• ברוכים הבאים לפורום הפונדק
    הפונדק הוא הקהילה הוותיקה והמובילה של מבוכים ודרקונים, משחקי תפקידים ומשחקי לוח בישראל.
    ההרשמה היא בחינם ולאחר מכן תוכלו לפרסם הודעות, למכור ולקנות משחקים, לחפש קבוצה למשחק ועוד!

הרשמה /

שדרגו את הנשק שלכם (מו"ד 3.5)

swords.jpgהחוקים הבסיסיים של מבוכים ודרקונים מהדורה 3.5 אינם מבדילים בין חרב ארוכה מסוגננת של אציל אלפי ובין חרב ארוכה, כבדה ומשוננת של הובגובלין גלדיאטור. ההרחבה הבאה מציגה רשימה של שדרוגים לציוד - תוספות שחלקן אמנם פנטסטיות, אך אינן קסומות. בדומה לשריון מלאכת אומן או לחרב הכסופה ופטיש האדמנטיט שהחוקים הבסיסיים של המשחק מאפשרים, ספר ההרחבה של חבר הפורום "מלך הנקמה" מציג את שריון היהלום השחור, אפוד סיבי הצמח, הלהב המשונן ועוד עיצובים רבים וטובים לכלי הנשק ופריטי השריון של הדמויות.

אתם מוזמנים להוריד את ההרחבה בקישור הבא:
שדרוגים לכלי הנשק שלכם

לדעתי הפחתת נזק של 1/ דוקר או חותך לא כזו משמעותית, ויכולה לעלות בלי שום נקיפות מצפון 480 מ״ז, הנה השיטה בה חישבתי:
בשלם ללוחמה מוצג אותו דבר, רק כתכונה קסומה שעולה 8,000 ומביאה הפחתת נזק של 5 ולא 1
בגלל שחרב 5+ עולה פי 25 מחרב 1+ אפשר גם לעשות כאן אותו דבר (זה גם מאוזן כי הפחתות נזק לא מצטברות)- התכונה תעלה 320 מ״ז (1/25 מ-8,000)
אבל בגלל שכאן זו תכונה לא קסומה נגדיל את המחיר פי 1.5- 480 מ״ז

אני כותב מהאייפוד, אז אני רושם בתמצות ולא הכל. בקרוב אני אשלח הודעה מלאה הרבה יותר

עוג- זה פשוט לא נכון. חרב פלוס 5 עולה פי עשרים וחמישה בגלל שיטה מאוד ברורה לחישוב תוסף התקפה ונזק, שמוצגת בטבלה במש״מ.

אורס- נכון, העלייה לא לינארית, אבל אין שיטה להפחתות נזק. שים לב שהמחיר של השדרוג לדעתי הוא פחות או יותר בסדר, הבעיה היא עם השדרוגים החוזרים, שלדעתי זאת טעות להשאיר אותם- כשאני יעלה על המחשב ואראה את הקובץ עוד פעם אני יתן דעה מבוססת יותר, אבל המחיר של הפחתת נזק חמש לא גבוה בשיטה הזאת.
מלבד זאת, הטיעון שנזק מוחץ לא פופולרי הוא פשוט לא רלוונטי. לפי וויזרד אין לא משמעות, וחשוב הרבה יותר מכך זה שחלק גדול מהנשקים החותכים הם גם דוקרים (אאז״נ כל החרבות שהן הנשקים הכי פופלריים, פגיון ועוד נשקים אחרים) וזה הופך את שאר הפחתות הנזק להרבה פחות יעילות, ולכן שני הדברים מצטמצמים

זה לא שלפעמים העליה היא לא לינארית - כמעט תמיד היא לא לינארית. לפי הקווים המנחים לחפצי קסם חדשים רק העלות של ה"ל עולה לינארית.

המחיר עבור הפחתת נזק 5 הוא 55,000 מ"ז (1,000+4,000+9,000+16,000+25,000). זה די הרבה בשביל יכולת אחת (רבע מהעלות של החפצים הכי יקרים במש"מ). העלות עבור שדרוגים עולה בשלישית (בתור סכום של ריבועים), שזה יותר מהר מכל דבר אחר שאני מכיר.

נקודה נוספת להשוואה היא שריון אדמנטיט, שעולה 5,000 עבור 1/- (ועולה לינארית, טכנית, אבל העלות תלויה בסוג השריון). העלות הזו עלולה לרמוז שאולי עדיף להעלות את המחיר הבסיסי ל1,500, אבל זה לא נראה לי קריטי.

