• ברוכים הבאים לפורום הפונדק
    הפונדק הוא הקהילה הוותיקה והמובילה של מבוכים ודרקונים, משחקי תפקידים ומשחקי לוח בישראל.
    ההרשמה היא בחינם ולאחר מכן תוכלו לפרסם הודעות, למכור ולקנות משחקים, לחפש קבוצה למשחק ועוד!

הרשמה /

פאת'פיינדר פראי קרב אפי מגניב בטירוף

[אזהרת ספוילר לנקמה בוערת]

סיימנו עכשיו את הסשן של נקמה בוערת בקומה העליונה של פסגת קוצים בקרב שנמשך בערך שעתיים והיה אפי בטירוף. באמת, זה היה שעתיים שעברו בטיסה, עם המון טקטיקה, מזל, קוביות, החלטות חכמות וטיפשיות, שימוש במפה ועוד.
בגדול, הדמויות תקפו את פסגת קוצים, ולהפתעתי במקום לנסות להתגנב פנימה, שלחו כמה כלבי גובלינים שהם השתלטו עליהם לעשות בלגן, ואז הסתערו אחריהם.
כאן התחיל קרב של ארבעה גלים בערך, שרוקן את כל הקומה הזו של המבצר - וחיסל כמעט את כל הגובלינים, בקרב מתמשך אחד שבערך כל שני סיבובים הצטרפו עוד גובלינים לקרב:
- המשמר הקדמי של 6 גובלינים, חוסל ברובו על-ידי כלבי הגובלין של החבורה
- סיור ראשון של 4 גובלינים ועוד ארבעה כלבי גובלין שהצטרף לקרב
- הגובלינים במגדלי השמירה ובקסרקטין שהצטרפו לקרב
- חלק משומרי הראש של ביס קרען, שאגפו את הדמויות ותקפו מהצד
- ביס קרען, עם הפייטנית שלו ועוד גובלינים שאיגפו את הדמויות מהצד השני. פתאום הגיעה דמות ראשית למשחק, שפצעה את הדמויות והייתה עמידה לכמעט הכל, עד שני קליעים אקסטרה מחוזקים של האשף.

בסוף במבואה של הטירה היו משהו כמו שלושים גופות גובלינים, וארבעה הרפתקנים מאוד עייפים ותשושים שאיכשהו שרדו את כל המבול הזה של יריבים - להפתעתי.
זה היה קרוב, זה היה צמוד, והיה פשוט כיף.
כל-כך כיף לשחק קרב אפי כזה וליהנות מזה, מבלי להרגיש כמו רואה חשבון ובאמת לקבל החלטות משמעותיות (ולא אני תוקף עם החרב, גלגל ק20, החטאת) ולשנות את הקרב בצורה דינאמית.
בשלב מסוים הפייטנית הגובלינית פשוט התחילה לשיר שיר זוועתי (בסגנון מטאל) על הגמד שנכנס למבצר והולך לקבל זבנג בראש, ואשכרה דיכאה לו את הצורה.
בסשן הבא הם יחקרו את כל קומת המבוך ששוממת, למעט הגובלינית הצרחנית שברחה להם (לקומה אחרת)
היה ענק.

רשומות מסודרות בקרוב - הייתי חייב לשתף :)

נשמע מעולה!
בזמן שהרצתי חלק מהרפתקאת הפיראטים, היה לי מקרה דומה- הקבוצה ניסתה לחדור למבצר ישן של מנהיג פיראטים מקומי, שלכד גם חיות ויצורים ואימן אותן באכזריות ללחימה.

לאחר תחבולה קצרה שהוציאה חלק מהפיראטים ואיפשה את נטרולם, הבלוף של החבורה נחשף, והתפתח קרב שלקח בשולחן המשחק כשעה- שעה וחצי, אך היה מעניין כולו, ולא היה מתיש כמנחה! הקרב כלל (מצד האויבים) קרוב ל 30 ניצבים, מ 3 סוגים, ועוד 2 דמויות ראשיות, כלל החלטות מהירות אך משמעותיות, ובסופו של דבר דמות אחת הייתה עם 3 פציעות, אחת עם 2 פציעות, ואחת עם אחת, וללא כל נקודות עוצמה.

בתחילה שפרץ הקרב מחשבתי הראשונה הייתה "Ohh Sh*t!" משתי סיבות: ראשית מאוד דאגתי מ TPK, ושנית חשבתי שיהיה כזה כאב ראש לנהל את הקרב הזה! (ניהלתי התקלויות דומות לכך בפאת'פיינדר 1, וזה היה כיף, אך סיוט לנהל מבחינת המנחה).

ולא כך היה! השיטה אכן עושה את מה שהיא מבטיחה- "סוער ופראי!" היא הגדרה נכונה ומדוייקת, והעצה של "תזרוק על השחקנים שלך הכל, בלי לדאוג לאיזון, ותן להם להתמודד" נכונה מאוד!

ושוב, כמנחה הדבר שמדהים אותי פעם אחר פעם- אני לא מרגיש מותש במפגש. אני עדיין צריך ללמוד כיצד לתכנן בצורה מתאימה לשיטה תוכן משלי (אני מבין שזה שונה, ועדיין יש לי הרגלים משיטות קודמות), אך מגיע גם לכך.

מאוד שמח שנהניתם, ומחכה לקרוא את תיאור המפגש! :D

בקשר להרגלים, זה לא רק המנחה אלא גם השחקנים.
אחד השחקנים החליט לפצל פעולות באמצע הקרב, מה שנתן לו מחסר 2-, למרות 3 פז ששרף על גלגולים מחדש הוא לא הצליח - ואז הוא תפס את הראש, ואמר משהו בסגנון "ואו, לא חשבתי שככה ההחלטות שלי משפיעות על ההצלחות שלי".
במקרה אחר, בסשן קודם שחקן שרף את כל הפז שלו על דברים קטנים ולא נשאר לו לבלימה. השחקן של הגמד למד מזה, ולכן הוא שמר מאגר של 3 פז - ששימש אותו, ביחד עם מזל בגלגולי בלימה, כדי לעצור את כל הפצעים שהוא היה אמור לספוג, אחרת הוא היה מנוטרל ולא עם שני פצעים בסוף הקרב.

הקרב לא הרגיש Swingy בהיבט של מזל / קוביות. כן במובן הסיפורי שכל הזמן נוספו עוד ועוד גובלינים, וכשהגיע הבוס בסוף זה באמת היה מפחיד לשחקנים.
אמנם יש קוביות מתפוצצות בשיטה, אבל הן בעיקר משפיעות בנזק, וגם זה מוגבל (בגלל מגבלת פציעות וגם שימוש בפז לבלימה, גם הבוס בלם עם פז).
בהחלט היה צריך שיתוף פעולה - גם בהיבט הטקטי - למשל אחרת הגמד כל הזמן היה מוקף ביריבים שהיו זוכים לבונוס התגודדות, וגם ב Buffs אחד לשני ונטרול של יריבים. הם פעלו כצוות בצורה טובה, וחילקו ביניהם זירות בשדה הקרב, כשכל אחד פעל במוקד אחר.

חזרה