• ברוכים הבאים לפורום הפונדק
    הפונדק הוא הקהילה הוותיקה והמובילה של מבוכים ודרקונים, משחקי תפקידים ומשחקי לוח בישראל.
    ההרשמה היא בחינם ולאחר מכן תוכלו לפרסם הודעות, למכור ולקנות משחקים, לחפש קבוצה למשחק ועוד!

הרשמה /

פליי טסט לשיטת גנזך [שיטת גנזך, 1/1] - עץ משחק

נושא
הסבר על לוח השנה של רושאר
9:00 בערב
9 שעות מהזריחה, שעה אחת לשקיעה, אחת עשר שעות לסיום היום

ארד, יחד עם אשתו אדלן ועוד שלושה לורדים נעלים, בניהם, נשותיהם, בנותיהם, בהירי עיניים מנחלות הנסיך הנעלה עצמו, ומשפחת ואמאה בהרכבה המלא, יתכנסו כולם באולם הנשפים הגדול שבארמון ואמאה שבעיר רבולר.
האולם הזה גדול מאוד; גדול יותר מכל אולם שארד היה בו. ארד אמנם היה בו בעבר - פעמיים - אבל הוא עדיין מוקסם מהגודל, היופי והפאר. החלק הקדמי של האולם - עם שולחן הכבוד - מופרד מהחלק השני באמצעות תעלת מים כחולים, שזוהרים באור סער ירקרק - ככל הנראה אבני ברקת בתוך המים. שולחנות ערוכים פזורים בכל רחבי האולם, ואדונים משרתים עומדים הכן לשירות האורחים.
בצד הימני נמצא האזור המיועד לגברים בלבד, ובו נמצאים כבר כעשרה בהירי עיניים, מהם חוגרים חרבות, מהם מחזיקים ספרים. האזור המיועד לנשים בלבד בצידו השמאלי של האולם כבר מלא גם הוא בנשים בהאבאהות ווריניות מסורתיות, בצבעים שונים.
במרכז האולם באזור המיועד לגברים ולנשים גם יחד לא נשאר ריק, וגם הוא מלא באנשים ונשים.
באזור הקדמי של האולם, נמצאים כל בית ואמאה בהרכב מלא:
אאוט
מידע על בית ואמאה:
בבית ואמאה יש ארבעה אנשים:
הנסיך הנעלה לוראדר ואמאה (45): נושא רסיס מלא, עם שריון וחרב, שולט בנסיכות. אדם ערמומי ושקט.
אשתו, הגבירה הבהירה מאליס ואמאה (40): הכתבנית הרשמית של בית ואמאה, נישאה לנסיך הנעלה עוד כשהיה יורש לכתר. הבת של נסיך נעלה שנהרג זה מכבר וביתו ירד מהשלטון בנסיכות שלו. ילדה לבעלה את שני ילדיו (היחידים?).
בנו, אדודאל ואמאה (22): היורש לנסיכות, נושא רסיס בעל שריון רסיס בלבד. לוחם דו קרב ידוע, אוהב מאוד להילחם ומייצג את אביו בתחרויות.
בתו, סודי ואמאה (18): הנשף נערך לכבוד יום הולדתה, היא רווקה עדיין, ושניים מהלורדים הנעלים מחזרים אחריה. אביה עדיין חוכך בדעתו למי להשיא אותה, אבל די ברור שמי שיזכה בידה יזכה בקרבה גדולה לנסיך הנעלה ולמעמד הלא-רשמי של "הלורד הנעלה החזק ביותר" - זאת בהנחה שהיא לא תינשא למישהו מחוץ לנסיכות. היא עצמה דיפלומטית חדה, שמייעצת לאביה לא פעם בענייני פוליטיקה.
סודי ואמאה במרכז, מימין לאביה, ומשמאל לאמה, בעוד אדודאל - היורש - יושב לשמאל אביו, לובש את שריון הרסיס שלו, הצבוע ירוק, מלבד הקסדה, כשהוא יושב על כיסא מתכת מרוקע, שככל הנראה נוצר בהטלת נשמה - כיסא רגיל לא יכול להחזיק את משקלו של אדם הלובש שריון רסיס.

