• ברוכים הבאים לפורום הפונדק
    הפונדק הוא הקהילה הוותיקה והמובילה של מבוכים ודרקונים, משחקי תפקידים ומשחקי לוח בישראל.
    ההרשמה היא בחינם ולאחר מכן תוכלו לפרסם הודעות, למכור ולקנות משחקים, לחפש קבוצה למשחק ועוד!

הרשמה /

שיבוץ אבני חן אגדיות (עוצמות 4 ו-5) - עכשיו בספר השחקן של מלסטרה

אבני החן מעוצמות גבוהות הן נדירות ורבות-ערך; כמה מהן שוות כמו ממלכה שלמה, ומסיבות טובות מאד. העדכון החדש בספר השחקן של מלסטרה עוסק באבני שיבוץ מהעוצמות הגבוהות, והכוחות האגדיים שכמה מהן מקנות למי שעונד אותן – לפעמים במחיר כבד מאד.

כמו כן, העדכון החדש מכיל עצות, כיצד להגביל ניצול לרעה של הכוחות החדשים בידי שחקנים, במטרה לשמור על איזון המשחק.

נ.ב: ערכים על אבני החן עצמן, כיצד הן נראות, ומה הכוחות והאגדות שקשורות בהן, נמצאים בפרק 7 של החוברת על בקעת קיירן, שזמינה להורדה חינמית ברשת.

התמונה יוצרה על-ידי באמצעות תוכנת מידג'רני.

* * *

לינק לאבני שיבוץ מעוצמה רביעית

לינק לאבני שיבוץ מעוצמה חמישית

לינק להורדה חינמית של חוברת בקעת קיירן, כולל הפרק על אבני החן

עולם המערכה מלסטרה

1692283898739.png

וואו. עדכון חשוב, מעניין, ומאוד מרשים - אבני החן הללו אכן עשויות להיות שוות כמו ממלכה קטנה, לפי עוצמתן.
'לחש קדום מעוצמה 6' - לשיקול השה"מ, אני מניח? מה קורה אם דמות שחקן בדרגת כשרון יצירה מתאימה משבצת אבן כזו בתכשיט עבור חברה לקבוצה הקוסם (או אפילו שהיא בעצמה הקוסם)? האם קוסם זה ספציפית קוסם הרמטי או שהכוונה למטילי לחשים באופן כללי? על פניו לכאורה אין סיבה שההשפעה לא תפעל עבור כוהנת כחולה, פלדין או כוהנת של מלכת האור.

לחש קדום מעוצמה 6 הוא אכן לשיקול השה"ם.
כאשר אני כותב קוסם, הכוונה היא בדרך-כלל לקוסם הרמטי - בעיקר אם האבן קשורה לעוגים (כמו ראאמנוט).
אם אני כותב 'לחש' - אז הכוונה כללית יותר. כמובן ששה"ם לא אמור לעשות דווקא, ולהתאים את הלחש לדמות שעונדת את הטבעת, אלא אם כן יש סיבות מצויינות לנהוג אחרת.

אבן פרופ עדיין ראוייה לשתילה?
יש משמעות מכנית להתמחות של משרתי ההשתקפות הכחולה באבני שלג?
למה הכוחות שמתוארים לאבנים בחוברת של בקעת קיירן לא זהים לכוחות בספר השחקן?
הגיוני שההשחתה של ההשתקפות הצהובה היא מה שגרם להשחתה של כל הכהונה הצהובה?
חוץ מזה ממש כיף לי לקרוא על אבני חן אחרי ששיחקתי כוהנת כחולה שהיה אמור להיות לה יחס מיוחד לאבני חן

אבני פרופ, כמו כל אבן אחרת, אפשר ללטש באחד מארבעת הסגנונות המוכרים ולשתול אותה בחפץ.
אפשר לתת, אם רוצים, בונוס קטן לגלגול האחוזים של הצלחת היצירה (משהו כמו 5%+) לגלגולי יצירה של משרתי ההשתקפות הכחולה באבני שלג או ליניטים, וכנ"ל כוהני פארליל באבני אגליט, קוסמים עוגים באבנים שמקושרות אליהם וכ"ו - לשיקולו של כל שה"ם.

החוברת של בקעת קיירן נכתבה בראשית שנת 2020, והתמקדה יותר באגדות ובפן הסיפורי על אבני חן. הספר לשחקן נכתב שנתיים אחר-כך, והתמקד יורת בסוגיות טכניות.קשה לשקף כל אגדה או סברה בחוקים, ועדיין לשמור על איזון המשחק.

שאלת ההשחתה של ההשתקפות הצהובה - כן/לא, ומה שקרה למשרתות שלה זה אחד השאלות הקשות בעולם המערכה, שאני בכוונה לא נותן להן פתרון מוחלט. אבל יש כמה רמזים פזורים בקמפיינים השונים שהרצתי שהתרפסמו אח"כ בתקצירים באתר.

חזרה