Session 5 - The Spiral Depths of Madness
סטפן חזר אלינו, והלך לנוח לקראת הערב.
התעוררנו והשמש כבר היתה מתחת לאופק, החלטנו ללכת להביא את סנדיר, ולבדוק מה יודעת הלייה ת'ורנהיל במיינר אקסטנייג'.
כאשר הגענו לפונדק היה כבר מאוחר ולא ראינו אף אחד, עלינו למעלה במהירות והבאנו את מחודד האוזניים, אני לא מאמין שהוא פשוט עשה מדיטציה כל הזמן הזה , אףףף.
יצאנו לכיוון המיינר אקסטנייג' והגענו במהירות, הדרך היתה שקטה ולא ראינו אף אחד בדרך.
חשבתי שיהיה חכם, אם סטפאנו יכנס לבד לראות האם ואיך היא מגיבה לגלימה האדומה שלבש, אך כשהתחבאנו סטפנו פשט את הגלימה, מה יהיה עם הגנב הזה?!? בסוף נמצא אותו עם חץ בגולגולת, אמרתי לעצמי, תוך שאוונדר סנדיר ודוזיין יצאו מהמחבוא, אני מעדיף להישאר מאחור ולהציל את חברות האיטיים הזו עוד פעם.
סטפאנו דפק על דלת הבניין, אך איש אינו ענה, ואוונדר החליט לדפוק חזק הרבה יותר, בזמן שסטפאנו הלך לחלון הקרוב להציץ פנימה.
מרחוק ראיתי את סטאפנו עומד כאשר ישנו רובה קשת עם חץ מכוון לראשו, נו אולי החץ בגולגולת יגיע מוקדם מהצפוי.
בחלון הייתה אישה חמורת סבר, הדומה לתיאור שקיבלנו על הלייה, נראה שהיא מאוד לא שמחה לראות את סטאפנו, הלייה שאלה: "מי אתם ולמה אתם דופקים על הדלת שלי בשעה הזו", סטאפנו ענה: "אנחנו קבוצה של הרפתקנים שבאה לעזור לעיירה להיפטר מהרד באנד, נוכל להיכנס ולדבר ?", הלייה הסכימה, נכנסנו לחנות במבנה עץ עם ציוד חפירות, וכאשר שאלנו את הלייה לתפקידה בעיר - היא הסבירה שהיא מוכרת את עפרות, ומאז שגלאס- סטאף הגיע הרד באנד עושים הרבה בעיות, אך למרות זאת היא בעיקר מאשימה את גלאס- סטף ולא את הרד באנד.
המשכנו לדבר ולנסות להציא ממנה מידע, אך לא היה לה הרבה מה לתרום פרט לכך שיכול להיות שיש גובלין בשם דרופ שיכול לעזור לנו אם נשחרר אותו באחוזה, וגם הפרט הזה נאמר לנו רק כאשר הסכמנו להביא לה את המסמכים שיש לגלאס- סטף ולהרוג אותו.
הודינו להלייה וחזרנו לזוטנית על מנת שאוכל לזמן את עכביש המחמד שלי זרובבל, בדרך אוונדר סיפר לנו שיש לו תחושה שהלייה מסתירה מאיתנו משהו.
לאחר כשעה שהטלתי את הקסם, יצאנו לדרך, קרוב לאמצע הלילה, כאשר העכביש מוביל את הדרך כ-10 מטרים לפנינו, מצאנו את הדרך לפתח הסודי בקלות בעזרת ההכוונה של קארפ.
נכנסנו למנהרה שמתחת לאחוזה, היה קר מעט בכניסה, ולאט לאט הקור התחזק כאשר נכנסנו. פתח המנהרה נהיה גדול יותר, פתאום סנדיר וסטפאנו אומרים לנו שהם שומעים לחישות על בשר, שהמשיכו עד שהבנו שאלו לא לחישות אמיתיות אלא רק קולות במוחם.
שלחתי את העכביש לראות במעט את האזור וראיתי בצד שמאל של המנהרה פתח שמוביל למדרגות, בדקתי את הגשר שהיה בנוי בצורה גרועה מאוד והיה ברור שלא יחזיק אף אחד. מכוון שתחושת הקור היתה חזקה מאוד וחלק מאיתנו שמעו קולות, החלטתי ואמרתי לחבורה, שאני עוצר על מנת להטיל כישוף של גילוי קסם, וזה יקח כ-10 דקות, אך בזמן שהתחלתי להטיל את הקסם אוונדר המשיך לחקור את המנהרה, כאשר יצור מוזר בעל עין אחת קפץ אליו ופגע בו בעזרת טפריו.
רצתי לעזרתו של אוונדר שנראה פצוע, ויצרתי קשר ביני ובין היצור, אשר חשמל אותו, ולמרות שחשבתי שגרמתי לו נזק, היה ניכר שהוא יכול להמשיך להילחם בקלות, ולכן סטפאנו רץ אל מאחורי היצור, ותקף אותו, הצליח לפגוע, ונראה שגם הפגיעה הזו לא גרמה ליצור החזק לפחד, שאר החבורה הצטרפה ותקפה את היצור, ולא משנה כמה תקפנו היה נראה שהיצור לא נרתע, ואף ניסה לתקוף את סטפאנו באמצעות מבטו המרושע - הוא תיאר אותה כנסיון להרקיב את עצמותיו.
לאחר מספר רב של פגיעות הצלחנו להרוג אותו, ודמו ניתז לכל עבר.
