• ברוכים הבאים לפורום הפונדק
    הפונדק הוא הקהילה הוותיקה והמובילה של מבוכים ודרקונים, משחקי תפקידים ומשחקי לוח בישראל.
    ההרשמה היא בחינם ולאחר מכן תוכלו לפרסם הודעות, למכור ולקנות משחקים, לחפש קבוצה למשחק ועוד!

הרשמה /

שדרגו את הנשק שלכם (מו"ד 3.5)

swords.jpgהחוקים הבסיסיים של מבוכים ודרקונים מהדורה 3.5 אינם מבדילים בין חרב ארוכה מסוגננת של אציל אלפי ובין חרב ארוכה, כבדה ומשוננת של הובגובלין גלדיאטור. ההרחבה הבאה מציגה רשימה של שדרוגים לציוד - תוספות שחלקן אמנם פנטסטיות, אך אינן קסומות. בדומה לשריון מלאכת אומן או לחרב הכסופה ופטיש האדמנטיט שהחוקים הבסיסיים של המשחק מאפשרים, ספר ההרחבה של חבר הפורום "מלך הנקמה" מציג את שריון היהלום השחור, אפוד סיבי הצמח, הלהב המשונן ועוד עיצובים רבים וטובים לכלי הנשק ופריטי השריון של הדמויות.

אתם מוזמנים להוריד את ההרחבה בקישור הבא:
שדרוגים לכלי הנשק שלכם

לדעתי הערתי את כל מה שהיה לי עוד כשהפרוייקט הזה פורסם באחד העצים. זה השאיר לי בזיכרון חותם ממש טוב, ואני זוכר שנהניתי לקרוא את זה, אולי מלבד כמה דברים שנראו לי לא מאוזנים. בכל מקרה, שמח שהפרויקט פורסם בפורטל באופן רשמי ומסודר יותר, אני בטוח שיש לו הרבה לתרום להרבה שחקנים ושהמ"ים כאחד =]

מגניב :mrgreen:
כמה שאלות:
-נדמה לי שיש שני "שיריון מותאם אישית"
-נשק שהופך לאקזוטי- מה הכוונה? לוקחים שליטה בשידרוג או בנשק המשודרג?
-קינג רבנג'- היית חייב להב נסתר? ;)
-כוונת מגדילה את הטווח שאפשר לעשות התקפת פתע? או ידית ארוכה?
-אפשר לשים "מארג סיבי צמח" על בגדים רגילים?
-איך זה שלא ראיתי/לא זכרתי את העץ?
-לדעתי אפשר להחליף את ה5% לההרס בזה שהנשק נשבר ב1 טבעי. כמו התכונה "שביר" בפת'פינדר.
-אם מדברים על פת'פינדר, לדעתי אפשר להשתמש בזה שם, לא?

תודה

אני זכרתי לטובה את העץ, ואני שמח שיצא מזה משהו

שים לב שלהב משונן לא מאוזן בבירור (גרזן אדיר עם מכפיל X4? חרמש עם מכפיל X5?!?)
ובכלל המחירים נשמעים לי זולים מידי. 1000 מ"ז להפחתת נזק זאת בדיחה, ובמחיר 600 מ"ז אני מחקה נשק +1, שלא מושפע משדה נוגד קסם (או הפגת קסם, או מוט ביטול, או הרבה דרכים אחרות לדפוק למישהו את החפצקים). במחיר 15000, נשק 5+ שלא מושפע ממשדה נוגד קסם. למעשה, אני יכול בשיטה הזאת לקבל גם חרב 10+ עם החסרון המינורי של אי התגברות על הפחתת נזק, בשישים אלף מ"ז. הבעיה העיקרית כאן היא האפשרות לשדרג חפץ פעמיים או יותר, כי היא דופקת את השיטה
הנשק בהתאמה אישית מחקה כשרון ויותר מכך במחיר נמוך.
יש עוד כמה דברים שלדעתי אפשר לשפר שם, אבל זה מה ששמתי לב אליו

אל תפגע או משהו, אני חושב שזה יצא מגניב לאללה

בלהב משונן רשמת מקסימום 20, זה מינימום

עריכה: ד״א, כדי לשלוט בפגיון להב נשלף אני צריך כשרון ׳שליטה בנשק אקזוטי- פגיון להב נסתר׳? ולמה אי אפשר לעשות אותו דבר לקוקרי?

בנוגע ללמה אי אפשר אם קוקרי, הסיבה היא די פשוטה. המבנה של קוקרי הוא מעוקל (מזכיר מצ'טה במובן מסוים, אבל יותר קטן ואלגנטי), ומבנה שכזה לא מאפשר שימוש יעיל בעזרת מתקן ההסתרה המדובר. אתה בעצם צריך מתקן מעוקל, עם קפיצים (שאגב, בתקופת ימי הביניים-רנסנס היו הדבר היקר ביותר אחרי אבק שריפה, גם בעץ המקורי הערתי על כך לדעתי) מאוד מסוימים. בקיצור, מבנה לא יעיל, אם בכלל אפשרי. צריך להב ישר (כלומר פגיון שהשחקן מתאר כמעוקל צריך להיפסל על-ידי השה"ם במקרה הזה. פשוט הגיון בריא). מקווה שעזרתי לך להבין, ושבאמת שידרתי על אותו גל עם קינג =]

תודה לכולכם. באמת שאני נהנה לקרוא את מה שאתם כותבים.

