• ברוכים הבאים לפורום הפונדק
    הפונדק הוא הקהילה הוותיקה והמובילה של מבוכים ודרקונים, משחקי תפקידים ומשחקי לוח בישראל.
    ההרשמה היא בחינם ולאחר מכן תוכלו לפרסם הודעות, למכור ולקנות משחקים, לחפש קבוצה למשחק ועוד!

הרשמה /

חדשות הכרוז קריאתו של קתולהו ב מארז 50 שנה לכאוסיום

כאוסיום פתחו הזמנה מוקדמת למארז מיוחד לציון חמישים שנה לחברה, שכולל את הספר לשומר, הספר לחוקר ומסך מנחה.
המארז והספרים הם במהדורה מוגבלת עם אומנות של אולה לרסון, אומן שוודי שלזכרוני גם עושה את הכריכות של רבים מספרי הליגה החופשית - לדעתי הוא עשה עבודה מצוינת!
1764396438334.webp
אין הבדל בתוכן של הספרים, שזה אחד הדברים הראויים לציון אצל כאוסיום. השיטה בשלה ובוגרת ואין צורך להוציא לאור מהדורות חדשות - אני בהחלט תומך בכריכות מיוחדות.

בנוסף יש להם הנחות יפות מאוד על ערכות ההתחלה ועל חלק מהמהדורות המיוחדות של יתר הספרים שלהם - אני לא בטוח לגבי עלות השילוח לישראל.

זו לא אותה חוויה כמו הערכה, שכוללת חוברות בצבע, קוביות, דפי דמות, הרפתקה אחת לפחות...
חוץ מכל המרצ', היא גם מלווה את המנחה שזה פרייסלס לדעתי.

למי שקןרא את זה ללא הקשר, אני מדבר על ערכות ההתחלה ולא הערכה בראש הפתיל.

בכל מקרה, הכריכה של המארז המיוחד הזה לא עובדת בשבילי. האווירה שהיא נותנת לי היא יותר "האנדרדוג נגד מפלצת אפית", ופחות אימה של "האדם הרגיל נגד זוועות שלא ניתן להבין, עם סיכוי נמוך לשרוד ונמוך עוד יותר לשמור על שפיותו".
קצת מזכיר לי את הנושא האחר על דברים מוזרים והשינוי בז'אנר של הסדרה במרוצת העונות.

"האנדרדוג נגד מפלצת אפית"
"האדם הרגיל נגד זוועות שלא ניתן להבין, עם סיכוי נמוך לשרוד ונמוך עוד יותר לשמור על שפיותו".

תכלס, שני האלמנטים קיימים הן ביצירה של לאבקראפט והן בהרפתקאות ותכנים רשמיים של השיטה*.
ראה למשל את הסיפור "אימת דונוויץ'" שהוא לגמרי "פרופסורים badasses נגד יוג-סות'ות' ומשפחתו האפית"

או את ההרפתקה הקלאסית "שרץ אזאטות'" שהייתה מספיק מרכזית במשחק כדי שידפיסו אותה פעמיים - פעם ב-1986 ועוד פעם ב-2005 (העותק שאני קראתי) שכוללת לפחות כמה התייצבויות הרואיות נגד יצורי מיתוס אימתניים ביותר, כולל אחת של דב"שים בהתחלה (ברקע: מקובל חסידי ורספוטין מצילים את העולם בטונגוסקה ב1908. הרב מת ורספוטין התחרפן והפך לפאלופ שאנחנו מכירים משיעורי היסטוריה) ואחת ממש משמעותית בסוף עם הזדמנות למות גבורה פנים-אל-פנים נגד התוהו הגרעיני בכבודו ובעצמו.

* כרגיל, כשמישהו אומר לי שמשחק מסויים אמור להיות ככה או אחרת, אני שואל: קראת את חומר המקור או שזה מידע מכלי-שני, סקירות או הגרוע מכל - סרטונים ביוטיוב?

התחילו לשחק עם פאת'פיינדר בעולמות פראיים

תוכן מומלץ

נושאים לוהטים

פוסטי פרופיל אחרונים

על "גרוטו הנודד" שמעתם?
עוד סשן דרמטי בקמפיין "קללתו של סטראהד"
theelf1244 האיש הצעיר theelf1244 כתב/ה על הפרופיל של האיש הצעיר.
לחיי המלך בצפון
בואו להשתתף במשחק הפורום שלי, הלקחנים! משחק עם מכאניקה פשוטה שמבוסס על הספר הלקחנים.
הי זוכרים אותי? הרבה זמן לא התחברתי
חזרה