• ברוכים הבאים לפורום הפונדק
    הפונדק הוא הקהילה הוותיקה והמובילה של מבוכים ודרקונים, משחקי תפקידים ומשחקי לוח בישראל.
    ההרשמה היא בחינם ולאחר מכן תוכלו לפרסם הודעות, למכור ולקנות משחקים, לחפש קבוצה למשחק ועוד!

הרשמה /

ערכת ההתחלה של קריאתו של קת'ולהו - Call of Cthulhu Starter Set

שם
Call of Cthulhu Starter Set
שיטה/סוג
Call of Cthulhu (7th edition)
שפת המשחק
אנגלית
יוצרים.ות
Mike Mason and Friends
מחיר מומלץ לצרכן
30 דולר
מוציא לאור
Chaosium
קישור
https://www.chaosium.com/call-of-cthulhu-starter-set/
דירוג
כוכב(ים) 5.00
12.jpgערכת ההתחלה של קריאתו של קת'ולהו (שיטת משחק תפקידים שולחני עטורת פרסים בסוגה של אימה) היא קופסת משחק, המכילה את כל מה שצריך בשביל לשחק ולהריץ משחק בסיסי בשיטה הוותיקה, במהדורת המשחק השביעית.
זהו עולם מקביל לשלנו, בתחילת המאה העשרים. עולם של אלים עתיקים, אימות ששוכנות מתחת לאדמה, ואנשי כת מטורפים. מולם ניצבים חוקרים וחוקרות אמיצות, במטרה לפתור את התעלומות ולעצור את הזוועות - ולא להשתגע בדרך.
אם אתם לא מכירים כלל את קריאתו של קתולהו, אתם גם יכולים להתרשם מההתחלה המהירה בעברית (על אף שהם למהדורה ישנה יותר)

מה בערכה?​

הערכה למתחיל של קריאתו של קתולהו מגיעה עם שלוש חוברות נפרדות, וגם עזרי משחק נוספים:
coc-starter-image2.jpg
חוברת ראשונה - הרפתקת הכרות סולו עם השיטה – Alone against the flames.
חוברת שנייה - מכילה חוקים בסיסיים
חוברת שלישית - חוברת הרפתקאות עבור מנחה וחבורה (מכילה שלוש הרפתקאות).
דפי דמות מוכנים של "חוקרים" (כינוי לדמות בשיטה)
דפי דמות ריקים לבנית חוקרים.
סט קוביות המכיל ק4, ק6, ק8, ק20 ו-3ק10 (ק10 אחת בצבע שונה עבור הטלות עם יתרון/חסרון).
דפי עזר לחלוקה לשחקנים – Handsout שהם במילים אחרות מפות, כתבים ומסמכים שהדמויות מגלות תוך כדי חקירת התעלומה ומוגשים פיזית לשחקנים.
החוברות נבנו כדי להקרא בסדר מסויים, שהוא אינו חובה אבל יקל על הכניסה וההכרות עם קריאתו של קתולהו.

חוברת ראשונה​

החוברת הראשונה מכילה הרפתקת יחיד (ללא מנחה) בשם Alone against the flame שמעוצבת בדומה לספרי המשחק של "אתה הגיבור" המוכרים (דפדף הלאה כדי לקרוא קטע X, אחרת קרא קטע Y...).
חוץ מההתנסות בהרפתקה עצמה, החוברת מדי פעם מפנה את הקורא לחוברת המשחק, כדי לקרוא קטעים קטנים ו"קלים לעיכול" שמסבירים אלמנט אחד בכל פעם בשיטה וזה משהו שמקל את למידת המשחק והופך אותו למהנה יותר מקריאת חוקים נטו.
ההרפתקה, לפחות בהתחלה נותנת לקורא תחושה שהוא ממש משחק תפקיד בסרט פילם נואר בתחילת המאה הקודמת.

חוברת שניה​

החוברת השניה, חוברת החוקים, ניתנת לקריאה גם בפני עצמה ומכילה את כל החוקים הבסיסים של המשחק וגם חוקים ליצירת דמויות והסברים על הכשרונות השונים במשחק.

חוברת שלישית​

החוברת השלישית מכילה שלוש הרפתקאות שונות (כל אחת עומדת בפני עצמה) שמותאמות לשחקנים ומנחים מתחילים ומלווה את המנחה צעד אחר צעד באיך להעביר את המשחק, כולל טיפים והכוונות.
ההרפתקה הראשונה (Paper Chase) מתאימה לשחקן (או שנים) ומנחה, שתי ההרפתקאות האחרות,
Edge of darknees ו- Dead man stomp מותאמות לקבוצת שחקנים ומנחה.
coc-starter-image3.jpg

סיכום הסקירה​

מורגש שהושקעה עבודה רבה בהנגשת קריאתו של קתולהו לקהלים חדשים וגם המחיר של הערכה מצויין עבור התמורה (חוקים, הרפתקאות, קוביות ועוד...).
הניסיון להנגיש חוקי משחק במנות מדודות ותוך כדי משחק מאד מרענן וזורם ואני ממליץ על הערכה לכל מי שרוצה להתנסות ב"קריאתו של קת'ולהו" אבל לא בטוח אם זה מה שהוא והקבוצה שלו מחפשים.
חסרונות שאני יכול לחשוב עליהם הוא אולי קריאה מעט מייגעת הרפתקת הסולו (תלוי בבחירת הקטעים) וגם שהרפתקת האחד על אחד בחוברת השלישית היא קצת צפויה ואולי לא הולכת עד הסוף עם ת'מת האימה שאנחנו רוצים/מצפים לקבל.