לענייני בעיות:

dipi אמר/ה:
לדעתי הערתי את כל מה שהיה לי עוד כשהפרוייקט הזה פורסם באחד העצים. זה השאיר לי בזיכרון חותם ממש טוב, ואני זוכר שנהניתי לקרוא את זה, אולי מלבד כמה דברים שנראו לי לא מאוזנים. בכל מקרה, שמח שהפרויקט פורסם בפורטל באופן רשמי ומסודר יותר, אני בטוח שיש לו הרבה לתרום להרבה שחקנים ושהמ"ים כאחד =]
אני אשמח אם תכתוב מה לא בסדר לדעתך ואיך אפשר לתקן.

2MUCH אמר/ה:
מגניב :mrgreen:
כמה שאלות:
-נדמה לי שיש שני "שיריון מותאם אישית"
-נשק שהופך לאקזוטי- מה הכוונה? לוקחים שליטה בשידרוג או בנשק המשודרג?
-קינג רבנג'- היית חייב להב נסתר? ;)
-כוונת מגדילה את הטווח שאפשר לעשות התקפת פתע? או ידית ארוכה?
-אפשר לשים "מארג סיבי צמח" על בגדים רגילים?
-איך זה שלא ראיתי/לא זכרתי את העץ?
-לדעתי אפשר להחליף את ה5% לההרס בזה שהנשק נשבר ב1 טבעי. כמו התכונה "שביר" בפת'פינדר.
-אם מדברים על פת'פינדר, לדעתי אפשר להשתמש בזה שם, לא?

תודה
- בדקתי, ואין. יש שריון מותאם אישית, שריון מלאכת משחית ושריון מלאכת מחשבת. כל אחד עובד אחרת.
- לוקחים שליטה בנשק החדש. השדרוג הופך אותו לאקזוטי.
- הלהב הנסתר הוא הכנה למשהו אחר. מקצוע שאני עובד עליו.
- לא הבנתי את השאלה. ידית ארוכה מגדילה טווח ונזק של הנשק *עצמו*. כוונת מגדילה טווח איום של הפגיעה החמורה בתמורה לפעולת תנועה בכל סיבוב מחדש. הערת את תשומת ליבי לבעיית איזון.
- לא חשבתי על זה. רעיון טוב!
- אני הייתי נוטה להסכים, אבל הרעיון הוא שגם אם יש לך פ"ח, הנשק יתנפץ על הראש של היריב שלך.
- התכונה "שביר"? לא יודע. תצטט בבקשה.

גאלאן אמר/ה:
אני זכרתי לטובה את העץ, ואני שמח שיצא מזה משהו

שים לב שלהב משונן לא מאוזן בבירור (גרזן אדיר עם מכפיל X4? חרמש עם מכפיל X5?!?)
ובכלל המחירים נשמעים לי זולים מידי. 1000 מ"ז להפחתת נזק זאת בדיחה, ובמחיר 600 מ"ז אני מחקה נשק +1, שלא מושפע משדה נוגד קסם (או הפגת קסם, או מוט ביטול, או הרבה דרכים אחרות לדפוק למישהו את החפצקים). במחיר 15000, נשק 5+ שלא מושפע ממשדה נוגד קסם. למעשה, אני יכול בשיטה הזאת לקבל גם חרב 10+ עם החסרון המינורי של אי התגברות על הפחתת נזק, בשישים אלף מ"ז. הבעיה העיקרית כאן היא האפשרות לשדרג חפץ פעמיים או יותר, כי היא דופקת את השיטה
הנשק בהתאמה אישית מחקה כשרון ויותר מכך במחיר נמוך.
יש עוד כמה דברים שלדעתי אפשר לשפר שם, אבל זה מה ששמתי לב אליו

אל תפגע או משהו, אני חושב שזה יצא מגניב לאללה
קודם כל אני לא נפגע מביקורת. בטח שלא מביקורת בונה כזו. אם יש עוד דברים שאתה חושב שצריך לשפר, תדבר.

- להב משונן: האמת היא שיש בזה משהו.
- הפחתת נזק: לא מסכים בכלל. מדובר בהפחתת נזק נגד נזק חודר או חותך, שבדרגות 4 ומעלה לכל נשק יש לפחות +1 קסום שמתגבר על זה.
- יש לך נקודה עם השדרוג שדרוגים. אני אנסה לחשוב על זה ולדבר עם אנשים אחרים.

dipi אמר/ה:
בנוגע ללמה אי אפשר אם קוקרי, הסיבה היא די פשוטה. המבנה של קוקרי הוא מעוקל (מזכיר מצ'טה במובן מסוים, אבל יותר קטן ואלגנטי), ומבנה שכזה לא מאפשר שימוש יעיל בעזרת מתקן ההסתרה המדובר. אתה בעצם צריך מתקן מעוקל, עם קפיצים (שאגב, בתקופת ימי הביניים-רנסנס היו הדבר היקר ביותר אחרי אבק שריפה, גם בעץ המקורי הערתי על כך לדעתי) מאוד מסוימים. בקיצור, מבנה לא יעיל, אם בכלל אפשרי. צריך להב ישר (כלומר פגיון שהשחקן מתאר כמעוקל צריך להיפסל על-ידי השה"ם במקרה הזה. פשוט הגיון בריא). מקווה שעזרתי לך להבין, ושבאמת שידרתי על אותו גל עם קינג =]
צודק לגמרי. הקוקרי עקום מאוד.

