• ברוכים הבאים לפורום הפונדק
    הפונדק הוא הקהילה הוותיקה והמובילה של מבוכים ודרקונים, משחקי תפקידים ומשחקי לוח בישראל.
    ההרשמה היא בחינם ולאחר מכן תוכלו לפרסם הודעות, למכור ולקנות משחקים, לחפש קבוצה למשחק ועוד!

הרשמה /

חדשות הכרוז קיקסטארטר למשחק לוח של Heroes of Might and Magic III - נובמבר 2022

אין מה לומר מלבד:
1664538863266.webp

בעצם יש מה לומר - זה נראה אדיר! וזה הולך להיות יקר (בטח אם לוקחים את הגרסה עם המיניאטורות, ועוד לא דיברנו על משלוח), אבל זה HOMM3! במשחק לוח!
יש תמונות ב-BGG: Heroes of Might & Magic III: The Board Game אבל קצת קשה לראות את הפרטים.

אגב, כבר נעשה בעבר ניסיון להמיר את Heroes למשחק לוח: Might & Magic Heroes
כמעט הצלחתי להשיג אותו לפני כמה שנים, אבל בסוף הסתבר שאין במלאי. מישהו שיחק ויכול לספר איך זה?

נשמע אדיר. אבל בטח יהיה יקר בטירוף. אם זה יהיה במחיר סביר לא כולל שילוח נראה לי שאאפסן אותו בארה״ב עד שמישהו יעביר לי את זה. בכל זאת הירוז-אוף-מייט-אנד-מג׳יק העביר לי את התיכון.

זה רק אני, או שזה שמשחק הלוח ממותג ספציפית ל-HOMM 3 קצת חשוד? ברגע שמנתקים את המשחק מאיכות הביצוע הספציפית של כל אחד ממשחקי המחשב (וכנראה עושים גם שינויים במכאניקה במסגרת ההמרה למשחק לוח), מה הופך משחק HOMM ספציפית למשחק של HOMM 3 (עריכה לאחר הצצה באתר: מלבד העתקת אומנות מתוך המשחק הספציפי)? נשמע לי כמו ניסיון לסחוט נקודות נוסטלגיה מהקהל.

זה רק אני, או שזה שמשחק הלוח ממותג ספציפית ל-HOMM 3 קצת חשוד? ברגע שמנתקים את המשחק מאיכות הביצוע הספציפית של כל אחד ממשחקי המחשב (וכנראה עושים גם שינויים במכאניקה במסגרת ההמרה למשחק לוח), מה הופך משחק HOMM ספציפית למשחק של HOMM 3? נשמע לי כמו ניסיון לסחוט נקודות נוסטלגיה מהקהל.
את האמת, בול מה שחשבתי (ואני אומר את זה כמעריץ גדול של 3 ושל 5). אני מניח שזה אומר שיקחו את כל הסיעות שהופיעו ב3, אבל תמיד אפשר להוסיף עוד עם הרחבות קיקסטארטר/post-production.
בכל זאת, נראה מעניין ממש.

זה רק אני, או שזה שמשחק הלוח ממותג ספציפית ל-HOMM 3 קצת חשוד? ברגע שמנתקים את המשחק מאיכות הביצוע הספציפית של כל אחד ממשחקי המחשב (וכנראה עושים גם שינויים במכאניקה במסגרת ההמרה למשחק לוח), מה הופך משחק HOMM ספציפית למשחק של HOMM 3 (עריכה לאחר הצצה באתר: מלבד העתקת אומנות מתוך המשחק הספציפי)? נשמע לי כמו ניסיון לסחוט נקודות נוסטלגיה מהקהל.
אני לא חושב שזה חשוד בכלל. אין עוררין על כך ש-Heroes III היה המשחק המוצלח ביותר בסדרה, ולראיה - הוא זה שקיבל מייקאובר ל-HD והמרה למובייל: Heroes of Might & Magic III HD - Ubisoft (US)

בעמוד הנ"ל, הם (UBISOFT) אומרים פעמיים שזה המשחק הפופולרי ביותר בסדרה, ולכן לא מפתיע שמי שירצה לפתח משחק לוח שמבוסס על סדרת Heroes יעשה את זה על Heroes III מבחינת גרפיקה, סוגי טירות וכל אלמנט שאפשר. זה לא סתם לגרד נוסטלגיה, אלא לתת לאנשים את מה שהם רוצים (ראה את התגובות כאן בפורום...)

אגב, מי שמעוניין יכול להירשם לקבלת עדכון מתי הפרוייקט נפתח בקיקסטארטר (בקישור שצירפתי בהודעה הראשונה), ואז מקבלים מייל עם קישור לסקר שמיועד למפתחים ומטרתו לראות מה השחקנים רוצים ומצפים מהמשחק. מוזמנים למלא (גם אם לא תתמכו בפרוייקט), ניכר שהם מכירים היטב את המשחק ומעוניינים לתת חוויה טובה (יש שם שאלה מהי הטירה האהובה עליך...).