אצלי זה יושב על המדף גלמוד כמה חודשים 😢

אני מבין שזה מגיע עם דמויות מוכנות ואין אפשרות ליצור דמויות משלך?
בנוסף, יש הבדל מהותי בין החוקים של ערכת ההתחלה לחוקים המלאים של המשחק?

שזה מגיע עם דמויות מוכנות ואין אפשרות ליצור דמויות משלך?
הוא ציין שיש שם דפי דמות ריקים.
בעיקרון ההסבר של קת'ולהו ליצירת דמויות נכנס בדיוק בשני עמודים, אז לא אמורה להיות בעיה לכלול את זה גם בערכת התחלה.

Dead man's stomp נחשבת להרפתקה מאוד טובה שנכללה גם בספרי בסיס של מהדורות קודמות. בין היתר היא מתייחסת לשאלות של יחסי שחורים ולבנים ומתכתבת עם הגזענות של סיפורי לאבקראפט המקוריים.

אני מבין שזה מגיע עם דמויות מוכנות ואין אפשרות ליצור דמויות משלך?
בנוסף, יש הבדל מהותי בין החוקים של ערכת ההתחלה לחוקים המלאים של המשחק?
אפשר בהחלט ליצור דמויות משלך גם בערכת ההתחלה, למרות שיש שם כמה דברים שעשו אותם פשוטים יותר אם אני לא טועה.
ערכת ההתחלה מספקת כל מה שצריך למשחקים ראשוניים מהנים, עדיין לא קראתי את כל הספר המלא, אבל בהחלט יש שם הרחבות לחוקים למשל מרדפים, עוד חוקים לקרב יריות, נכנסית קצת יותר למיתוס ולקסם וההסברים שם הרבה יותר מפורטים.
אבל בשביל מי שלא בטוח שרוצה להכנס לשיטה הזו על ידי "התאבדות על 400 עמודים", אני חושב שערכת ההתחלה מספקת נחיתה רכה ומהנה.
שמתי לב גם שאפילו יותר משיטות אחרות, בקריאתו של קת'ולהו צריך "לבנות רמה" כלומר להתחיל בחקירות פשוטות כדי להצליח להנות ולפתור מקרים מורכבים יותר.
בשבילי ערכת ההתחלה היא באמת רק ההתחלה ואני רוצה ומקווה להעמיק בה יותר - ככל שהזמן יאפשר לי :)

Dead man's stomp נחשבת להרפתקה מאוד טובה שנכללה גם בספרי בסיס של מהדורות קודמות. בין היתר היא מתייחסת לשאלות של יחסי שחורים ולבנים ומתכתבת עם הגזענות של סיפורי לאבקראפט המקוריים.
למען האמת עדיין לא הגעתי אליה, אבל אני אגיע, השיטה הזו מכילה כל כך הרבה תרחישים איכותיים שקשה לבחור :)

תודה על הסקירה, מערכת שעניינה אותי לאחרונה מאוד. יצא לך לשחק בה עד כה? אם כן, איך ההתרשמות?
יצא לי לשחק בה מספר משחקים בסיסים (לא מקרים מורכבים) ולהריץ משחק אחד פשוט והאמת שמאד נהננו.
יותר מאשר המכניקה זה היה עבורי שינוי מרענן מאינסוף סשנים של מו"ד, הווייב של 1920, המוסיקה, הטכנולוגיה והמסתורין.
יותר מזה, קש"ק שונה מאד ממו"ד, במו"ד שיחקנו דמויות הרואיות שרוצות להרוג מפלצות ולמצוא אוצר, בקש"ק החוקר שלך רק רוצה לשרוד ואם אפשר לשמור על השפיות שלו, כי לפעמים מוות יכול להיות איך לומר, דרך פחות גרועה לסיים את המשחק :)
זכור לי במיוחד סשן בתוך קבר עתיק שקרה בו TPK ולמרות שכולנו נהרגנו בדרכים מזעזעות, יצאתי מהסשן עם חיוך, כי זה היה מגניב, החקירה, התחושה שהדמות שלך שבירה ועלולה למות בכל רגע וההרפתקה המסתורית יחד עם חברים למסע...

ההתעניינות גרמה לי לפתוח קבוצה בפייס כדי לאגד את חובבי השיטה בארץ, לא הרבה אנשים, אבל הם ממש אחלה, מדי פעם אנחנו מריצים אחד לשני משחקים ולפעמים גם סשנים של הדרכה ולמידה, מוזמנים אגב (לא יודע אם מותר לי לפרסם פה את הקבוצה 🤔 ) ובלי קשר דנים שם בשיטה, בלור ובמכניקה.

התחילו לשחק עכשיו עם פאת'פיינדר פראי

הורדות מומלצות

חזרה