסט עם חשיפה גבוהה שהוא לא רק פרסומי אלא באמת השפיע על גרסת הפלייסטסט הבאה.
במקרה של המשחק הזה, חיי היו שלווים, שקטים וחסרי דאגות (נו, יחסית לאזורנו ולעיסוק שלי בחיים) ואז יום אחד 90% מהפרסומות שקופצות לי בפייסבוק הן של השיטה הזו שעכשיו במימון המון ושנראית לי כמו פאת'פיינדר 2 אבל יותר קלאנקי ועם פחות רעיונות Lore מגניבים.

כמו כן, מדרגת תמיכה מוגבלת לתומכים מהירים. אני לא אוהב.

נחכה שנה ונשמע איך זה כשזה ייצא. אולי אתבדה.

נקודה מעניינת לגבי פרסומות בפייסבוק - כנראה שזה באמת עובד, השאלה היא כמה דולר השקעה לכמה דולר הכנסה.
האומנות נראית מצוינת, מאוד אהבתי את הסגנון שלהם. מעבר לכך היא גם נראית אחידה, שזה אומר שיש גם Art Director (בעברית- ?) שמטפל בזה בצורה טובה.
בקשר למדרגת התמיכה המוגבלת, גם אני פחות אוהב, אבל יותר מרגיז אותי כל מדרגות התמיכה מעבר ל-65 דולר, בעיקר ה Coreset שעולה 145 דולר - בשביל 80 דולר תוספת למחיר, מקבלים עוד כמה קבצי PDF... אבל שיווקית הרבה אנשים אוטומטית יתמכו במה שנקרא "The Core set" - כשב-65 דולר אין אפילו הרפתקה לדוגמא או מפלצות (להבנתי)

האומנות נראית מצוינת, מאוד אהבתי את הסגנון שלהם. מעבר לכך היא גם נראית אחידה, שזה אומר שיש גם Art Director (בעברית- ?) שמטפל בזה בצורה טובה.
האומנות באמת מצוינת ואחידה, ובעיני טובה יותר מהאומנות של העידן ה-13 (אבל פחות מהאומנות של Kobold Press) ובעוד שזה משפיע על איכות המוצר זה לא אומר הרבה על איכות התוכן.
לשם השוואה, יש את פרויקט מימון מדריך השדה לדרקונים פרחוניים, שגם הוא במועדון המיליון – זה אוגדן מפלצות של דרקונים שהם פרחוניים. האומנות מדהימה. המכאניקה חסרת מעוף, הפלאפ ככה, אין הסבר אמיתי למה אני צריך אוגדן מפלצות שלם של דרקונים פרחוניים. יש פרסום, יש איורים חמודים ויש את התווית של "תואם-מו"ד-5" והנה, מועדון המיליון. עכשיו נתייג את אלעד הן אלעד הן שיגיד שזה תסמין של מבנה שוק לא בריא בתחביב. יש מי שעובדים גם מסביב לזה אבל המציאות לא אופטימלית (כמו זה שהשיטה הטבעת האחת "נתמכת" כלכלית עם קו מוצרים תואם מו"ד 5).

בקשר למדרגת התמיכה המוגבלת, גם אני פחות אוהב, אבל יותר מרגיז אותי כל מדרגות התמיכה מעבר ל-65 דולר, בעיקר ה Coreset שעולה 145 דולר - בשביל 80 דולר תוספת למחיר, מקבלים עוד כמה קבצי PDF... אבל שיווקית הרבה אנשים אוטומטית יתמכו במה שנקרא "The Core set" - כשב-65 דולר אין אפילו הרפתקה לדוגמא או מפלצות (להבנתי)
אם אני מבין נכון מתיאור המוצר, ספר הבסיס כן כולל כמה מפלצות לדוגמה, אבל כנראה במגוון מצומצם מאוד.
מישהו מצא כמה עמודים יש בספר הבסיס הזה?

ויתרתי על התמיכה עקב המחיר הגבוה מאוד לכל ספרי הבסיס ב-PDF וכן בגלל שלא הבנתי ב-100% עד כמה השיטה הזו מחדשת לעומת מו"ד 5 ושיטות דומות מסוגה (Tales of the Valiant, עודרגה, וכו').

אומנות היא שיקול משני שלי ברכישת ספר או תמיכה בפרויקט מימון-המון. מה שחשוב לי זה או שהשיטה תהיה מעניינת מאוד מהבחינה המכאנית, ואז יש לי בה עניין מקצועי (חשוב לי כיוצר לדעת לאן הטכניקה של משחקי תפקידים הולכת), ו\או שהיא תפעל מצוין על השולחן (כלומר, במשחק בפועל). יש לי פחות עניין בספרי "שולחן קפה" למיניהם שנראים טוב אבל לא יגיעו לשולחן המשחק שלי - כבר רכשתי מספיק כאלו בחיי. מצידי תנו לי שיטה עם עימוד פשוט ואיורי public domain, רק שהיא תעבוד מצוין בשולחן. כמובן ששיטה שהיא גם מדהימה ויזואלית וגם משחקת נפלא (למשל, DCCRPG או עו"פ) היא דבר טוב, אבל גם כאן נכנס לפעמים השיקול של עלות\תועלת כי אומנות זה יקר וזה מתגלגל לרוב לצרכן.

העידן ה-13 הגיע רק ל-370 אלף דולר
רגע, רגע, בוא נדבר על המהדורה הרביעית של Colonial Gothic שלא מזמן חצתה ה-8K דולר.
גם כאן מדובר במשחק מוכח עם יוצר מוכר וכו' וכו'.
ההבדל העיקרי הוא השיווק, להיות יוטיובר מוכר עם עשרות אלפי עוקבים עוזר מאוד לשיווק שלך, כמו גם פרסום נרחב בפרצוף ספר.
פה לאוזן ופנייה ללקוחות עוזרים הרבה פחות, למעשה אני בכלל לא בטוח שקיבלתי פנייה מדרייבטרו על המימון המון (ואם כן אז רק אחת) ויש לי שם את המהדורה הקודמת...

זה די עצוב שהצלחה של משחקי תפקידים תלויה בערוצי יוטיוב/טוויץ' ובתקציב הפרסום, אבל צריך להכיר בזה ולהתנהג בהתאם.

בנוגע לנושא עצמו, ראיתי, רפרפתי כי להבין מה מיוחד, ראיתי את המחירים ואיבדתי עניין לגמרי.

יש אלפא של השיטה להורדה בחינם, מודה שלא יצא לי לקרוא אותה.
מרפרוף מהיר היא נראה כמו ערב-רב של דברים, עם פוטנציאל אבל גם סיכוי לא מבוטל שזה יהיה בלגן אם זה לא עובר פלייטסט קפדני.

נושא ישן: שלום . לא היו תגובות חדשות בנושא זה במעל 60 ימים.
אין לפרסם תגובות אלא אם התגובה עדיין רלוונטית, אלא לפתוח נושא חדש.

התחילו לשחק עם פאת'פיינדר בעולמות פראיים

נושאים לוהטים

פוסטי פרופיל אחרונים

The warrior LegatoMark The warrior כתב/ה על הפרופיל של LegatoMark.
מזל טוב
עוד סיכום סשן קת'ולהו מלא אימה ואווירה עלה לרשומות!
הפיות הטובות חוזרות 🧚‍♂️ 🧚‍♀️
The warrior SavageRolls The warrior כתב/ה על הפרופיל של SavageRolls.
מזל טוב
מישהו רוצה להצטרף להרפתקה שלי??????????????
חזרה