סודי ואמאה נעמדת, וקולה מהדהד בכל האולם "לורדים בהירים וגבירות בהירות. אני מודה לכם שפיניתם מזמנכם היקר, ובאתם לשמוח איתי ועם משפחתי לרגל יום הולדתי ה18 והפיכתי לאישה בוגרת. מי ייתן ונוכל לחגוג עוד הרבה שנים טובות כאלו". היא מתיישבת חזרה, לקול מחיאות הכפיים שעולות מכל רחבי האולם.
אדון-משרת ניגש אל הנסיך הנעלה, והנסיך הנעלה בוחר מנה ומתחיל לאכול - וזהו האות לתחילת המשתה, כולם מתחילים לחגוג באוכל ודיבורים בלתי פוסקים.

היכן יהיו ארד, אדלן ואילדיל במהלך המשתה?
עם אילו אנשים ירצו לדבר?

עריכה אחרונה:
"הלורד הבהיר ריגרין?" שואל הלורד הנעלה האלאם גבלמאר, שהגיע כמובן גם הוא למשתה "אוכל לשבת לצידך?".
הלורד הנעלה נראה ייצוגי מאוד, בשריון לוחות גדול - חסר קסדה - שנועד לחקות שריון רסיס, צבוע ירוק בוהק.
בלא לחכות לתשובה, הלורד הנעלה מתיישב, כאשר השומר שלו - בהיר עיניים לא מוכר, נושא חרב דו ידנית גדולה בנדן על גבו - נעמד לצידו.
אדון-משרת מתקרב במהירות, והלורד הנעלה בוחר לעצמו מנה.
"תראה, הלורד הבהיר. אני רציתי להציע לך הצעה עסקית" אומר הלורד גבלמאר, לא נוגע באוכל שבצלחתו. ניכר שהוא קצת מגומגם, לא בטוח בדיוק איך להציג את הדברים. "כמו שאתה בוודאי יודע, שריון הרסיס שלי עדיין נמצא אצל הנסיך הגזלן רליס רות'אר. ולפי המסורת, ניתן לערוך דו קרב על רסיסים". הוא נעצר, ומחכה ככל הנראה לתגובתו של ארד.
אאוט - מידע על הלורד הנעלה האלאם גבלמאר:
האלאם גבלמאר (58): מריר וזועף, בעבר היה הבעלים של שריון רסיס אותו הוא נאלץ לנטוש בשדה הקרב נגד נסיכות רות'אר לפני שלוש שנים. השריון המדובר שייך כעת לנסיך רליס רות'אר, בנו של הנסיך הנעלה רות'אר, והלורד הנעלה עדיין טוען לבעלות עליו. תמיד מפחד ממלחמה נוספת נגד רות'אר (או כך הוא אומר) ולכן מחזיק כמות חיילים גדולה יחסית, מה שמפחית משמעותית את ההכנסות נטו שלו בכל חודש.
אאוט
יש אזור נשים, אזור גברים ואזור משותף, אני מבין שארד מעדיף שאשתו תהיה באזור הנשים והוא באזור הגברים, למרות שזה יפריד אותם?
זה פשוט אומר שהיא לא תהיה שם, אני אפילו לא יודע עדיין אם יהיה לזה משמעות אבל תחשוב על זה.

אאוט
יש אזור נשים, אזור גברים ואזור משותף, אני מבין שארד מעדיף שאשתו תהיה באזור הנשים והוא באזור הגברים, למרות שזה יפריד אותם?
זה פשוט אומר שהיא לא תהיה שם, אני אפילו לא יודע עדיין אם יהיה לזה משמעות אבל תחשוב על זה.
לא הבנתי

