• ברוכים הבאים לפורום הפונדק
    הפונדק הוא הקהילה הוותיקה והמובילה של מבוכים ודרקונים, משחקי תפקידים ומשחקי לוח בישראל.
    ההרשמה היא בחינם ולאחר מכן תוכלו לפרסם הודעות, למכור ולקנות משחקים, לחפש קבוצה למשחק ועוד!

הרשמה /

הטבעת האחת חדשות הכרוז ערכת התחלה שניה לטבעת האחת (ולשר הטבעות מו"ד 5)

ידיעה מעניינת ב-ICV², שאומנם אין לה רמזבאצר של הליגה החופשית אבל אני נוטה להאמין שהיא וואלידית לגמרי מאחר שגם פרנצ'סקו נפיטלו, מכותבי הטבעת האחת, שיתף טת הידיעה בפייסבוק.

לפי הידיעה, חברת הליגה החופשית תוציא ערכת התחלה נוספת של "הטבעת האחת", הפעם כזו שלא ממוקדת בפלך. הערכה תיקרא "מעל הגבעות ומתחת לגבעות" ותכיל גיבורים מוכנים, קוביות, מפה של אריאדור, מיניאטורות קרטון והרפתקה (ככל הנראה אחת בלבד אבל ארוכה מאלו של ערכת הפלך).

הערכה תצא במקביל גם בגרסה תואמת למבוכים ודרקונים 5, ובערכה זו יהיו כלולות קוביות מבוכים ודרקונים כאשר על ק20 יש את סמל העין של סאורון במקום הספרה 1 וסמל הג' של גנדלף במקום 20.

באופן אישי, אני מקווה שערכת ההתחלה החדשה תיתן הרפתקה טובה יותר ממה שהיו בערכת ההתחלה המקורית לפלך, ושתשקף ותר טוב את אופי המשחק. ערכת הפלך הביאה בזמנו מלללאאא אביזרים שווים וחוברת מידע מצוינת על הפלך, אבל ההרפתקאות שלה היו בינוניות, פשטניות יחסית, והתבססו כמעט לגמרי על גלגולי מיומנות עם מעט מאוד קרבות, מעט מאוד מועצות ורק מסע אחד.

חדשות מצוינות.
הרצתי וכתבתי כאן על ערכת ההתחלה של ההוביט - היא מעולה לשחקנים חדשים אבל לא מייצגת את המשחק ולא מעניינת מספיק לשחקנים מנוסים. גם החוברת על הפלך לא הייתה מספיק מעניינת בעיני.

דיברנו על זה קצת בדיון של ערכת ההתחלה החדשה של חמש - האם המוצר פונה לשחקנים חדשים או לשחקנים מנוסים שרוצים להתנסות בשיטה.

ערכת ההתחלה החדשה נשמעת יותר תפורה לשחקנים מנוסים שרוצים לנסות את השיטה, וזה אחלה.

עם זאת דווקא ערכת ההתחלה של מהדורה חמש מסקרנת אפילו יותר, ברמה האישית - זה בהחלט נשמע כמו אחלה דבר לגרום לשחקני מבוכים ודרקונים להתחיל עם שר הטבעות.

עדכון זריז – ההזמנה המוקדמת של ערכת ההתחלה (על שתי גרסאותיה) נפתחה.

שתי הערכות זהות מבחינת התוכן, למעט כמובן השיטה בה כל אחת מהן כתובה. שתי הערכות מכילות דמויות מוכנות (אותן דמויות שזמינות להורדה חינמית באתר החברה), חוברת חוקים עם גרסה מופשטת ומקוצרת של המשחק (בערך 16 עמודים), מפה של אריאדור, מפת קרב, כמה דפי עזר, הרפתקת היכרות אחת למתחילים (ככל הנראה מספיקה למפגש אחד או שניים) ומיניאטורות קרטון של הדמויות המוכנות ושל היריבים מההרפתקה.
בנוסף יש סט קוביות – קוביות של השיטה בערכה של הטבעת האחת, ואילו בערכה של מו"ד 5 יש קוביות מו"ד כולל זוג ק20 עם סימני העין של סאורון וג' של גנדלף במקום 1 ו-20.

