• ברוכים הבאים לפורום הפונדק
    הפונדק הוא הקהילה הוותיקה והמובילה של מבוכים ודרקונים, משחקי תפקידים ומשחקי לוח בישראל.
    ההרשמה היא בחינם ולאחר מכן תוכלו לפרסם הודעות, למכור ולקנות משחקים, לחפש קבוצה למשחק ועוד!

הרשמה /

מהדורה 5 שאלה בהמרת הרפתקת מוד"מ למהדורה 5

אני עובד על קמפיין ומתבסס על מודול ממהדורה 2 אבל רוצה להנחות ב5.
עכשיו, רוב הדברים לא נראה ביג דיל.
אבל יש שם מבוך כזה, עם טריליון דברים של "גלגול נגד מוות" ובכישלון פשוט מתים וזהו.

וממה שראיתי זה לא בדיוק רוח הדברים במהדורה 5.
מישהו מכיר, איך מודולים כמו נגיד סטרהאד תירגמו דברים כאלה ל5?
פשוט המון נזק?

התשובה הטובה ביותר
בדרך כלל זה פשוט המון נזק. לעתים נדירות יש השפעה של "הנק"פ של הדמות מופחת מייד ל-0 והדמות מתחילה לגסוס", שזה קשוח אבל לפחות נותן כמה סיבובי הזדמנות לשיקוי ריפוי או לכוהן זמין.
בדרך כלל זה פשוט המון נזק. לעתים נדירות יש השפעה של "הנק"פ של הדמות מופחת מייד ל-0 והדמות מתחילה לגסוס", שזה קשוח אבל לפחות נותן כמה סיבובי הזדמנות לשיקוי ריפוי או לכוהן זמין.

התשובה הטובה ביותר
במוד"מ 2, אם אני זוכר נכון, היה ממש סעיף של "מוות בלתי נמנע" שמביא דמות ל-0 נק"פ, לפעמים אפילו ללא גלגול הצלה!
אתה אכן צודק, זו לא רוח הדברים במהדורה 5, אז פשוט הייתי משתמש כפי שהוצע בהרבה יותר נזק ובגלגול הצלה רלוונטי למלכודת (למשל הצלת זריזות להתחמקות מחץ או הצלת כושר להתחמקות מרעל).
עם זאת, אל תשכח שיש עוד שכבת הגנה שלמה במהדורה 5 שהיא הצלת מוות (או "נחום תקום" אם תרצה) שצריך גם לקחת בחשבון לטוב או לרע (תלוי מ אתה רוצה להשיג בהתקלות).

חזרה