בכנות, ממה שאני רואה יש כאן 3 מכאניקות שונות שאני לא רואה עדיין איך הן מתחברות- משחק קלפים של זימון יצורים לקרב, משחק exploration, ובניית עיר.
אני מאוד מקווה שבדיוק כמו במשחק... :sneaky:

חברה לא מוכרת, עם המון מיניאטורות שנראות לא נחוצות, גרפיקה שמועתקת כולה מהמשחק כולל האייקונים של התכונות, המון רכיבים – זה נשמע לי כמו משחק כבד מאוד שאני לא מבין מה היתרון שלו על פני לשחק במחשב.

נראה ממש מסקרן - הלכו חזק על הדימוי של חווית משחק המחשב.
אישית אני לא תומך כרגע, בעיקר כי זו חברה חדשה מבחינתי ופחות מוכרת, וגם כי אני לא בטוח כמה אני מחפש את סגנון המשחק הזה, אבל יש לזה פוטנציאל.

חברה לא מוכרת, עם המון מיניאטורות שנראות לא נחוצות, גרפיקה שמועתקת כולה מהמשחק כולל האייקונים של התכונות, המון רכיבים – זה נשמע לי כמו משחק כבד מאוד שאני לא מבין מה היתרון שלו על פני לשחק במחשב.
בדיוק מה ששאלתי את עצמי, נראה מגניב, נוסטלגי והכל, אבל היתרון היחיד שלו על פני מחשב זה שזה משחק חברתי פנים אל פנים.
אבל אל תקשיבו לי! תתמכו ותזמינו אותי לשחק! 🤭

גם אני לא הכרתי את החברה, אבל זה לא בהכרח אומר שהיא לא מוכרת.
הם יצרו כבר 13 משחקים מוצלחים בקיקסטארטר: Archon Studio
כולל משחק של Wolfenstein שנראה מעולה ועוד דברים שאני לא מכיר אבל נראים מגניבים.

אני לא בא להגן על החברה או על המשחק מאיזה מקום "אישי", לא מכיר לא את זה ולא את זה, סתם מוצא חן בעיניי ואני עדיין מתלבט אם לתמוך או לא, אבל שום דבר ממה שאמרתם 'לכאורה' נגד המשחק הוא לא באמת חיסרון לדעתי:
* זה שזה מדמה את משחק המחשב - נהדר, המשחק מעולה ועל זה יש הסכמה רחבה.
* זה שהמיניאטורות לא נחוצות - לחלוטין, בגלל זה יש אופציה לקנות בלי מיניאטורות, אבל למי שאוהב מיניאטורות ותלת-מימד ו-engagement, זו תוספת נהדרת (שלא לדבר על הצבעים למיניהם).
* משחק כבד - כנראה, למרות שממעט הסרטונים שראיתי הוא נראה די זורם, אבל בהחלט עוד קשה לדעת וצריך לחקור את זה יותר. אבל משחק כבד הוא חיסרון רק למי שלא אוהב משחקים כבדים. יש מספיק אנשים שמחפשים כאלה. אז to each his own, כמו שאומרים.

נראה לי שהביקורות כאן ממהרות לשפוט על סמך התרשמות שטחית ביותר (אם אני טועה וחקרתם את עמוד הקיקסטארטר וחוברת החוקים לעומק, עמכם הסליחה), אבל אף אחד לא חייב לאהוב את זה, רק מי שרוצה.

אם אחליט לתמוך, אזמין את מי שיהיה מעוניין למשחק (אהיה חייב לנצל את המשחק כמה שיותר כדי להרגיש שזה היה משתלם...)

מבחינתי מיניאטורות זה חובה במשחק הזה, מה שמבאס אותי זה שבערכת הבסיס יש רק 3 ערים. כשמוסיפים לזה עוד מחיר משלוח זה נהיה ממש לא אטרקטיבי... אלא אם כן אני אמצא חברים בפולין בקרוב.

מבחינתי מיניאטורות זה חובה במשחק הזה, מה שמבאס אותי זה שבערכת הבסיס יש רק 3 ערים. כשמוסיפים לזה עוד מחיר משלוח זה נהיה ממש לא אטרקטיבי... אלא אם כן אני אמצא חברים בפולין בקרוב.
אבל אם תתמוך במסגרת הקמפיין תקבל עיר נוספת באותו המחיר, את ה-Tower. אמנם היא "נבנית" לאט לאט ב-Stretch goals, אבל אין ספק שהיא תיכנס במלואה למשחק ולפי מה שהם כותבים זה בלעדי לקיקסטארטר, כך שבחנויות משחק הבסיס באמת יכלול רק 3 ערים (וייתכן שיעלה קצת פחות מבקמפיין, למרות שאין לדעת), אבל יש לנו אפשרות להשיג את העיר הרביעית מראש.