מבחינת כמות העזרים והתוכן, הערכה הזו מכילה פחות דברים שימושיים מאשר ערכת הפלך שכבר יצאה לטבעת האחת, אבל גם המחיר בהתאם – 298 קורונה שבדית, שזה בערך 105 ש"ח. בסך הכל ערכת התחלה קלאסית למשחק תפקידים. יחד עם זאת מחירי המשלוח גבוהים יחסית לא רק אלינו אלא באופן כללי – ראיתי תלונות על מחיר המשלוח גם בתוך האיחוד האירופי. אם אתם רוצים את התענוג אצלכם בבית (ואתם גרים בישראל) אני משער שהמשלוח יעלה קצת יותר מהערכה עצמה...

הנה קישור להכרזה ולהזמנות המוקדמות.

יש לי שאלה - בטבעת אחת, יש גם הרפתקאות שמתאימות לסשן בודד (חד"פ)?
ממש הייתי רוצה להתנסות בשיטה לפני התחייבות לצלילה בתוכה.
הלוואי שמישהו יריץ בדרקוניקון :)

יש לי שאלה - בטבעת אחת, יש גם הרפתקאות שמתאימות לסשן בודד (חד"פ)?
ההרפתקאות המוכנות בדרך כלל מתוכננות לכמה מפגשים, ונדמה לי שגם ההרפתקה בספר הבסיס כזו.

יחד עם זאת, הרצתי כמה הרפתקאות במהדורה הקודמת עם התאמות קטנות לסשן בודד או משחק כנס, אז זה בהחלט אפשרי.

כמו בהרבה שיטות מניח שזה תלוי קבוצה ועד כמה המנחה מתכנן ודואג לקצב המשחק להתאים לזמן הסשן.

הלוואי שמישהו יריץ בדרקוניקון :)
מקווה גם לראות נציגות של השיטה, אולי אגיש בעצמי כדי למלא את הנישה למשחק הדגמה 🙃

יש כאן בפונדק תרחיש קצר של הטבעת האחת לחד"פ, אמנם למהדורה הראשונה אבל אני משער שלא מורכב מדי להתאים:

בקשר לערכות ההתחלה - נראה ונשמע מצוין! היה לי את ערכת ההתחלה של הוביט, והרצתי אותה - מצד אחד מאוד נהנו לשחק, מצד שני היא לא ממש הרגישה כמו הטבעת האחת, בגלל המיקוד על ההוביטים. גם הדמויות היו הוביטים בעיקר, וגם ההרפתקה התמקדה בפלך ונושאי הוביטים.
אני הולך לשים את ידיי על ערכת ההתחלה החדשה בהזדמנות הקרובה :)

דרך-אגב, האם הערכה של שר הטבעות עומדת בפני עצמה, או שעדיין נדרשים חוקי מהדורה 5 2014/2024 בשביל להריץ?

דרך-אגב, האם הערכה של שר הטבעות עומדת בפני עצמה, או שעדיין נדרשים חוקי מהדורה 5 2014/2024 בשביל להריץ?
זו שאלה מצוינת. אני משער שהיא *לא* דורשת היכרות קודמת עם מהדורה 5 כי ממילא אין בה חוקי יצירת דמויות ואני מצפה שגם לא יהיו חוקי עליית דרגות/התקדמות. מה שחשוב זה שחוברת החוקים תסביר איך לעשות גלגולי מיומנויות, הצלה, ניהול קרב וכו' – ואת זה אפשר להעתיק as is מה-SRD.

נושא ישן: שלום . לא היו תגובות חדשות בנושא זה במעל 60 ימים.
אין לפרסם תגובות אלא אם התגובה עדיין רלוונטית, אלא לפתוח נושא חדש.

התחילו לשחק עם פאת'פיינדר בעולמות פראיים

תוכן מומלץ

נושאים לוהטים

פוסטי פרופיל אחרונים

עוד סשן קתולהו מטורף! "עסק ערפדי" שנגמר בחצי TPK!
אנשים מאיזור חיפה, רק שתדעו שסטטיק מחפש קבוצה.
על "גרוטו הנודד" שמעתם?
עוד סשן דרמטי בקמפיין "קללתו של סטראהד"
theelf1244 האיש הצעיר theelf1244 כתב/ה על הפרופיל של האיש הצעיר.
לחיי המלך בצפון
חזרה