אין
ארד מביט בלורד גבלמאר
"זו אכן המסורת" הוא מציין

יש שלושה אזורים: אזור משותף, אזור גברים ואזור נשים.
הבנתי שארד מעדיף להיות באזור הגברים ולא באזור המשותף, שבו הוא יוכל להיות יחד עם אדלן - ואמרתי שאולי כדאי שתשקול את זה שנית, כי חשדתי שחשבת שיש רק שני אזורים.
אין
"אכן. ומסורת נוספת היא, שניתן לשאול את הרסיסים של הנסיך הנעלה עבור קרב שכזה" הלורד הנעלה רוכן יותר כלפי ארד, כאילו ממתיק איתו סוד. "בקולינאר, הבירה המסורתית של אלת'קאר, עומד להיערך מפגש שנתי של הנסיכים הנעלים בעוד חודש. במפגש כזה, לורדים בהירים מנסיכויות שונות יכולים לקרוא תיגר אחד על השני לדו קרב. אתה זוכר בוודאי, מי הרג את אביך?" שואל הלורד הנעלה גבלמאר.

תודה על ההצעה אבל אני לא משנה את החלטתי.
אין בעיה.
אין
"ודאי תרצה לנקום את דמו, נכון?" הוא שואל, ואז ממשיך מייד "אפשר לסמוך עליו?" כשהוא מחווה בסנטרו על אילדיל.
אאוט
בהנחה הסבירה שארד יגיד "כן" או משהו בסגנון, פתח את הספוילר הבא:
"אז, אתה בוודאי יודע שמי שהורג נושא רסיסים בדו קרב זוכה ברסיסים שלו. אני מציע, שנתחלק בעלות השאלת הרסיסים של הנסיך הנעלה, אני אכריז על קרב כנגד הנסיך הגזלן והרוצח, ואז אהרוג אותו בדו קרב. אני אקבל חזרה את השריון שלי, ואתה תקבל נקמה על מות אביך. מה אתה אומר?"

אם ארד יפלוט אמירה בלתי-מחייבת או יגיד "לא", פתח במקום זאת את הספוילר הבא:
"אם כך, תרצה לפרוש למקום שבו נוכל לשוחח ביחידות?" שואל הלורד הנעלה גבלמאר.

כשאתה מגיב, אל תשכח לכתוב באיזה אפשרות בחרת ובהתאם איזה ספוילר פתחת.

אאוט
מה אני ידוע על כשרוןהלחימה של גבלמאר לעומת כישרון הלחימה של רליס?
מה בדיוק החוקים של דו קרב רסיסים (מה מרויח רליס אם גבלמאר מפסיד)

אאוט
מה אני ידוע על כשרוןהלחימה של גבלמאר לעומת כישרון הלחימה של רליס?
רליס הוא נושא רסיס מאומן (ככל הנראה יותר מגבלמאר, באופן כללי ככל שאתה מטפס בסולם המעמדות הסיכוי לאימון יעיל ברסיסים עולה), גבלמאר הוא לוחם דו קרב בינוני עד כמה שידוע לך. אתה לא יודע על זה הרבה, אבל בהערכה גסה (שלך) היית אומר שיש לגלבמאר בערך 60% או 65% סיכוי להפסיד.
שים לב שהוא מציע לך לשלם כסף, כלומר גם אם הוא מפסיד במקסימום הפסדת כסף.

כמה כסף עולה לשאול רסיסים?
250 ברואימות ברקת לרסיס.
מה בדיוק החוקים של דו קרב רסיסים (מה מרויח רליס אם גבלמאר מפסיד)
זה תלוי בתנאים. בעיקרון בדו קרב רגיל (שבו אין הימור נוסף), רק כבוד. מצד שני, סביר להניח שרליס ידרוש גם הימור בכסף או באדמות (ואז ההימור יהיה מול גבלמאר).

דרך אגב, אני מניח שפתחת את הספוילר הראשון?

עריכה אחרונה:
כלומר הוא צריך לשלם חמש מאות כדי להשתתף בדו קרב?
(זה חצי מהכסף שיש לי מי שואל רסיסים בד"כ?)
לא, הוא צריך לשלם 250 בגלל שגבלמאר אמר "להתחלק בעלות שאילת הרסיסים" וממילא, ארד יצטרך לשלם רק מחצית מהעלות הכוללת שאכן תהיה 500 ברואימות ברקת.
מי ששואל רסיסים בדרך כלל - לורדים נעלים או נסיכים, לרוב. לעיתים גם בהירי עיניים חשובים פחות, אבל זה נדיר יותר.

חזרה