ואני מסכים לגבי המיניאטורות באופן כללי, בעיקר כי הן נראות מדהים! ראיתם את ההידרה והוויברן מהרחבת ה-Fortress...? שיגעון...

נכון לעכשיו, Kicktraq מראה נטייה ל-8 מיליון יורו עד סוף הקמפיין:

מעניין לאן זה באמת יגיע. למי שיש ניסיון עם קיקסטארטר יודע שיש הרבה מתנדנדים ומתלבטים לאורך הקמפיין ונרשמים לתזכורת, ואז כשמגיעים ל-48 שעות לפני הסוף יוצאות התזכורות והרבה פעמים רואים ממש פיצוץ עד השעות האחרונות.
כשזה פרוייקט שאתה מתלהב ממנו זה כמו לראות משחק כדורגל של קבוצה שאתה ממש ממש אוהב. אתה נשאר עד הסוף, דבוק למסך. היו בעבר קמפיינים שהייתי נשאר עד השעות הקטנות של הלילה כדי לראות אם ישיגו את ה-Stretch goal האחרון... מתח...

אבל אם תתמוך במסגרת הקמפיין תקבל עיר נוספת באותו המחיר, את ה-Tower. אמנם היא "נבנית" לאט לאט ב-Stretch goals, אבל אין ספק שהיא תיכנס במלואה למשחק ולפי מה שהם כותבים זה בלעדי לקיקסטארטר, כך שבחנויות משחק הבסיס באמת יכלול רק 3 ערים (וייתכן שיעלה קצת פחות מבקמפיין, למרות שאין לדעת), אבל יש לנו אפשרות להשיג את העיר הרביעית מראש.
שלא תבין לא נכון, אני ממש מתפתה, אבל 166 יורו זה מלא כסף. (המגדל זו גם עיר? לא שיחקתי במשחק הזה יותר מ-20 שנה, בינינו, גם את משחק הלוח אני קונה בשביל הנוסטלגיה). אם זה היה יוצא מארה״ב הייתי מאפסן את זה שם עד שמישהו היה מביא לי, אבל פולין?!

לא מאד התעמקתי, אבל כמה חופש יש שם מבחינת חקירת סביבה ופיתוח עץ הסקילים של הדמות?
עוד לא יודע, לא היה לי זמן לשבת לראות את כל הסרטונים, ויש כמה וכמה, כולל Gameplay של כשעתיים...
ועלות משלוח לארץ?
זה אני כן יודע:
IMG_20221116_105254.webp
השורה האחרונה לצערנו, כמו בדרך כלל... לא פשוט, אבל זה באמת הולך להיות כבד, עמוס בכל טוב :D
אין מה לעשות, יש לזה עלויות. אגב, ראיתי בהערות לקמפיין שאנשים התלוננו שאין משלוח "ידידותי" לקנדה. אני לא יודע למה בדיוק הם מתכוונים, לא מבין באפשרויות השילוח השונות, אבל סתם רוצה לשתף שזה ממש הרגיש כפוי-טובה כזה - אנשים ישבו, השקיעו זמן וכסף, הרימו קמפיין למשחק שנראה סופר מושקע, מתחייבים לייצר ולספק את התמורה, יש לזה עלויות אדירות, ואנשים מתלוננים שלא עשו להם קצת הנחה במשלוח...
(מובן מאליו שכל אחד היה שמח לצמצם את עלויות המשלוח למינימום, זה ברור. פשוט התלונה הזאת הרגישה כל כך קטנונית, כאילו מישהו חייב להם משהו...)

נושא ישן: שלום . לא היו תגובות חדשות בנושא זה במעל 60 ימים.
אין לפרסם תגובות אלא אם התגובה עדיין רלוונטית, אלא לפתוח נושא חדש.

התחילו לשחק עם פאת'פיינדר בעולמות פראיים

נושאים לוהטים

פוסטי פרופיל אחרונים

The warrior Great Oren The warrior כתב/ה על הפרופיל של Great Oren.
מזל טוב
מישהו רוצה להצטרף להרפתקה שלי?
האם הקערה בוולאקי מתהפכת על פיה? עוד סשן של "קללתו של סטראהד"
שיאים חדשים של זוועות בסשן קת'ולהו האחרון שלנו!
The warrior LegatoMark The warrior כתב/ה על הפרופיל של LegatoMark.
מזל טוב
חזרה