חזרתי להטיל את הקסם, בזמן שאוונדר וסטאפנו שלא למדו כלום, המשיכו לחפש במנהרה וירדו למעמקי הבקע, שם בחיפוש זריז מצאו תיבה, גופה שנשמרה טוב מידי, ועליה סימני אכילה, וחרב יפה שחרוט עליה את השם טלון ויש לה נדן בצורה של כנפים פרוסות, שזכרתי מלימודי, שהיתה שייכת לאביר בשם אלדיך "בלאק הוק" טרנסדר, שניסה להגן על האזור מתקיפות של אורקים.
בתוך התיבה היו 160 פיסות כסף, 120 פיסות זהב, שני שיקויי ריפוי ומגילת קסם.
סיימתי את הטלת הקסם, ויכולתי לחוש בקסמים סביבנו, הגופה היתה בסביבה קסומה, והחרב שמצאנו היתה קסומה.
החלטנו להמשיך לחפש את גלאס-סטף, אז שלחתי את העכביש לחדר שמשמאל, הוא עבר דרך חרך קטן, בתוך החדר היו 3 בירבאג, שהתעללו בגובלין מסכן, החלטנו לא להילחם בהם כרגע אלא ללכת לדלת השניה ולבדוק שם, העכביש עבר את הדלת וראיתי 4 חברי רנדבנד, משחקים בקלפים ומהמרים. בצד השני של החדר היה דלת נוספת, שלחתי את העכביש מעבר לשם, וראינו מסדרון שכנראה הוביל למנהרה שלנו, ודלת נוספת, מעבר לדלת העכביש ראה את מה שחשבתי כחדר העבודה של גלאס-סטף, עם הרבה מרכיבי קסם ושיקויים, חלקם נראו שמתבשלים ברגע זה. זיהיתי שמדובר בפיתוח שיקוי העלמות שלא הצליח.
החלטנו להתקדם עד לגשר השני שראינו על מנת לשלוח את העכביש להמשיך לחפש, אך סטפאנו רצה לקשור את הדלתות של הבאגברים ושל הרד באנד, כאשר התקרב לדלת שמע שהם מדברים על בני אנוש, והבין שעלו עליו, ולכן נכנס בהפגנתיות לחדר ואמר להם שגלאס-סטף רוצה שהגובלין ינקה את חדר העבודה, לאחר ויכוח קצר הסכימו הבאגברים ושחררו את הגובלין.
היינו מאוד מופתעים כאשר סטאפנו חזר עם דרופ הגובלין בידיים ,שהתעלף כאשר ראה אותנו.
קשרנו אותו והורדנו לבקע.
התקדמנו לכיוון הגשר השני, וחזרתי לעכביש.
מצד ימין היה דלת נוספת, שלחתי את העכביש מתחת לדלת, וזיהיתי את חדר השינה של גלאס-סטף, ושם הוא היה, אדם הדומה לתיאור של אירנו, חבר של סילדר, עם שרביט הזכוכית. לצערי הוא זיהה את העכביש שלי כקסם, ושלח חזיז קסום שיפגע בו.
סיפרתי לקבוצה את מה שאני יודע, ובזמן שאנחנו דנים איך להיכנס לחדר בלי להיפגע אנחנו רואים עכבר קטן רץ אלינו עדיין חשתי בקסם סביבי וידעתי שזה אותו קסם שלי, גלאס סטף ידע שאנחנו כאן וראה אותנו. דוזיין הרג את העכבר, שנעלם בערפל קסום, ורץ לחסום את הדלת שהרדבנד היו בתוכה, בעוד סנדיר וסטאפנו רצו לתוך חדר העבודה ואני הייתי בינם לבין אוונדר שהחליט לשמור מאחור לראות שאין דלתות סתרים שאירנו יברח דרכם.
לאחר מספר שניות נכנסתי לחדר העבודה ועמדתי בפינה הכי רחוק מדלת חדר השינה, וראיתי את סנדיר וסטאפנו נכנסים לחדר השינה אך מוצאים אותו ריק.
אוונדר החליט להישאר בחוץ, על מנת לוודע שאירנו לא יוכל לברוח דרך דלת סתרים, ולא היה מופתע בכלל כאשר שמע צעדי ריצה, מהאזור האחורי של חדר השינה, לכיוון הצד השני של האחוזה, ומיד פתח בריצה אחרי הרעש, מכוון שהבין שאירנו בלתי נראה.
סנדיר ראה מכתב על ריצפת החדר אותו כנראה המכשף הפיל תוך כדי מנוסתו,
סנדיר תפס את המכתב, ורץ לקיר למצוא את דלת הסתרים שממנה ברח אירנו, בחיפוש קל מצא אותה, והחל לרוץ אחרי אירנו, רק על מנת לגלות עוד מסדרון חסר דלתות, ושוב בחיפוש זריז מצא את דלת הסתרים, וחזר לרוץ לכיוון אירנו ואוונדר שנראה רץ עם חרב שלופה.
סטאפנו רץ אחרי סנדיר, ואני אמרתי לדוזיין מה קרה ורצתי אחריהם, דוזיין היה צריך להתחמק מכל כדורי המתכת שסטאפנו שפך לפני בין הדלתות, ולאחר שעבר את הגשר החוצץ את הבקע, לרוץ איתי אחרי סטאפנו.
אוונדר רץ אחרי אירנו לחדר שנראה היה ככניסה לתוך האחוזה, בחדר היה אגן מים ומספר כניסות ויציאות.
אוונדר עצר להקשיב לראות האם הוא מזהה את צלילי הריצה של אירנו לא שמע דבר פרט לפכפוך המים, ולכן התחיל להתיז מים לכל עבר לראות האם הם פוגעים בגופו של אירנו, בזמן שסנדיר ולאחריו סטאפנו נכנסו לחדר וראו את אוונדר מתיז מים, ושביל של טיפות שמתחיל לצאת מן האגן של המים לכיוון דלת היציאה מן האחוזה.