נתתם לי חומר למחשבה.

-אוקיי
-זאת אומרת צריך לקחת כישרון "שליטה בנשק אקזוטי (קשת ארוכה בליסטרה קלה)" או "שליטה בנשק אקזוטי (בליסטרה קלה)"?
-אוקיי
-הכוונה לידית גדולה. יש משהו/ אפשר לעשות משהו שיגדיל את הטווח של התקפת פתע?
-צודק
-בפת'פינדר, היו נשקים, בדרך כלל מאיכות גרועה, בעלי התכונה "שביר" (תכונה כמו הכנה נגד הסתערות או +2 להכשלה) שאם יצא 1 טבעי בקובייה הם נשברים.

"בליסטה קלה" לא מאוזנת ל"ידית אחיזה גדולה". שניהן עושות בערך אותו הדבר (רק השינוי ביחידת הטווח שונה), רק שהבליסטה הקלה עולה יותר והופכת את הנשק לאקזוטי.

אני מדמיין את "ידית אחיזה גדולה" כרובה קשת שהידית שלו נמצאת קרוב לאמצע המסילה, כמו רובים מסויימים כמו תבור.

עריכה: השאלה הגדולה היא אם זה מאוזן. אני רוצה להכניס את זה למשחק שלי מאד אבל אני לא רוצה לפגוע באיזון.

- צריך לקחת כישרון שליטה בנשק החדש. לא יודע מה השם שלו. קשת ארוכה מס' 9 או 12 או משהו דומה.

-
2MUCH אמר/ה:
עריכה: השאלה הגדולה היא אם זה מאוזן. אני רוצה להכניס את זה למשחק שלי מאד אבל אני לא רוצה לפגוע באיזון.
אני עובד על זה ברגעים אלה.

יופי שאתה לא נפגע מביקורת. אני זוכר שאנשים אחרים (אשרדלון, בעיקר) הרגישו שאני מנסה לקטול אותם

בקשר להפחתת נזק, ממש לא ברור לי איך נשק 1+ עוקף את זה. בכל מקרה, היכולת הקסומה המקבילה לשדרוג (חוסם פטישים מהשלם ללוחמה) אומנם נותנת הפחתת נזק 5 אבל עולה תוסף 2+ לשריון. ושוב, חפץ לא קסום עדיף על חפץ זהה קסום
אני חושב שמאוד כדאי לאסור על הוספת אותו שדרוג פעמיים. זה פשוט שובר את האיזון לחלוטין כי המערכת לא בנויה לזה

אני משווה את השדרוג ליכולת קסומה מהשלם ללוחמה, שנותנת הפחתת נזק 5\חותך או דוקר.
היכולת הזאת עולה תוסף של 2+, שזה לכל הפחות עולה 8000 (במידה ויש לך כבר שריון 1+!). מחלקים בחמש, וזה אומר שהפחתת נזק קסומה של 1\חותך או דוקר אמורה לעלות 1600. אבל, חייבים לקחת בחשבון את העובדה שהחל מהדרגות הבינוניות לדפוק למישהו את חפצי הקסם זה פשוט מאוד, וכל נבל שמכבד את עצמו יחזיק בכמה לחשי הפגת קסם לכל הפחות. אני חושב שלהכפיל פי אחד וחצי את המחיר בגלל שהרבה יותר קשה להפריע לחפצים לא קסומים, ואנחנו מקבלים מחיר של 2400 מ"ז, לא כולל את התוספת על כך שאפשרי בכלל להפוך את הפחתת הנזק לטובה יותר

יש לזכור שעלות של תכונות אינה לינארית, כך שסביר שהפחתת נזק של 1\חותך או חודר תעלה משמעותית פחות מ1600 (לדוגמא, נשק +5 עולה פי 25 מנשק +1). בהתחשב בכך שמוחץ הוא לא סוג נזק פופולרי במיוחד, 1000 מ"ז נראה לי מחיר הוגן, גם עבור תכונה לא קסומה. אני מניח שאפשר לתת מחיר הוגן יותר, אבל בחיי שאין לי רעיון איך למצוא אותו.
היה לנו דיון דומה בעץ המקורי, למעשה, אבל התכונה הפכה ליותר חלשה ויותר יקרה מאז, ואני חושב שעכשיו היא בסדר.

התחילו לשחק עכשיו עם פאת'פיינדר פראי

הורדות מומלצות

חזרה