והקטע של נזק חותך וחודר הוא לא מדויק, אני חושש. הנשקים היחידים (בסל"ש) שיכולים לגרום לשני סוגי הנזק הם הפגיון, החרמש, להב מוט ואורגוש גמדי [שגורם לסוג אחד עם כל צד] (זה יותר נפוץ בנשקים טבעיים, למעשה).
אבל זה לא רלוונטי, שהרי הדבר היחיד שחשוב לענייננו הוא כמה מהאויבים יגרמו נזק מוחץ בלבד, והתשובה, עד כמה שזכור לי, היא די מעט.

יש כאן הרבה יותר מאיזון גרידא. נשק מלאכת אומן מעניק תוסף הקסמה 1+ לגלגולי ההתקפה במחיר 300 מז. הרבה מהשיפורים בקובץ הם אדפטציה של הרעיון; תוסף לנזק, הפחתת מחסרי טווח או מחסרי שריון, תוסף 2+ לבדיקת מיומנת ספציפית. אפשר בעצם להוסיף בטבלה גם את השדרוגים הקיימים בחוקים (מלאכת אומן, כסף אלכימי, ברזל קר ואדמנטיט).

ors אמר/ה:
זה לא שלפעמים העליה היא לא לינארית - כמעט תמיד היא לא לינארית. לפי הקווים המנחים לחפצי קסם חדשים רק העלות של ה"ל עולה לינארית.

המחיר עבור הפחתת נזק 5 הוא 55,000 מ"ז (1,000+4,000+9,000+16,000+25,000). זה די הרבה בשביל יכולת אחת (רבע מהעלות של החפצים הכי יקרים במש"מ). העלות עבור שדרוגים עולה בשלישית (בתור סכום של ריבועים), שזה יותר מהר מכל דבר אחר שאני מכיר.

נקודה נוספת להשוואה היא שריון אדמנטיט, שעולה 5,000 עבור 1/- (ועולה לינארית, טכנית, אבל העלות תלויה בסוג השריון). העלות הזו עלולה לרמוז שאולי עדיף להעלות את המחיר הבסיסי ל1,500, אבל זה לא נראה לי קריטי.

והקטע של נזק חותך וחודר הוא לא מדויק, אני חושש. הנשקים היחידים (בסל"ש) שיכולים לגרום לשני סוגי הנזק הם הפגיון, החרמש, להב מוט ואורגוש גמדי [שגורם לסוג אחד עם כל צד] (זה יותר נפוץ בנשקים טבעיים, למעשה).
אבל זה לא רלוונטי, שהרי הדבר היחיד שחשוב לענייננו הוא כמה מהאויבים יגרמו נזק מוחץ בלבד, והתשובה, עד כמה שזכור לי, היא די מעט.

האממ.. הפסקה על הפחתת הנזק 5 לא ברורה לי, כי היא פשוט לא מדבר על השדרוג. מחיר הפחתת נזק 5\חותך או דוקר לפי השידרוגים עולה 25000 (אלף כפול חמש בריבוע), שזה בהחלט יקר אבל סכום שדמויות בדרגות הבינוניות יכולות להרשות לעצמן. אני אומר שהמחיר כמו שהוא סביר, אבל רק אם מורידים את החוק של שדרוג כמה פעמים. מילא פעמיים, אבל יותר נראה לי מוגזם ופותח פתח לשבירה בחוקים שאנחנו לא מצפים לה (כמו שוויזרד לא ציפו לטרול חצי דרקון אדום חצי דרקון שחור, אני מקווה)

גאלאן, אני בהחלט מתחשב בדעה שלך, אבל לדעתי זה בסדר כמו שזה עכשיו. אני לא חושב שצריך לשנות את עניין הפחתות הנזק ותוספי ההתקפה.

לא מתכוון לפגוע.

היי, תודה לך.

גאלאן: אני מניח שאני צודק. לא בגלל שאני גאוותן או משהו. אני מאוד החשבתי את דעתך וראית שלא רציתי לענות לך כי לא הייתה לי תשובה. ממה שראיתי כאן, חברי פורום אחרים הסבירו שמדובר במשהו מאוזן יחסית. הם אמרו שמדובר במשהו בסדר. אני מבין את הטענה שלך, אבל אני לא מקבל אותה הפעם. אם הם היו טוענים אחרת יכול להיות שהמצב יהיה שונה.

ושוב תודה. בזכותך גיליתי כמה בעיות רציניות.

התחילו לשחק עכשיו עם פאת'פיינדר פראי

הורדות מומלצות

חזרה