פרק יפה ומעניין, נהניתי מהקריאה אם כי טיפה התאכזבתי שהדמויות נכשלו בעצירת ה'סבא'...
האם פגשנו אותו בעבר? האם יש לו קשר עם העוגה הנקרומנסר שהסתובב באזור גבעות השחר הזהוב הקמפיין 'עסקי דרקונים'?
נראה שהלדין עלה על המקור של הדמות הזו, גם אם בשם קצת אחר. אין קשר בינו לבין העוג הנקרומנסר, מלבד העובדה שהם חולקים את אותו מקצוע.
פרק טוב. שמתי לב שלא לקחו לאנ'סיגלין את תכשיט הכהונה שלה. גם הנקרומנסר העיר שהוא מריח את סוג הקסם של טיל'ארניס על החניכה. על כל פנים, אני מניח שהעניין של דאאנג'ון נאמוש באנ'סיגלין קשור לכך שיש לה סיכוי להפוך באותה המידה למראה צהובה אם לשפוט לפי האופי הלוחמני שלה וליפול לאותה מחלה שלקחה, ומן הסתם, לוקחת את צלם האנוש מכל הנשים שנבחרות על ידי היהלום הצהוב. אני מניח שגם רל'גוריס הייתה בדרך לאותו מקום אפל.
למען האמת, הנחתי ששני הזרים מהנמל הם כהניו של באבוס. כל הדיבור על כהנות באבוס מעט הזכיר לי את האג'ה השחורה מהמגדל הלבן בספרי "מחזור כישור הזמן".
חבל שלא יצא לדמויות לראות מלפפון אל-מת.
זהו וריאנט של נקרומנסר מקלדריה בשם שארל דה גול. הבנתי את זה ברגע שהוא הזכיר שיש לו שוליה בשם 'פרח חצות'. מעניין שיש נקרומנסרים שפתוחים לעסקים עם כוחות הטוב כשיש אינטרסים משותפים (אני מניח שזה עוזר שמדובר בכוהנת של ההשתקפות הכחולה. אני מניח שזה יותר מסובך אם היא הייתה כוהנת של מלכת האור). מה השם שלו במלסטרה?
אכן, לא לקחו לה את התכשיט שלה, שממילא אין לו כוחות כהונה אמיתיים. מצד שני, אולי בכל-זאת יש בה איזשהו יסוד חלש של affinity לטילארניס, בגלל שאכן הנקרומנסר מריח אותה, והיא יכולה לחוש אותו בתור קוסם אפל.
אין לה שום סיכוי להפוך למראה צהובה, למרות האופי שלה.
יתכן מאד שהזרים מהמערב קשורים לבאבוס איכשהו, בין אם כוהנים או לא. לא סתם הם הגיעו ממרחקים לעזור לעלם לורי.
ואכן, גם הדמויות מצטערות שלא יצא להן לראות את המלפפון האל-מת, קרי - לבחור נכון ולהכשיל את התוכניות של הנקרומנסר.
צדקת לגבי זה שמדובר בגרסה לנקרומנסר מקלדאריה - אם כי טעית בשם. שארל דה-גול היה ראש ממשלת צרפת בשנות ה-60 וקודם ראש צבא צרפת החופשית בימי הכיבוש הגרמני. הנקרומנסר היה שארל דה-לורגו.
כאן שמו הוא סאריל רל-לורגאן.
וכן - אין לו בעיה לעבוד עם מי שמשתלם לו לעבוד איתו למען מטרה משותפת, גם אם הוא מהצד השני. לא היה אכפת לו להעזר בכוהנת של מלכת האור, הגם שהיה כנראה לא מפסיק להתבדח על חשבונה ונזהר מאד מהקסם הצורב שלה - הפוך זה כנראה היה עובד הרבה פחות.