• ברוכים הבאים לפורום הפונדק
    הפונדק הוא הקהילה הוותיקה והמובילה של מבוכים ודרקונים, משחקי תפקידים ומשחקי לוח בישראל.
    ההרשמה היא בחינם ולאחר מכן תוכלו לפרסם הודעות, למכור ולקנות משחקים, לחפש קבוצה למשחק ועוד!

הרשמה /

ערכת ההתחלה של משחק התפקידים Dune

במסגרת המבצע של מודיפיוס של בלאק פרידיי, רכשתי את ערכת ההתחלה של Dune (וגם ספרים של Acthung! Cthulhu).
מכיוון שמקבלים את ה PDF ביחד עם הרכישה, התחלתי כבר לקרוא וזה גרם לי קצת להסתחרר.

זו ערכת התחלה שממש מכוונת למנחים מתחילים. ברמה של קופסאות הקראה לכל דבר, ושילוב של פס צד שמסביר כל מכאניקה.
מעבר לכך, בגלל שזה ממש למתחילים, העלילה בשני החלקים הראשונים די פשטנית על סף המשעממת (צריך לתקן ספינת חלל, תעשו גלגול, עכשיו תזוזו במסדרון, עכשיו קרב קצרצר, עכשיו עוד תיקון מהיר)
בחצי השני של ההרפתקה מתחיל להיות יותר בשר, אבל לעומת ערכת ההתחלה של מסע בין כוכבים שהיתה עם הרפתקה מצוינת, כאן אני מרים גבה כי זה לא מתרומם מעבר לרמה של הרפתקאה למתחילים.
אני מבין לגמרי את הכיוון של ערכת ההתחלה שהיא למתחילים ממש, אבל למעשה בכל ערכות ההתחלה שאני זוכר, כולל של מבוכים ודרקונים, גם מנחה וותיק היה יכול להשתמש בהם בקלות.
בזו, לקחו הרפתקה של 40 עמודים והפכו לספר של 112 עמודים עם כל המסביב, ובעיקר העלילה שהיא יותר מדי פשטנית לדעתי. אם אנ משווה לחמש, אז הקרבות הראשונים היו למתחילים אבל אז העלילה הייתה מצוינת.

ולגבי העלילה:
אז, משחקים את היורשים של בית האצולה נאגארה, בית שהמציאו לטובת המשחק - סבבה.
הם מתאמנים אצל בית הרקונן, כשיש סיידבר שמסביר למה כן אפשר לסמוך על בית הרקונן.
כמובן בהמשך ההרפתקה, כשמגיעים לחולית, מתגלה שבית הרקונן הוא הבוגד שמנסה להפיל את החבורה.
זה לופ כל-כך מעיק, כאילו אם אתם רוצים Red Herring שזה לא בית הרקונן, למה מלכתחילה לשכנע כל-כך את השחקנים שילכו כנגד ההיכרות עם העולם ואז בסוף רק לעשות להם "נה, סתם עבדנו עליכם, זה כן בית הרקונן - נכון שאתם מופתעים!"

מה PDF זו נראה כמו ערכה אולטרה מושקעת, פשוט מפתיע שהיא כל-כך למתחילים מוחלטים ולא לקבוצות מנוסות שפשוט רוצות לנסות את השיטה.
החשד שלי, ואשמח לאימות, שרוב מי שלא שיחק משחקי תפקידים מעודו, הוא כנראה לא מעריץ של חולית, שזה IP לא ממש מרכזי.
אם זה היה משחק של מארוול, הייתי מבין יותר את הגישה של ערכה שהיא טוטאלית למתחילים.

חזרה